Connect with us

Vijesti

‘Intervju sa sotonom koji ga razotkriva!’ KRETENI SU ONI KOJI TVRDE DA ME NEMA

Published

on

Ovako nešto još niste čuli

Cilj ovoga teksta objavljenog u Veritasu je ilustrirati kako razmišlja Sotona. Dovoljno je samo okrenuti se oko sebe i pogledati što se događa u svijetu da bi se shvatilo kako nam se taj čovjekov ubojica od početka smije u lice.

Zanimljiv i nadasve neobičan razgovor edukativnog karaktera prenosimo u cijelosti:

Nemojte se zaprepastiti! Danas razgovaramo s Vragom. I ne pitajte gdje sam mu pronašao adresu. Na razgovor je pristao uz uvjet da mu ime pišem velikim slovom.

‒ Vraže, tko si ti zapravo?

On me (Isus) nazvao lašcem i ubojicom. A On zna što govori, kao što ja znam što činim. No, mene se ne može definirati jednim izrazom. Ni s mnogo pojmova. Upozoravam na bitno: meni je istina poznata. Zato je mrzim. Odatle kreni, ako išta želiš saznati o meni.

‒ Mnogi tvrde da tebe nema… Što ćeš na to?

Kreteni! Negacija je moje ishodište. Jači sam kad i sebe zaniječem. I ta ti je spoznaja korisna da utvrdiš moj autentični identitet. Ja sam protivna strana vrijednosti. Shvaćaš li išta? Ne pitaj više o tome! Ako si to shvatio, mnogo znaš o meni.

‒Čekaj, a Bog? Tvoj odnos prema njemu?

‒ A On? On je razlog moga postojanja i predmet moje mržnje. Postojim da bih ga prezirao. Silan je! Uostalom, samo se veliki mogu mrziti. Budući da Njemu ne mogu ništa, uništavam Njegovo djelo. Svu ljubav kojom sam ga nekoć ljubio, u dalekom praiskonu, obratio sam u mržnju. Možeš li ti, bijedniče, shvatiti što znači perverzija bića? Crna strana svjetlosti? Inverzija svetosti? Pitaj nešto drugo, nedostupne su te tajne za te.

‒ Kako se osjećaš?

‒ Ti to prijateljski? Paklenski sretno. Smiješ mi se? Glupavče! I mržnja ima svoju otajstvenu radost, koja umanjuje naše đavolsko prokletstvo. Ta radost isijava iz uspjeha. Svako novo prokletstvo donekle olakšava naše, kao što svaka sreća umnaža opće blaženstvo. A ja sam pobjednik, razumiješ li? Paklom odzvanja pomamna glazba.

‒ Vrijeđaš, ponizuješ, hvališ se… Nije fer.

‒ Idiote! Pa to mi je profesija! Mi ne poštujemo nikoga. Mi preziremo svakoga. I one koji nam služe. Ja sam mržnja, kao što je On ljubav. Bijedo ljudska, možeš li ti shvatiti što znači biti nesposoban za ljubav?

‒ Strašna granica! Čudno si iskren?

‒ Mogu biti, jer sam uspio. Igra zavaravanja traje dok ne pobijediš. Poslije toga je suvišna. Tada se istupa s grozotom koja proždire svaku nadu. To je pakao.

-Htio bih već jednom čuti nešto o tvojim uspjesima. Gdje su?

‒ Uz uvjet da me ne prekidaš. Ne podnosim vaša glupava zabadanja. Pitati ne znate, odgovarati ne znate. Klupko ste iracionalne pređe. Ništarije ljudske! Ali, slušaj! I broji!

1. Vjera u Boga nekada je bila nedodirljiva. Hm, odavno sam Boga učinio samo hipotezom. Pri tom sam dopustio da i sâm postanem hipoteza. Rezultat? Riječ Bog uglavnom je još ostala samo za djecu. Odrasli, intelektualci, redovito samo sliježu ramenima. Ako već govore o Bogu, onda to nije onaj koji jest. U svakom slučaju, hipoteza o meni izgleda im manje bezumna. Zar to nije uspjeh?

2. Učinivši Boga spornim, svu sam vašu pažnju skrenuo na čovjeka. Grcam od podrugljiva smijeha dok slušam vaše humanitarne govore, vaša buncanja o dostojanstvu i poštovanju čovjeka. Nikoga vi ne poštujete. Slušaj! Dva čovjeka danas idu ulicom. Ni korake ne mogu uskladiti, a kamoli mišljenja. Razdire vas duh iracionalne samostalnosti i strančarenja. U vašemu društvu postoje samo protivnici. Današnji, i oni sutrašnji. Već je i svaki pojedinac u sebi razdijeljen, bez orijentacije. Što je to? Nemoć u kojoj bujaju samo mrzovolja i bjesnilo. Pri tom lažete sebi i svima drugima. U jednom ispitivanju mišljenja, među brižljivo odabranima, 75 posto izjaviše da partije nikada ne govore istinu. Nije posve točno. Koji put je kažu, ali samo zato da bi im vjerovali i onda kad je ne govore. Što veliš? U svakom društvu nosim iskaznicu broj 1. Koji put je ustupim drugomu, da ne bih ubio sve ambicije. Razumiješ li ti uopće ovaj govor?

3. Grijeh… Što je grijeh? To sam ja, zlo, opačina, perverzija. Teče svijetom bujnije nego sve vaše rijeke. A uvjerio sam vas da ne postoji. Tobože, što je ljudsko – slobodno je! Sloboda zla, to je moja afirmacija. Znanje zla nametnuo sam vam kao potrebu života. Pri tom sam vas čak uvjerio da je bližnji izvor svih vaših jadâ. Zato se ne podnosite. Autentični đavolski potez! Genijalno.

4. Lakomost. U vašem katekizmu lakomost je jedan od izvora grijeha. Ali ne radi se samo o tome da bez biranja sredstava što više zgrneš, što udobnije živiš. Pobrinuo sam se da mnogi dođu zloći do dna. Treba ništa ne dati, drugomu sve uskratiti, ni za koga se brinuti. Ni za djecu rođenu. Samoživci! Paklena zrelost čovjeka. Tuđi uspjeh treba pretvoriti u izvor zavisti. Tko ima manje, mrzi onoga tko posjeduje više. Nejednakost treba podržavati, da biste se mogli mrziti. Ali otimačinu treba proglasiti sredstvom izjednačenja. To sam nazvao plemenitom borbom za jednakost među ljudima. A vi sve prihvaćate…

5. Tjelesna razuzdanost. To je grobnica vrednotâ. Tu ste najsavitljiviji. I najdalje ste otišli. Izobličili ste narav čovjeka. Taj karnalni požar uništava ljudskost u vama, a proglasili ste ga sastavnim dijelom obrazovanja i kulture… Na čast vam! Brak, vjernost – što je s tim? Suzdržljivost, čistoća? Ha, djevojke se srame ako su djevice. Vjerna žena – uzor je nevrijednosti. Među svećenicima se šuška o besmislu celibata. Časne sestre se propitkuju čemu zavjeti. Mnogim je fratrima dojadilo sve osim novca i slobode. Nedavno sam pratio na jednoj europskoj televiziji kako mladi svećenik izlaže da Sodoma nije uništena zbog homoseksualnosti. Jedan nizozemski svećenik blagoslovio je brak dvaju homoseksualaca. Znam da jedna lasta ne čini proljeće, ali mene proljeće ni ne zanima. Vjera izlazi iz života. Ostaju samo objekcije, protivljenja, zbunjenost i upitnici. Što misliš, zašto?

‒ Rekao si da te ne prekidam.

‒ Izmičeš, bijedo ljudska! Dobro, ja ću reći. Kako ono glasi Njegova zapovijed? „Ljubi Gospodina Boga svoga… Ljubi bližnjega svoga…” Do danas to niste shvatili. U redu vjere, prijatelji, ljubav prethodi spoznaji. Beskorisno podcrtavate iracionalni vid toga postupka. U filozofiji, koju sam vas ja naučio, spoznaja prethodi ljubavi. Tobože, ne možeš voljeti što ne poznaješ. A što je ljubav? Šetnja u nepoznato! No, budući da Boga nikada ne možete dovoljno spoznati, trajno odlažete ljubav prema njemu. Razložan ateizam, zar ne? Tako umirete bez spoznaje i ljubavi. To je što hoću. Tu sam vas sredio. Prava spoznaja, glupani, dolazi s ljubavlju, a ljubav se temelji na povjerenju, vjeri! I to vas Vrag mora učiti? Fić!

6. Sumnja. Ovaj govor vrijedi prije svega za intelektualce, one koji su sposobni misliti. Odmah dodajem: Posebno sam zadovoljan bezvoljnošću elite. Nekoć su postojale neke vrijednosti, u koje nije bilo dopušteno sumnjati. Danas je sumnja vrhunski domet. Posljedica? Nitko se više ne usudi javno protestirati u ime istinskih vrednota. Mnogi su se mirno odrekli vlastitih moći da shvate istinu. Ne zanima ih. Ha, to je uspjeh!

7. Oholost je moje najmoćnije oružje. Ohol čovjek dokazuje da nema svijesti o sebi. Jer glupo sebe precjenjuje, nikoga drugoga ne podnosi. Znanost žvače stare zablude, pa ih pljuje u novom obliku. Čovjeka sam onesposobio za ljubav i za istinu. To je definitivna smrt duše.

8. Uvjerio sam vas da pakla nema, da ga se ne morate bojati. Od tada se plašite svega, najviše samih sebe. Gdje vam je mir? Trzate se i u snu. Opterećeni ste neprotumačivom mȍrom. Ničemu se više ne znate diviti, osim vlastitoj umišljenosti. Malraux je rekao da su nacisti dali lekciju i samomu paklu. Vi ćete učiniti da se pakao preseli na svijet. Čestitam.

9. Nepriznavanje nevjerojatnosti Ljubavi. Kršćanstvo bleji već dvije tisuće godina da je Bog postao čovjekom. (Sjećam se Nepoznatoga s galilejskih proplanaka.) Pobrinuo sam se da vi upravo zato otklonite da postanete ljudi uz Njegovu pomoć. Iz straha da ne biste postali Njegovi dužnici, odričete se pomoći koju vam nudi. Ulio sam vam zazor od Boga koji je u ljudskom liku boravio među ljudima. S jedne strane optužujete što je odviše iskren i dalek, a s druge osuđujete što se umiješao u vaše društvo. Tobože, ne dolikuje mu. A onda, nije se dovoljno dokazao. To je i mene stajalo prokletstva. Nisam htio priznati nevjerojatnost Ljubavi. Takav je i vaš slučaj. Kajin je u vašim očima postao nevin, Abel krivac svemu. Zato vam je bliži svaki Baraba od nevinoga Krista.

10. Jedno priznanje! Logični ste i dosljedni. Budući da su krivci postali nevini, a nevini krivci, vi ste ozakonili ubijanje nevinih. Uz jedan uvjet: da još ne budu rođeni! Dijete ste nazvali nasilnikom, a majci pružate zakonsku mogućnost da se protiv nasilja brani. Kakva đavolska logika! Moja, da, moja!

11. Život vam je toliko rastrovan da vam postaje dosadan. I tu sam vam pružio snagu. Droga je sredstvo da se po jednoj čudnoj tangenti pobjegne iz svijeta, a da se nikamo ne stigne. Pomoću nje plivate u bestežinskom prostoru, što je do sada bila povlastica anđelâ i kozmonautâ. Lijepo. Postali ste savršeno apatični, bez zanimanja za svijet i za bližnjega. Blaženo stanje bezumlja! Marx je govorio da je vjera opijum naroda. Promijenila su se vremena. Opijum je postao vjera svijeta. Na zdravlje!

12. Koliko se sjećam, On se sâm pitao hoće li još naći vjere na zemlji kad se ponovno pojavi na oblacima. S pravom se pitao. I oni koji još vjeruju, prave čudesan izbor. Tko više govori o paklu, o Božjem sudu, o raju, o drugom životu? Ako se što i procijedi, čini se to stidljivo, gotovo crveneći se, Radosna vijest zapravo je postala tjeskobno pitanje. Nesigurna nada samo u ono što bi vam odgovaralo.

13. Protivljenje – to je kob svijeta. Dobro sam to izveo, nametnuvši vam nove zakone mišljenja. Dijalektiku! Teza – antiteza – sinteza! Što je to? Dinamika protivljenja, utkana u srž mišljenja. Trajno sudaranje na kulturnom, političkom, ekonomskom, društvenom području. Dijalektika rađa sudare, mržnju i nasilje. Zašto ste prošle godine potrošili 480 milijardi dolara na naoružanje, 16 000 u sekundi? Vidjet ćete. A bolesnih i gladnih pun vam je svijet. Sretno!

14. Ubitačni skepticizam obuzeo vam je duše. Nije toliko vidljiv koliko je stvaran. Demokrati više ne vjeruju u demokraciju, marksisti u marksizam, osim nekih ekscentričnih svećenika, koji Marxa i Lenjina smatraju bratićima svetog Vinka Paulskog. Znanost duboko sumnja u se i ne zanima se za temeljna pitanja čovjeka. Dakako, nije joj ni na karaj pameti da svoju nemoć javno prizna. Ljudski se duh oslobodio kontemplacije. Posljedice? Prva: za vas zapravo više nema istine. Druga: nema ni zablude. Sve je i jedno i drugo. I nije ni jedno ni drugo. Tko ste zapravo vi, bijedno djelo Svevišnjega? Chesterton je svojedobno pisao da će posljednji pojedinci s vjerom u Boga i čovjeka biti zatvarani u ludnice, jer ugrožavaju postojeći poredak. Čuje li se već nešto o tome u vas?

‒ Dosta, Vraže, tvoju samohvalu ne mogu više podnositi.

‒ Dobro, hvalite se vi, ako imate čime. Pismo kaže da je Sotona knez ovoga svijeta. Ako jest, što će se dogoditi? Upravo ono što se događa! Pa, zar treba većega dokaza? Ha… ha… ha! I ode.

Izvor: Veritas, glasnik sv. Antuna Padovanskoga, svibanj 1980. Autor:Vjera

Advertisement

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Vijesti

Munja osakatila kip svetog Petra u Buenos Airesu, na Bergogliov rođendan, dan prije izlaska Fiducie Supplicans?

Published

on

Internet je trenutno preplavljen izvješćem rezignacioniste Andree Cioncija, autora Ratzingerovog koda (koji je ovdje razotkrio Franjin sljedbenik), koji kaže da je kip svetog Petra na pročelju svetišta Gospe od Ružarija, sv. Nikole u provinciji Buenos Aires, Argentina, udarila je munja 17. prosinca zbog čega su mu otpali aureola i desna ruka, zajedno s ključem koji je držao (što simbolizira ključ kraljevstva nebeskog; usp. Mt 16,19):

Buenos Aires: munje na aureoli i ključevima svetog Petra. Bergoglio na kraju puta?” (Glavno mjesto Pape)
Cionci je o tome objavio i video reportažu (na talijanskom).

Fotografija prije i poslije sada kruži (vidi sliku iznad), iako neki dovode u pitanje autentičnost ove priče i/ili fotografije. Međutim, u svom članku Cionci kaže da su incident potvrdili jedan velečasni, Justo Lofeudo i svećenstvo svetišta.

Udar groma navodno se dogodio 17. prosinca 2023., što je bio Franjin 87. rođendan, a bilo je to jedan dan prije objavljivanja Fiducia Supplicans, Bergogliove paklenske deklaracije koja dopušta blagoslov sodomitskih parova. Pronicljivi promatrač na društvenim je mrežama istaknuo kako se upravo desna ruka koristi za blagoslove, a upravo je desna ruka kipa svetog Petra sada smrvljena u prah.

Svetište se nalazi u San Nicolás de Los Arroyos, koji pripada provinciji Buenos Aires, ali je preko 100 milja sjeverozapadno od grada Buenos Airesa. Kip svetog Petra nalazi se desno od glavnog ulaza, što se jasno vidi na ovoj fotografiji iz 2018. godine.

Kako bismo lakše procijenili ovaj navodni incident, prisjetimo se nekoliko povijesnih činjenica.

Polaganje prava Jorgea Bergoglia na papinstvo (kao ‘papa Franjo’) počelo je 13. ožujka 2013. To se nije moglo dogoditi bez da je ‘papa’ Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) prvi napustio položaj, što je i učinio 28. veljače u 8 sati. :00 min popodne po lokalnom vremenu, u trenutku kada je njegova unaprijed najavljena ostavka stupila na snagu.

Unatoč svim teorijama da je Ratzingerova ostavka bila manjkava i samim tim nevaljana, namjerno ili slučajno, podsjetimo, on je službeno izjavio da ostavku podnosi “na način da je od 28. veljače 2013. u 20 sati Rimska stolica, Stolica svetog Petra, bit će upražnjena i konklavu za izbor novog vrhovnog pontifeksa morat će sazvati oni čija je to nadležnost” (Benedikt XVI., Deklaracija od 11. veljače 2023.).

Međutim, ono što je najvažnije razumjeti jest da Benedikt XVI. nikako nije mogao dobiti papinstvo od početka 2005., stoga nije imao ništa od čega bi mogao odstupiti:

– Nevaljana ostavka ili nevaljani izbor? Ratzingerovo poricanje papinskog primata

Tako je 11. veljače 2013. Benedikt XVI. objavio svoju namjeru podnijeti ostavku, a mnogi će se sjetiti da je upravo na današnji dan, kasnije noću, munja udarila u kupolu bazilike svetog Petra, i to ne jednom nego dva puta :

Evo nas brzo nazad u sadašnjost. Navodno je udarila još jedna munja, a ovoga puta bio je to kip svetog Petra na ili u blizini Bergogliovog starog gazišta.

“Kad Bog kaže da nisi papa”, komentirao je jedan korisnik Twittera, nadajmo se (ali ne nužno) na dušu:

Ne, Fred Simon. Munja je pogodila kip svetog Petra i oštetila ga, u pokrajini Buenos Aires, tako Bog ne daje svijetu do znanja da Bergoglio u Rimu nije papa. Želite li znati kako nam Bog daje do znanja da otpadnik Bergoglio nije papa? Pa, evo malog izbora:

  • Franjo: Različite religije su ‘obogaćenje’ za čovječanstvo
  • Franjo na Međureligijskom kongresu: ‘Čovjek je put za sve religije’
  • ‘Navjestite ples ravnoteže i harmonije’: Franjo potpisuje ludu međuvjersku klimatsku izjavu
  • ‘Promjena paradigme’: Franjo izdaje katastrofalan Motu Proprio usmjeren na teološku revoluciju
  • Izgradnja raja na zemlji: Franjina poruka za Svjetski dan migranata
  • Masonsko bratstvo umjesto Isusa Krista: Franjina poruka za Svjetski dan mira ne iznenađuje
  • Franjo muslimanskim starješinama: ‘Samo će nas transcendencija i bratstvo spasiti’
  • Naturalizirati da bi neutralizirao: Kako Franjo lukavo lišava Evanđelje njegovog nadnaravnog karaktera
  • Otpadnik luta: Franjo kaže da je bratstvo “sidro spasenja za čovječanstvo”
  • Indiferentizam za djecu: Franjo podupire međureligijski “Park susreta” u Argentini
  • Otpadnik Bergoglio podržava svjetske religije kao “različite načine dolaska do Boga”
  • Franjo proširuje “Božji narod”: Sada uključuje sve religije!
  • Dobrodošli u Religiju bratstva: Franjo objavio opasan novi “Papin video”
  • Otpadnička Abu Dhabi deklaracija o ljudskom bratstvu
  • Naturalizam u punoj snazi: Franjo o postojanju svih religija

TAKO znamo da Franjo nije papa: jer on obično čini stvari koje bi božanska pomoć za papinstvo spriječila pravog papu da čini – stvari koje bi, da ih radi pravi papa, posve uništiti i učiniti besmislenom (malo opasnom!) instituciju papinstva.

Kakvu božansku pomoć, možda se pitate? Onaj o kojem se govori u bezbrojnim učiteljskim izjavama o papinstvu:

Kao što je naučavao papa Pio XI.

…[I]kako nikakvo krivotvorenje ili iskrivljavanje božanskog zakona, nego pravo istinsko poznavanje njega, ne bi moglo prosvijetliti umove ljudi i voditi njihovo ponašanje, potrebno je da se sinovska i ponizna poslušnost prema Crkvi kombinira s odanošću Bogu i želju da mu se podložimo. Jer sam je Krist učinio Crkvu učiteljicom istine iu onim stvarima koje se tiču ispravnog uređenja moralnog ponašanja, čak iako neka spoznaja o istome nije izvan ljudskog razuma. …[Bog] je postavio Crkvu za čuvara i učitelja cjelokupne istine o vjeri i moralnom ponašanju; stoga bi joj vjernici trebali iskazati poslušnost i podložiti svoje umove i srca kako bi bili sačuvani neozlijeđeni i slobodni od pogrešaka i moralne pokvarenosti, te kako se ne bi lišili te pomoći koju je Bog dao s takvom velikodušnošću, trebali bi pokazati tu dužnu poslušnost ne samo onda kada Crkva nešto definira svečanim sudom, nego također, u odgovarajućem omjeru, kada se konstitucijama i dekretima Svete Stolice propisuju i osuđuju mišljenja kao opasna ili iskrivljena.

Stoga neka i vjernici budu na oprezu od precijenjene neovisnosti osobnog suda i te lažne autonomije ljudskog razuma. Jer sasvim je strano svakome tko nosi ime kršćanin vjerovati svojim vlastitim mentalnim snagama s takvim ponosom da se slaže samo s onim stvarima koje može ispitati iz njihove unutarnje naravi, i zamišljati da Crkva, koju je Bog poslao da poučava i vodi sve narode, nije upućen u sadašnje stvari i okolnosti; ili čak da se moraju pokoravati samo u onim stvarima koje je ona odredila svečanom definicijom, kao da bi se njezine druge odluke mogle smatrati lažnima ili da izlažu nedovoljan motiv za istinu i poštenje. Naprotiv, karakteristika svih pravih Kristovih sljedbenika, pismenih ili nepismenih, je da dopuste da budu vođeni, te vođeni u svim stvarima koje se dotiču vjere ili morala od strane Svete Crkve Božje preko njenog vrhovnog pastira, rimskog prvosvećenika, koji je sam vođen Isusom Kristom Gospodinom našim.

(Papa Pio XI., Enciklika Casti Connubii, br. 103-104; podcrtavanje dodano.)

I ne, Franjina prisutnost u Vatikanu nije samo stvar postojanja ‘lošeg’ Pape, kao što je Crkva imala nekoliko puta u prošlosti:

Dakle, je li navodni udar groma u kip svetog Petra u blizini Buenos Airesa znak s neba koji najavljuje kraj vladavine zabluda ‘pape’ Franje? Budimo iskreni: nitko ne zna. Možda i jest; možda i nije.

Ipak, najvažnija točka je sljedeća: stvarno nije važno. Svatko tko, posebno u ovoj fazi, traži munju da mu kaže je li čovjek koji je objavio hrpe bogohuljenja, bezbožnosti, skandala, hereze, pogreške i svetogrđa u svom službenom učiteljstvu zapravo Kristov namjesnik koji drži vrata pakla od prevladavanja, nije razumio što je papinstvo ili kako katolicizam funkcionira.

Oh dobro. Ako ništa drugo, ova munjevita priča je barem jedna stvar: krajnje zabavna.

Izvor: Novus Ordo Watch izvor slike: popehead.substack.com

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved