Connect with us

Vijesti

Hodak: Razumijem Škoru, ali se s njime ne slažem. Započeo je nešto novo i kvalitetno…

Published

on

Uhvatih sebe u malo atipičnoj poziciji kako listam Slobodnu Dalmaciju koju inače ne kupujem. Naime, kako mi već dovoljno ide na živce svakodnevno arogantno ljevičarenje Večernjaka i Jutarnjeg, onda mi nije ni na kraj pameti prelistavati još i Slobodnu ili Novi list. Ako tomu dodam i sve tri TV kuće s nacionalnom koncesijom koje su tobože progresivne, liberalne i proeuropski koncipirane, redovnom konzumentu novina ostaju samo Sportske novosti i lagano čuđenje zašto toliko ljudi igra tenis desnom rukom. I ne samo tenis… zna se na što mislim.

Listajući tako Slobodnu nakon dugo vremena, naletih na kolumnu Višnje Starešine ”Vijesti i konteksti”. Naslov: ”Uloga Hrvatskog zaborava u ‘Srpskom svetu”. Višnja, hladno i analitički razotkriva svojim čitateljima san Aleksandra Vulina o ”Velikoj Srbiji”. Taj san je legitimno pravo svakog onog Srbina s ”dna kace”. I neka samo sanjaju. Ali kad to sanja Vučićev ministar, e to onda zvuči ovako: ”Zadatak ove generacije političara je stvaranje srpskog sveta, odnosno da objedini Srbe gde god budu živeli”. Ministar policije ”prevodi” misli drugog jednog Aleksandra i šalje poruku svima: ”Šiptarima”, ustašama, balijama, crnogorskim zelenašima…

Od poraza u Domovinskom ratu naša draga komšinica Srbija ojačala je svoje vojne potencijale za nekih 90 posto. Hrvateki samo za nekih 17 posto. Samo ove kalendarske godine Aleksandar mali i Aleksandar ”Veliki” opet su povećali vojnu silu za još 44 posto te ulažu u svoju ”armiju” neusporedivo više od nas. Dok se naši heroji svađaju, nazivaju jedne drugima veleizdajnicima, Aleksandar Veliki i Mali računaju na one adute koji su  viječni. Izmjena međunarodnih okolnosti i zaborav u Zagrebu, Sarajevu, pa i u Bruxellesu… Višnja dobro misli da se danas ne moramo bojati tenkova JNA i ruskih borbenih zrakoplova nego ”agenata srpskog sveta” koji srpske mitove i laži pretvaraju u nove istine…”.

Hrvateki su stare dobričine

A što reći o svim onim našima, počevši od Pupovca, nevladinih udruga, jugonostalgičara, dalmatinskih orijunaša, raznih lubenica itd. Hrvatska ih je puna, prepuna. O tome sam pisao u mnogo navrata u ovoj kolumni, a sad i Višnja, ali Hrvateki su stare dobričine. Neće oni na nas više! ”Vjera u Boga i seljačka sloga”. Tamburice, užičko kolo, zabrana pjevanja Thompsonu, priprema zatvora za one koji se usude viknuti ZDS… I kada jednog dana s istoka opet krene, opet će se zaoriti ”Zovi, samo zovi…”, ”Za dom spremni”, ”Vila Velebita”, ”Moja domovina”, a sirotinja će, kao i uvijek, prva u borbu, smrt i… pobjedu.

A poslije će nove elite, one s tri i više nekretnina, stanova, zlatnim polugama, štednjom u eurima, dolarima i jenima te s mjesečnim primanjima više od 30.000 kuna i sa svojim demaskirajućim imovinskim karticama izaći na ulice i prozivati ratne profitere i širenje mržnje između dva bratska naroda. E, moj narode! Epilog toga što je ostalo od Matulinih kuća ili stanova te kuća Urše Raukar zanimat će samo preživjele desničare. Naravno, i sve ostale piz..jalce koji nikada nisu cijenili rad, štednju i borbu za prava siromašnih te socijalnu jednakost.

Da se osigura siguran povratak svih pobjeglih Srba, najbolje je Hrvatima izbrisati sjećanje na pranje mozga. Čist mozak – duga ljubav.

Jutarnji nam javlja da je bila ”organizovana” web-anketa kako bi se vidjela volja i želja građana tko će se sve naći na poleđini  željno očekivanog eura. Dokaz više da je volja građana za naše političare svetinja. Daleko najviše, čak 2599 glasova dobio je Nikola Tesla. Što je i razumljivo kad se uzme u obzir tko je organizirao anketu. A tko je organizator vidimo iz rezultata. Franjo Tuđman, za kojega ja, kao i mnogi naivci, mislimo da je ”otac domovine”, dobio je masovnu podršku Hrvateka, njih 143-troje. Tih 143 glasa treba gledati dijalektički. Prevedeno, to samo dokazuje – još nas ima. Kralj Tomislav je dobio još manje. Tek 127 glasova.

Kralj Zvonimir, zbog minorne popularnosti, mogao bi računati možda samo na dva glasa. S tim da bi jedan bio moj, a drugi možda nekog Zvonimira. Kako dati glas kralju koji je šurovao s Papom pa ga ”oslobodioci” kaznili s ”Ulicom socijalističke revolucije” u Zagrebu. Iz etičko-taktičkih razloga nije se narod izjašnjavao o Mići Pupovcu. Da je bio na listi, Miki bi sigurno ”pomeo” sve ostale. Ne mislim naravno na pokojnog Mikija Bandića. E, sad bi desni provokatori htjeli nekakav k’o bajagi referendum. Nema teorije. Mogli bi ti rigidni desničari još izglasati i ostanak kune pa nas baciti u financijski ambis. Ovako se sve zna.

Dolazi euro, s njime i veće cijene za bar 30 posto, standard za oko 50 posto niži, ali zato nas tješe kako neće više biti mjenjačnica koje deru građane provizijama. Očito su se rukovodili primjerom Urše Raukar i Vilija Matule. Njihove imovinske kartice su svjetli putokaz kako se u borbi za siromašne i obespravljene možeš i sam obogatiti. U usporedbi s njima, mnogi drugi su ostali debelo zakinuti. Recimo, Rade Šerbedžija. Borio se za državu, a dobio od Hrvatske samo ”ostrvo” – Breoni. Što je i s Mesićem, Frljićem, Vedranom Rudan…? Nema u Hrvateka dovoljno eura za sve kandidate koji su zadužili Lijepu našu.

Kao i uvijek, ljubomorni izmisle priču o vama, glupi je šire, a idioti vjeruju u nju. A vi ste pošteno preko weba izbrali najbolje.

Lijep je osjećaj kad znate da nekom falite. Recimo, ja kamo god dođem, uvijek me dočeka isti refren: ”Još si nam samo ti falio”. Najradije bih eksplodirao – od ponosa. Naravno, prešao bih ja preko svega, ali nemam tenk!

‘Čavoglave’ kao ekstrakt Jugoslavije?

Čitam ”Vijesti iz Liliputa” zaslužnog sina naših naroda i narodnosti, Jurice Pavičića. ”Užičko kolo, noćna mora hrvatskih nacionalista… I to gdje? U srcu sistema, među domoljubno mladeži”. Jurica je istinski velemajstor praznih filo-komunističkih frazetina. Ima li uopće ikakvog ozbiljnog i razboritog smisla polemizirati s Jurom (bez Bobana) o njegovom genijalnom otkriću kako su ”Čavoglave” čisti ekstrakt Jugoslavije, da je pjesma bazirana na makedonskom folkloru, da je to miks Stefanovskog i Bregovića, soundtrack vojujućeg hrvatskog nacionalizma, da je Thompson skladao koristeći muzički jezik čiste Jugoslavije itd.?

Po Jurici je Thompson ”skladao i snimio, u  muzičkom smislu, naj-jugoslavenskiju pjesmu koju je hrvatska diskografija nakon ’90. stvorila”. Ma, bravo, Jure!!! Samo dokazuješ kako je bio vidovit Bora Čorba u svojoj legendarnoj poruci: ”Budi đubre do kraja”… Međutim, nama zatucanim ”klerofašistima” ipak nije sve to do kraja jasno. Naj-jugoslavenskiju pjesmu nakon ’90. ne smiješ izvoditi u dvije trećine države Hrvatske. Kakvi su ti Hrvati nacionalisti? Samo zato jer je skladao jugoslavensku pjesmu, Thompson ne smije s njom nastupiti u pulskoj Areni, ali ni u zagrebačkoj Areni, pa bogme ni u Lisinskom. U Zagorju može, recimo, u Bednji, ali već u Varaždinu ili Čakovcu ni slušajo – niks.

‘Kockasti’ brđani šire otrov u zemlji

No, pustimo našeg Juru. Njegov progresivno-liberalni nos njuši nešto što novinari zovu ”prava roba”. Iznenada su u drugi plan pale njegove omiljene afirmativne teme: TV Pink, TV Happy, Čirilica, Ministarka, Karleuša, Južni vetar… On se, duboko zabrinut, senzibilnim rječnikom pita: ”Naime, otkud, majku mu, osmogodišnjim polaznicima policijske škole užičko kolo?”. Gde su to bre čuli? Ovo zadnje je bez navodnika… Čudi me da to naš Jure ne zna. Hrvatsko vojno učilište ‘Petar Zrinski” ponosi se predavačima poput Dejana Jovića, a navodno i Bude Lončara. On bi mogao sasvim kompetentno predavati kolegij ”Totalni embargo na kupnju oružja u slučaju obrambenog rata”. Ako može Vojno učilište Petar Zrinski, zašto ne bi slične kadrovske kapacitete zaposlila i Policijska škola?

I tako se naš Jugo-Jure izčuđava i ne može virovat’: ”Nema uopće sumnje da su ta djeca društveni i generacijski prosjek, mainstream. I nema uopće sumnje da, osim što to znamo vi i ja, to znaju Hodak i Bujanec”. Odmah nastavlja: ”Da sam ja na mjestu hrvatskih nacionalista i da to vidim, stvarno bi se počeo pitati odakle to stiže. Je li to neki otrov u zemlji?”, sav smrknut pita se Jure. Evo zore evo dana, evo našeg Jure neispavana. Neprijatelj nikada ne spava. Jure je budan na braniku onih vrijednosti koje je Juri ostavio Miljenko Smoje. Split je po njemu pristojan građanski jugoslavenski grad, a kockasti brđani šire ”otrov u zemlji”.

U istom broju Jutarnjeg naš Jure kao pravi jugo-drugar objašnjava i jednu modernu dilemu: ”Smije li se biti lijev i bogat?”. Slučaj Urše Raukar. Urša, zapravo Zdenka Raukar i Vili Matula, sve su sami borci za sirotinju i potlačene. Zahvaljujući Tuđmanu postali su svakodnevni posjetitelji kontejnera, zbog čijih prava su se Zdenka i Wili bacali po asfaltu Varšavske ulice. Međutim, sad su iznenadili svoju sirotinju posjedovanjem milijunskih nekretnina, zlatnih poluga, štednjom u jenima, svi s po tri kuće i tri stana, dionicama, rentijerskim prihodima, mjesečnim primanjima oko 36 tisuća odlazećih kuna itd. Možemo! Itekako možemo!

Neka Urša uživa u svemu što joj je ‘borba’ dala

Naši ljevičari u pravilu imaju dva života. Drugi počinje kad shvate da imaju samo jedan. A onda ih krene. I sad će nam Jure objasniti koja je razlika između Zdenke i Wilija s jedne strane i Lovre Kuščevića s druge strane. ”Hvaljen Isus i Marija”, javljao se nekada Lovre s Markova Trga i ne znajući da je tog trenutka sam potpisao svoju optužnicu. Otkud njemu tolike nekretnine? Je li njemu otac bio ”slavni” pijanist? Čime nas je on zadužio? Dobro! I Jure i Zdenka i Wili znaju bar čime nas je zadužio naš Rade, nagrađen s ”ostrvom Brijoni”. Jedino što im se znanje ne slaže sa znanjem puka koji o tome misli malo drugačije.

Npr. Marija Dubravac na Fejsu zna odgovor: ”Borio se čovjek pet godina. Bio po logorima, silovan, prebijan, gladan… Domoljub u pravom smislu riječi. Zaslužio je Brijune. A ne bi bilo zgorega nek malo ode i do Golog otoka skupa s Frljićem, Mesićem i polovicom bagre iz Sabora. Fuuuj, uhljebi i izdajnici”. E, moja Marija! Fali ti pravi ljevičarski diskurs. Odgovor na pitanje koje je postavio naš Jure je jednostavan: Smije se biti lijev i bogat. Dapače! Ali ako si desni, onda je to grijeh i ti si pljačkaš. Svi lijevi bogataši su cvijet našeg društva. Besklasnog, naravno. Oni su izgubili, a mi dobili javnu garažu. Zato su oni došli do privatne garaže u svojim viletinama u Bosanskoj, na Pantovčaku, u Nazorovoj i na drugim elitnim purgerskim lokacijama i bregima.

A Tuđman i njegovih izmišljenih 2.000 obitelji su ”razbojnička privatizacija”. Pokojni predsjednik države je otkupio dio državnog stana kao, uostalom, i svi ostali, a drukerica iz banke mu je odmah stavila javno pod nos štednju njega i supruge od 200.000 maraka. Ha,ha! Ove iz Možemo bilo bi sram da u svoje imovinske kartice unesu Tuđmanovo ”bogatstvo”. Kada je ”svemirski” Slovenac kupio stančinu našem Stipi u elitnoj zoni Zagreba, naš Jure je muča i čkomi ka’ pi…da!

E, sad je dosta i meni i vama priče o našoj ljevičarskoj farizejštini. Farizeji svih zemalja uozbiljite se… Zato ćemo malo pustiti našu Uršu da uživa u svemu što joj je ”njena borba dala”. Ženu je lako razumjeti. Ona vam je kao otvorena knjiga. Knjiga o nuklearnoj fizici na kineskom jeziku. Slažete se, kako je jednostavno!?

Razumijem Škoru, ali se s njime ne slažem

Naš Jožica Manolić je nadživio i političku karijeru Miroslava Škore. Za ne vjerovati. Najprije sam svoj politički ”talenat” uložio u Mislava Kolakušića. Promašaj. Zatim sam ”zaokružio” Miroslava Škoru. Nije me razočarao. Za manje od godinu dana uspio je izboriti na izborima 14 saborskih zastupnika. Ali ”veliki brat” nije želio ostaviti naše slavne manjince na cjedilu. Radije Škoru i Domovinski pokret nego njih. I tako je Škoro po kiši ostao sam bez kišobrana. Dolazile su oluje, potresi, razni Jurice Pavičići, Bajrušiji, divizije divljih ljevičara koji su javno pljuvali ili minorizirali Škoru i Domovinski pokret.

Za to vrijeme potiho je djelovala i ubačena  unutarstranačka destrukcija stranke kako bi se što više ljudi iz vodstva posvađalo, sukobilo i oslabilo cijeli pokret. Neće nama tamo neki desni pokret kvariti izborne rezultate! I tako je taj, sad već dobro osmišljeni i uvježbani model razbijanja konkurentskih i nepoželjnih političkih stranaka krčio put prema propasti ugleda novog Pokreta. Nije ni čudo da se, kad mu se sve to već do grla zgadilo, i sam Škoro zapitao: što to sve meni treba? Potpuno ga razumijem, ali se s njim ne slažem. Započeo je nešto novo i kvalitetno. Naišao je na mnoge grebene do sada, a bit će ih još i više u budućnosti. Politika je prljav posao i kad si ti sam pošten i imaš najbolje namjere. Na žalost, drugi nemaju.

Ali, kad nešto tako dobro započneš, uložiš u to toliko truda, ideala i snage, onda se ne smije posustati pred onim gadljivcima koji to žele uništiti. To je i očekivano. Treba im pokazati da će na tebi slomiti zube. Trebao bi se predomisliti. On je ozbiljna desna opcija. Zapravo jedina. Nema ga tko naslijediti, a da Domovinski pokret ostane to što je bio. Oko pola milijuna ljudi dalo mu je glas na predsjedničkim izborima. Škoro je čovjek koji je napisao i uglazbio najljepšu baladu iz Domovinskog rata – Matu. Da je samo to učinio, bilo bi puno više od svih onih koji su ušli u Sabor sa po stotinjak manjinskih glasova.

U javnom prostoru već su ušutkali Karolinu Vidović Krišto, a sad žele uništiti i cijelu jednu stranku. No, iskreno se nadam da slučaj Škoro nije gotov. Njihova težina na hrvatskoj političkoj vagi upozorava da veliki dio naroda želi i traži takvu političku opciju. A narod se ne može dugo varati. Vrijeme, kako kažu moji Ličani, leti…

Mujo na Jadranu

Vratio se Mujo s ljetovanja na Jadranu. Pitaju ga ‘kako je bilo?’.

‘Isto kao i 1943. godine’, uzvraća Mujo.

‘Pa kako to, Mujo?’.

‘Ha! Lijepo! Nijemci i Talijani po kućama i vilama, a mi u šumi!’, odvrati Mujo.

Pokojni Robin Williams jednom je rekao: ”Bog je muškarcu dao penis i mozak, ali ne dovoljno krvi da bi oba istodobno funkcionirali”.

I napokon još jedan nezgodni. Sin kaže tati: ”Tata bavit ću se organiziranim kriminalom”. 

”Tako je sine, državna služba je sigurna!”. 

Zvonimir Hodak / Direktno.hr

Advertisement

Vijesti

Nakon što je po naputku WEF-a pokušao uništiti nizozemske farmere, hoće li biti grobar NATO-a?

Published

on

V. Starešina: Sada je već izgledno da će Mark Rutte biti novi glavni tajnik NATO-a

Dvije vijesti objavljene proteklih dana daju naslutiti budućnost NATO-a kao europskoga obrambeno-sigurnosnog saveza – piše Višnja Starešina na Lider.hr

. Vijest prva: na pariškome ad hoc europskom samitu potpore Ukrajini francuski predsjednik Emmanuel Macron pomalo je iz vedra neba poručio kako ne treba isključiti ni slanje zapadnih vojnika u Ukrajinu. I predvidljivo je osvojio glavne naslove u medijima. Vijest druga: na istom je samitu, nakon što je dobio potporu ključnih država članica, sudjelovao i sada već izgledni budući glavni tajnik NATO-a Mark Rutte; doduše, još kao nizozemski tehnički premijer na odlasku.

Rutte slovi kao majstor tihih kompromisa, jedan je od najdugovječnijih europskih premijera, a na njegove osobine asocira i nadimak – Teflon. Budućnost NATO-a, a onda i europske obrane, metaforički ovisi o uspješnosti integracije tih dviju krajnjosti: političkih predstava i nadmetanja (Macron) i tihe dogovorne izgradnje europske obrambene (infra)strukture (Rutte).

Novi prijatelj Ukrajine

Bombastične Macronove izjave i potezi koji se tiču europske obrane i sigurnosti nisu novost. Uz naslijeđenu francusku ideju o samodostatnoj europskoj vojsci koja isključuje SAD iz europske obrane predsjednika Macrona osobito pamtimo kao političara koji je proglasio ‘moždanu smrt NATO-a‘ (2019).

Da bi nakon ruske invazije na Ukrajinu NATO ‘uskrsnuo‘, Europi potrebniji nego ikad. Sjećamo ga se i kao velikog europskog mirotvorca koji je pohitao tada već duboko izoliranom ruskom predsjedniku Putinu, dva tjedna prije invazije, da razgovorom riješi ono što SAD i UK ne mogu. A ondje ga je Putin smjestio na kraj dugoga bijelog stola da bi mu kao dječarcu održao predavanje iz ruske povijesti.

Putin je barem uvijek znao kolika je čija specifična težina u međunarodnoj politici. Pa se sjećamo kako je preko noći Macron od gorljivog zagovornika europske energetske suradnje s Rusijom postao gorljivi podupiratelj ukrajinske obrane, doduše, više na riječima nego na djelima, i zagovornik njezine potpune suverenosti. Kao novi prijatelj Ukrajine i njezina predsjednika Zelenskog sazvao je i taj ad hoc pariški europski samit, tek tjedan dana nakon završetka tradicionalne Minhenske sigurnosne konferencije, koja je glavni forum za projekcije europske obrambene i sigurnosne strategije. I s njega je uputio ta bombastična upozorenja o mogućem slanju zapadnih vojnika u Ukrajinu i mogućnosti da Rusija napadne neku od NATO-ovih članica.

Budući glavni tajnik NATO-a imat će zadatak primiriti, koordinirati i uključiti sve političke perfomere i egotripove, motivirane osobnim ili državnim interesima, u izgradnju novoga europskog obrambenog sustava. A taj sustav uključuje znatno jačanje europske vojne industrije i NATO-ove europske vojne komponente. Dakako, uza zadržavanje američke glavne uloge u NATO-u. Jer kao što je i ruska invazija na Ukrajinu pokazala, Europa nema kapacitet sama preuzeti brigu o svojoj obrani ni kad je riječ o političkom odlučivanju, a ni kad je riječ o vojsci i naoružanju.

Umijeće šaptanja političarima

I zato ne začuđuje što su UK i Njemačka zajednički predložili, a SAD podupro, na kraju i Francuska uz niz drugih država članica, kandidaturu Marka Ruttea, sivoga političkog brokera, dugovječnoga nizozemskog premijera kojega ne pamtimo i nećemo ga pamtiti po slikovitim izjavama. Ovih su mu dana kao jednu od prednosti izvukli kako je spasio NATO od raspada u prvoj godini Trumpova predsjedničkog mandata, kad je nakon Trumpove prozivke Merkel i drugih europskih saveznika zbog premalog izdvajanja za obranu navodno nešto šapnuo američkom predsjedniku, nakon čega je izbjegnut raskol. Riječ je, dakako, o pretjerivanju, kao što je i Trump pretjerivao u prijetnjama da će SAD izići iz NATO-a, koje su se ipak pokazale prilično djelotvornima u povećanju europskih izdvajanja za obranu. No to umijeće ‘šaptanja‘ političarima dobro će doći budućemu glavnom tajniku baš kao i nizozemska tradicionalna politička pozicija: članica EU-a, vanjskopolitički bliska UK-u, pouzdana saveznica SAD-a u obrani, politički bliska s Njemačkom, bez ozbiljnih konflikata s Francuskom…

Ni Macronove se objave ne mogu bezuvjetno svrstati u rubriku ‘nerealno‘ ili ‘neozbiljno‘. Uostalom, nije rekao kada bi i pod kojim uvjetima poslao francuske vojnike u Ukrajinu. Možda kao čuvare dogovorenog mira jednoga dana? Jer izgradnja nove europske obrambene arhitekture, za države koje imaju ambicije i prepoznaju vrijeme, iznad svega je – prilika.

Višnja Starešina/Lider

Continue Reading

Vijesti

SVJEDOČIMO LI RASPADU britanske kraljevske obitelji? Kate Middleton bolesna, kralj Charles ima rak, član obitelji skončao suicidom…

Published

on

Trenutačno nema nikoga na čelu kuće Windsor, a najnovije vijesti su zabrinjavajuće: Charles je podvrgnut liječenju protiv raka, Camilla će biti na odmoru u tropima, a William se pojavljuje i nestaje kako bi bio pokraj misteriozno bolesne Kate: svjedočimo li raspadu britanske kraljevske obitelji – pita se komentator talijanskog medija Corriere della Sera, Luigi Ippolito?

LONDON – Nevidljiva monarhija: britanska kraljevska obitelj nestaje pred očima svojih podanika i ako je istina, kako je rekla Elizabeth, da se kruna “mora vidjeti da bi se vjerovalo”, pitamo se nismo li svjedoci naglog raspada same institucije. Trenutačno nema nikoga na čelu kuće Windsor: kralj Charles je virtualna slika, kraljica Camilla otišla je na odmor, a prijestolo-nasljednik William pojavljuje se i nestaje kako bi bio uz princezu Kate, koja je misteriozno se oporavlja daleko od uprtih očiju svega svijeta.

Je li ovo znači ‘smjenu straže, koja utire put puno većem zlu…’

Danas je zrakoplov s Camillom poletio za tropske krajeve, gdje će kraljica biti na odmoru najmanje tjedan dana: neočekivan, ali ne i nepredvidiv odlazak, s obzirom na to da kraljeva supruga također ima 76 godina i budući da je Charlesova bolest najavljena prije manje od mjesec dana preuzela je njegovu ulogu, jednu za drugom preuzimajući 13 službenih obveza. Možda i previše za osobu koja nikada nije žudjela za javnim životom i više od svega željela je biti blizu svoje velike ljubavi.

Ali Camillino iznenadno povlačenje proširilo je prazninu na vrhu. Suveren, koji je podvrgnut terapiji protiv raka, stavio je cijeli svoj dnevni red na čekanje i pojavit će se samo putem videa na Danu Commonwealtha sljedećeg ponedjeljka. Posljednjih tjedana Buckinghamska palača ga je željela prikazati na videu i fotografijama kako bi umirila svoje podanike: ali ništa se ne zna točno o njegovoj točnoj dijagnozi, što potiče nagađanja.

Koje su, što se Kate tiče, umjesto toga poprimile dimenziju teorija zavjere: na društvenim mrežama čitamo o svemu, od tome čak, do pokušaja samoubojstva. Ništa točno, ali u ovom slučaju nepostojanje bilo kakve slike ili novije informacije, daje povod najbolesnijim fantazijama. S druge strane, međutim, od najbolje obaviješteni engleskih komentatora, procurilo je da su stanja Charlesa i princeze “ozbiljna” i da bi njihov oporavak mogao potrajati i dulje nego što se prvotno najavljivalo (za Kate, da, govorilo se da je ponovno bi se pojavilo tek nakon Uskrsa).

Razmjere kolapsa kraljevske obitelji dala je slika Windsora koji su prošli tjedan stigli na sprovod Constantina od Grčke: predvodio ih je nacereni princ Andrew, a uz bok mu je bila (manje-više) bivša supruga Sarah Ferguson. To što dvojica osramoćenih ljudi poput njih javno nastupaju kao stjegonoše monarhije govori puno o stanju stvari.

A čini se da je nesreća sve veća: prije nekoliko dana doznalo se da je suprug lady Gabrielle, Charlesove sestrične, kćeri princa Michaela od Kenta, misteriozno počinio samoubojstvo hicem iz vatrenog oružja u glavu. Tragedija koja se drži u tajnosti, ali baca zlobnu sjenu na cijelu kraljevsku sagu.

Promatrači začuđeno gledaju, kao da se bude, omamljeni, iz bajke bez sretnog kraja. A sada je rizik da se monarhija raspadne ne uz eksploziju, već uz uzdah.

izvor: Luigi Ippolito/Corriere della Sera

Continue Reading

Vijesti

Dr. Robert Malone: Danas se čovjek suočava s 5. generacijom ratovanja i ne zna tko mu je stvarni neprijatelj

Published

on

Čovječanstvo je u ratu, ali ne nužno protiv uzroka koje većina ljudi poznaje, poput Klausa Schwaba iz Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) ili Billa Gatesa iz Microsoftove ‘filantropije’ – piše Ivan Kolić na portalu Epoha.

Prema Dr. Robertu Maloneu, jednom od izumitelja mRNA (modRNA) “cjepiva”, pravi gospodari lutaka skrivaju se od čovječanstva u sklopu onoga što on opisuje kao ratovanje 5. generacije.

“U pravom ratovanju pete generacije ne znate tko vam je protivnik,” kaže dr. Malone.

“Na primjer, tko je marioneta iza COVID krize? Je li to bio Klaus Schwab? Je li to bio Fauci? Ne. Sve su to surogati. Ima netko iznad Klausa i ovih ljudi. Ne znate tko promiče odgovor na COVID, a to je ono što je peta generacija ratovanja.”

Prema Dr. Malone, čovječanstvo je u cjelini nedavno bilo podvrgnuto najvećoj i najkoordiniranijoj kampanji psihološkog ratovanja u ljudskoj povijesti, misleći, naravno, na “pandemiju” COVID-19 i odgovor vlade na nju.

Tri su godine razne nevladine organizacije (NGO) u suradnji sa zapadnim vladama i farmaceutskim tvrtkama, medijima i financijskim tvrtkama, provodile medicinski fašizam u velikim razmjerima i s predrasudama prema nama ljudima, ubijajući milijune ljudi.

Svi su zajedno radili kroz javna i privatna partnerstva kako bi stvorili i pokrenuli najveću, globalno najusklađeniju, psihološku propagandnu operaciju poznatu čovjeku – a učinci su, kao što svi možemo vidjeti, bili razarajući.

Ekonomski, biološki i informacijski rat

U petoj generaciji ratovanja, postoji mnogo oružja i frontova koje globalisti koriste za vođenje rata protiv masa. Čini se da je s COVID-om bila biološka prijetnja, povezana s informacijskom prijetnjom, ekonomskom prijetnjom, društvenom prijetnjom, pa čak i vjerskom prijetnjom – zapamtite: crkve su bile zatvorene u mnogim područjima kako bi „zaštitile“ ljude od „virusa“.

Kad se gospodarstvo počelo prevrtati u ranim danima “pandemije”, zloglasni tim za zaštitu od pada (PPT) došao je u “spas” preko privatnog kartela središnje banke Federalnih rezervi s pumpom, koja je pokrenula i kasnije dovela do inflacije do golemih povećanja kamatnih stopa – ovo je komponenta ekonomskog rata na djelu.

Zatim je tu bila Big Pharma, spremna preuzeti kormilo uz pomoć Trumpove administracije kako bi pokrenula operaciju Warp Speed, koja je kasnije natjerala desetke milijuna ljudi pod Bidenovom administracijom da prime injekcije “cjepiva” protiv COVID-a ili da izgube posao, obrazovanje i/ili sredstva za život.

Mediji pod kontrolom korporacija također su stigli tamo točno na vrijeme da rašire beskrajnu propagandu kako bi zastrašili ljude da ostanu kod kuće, nose maske i uzimaju jednu “pojačivač” injekciju za drugom, sve vrijeme zadržavajući vladu i zahvaljujući farmaceutskoj industriji što je donijela ” liječenje”.

I nemojmo zaboraviti tekuće geoinženjerske operacije koje zasipaju nebo kemikalijama, lažnim oblacima i tko zna čime još, a sve kako bi dekarbonizirali planet i spasili nas od “globalnog zatopljenja” i “klimatskih promjena”.

“Ovaj napad na čovječanstvo započeo je 1913.”, komentirao je netko na X-u, misleći na godinu rođenja Federalnih rezervi.

“Rockefelleri i Odbor za dobrodošlicu donijeli su zakone tako da svaka medicinska intervencija mora proći kroz farmaceutske proizvode.”

Ivan Kolić/ Epoha

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved