Connect with us

Vijesti

Hodak: Kojem je idiotu palo na pamet da susret staraca u Kumrovcu nazove “Dan mladosti”?

Published

on

“Nož, žica, Srebrenica…”, pjevale su delije nakon 22. srpnja 1995. godine. Ratko i ekipa su bili tada u punoj formi. “Nepobedivi”. Nisu ni slutili da ih čeka 5. kolovoza 1995. g. kad su “nepobedivi” bili pometeni i poniženi, uskočili u traktore i pobjegli glavom bez obzira.

Sad im je stigao račun na naplatu za zločine u agresiji na Hrvatsku i BiH, napose za onaj u Srebrenici. Gledali smo montipajtonovske scene iz UN-a… “Cela” Srbija je bila na nogama, a Vučić snužden u UN-u i zamotan u srpsku zastavu. General Mladić je doduše bio osuđen u Haagu za smrt osam tisuća i pet stotina muškaraca i mladića, ali ovo u UN-u im je bio neočekivani šamar. Rezolucija je izglasana s dobrom većinom od 84 države i sad je zapečaćeno da je Srbija u BiH izvršila genocid. Protiv je glasovalo tek 19 država, a predstavnika 22 države nije ni bilo u dvorani kad se glasovalo. Međutim, Srbi ne bi bili to što jesu da nisu tu rezoluciju proglasili svojom pobjedom te izašli na ulice slaveći “pobjedu”.

Gledam automobile sa srpskim zastavama kako slave “pobjedu”. Trubili su u autima, mahali zastavama i radovali se svojoj “pobjedi”. Mogu zamisliti kako će u ponedjeljak biti zanimljivo gledati na srpskoj TV “Ćirilicu” Miomira Marića. Mogla bi trajati cijelu večer i noć do utorka ujutro, sve dok ne izvojuju pobjedu. Nije to prvi puta da se u Srbiji poraz slavi kao pobjeda. Uostalom, kao nakon Kosovske bitke. U znak protesta Milorad Dodik odlazi iz BiH, valjda u Beograd, i vodi sa sobom za ruku Republiku Srpsku jer nakon ove rezolucije više ne može živjeti u BiH. To mu je već ne znam koja najava odcjepljenja od BiH. Koja sprdačina!

Na dan neovisnosti i ovisnici su rekli NE svojoj ovisnosti…

Odjeci ove “mračne urote” protiv Vučića i Srbije reflektiraju se na “ceo svet”. Kako li se samo sad depresivno osjećaju naši orjunaši, obožavatelji Miljenka Smoje u Splitu i razni jugofili te pripadnici Šeste ličke… U medijima su to oni koji su odmah skočili na svoje rahitične noge već na samu sramežljivu ideju o osnivanju muzeju žrtava komunizma. Da bi to neutralizirali ponudili su spremno tabletu koja bi se zvala “Muzej žrtava svih totalitarizama”. Koja plitka prijevara po tko zna koji put. Kad se već mora pokazati mračno lice komunizama, koji je za njih bio itekako dobar, onda neka se odmah u budućem muzeju nađe što više mjesta za prikaz zločina fašizma, ustašluka itd.

Ako su naši političari kratke pameti zašto im narod produžava mandat? Je li problem u političarima ili u narodu?

Da je komunizam još uvijek u glavama i srcima dobrog dijela jugo-nostalgičara pokazuje i okupljanje u Kumrovcu svake godine na tzv. “Dan mladosti”. Vrtile su se stare izlizane ploče partizanskih pjesama, nosile kape s petokrakama i crvene marame, isticali transparenti s Titovom slikom… Uglavnom, sve je vrvjelo od staraca i starica koji su se u dnevničkim TV prilozima na svim televizijama sjećali svoje ljepote življenja u komunizmu pod vodstvom Ljubičice bijele.

Kojem je idiotu palo na pamet da susret staraca u Kumrovcu nazove “Dan mladosti”?

Gledam ekskluzivni izvještaj Zemaljske komisije Hrvatske iz 1946.g. koja “obara s nogu”. U Vojnom arhivu u Beogradu stoji kako je bilo 576 ubijenih u Jasenovcu. Gdje je to od 750.000 ubijenih s kojima su nas “hranili” pedeset godina? Još jedan dokaz kako smo živjeli u desetljećima laži, godinama kada je Tito tvrdoglavo izbjegavao sirenski zov da nogom stupi u lažni simbol “ustaških zločina”. Za razliku od hrvatskih Jugoslavena koji slijepo i dalje vjeruju kako u Jasenovcu leže stotine tisuća ubijenih Srba, Židova i Roma, Tito je znao što je prava istina. Međutim, možete vi mahati s izvješćem Zemaljske komisije koliko vam srce želi ako to ignoriraju svi mediji u kojima čekaju Ante Tomić, Boris Dežulović, Gerovac, Bajruši, Jurica Pavičić…, da ne govorim o našim vrlim “istoričarima” s Filozofskog fakasa u Zagrebu. S muzejom ili bez njega, Hrvatska je i dalje u raljama komunizma. Dokle?

Evo kakvi smo mi. Čitam o jednoj staroj priči iz Koprivnice. Gradske vlasti su postavile na javnim mjestima bicikle da se građani njima posluže. Korisnici su sve više “zaboravljali” vratiti gradske bicikle, ali uporna vlast je sizifovski ponavljala akciju na veselje kradljivaca. Javila se zgodna ideja da se bicikli podijele među građanima, pa umjesto od vlasti neka ih kradu jedni od drugih.

Tuži se rođak teti iz Imotskog: “Mogla si mi, tetko, dovesti neki auto iz Njemačke!”. Teta se snađe pa veli: “Kupit će tebi tetka mjesečnu kartu da te drugi voze pa da mi budeš gospodin”.

Edukativna slikovnica za djecu 6+ nosi naslov: “Mali Isus ne mrzi pe*ere” . To vam je ozbiljna vijest, nije satira. Može se naručiti preko Amazona i ima 24 stranice. To će jako pomoći našim mališanima u razvoju njihove vjere i seksualnosti. Treba se i vjerskim odgojem novih progresivnih generacija boriti protiv homofobije. Slijedi nova tiskovina Amazona “Ružno je biti fašist”. Ona će kod nas sigurno doživjela i peto izdanje. U kojoj su se to Amazonskoj prašumi obrazovali urednici Amazona? Neki od njih su navodno bili kratke pameti pa su im produžili glave…

Javlja se i moj prijatelj Dikan: “Kod nas u Dalmaciji dok ne popiješ dvije kave nitko oko posla neće ni mrdnuti prstom”. Na moje pitanje koliko on kava pije dnevno, odgovor glasi: “Jednu”.

Sandra ne zna za ratne i poratne zločine Tita

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta, neoprezan i ni od koga nagovaran, a pri zdravom razumu, izjavio je nedavno negdje kako je Hrvatska 1945.g. bila okupirana. Djeca komunizma prosto nisu mogla da “veruju”. Sandra Benčić je ogorčena i zaprepaštena tom izjavom. Dalija Orešković se sablažnjava. Stvarno je grubo kad vas pogodi promašena ljubav. Za Sandru i Daliju, koje tada još nisu bile ni u Božjem, a kamoli roditeljskom planu, ovakva blasfemija je strašna. Sandra (i njeni Možemovci) je čvrsto na komunističkim, ili kako to ona eufemistički kaže, antifašističkim pozicijama jer “zna” da je antifašizam vratio Jugi Dalmaciju, Istru i Kvarner, ali ne zna za ratne i poratne zločine Tita, Rankovića, UDB-e, OZN-e, za jednopartijsku “demokraciju” itd. Iako je to danas poznato gotovo svakom čak i manje politički obrazovanom građaninu Hrvatske, Sandra i Dalija niječu da su u to doba bili likvidirani desetci tisuća Hrvata koji nisu uspjeli pobjeći. Tako je izgledalo to ljevičarsko “oslobođenje”.

Kad je to Peternel nazvao “okupacijom” – kao što je to potiho, unutar četiri zida kuće, činila i većina naroda u doba komunizma – onda je to za Sandru i Daliju zapanjujuće. Možda najviše činjenica da se to netko usudio javno izgovoriti. “Narodno oslobodilačka borba” ne bi se ni spominjala u povijesti da velike sile na kraju rata nisu dogovorile obnovu Jugoslavije, samo ovaj puta, umjesto s kraljem, s Titekom na čelu. A on i njegovi partizani tada su počeli s okupacijom o kojoj Peternel govori. S Hitlerovom Njemačkom usko su surađivali Francuzi preko maršala Petena, Talijani preko Mussolinija, Rumunji, Bugari, Norvežani, Finci i brojni drugi europski narodi, ali neoprostiv grijeh, koji nam je nametnut još u doba komunizma, a nastavlja se i danas, je NDH. Od svih tih država jedna koja je bila zbrisana s političke karte svijeta je Hrvatska. I tako, ni nakon “Sto godina samoće” Gabriela Garcie Marqueza hrvatska ljevičarska elita nikako ne može shvatiti da su njihovi klasni neprijatelji bili za klasu bolji od njih. No, budimo objektivni. Nije baš bilo ni teško biti bolji od onih kojima je Hrvatska propali projekt.

Nagradno pitanje: kako se zove lik koji 1945.g. likvidirao Hrvate strijeljanjem, a onda kasnije dizao optužnice protiv onih koji su već streljani? Tko zna neka javi Oreškovićki, Benčićki, Beljaku, Tomaševiću i kompaniji. Lik danas ima ulicu na Jarunu…

Dražen Travaš opet “rovari” po fejsu: “Ajmo sad drugovi i drugarice, dečaci i devojčice, studenti i đaci, milicajci i binarni, malo fiskulture na Dan mladosti. U zdravom telu zdrav duh”.

Počelo je zasjedanje novog saziva Sabora. Da parafraziram Hemingwaya, u Saboru ništa novog. Oporba drvi po svome kao i ranije. Korupcija, kritiziranje HDZ-a, ali sada i Domovinskog pokreta, Vlada će kratko trajati, idu novi izbori. Zašto bi neki novi izbori promijenili omjer snaga pozicije i opozicije? Pa opozicija još nije shvatila zašto su izgubili izbore i što sve trebaju promijeniti da bi postali iole vjerodostojni. Zato dobro kaže Ivanković u svojoj nedjeljnoj kolumni da će prije oporba dobiti na lotu nego pobijediti na izborima.

Jean Paul Sartre je jednom rekao: “Nekima se može pomoći samo tako da im se ne pomaže”.

Napokon film o ratnim zbivanjima u BiH u kojem se napokon pokazuju zvjerstva srpskih paravojnih jedinica

Hrvatska je prvi put na neki filmski festival poslala film u kojem Hrvat nije pe*er, u kojem nema duginih zastava, u kojem pijani i smrdljivi branitelj ne mrzi i ubija Srbe te u kojem se ne prikazujemo kao svadljivi i zamazani primitivci. Nebojša Slijepčević je režirao film o ratnim zbivanjima u BiH u kojem se napokon pokazuju zvjerstva srpskih paravojnih jedinica nad Muslimanima i Hrvatima i u kojem – zamislite – Hrvat je heroj!

Draženu Travašu nije lako pa je jedva procijedio: “I tako, film osvoji Zlatnu palmu u Canessu…”. Mataniću, ubodi se… “Svaka drugi pogled je nepotreban osim zakašnjelog pljuvanja”. Ako iza snimanja ovog filma stoji makar i dio naše love koji je dala fatalna Nina, onda podsjećam na onu staru mudrost o ženama: “Brak je sretna veza muškarca i žene, dok to žena hoće…”. A Nina je žena…

Dok se euforija zbog nagrade malo stiša, bit će po onoj staroj “Najprije su ga navukli, a onda su ga nategli”.

Nogometno prvenstvo je gotovo. Nećete vjerovati, ali prvak je Dinamo. Nikad slabiji, ali za koplje ispred Rijeke i Hajduka. Da ne bi opet bilo “Mamić iz Međugorja sređuje suce”, dođoše stranci iz Europe da nam sude. I uz strane suce, i bez Mamića, i uz lošu igru, Dinamo je opet najbolji. Osvojio je prvenstvo, a sad i Kup. Pravi razlog za feštu koja se napokon jednom održala u Zagrebu. Svaki naš klub kad osvoji prvenstvo ili kup, slavi zajedno s cijelim gradom iz kojeg dolazi, jedino to do sada nije napravio Dinamo iako je prvenstvo osvojio 25 puta, a ujedno i kup 17 puta. Hvala ti Diname!  Ti si ponos Zagreba i cijele Hrvatske ma što pi*dojalci laprdali!

Kaže naš narod: tko se zadnji smije, najslađe se smije! A dinamovci i Bad blue boysi mogu se sada svima samo dobro nasmijati!

Zvonimir Hodak/direktno.hr

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Vijesti

Hrvatska – Sretan ti Dan državnosti!

Published

on

Hrvatska slavi Dan državnosti – prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Posebno, svečarsko raspoloženje vladalo je tog 30. svibnja diljem Hrvatske, osobito na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

foto: mreže

Nakon desetljeća komunističke vlasti i jednoumlja, u Saboru su se okupili zastupnici izabrani na demokratskim i višestranačkim izborima koji su održani u dva kruga, u travnju i svibnju 1990., i na kojima je uvjerljivo pobijedio HDZ.

“Bio je to doista velik događaj – vlast u Hrvatskoj preuzimali su ljudi koji za dotadašnje vladavine komunističkog jednoumlja pretežno nisu bili podobni. Znatan broj njih doživio je u tom vremenu razne oblike šikaniranja, a neki su bili i politički zatvorenici“, zapisao je povjesničar Ivo Perić.

Na konstituirajućoj sjednici izabrano je vodstvo novog višestranačkog Sabora, za predsjednika Žarko Domljan, a za potpredsjednike Ivica Percan, Stjepan Sulimanac i Vladimir Šeks.

“Mislim da izražavam osjećanje svih zastupnika ako kažem da iskazano veliko povjerenje birača u ovaj Sabor nalaže svima da poštujući prošlost usmjerimo svoj poglede na budućnost, da okupimo sve ljude dobre volje, sve duhovne, stručne, materijalne potencijale zemlje u ostvarenju zajedničkoga cilja – slobodne, demokratske i suverene Hrvatske“, kazao je tada Domljan.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stipe Mesić, a za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske dr. Franjo Tuđman.

Tuđman: Nisam sumnjao da će hrvatski narod pokazati zrelost na izborima

Obratio se nazočnima i istaknuo kako je Hrvatski državni sabor kroz povijest bio čuvar suvereniteta (s izuzetkom razdoblja od 1918. do 1941.) hrvatskoga naroda u odnosu na druge nacionalne i državne zajednice.

Kazao je i kako nije sumnjao da će hrvatski narod pokazati svoju zrelost na prvim demokratskim izborima, “iz kojih je proizišao Sabor“, te izrazio uvjerenje da će “on znati i moći pod vodstvom svoga istinskoga predstavništva, izgraditi život dostojan slobodnih ljudi u svojoj jedinoj, napaćenoj, ali svetoj domovini“.

Prvi saziv Sabora imao je 351 zastupnika i tri vijeća: općina, udruženog rada i Društveno-političko vijeće.

Sabor konstituiran 30. svibnja 1990. radio je nešto duže od dvije godine i u tom je razdoblju, odrađujući dio mandata u posebnim, ratnim okolnostima, donio povijesne odluke o hrvatskoj suverenosti i samostalnosti, te o raskidu državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ, kao i “božićni Ustav”.

Vijenci i svijeće za poginule za Domovinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade u povodu Dana državnosti položit će vijence kod Spomenika domovini.

Povodom Dana državnosti i svetkovine Tijelova, koji padaju na isti dan, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša vodit će misno slavlje u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, nakon čega će premijer Plenković s članovima Vlade prisustvovati smjeni straže Kravat pukovnije.

Dan državnosti bit će obilježen i u drugim gradovima. Na vukovarskom Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada odat će počast poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se sveta misa za Domovinu.

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved