Connect with us

Vijesti

Jesu li poginuli i nestali hrvatski branitelji stranački ili hrvatski, i temelj Hrvatske države?

Published

on

Prateći predizbornu kampanju jedna mi je pojava privukla pozornost;

HDZ je u predizbornu kampanju uključio majku Jean-Michel Nicoliera koji se još vodi kao nestali, odveden sa ostalim ranjenicima iz vukovarske bolnice 1991 i  ubijen je na Ovčari!

HDZ je na listu za dijasporu uključio i Zdravku Bušić, sestru Zvonka Bušića koji je po povratku u Hrvatsku iz američkog  zatvora nakon odslužene kazne od 30 godina, izvršio suicid! Ali kako se ovaj članak odnosi samo na hrvatske branitelje, slučaj Zvonka Bušića ostavljam za neki budući članak!

Jean -Michel Nicolier došao je u Hrvatsku kao dragovoljac, priključio se postrojbi HOS-a  u obrani Vukovara. Došao je pomoći hrvatskom narodu , ne jednoj stranki, ni jednom pokretu, nego hrvatskom narodu, jer po njegovim riječima ” “Želim pomoći tim ljudima, oni me trebaju. Ja moram ići, ali vratit ću se. Ti znaš da sam ja divlja trava koja nikada ne nestaje”, kazao je Jean-Michel svojoj majci prije odlaska u Hrvatsku.

Koristiti njegovu žrtvu u stranačke svrhe za mene je duboko nemoralno i nečasno!

HDZ -ovci su  time samo pokazali  koliko su beskrupulozni manipulatori, jer manipuliraju sa majkom i uspomenom na njena sina u stranačke predizborne promidžbene svrhe!

Majka ne zna hrvatski jezik, dodijele joj prevoditelja, a prevoditelj prevodi kako mu se naredi i na taj način usmjerava  majku u stranačke medijske manipulacije!

Kako je hrvatska javnost saznala za Jean -Michel Nicoliera?

Velikim angažmanom Antuna Ivankovića predsjednika Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, umirovljene profesorice Nevenke Nekić i uz pomoć prevoditelja prvog veleposlanika RH u Rimu Ive Livljanića, nakon 20 godina hrvatska javnost saznala je za  žrtvu koju je Jean- Michel Nicolier podnio za Hrvatsku, najvrijednije što je imao -svoj život!

Prof. Nevenka Nekić i Antun Ivanković krenuli su u potragu za bilo kakvim podacima o Jean Michelu Nicolieru, nakon premijere filma Višnje Starešine  “Zaustavljeni glas”, u kojem su ovlaš vidjeli Jean-Michelov  specifičan osmjeh pa su se zapitali tko je taj mladi čovjek?
Antun Ivanković saznao je da Jean-Michela nema na popisu branitelja, pa je preko Fb pronašao njegovog brata Paula i došao do adrese njihove majke.

Prof. Nevenka Nekić prikupila je obimnu dokumentaciju i napisala knjigu o životu Jean Michela Nicoliera “JEAN ILI MIRIS SMRTI“ Evo što je o tom obimnom poslu napisala prof. Nekić;

“Dakle naša trojka imala je silnoga posla: trebalo ga je uvrstiti u popis branitelja, trebalo je doći do adrese njegove majke u Francuskoj, trebalo je dovesti majku i ovdje prirediti prijame kod ministra branitelja P. Matića, predsjednika Republike Hrvatske  Ive Josipovića, župana Galića, Vesne dr. Bosanac. Trebalo je naći donacije za smještaj majke u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, isto tako u hotelu Lav u Vukovaru, trebalo je napisati niz pisama koja je prevodio prof. Ive Livljanić kao vrsni romanist, a ja sam svaku etapu odradila kao spisateljica, sastavljač pisama majci, zahtjeva svim navedenim instancama, dok je Ivanković bio tehnička veza za sve telefone, dokumente i veze oko termina.”

HOS

Svakako je zanimljivo napomenuti da je tadašnji ministar branitelja Predrag Matić srdačno primio majku Lyliane Fournier, a da je Bojan Glavašević tadašnji zamjenik ministra branitelja pokušao spriječiti prijem delegacije u Ministarstvu branitelja.

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/m-o/nekic-nevenka/26439-n-nekic-jean-michel-nicolier-u-javnosti.html

Dakle Trojka, kako ih je nazivala prof.Nekić uspjela je dovesti majku Lyliane Fournier, i  brata Paula Nicoliera u Hrvatsku, isposlovati  mirovinu i stan za majku u Hrvatskoj gdje i danas živi. Za taj poduhvat angažirali su  odvjetnike, ustanove u obje države, prijevode dokumenata, kontakte s raznim osobama itd..itd.

foto-Udruga-dr-Ante-Starcevic-Tovarnik-nicolier 2

Posao hvale vrijedan obavljen je u vrijeme SDP-ove Vlade i SDP-ova Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

17.studenog 2011.godine predsjednik Ivo Josipović posmrtno je dodijelio odlikovanje francuskom državljaninu Jeanu Michelu Nicollieru, dragovoljcu Domovinskog rata poginulom u obrani Vukovara. Odlikovanje je primila njegova majka.

jean.josipović

Bivši predsjednik Ivo Josipović je odlikovao još jednog pripadnika HOS-a

12. prosinca 2012.godine Ivo Josipović je na Pantovčaku, Udruzi veterana 114. brigade HV-a,  predao post mortem, odlikovanje Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom, za Thomasa Crowleya- Irca koji je poginuo na Južnom bojištu, a bio je pripadnik legendarne 9.bojne HOS-a, koja je kasnije bila pridružena 114. brigadi HV-a, kao časnik HOS-a i HV-a u činu bojnika.

Iz navedenog proizlazi da je bivši predsjednik Ivo Josipović odlikovao dva pripadnika HOS-a. što me je posebno iznenadilo s obzirom na njegovu reputaciju kao izrazitog protivnika “ustaške guje”, a HOS ima u u svom amblemu “Za dom spremni” Još me jednom bivši Predsjednik Ivo Josipović iznenadio ,a to je kada je Miloradu Pupovcu otvoreno rekao da je ETNOBIZNISMEN. Ti postupci Ive Josipovića znače da i on može biti odlučan kada hoće !

Ako usporedimo tadašnje postupke Ive Josipovića i današnju političku situaciju  i oko HOS-ove ploče u Jasenovcu, onda možemo zaključiti da se Ivo Josipović nije dao ucjenjivati od Milorada Pupovca, već mu je jasno odbrusio da je etnobiznismen, što se za  premijera Andreja  Plenkovića ne može reći.

Andrej Plenković nažalost ne želi odbrusiti Miloradu Pupovcu, naime razlog je sasvim “prozaičan” Milorad Pupovac bliži je Andreju Plenkoviću od na pr. pripadnika HOS-a i zato je spreman  “žrtvovati ” i spomen ploču i HOS-ovce i hrvatski narod koji mu je ukazao povjerenje,  za sve što Milorad Pupovac zatraži. Sa kojim ciljem?

BIVŠI PREDSJEDNIK LJEVIČAR ODLIKOVAO HOS-ovce”USTAŠE”, A PUČKA PRAVOBRANITELJICA LJEVIČARKA TRAŽI OŠTRE SANKCIJE ZA TE”USTAŠE”!TKO TU KOGA?

Hrvatska vlast ništa ne poduzima na otkrivanju ubojica koje slobodno šeću Hrvatskom Državom ili su u vlasti, naravno da se ne bi uvrijedilo Srpske  visoke dužnosnike (Pupavac, itd) ili poremetilo bratstvo-jedinstvo koje provodi  Andrej Plenković.

Ili da se Srbiji omogući lakši ulazak u EU,? Pa zbog želja EU da Srbija uđe u EU, Hrvatsku treba poniziti i razarati njene temelje, Hrvatska treba zaboraviti svo učinjeno zlo da bi opet Srbija bila rehabilitirana za velikosrpsku agresiju na Hrvatsku!

Sve je bio dobar san

Dokumentarni film ”Jean ili miris smrti” posvećen je vukovarskom branitelju iz Francuske Jean-Michel Nicolieru

Kasnije je film dobio naslov” Sve je bio dobar san” po zadnjoj rečenici iz romana prof.Nevenke Nekić “Ako nađeš grob na zaboravljenu rubu srijemskoga polja, nedaleko Dunava, naći ćeš ključ jednoga sna. Otključaj ga i uđi u nj. Samo pjesnik i junak mogu od oranice stvoriti domovinu.“

Scenaristica je Nevenka Nekić, redatelj je Branko Ištvančić, s kojim Udruga ima uspješno iskustvo u realizaciji nagrađivanog dokumentarnog filma “Draga Gospa Ilačka”, a sam producent je Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr. Ante Starčević. Tovarnik.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/pocelo-snimanje-dokumentarca-o-vukovarskom-junaku-nicolieru-431912 – m.vecernji.hr Hrvatski audiovizualni centar HAVC u okviru Ministarstva kulture nije htio ni nakon ponovljenih molbi i zahtjeva financirati snimanje filma, pa su se autori obratili Ministarstvu branitelja, tako da je film završen uz minimalna sredstva. Vidi se koliko se Ministarstvo kulture angažira za hrvatski film o Domovinskom ratu! Film je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik i Udruge Artizana iz Zagreba.

Film ispričan kroz priču majke Jean-Michela Nicoliera duboko je dirnuo brojno gledateljstvo i pokupio brojne nagrade;

Velika nagrada URTI za autorski dokumentarni film Francuska – nominacija
Festival Trsat Hrvatska – Grand prix za najbolji film, najbolja režija, najbolja glazba
IDFA Docs for Sale Nizozemska
Međunarodni festival dokumentarnog filma Beyond the Borders Grčka – Najbolji dokumentarni film
Međunarodni festival mediteranskog filma Tetouan Maroko
Međunarodni festival dokumentarnog filma Ethnocineca Beč Austrija
Worldfest Houston SAD – Nagrada Brončani remi
Pulski filmski festival Hrvatska – FEDEORA Priznanje za najbolji hrvatski dugometražni dokumentarni film ocjenjivačkog suda međunarodnog udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana Fedeora
Festival novih – festival dokumentarnog filma Slavonski Brod Hrvatska – najbolji film
PerSo festival filmova socijalne tematike Perugia Italija
Human rights film festival Barcelona Španjolska

Nakon svega napisanog jasno je da HDZ-a u priči sa Jean Michel Nicolierom  nema nigdje ni u tragovima, a medijski eksploatira njegovu majku u izbornoj kampanji?

Hrvatski narod pobjedio je vanjskog neprijatelja, ali nije uspio pobjediti unutarnjeg neprijatelja, petokolonaše ( antife, orjunaše,yugofile, yugoudbaše, iredentiste,autonomaše).

Dok je hrvatski narod krvario i ratovao Peta kolona se uvukla u sve pore društva i državnih institucija i razarajući njene temelje,  vraćajući nas opet u jednoumlje u kojem su oni osjećaju najugodnije. Svi misle jednako, nema disonantnih tonova, a ako ih kojim slučajem i bude, ponovno će otvoriti Goli otok i preodgajati će nas.

Demokratizacija je dug proces koji traje generacijama, ne može saživjeti u 28  godina od kada je nastala Republika Hrvatska, naročito ne sa yugokomunističkim mentalitetom jednoumlja, koji ne prihvaća drugačije razmišljanje i pravo svakog čovjeka na javno iznošenje svojeg svjetonazora, svoje vjere i svojeg mišljenja.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Vijesti

Kvare se odnosi Kine i SAD… Do koje točke?

Published

on

  Tijekom posljednjih 5 godina su se drastično pokvarili odnosi Kine i Zapada. Zbog toga je ako ništa drugo red dobro pogledati kako Kina i SAD danas stoje – donosi Hladna istina.

  U samo 30 godina Kina je od ekstremno siromašne države došla do pozicije jedne od modernih tehnoloških velesila. Ona je to postigla zahvaljujući svojoj briljantnoj državnoj strategiji i zapadnoj pohlepi. Riječ je o pohlepi koja je prodala stoljeće napredka i nadmoći za 20 godina ekstremnih profita. Zapadni stanovnici su se od početka protivili toj politici, ali oni ne upravljaju državama koje su nominalne demokracije.

  Nakon proteka ta 3 desetljeća zapadni kompanije su se počele tiho buniti protiv Kine. Oni su se počeli buniti jer nisu mogli proizvesti isto kvalitetne i jeftine proizvode kao ona. Te prvo tihe pritužbe su zapadne vlade ignorirale, ali kako su one postojale sve jače vlada je na kraju morala nešto poduzeti.

  To nešto je učinila Trumpova administracija započevši tehnološki rat kojeg potom nastavlja Bidenova. Ova dva predsjednika se možemo slobodno reći ne slažu u ničem osim protivljenju Kini. Konkretni primjer tog rata kojeg je započeo SAD su TikTok, zabrana korištenja proizvoda Huawei i na kraju zabrana Kini da proizvodi moderne procesore. Konkretno SAD nije i ne može zabraniti Kini da ih proizvodi, ali može zabraniti prodaju „strojeva koji rade procesore” što je i učinio.

  Ruska invazija Ukrajine je u određenom smislu pogoršala odnose s Kinom koja zajedno s 2/3 ili 3/4 svijeta odbija osuditi agresiju. Ona ju je pogoršala pošto tehnološki razvijena Kina nastavlja prodavati svoje proizvode Rusiji. To je u stvarnosti samo isprika jer Indija i Turska rade nešto sličnog bez ikakvih posljedica, pa…

  Taj bijes Zapada na Kinu zajedno s sankcijama nisu dovele do željenih rezultata. Kao dokaz toga možemo koristiti trgovinske podatke iz 2018 i 2023 godine. Te 2018. je Kina izvezla u svijet proizvoda u vrijednosti od 2.5 bilijuna dolara, a 2023. je izvezla 3.4 bilijuna !? U postotcima je Kina bez obzira na američke sankcije zaradila 2023 godine 36 % više nego 2018 !?

  To je postigla polako napuštajući trgovinom s razvijenim zapadom i koncentriranjem na nerazvijene države. Riječ je o napuštanju koje se provodi pod zapadnim sankcijama, znači protivno kineskim željama, ali to ne mijenja činjenice.

  Koliko su se ohladili odnosi između Kine na jednoj i SAD-a na drugoj strani najbolje ukazuje broj avionskih letova. Tijekom 2019. su tjedno između SAD i Kine više od 300 puta letili avioni, a sada lete samo 63 puta. Riječ je o smanjenju od 79 % u samo 5 godina. Formalni razlog za to je odluka SAD da zabrani ruske letove iznad svog teritorija i istovjetna ruska odluka za američke. To znači da američki putnički avioni trebaju izbjegavati ruski zračni prostor zbog čega je njihov let skuplji od kineskog. Kao što smo rekli to je formalni razlog kojeg je SAD iskoristio za smanjivanje broja letova u Kinu.

  Budimo jasni pa priznajmo da u ovoj priči SAD nije loš niti je Kina dobra. Svatko od njih gleda svoje vlastite nacionalne interese i to je normalno. Da je Zapad, da su SAD i Njemačka prije gledali svoje nacionalne interese Kina bi u najboljem slučaju bila razvijena kao Indija.

  Za kraj onima koji se nadaju da će nekretninski slom uništiti kinesko gospodarstvo možemo samo poručiti uzalud Vam trud svirači. Tamošnja vlada kontrolira gospodarstvo pa se to neće dogoditi niti zbog toga, niti zbog zapadnog izvlačenja novca iz Kine.

  Njeno gospodarstvo može samo stagnirati ili padati samo zbog pogrešnih odluka vlade. To je neupitna činjenica koju se ne smije zaboraviti.

izvor: Hladna istina

Continue Reading

Vijesti

VIRALNO Propovjednik: “Preko 90% katolika ne razumije misu”

Published

on

Viralni 33-minutni govor oca Jonathana Meyera o pravoj prirodi katoličke mise otvara srca – piše Sarah Robsdottir u Aletea-i.

Otac Jonathan Meyer iz župe Svih svetih u okrugu Dearborn, Indiana, izazvao je pomutnju na internetu svojim 33-minutnim govorom koji je nedavno održao na katoličkoj muškoj konferenciji o žrtvi mise. Njegovu su poruku uhvatili na YouTube Kanal Sluga Božjih i prikupili je više od 440.000 pregleda i više od tisuću komentara u samo nekoliko tjedana.

Otac Meyer istaknuti je propovjednik u Nacionalnoj euharistijskoj obnovi koja se odvija dijelom kao reakcija na studiju Pew Research iz 2019. koja je pokazala da 69% katolika ne vjeruje u stvarnu Kristovu prisutnost u euharistiji.

“Ali postoji veći problem od toga”: Fr. Meyer se bavi ovom zapanjujućom statistikom na početku svog govora objašnjavajući da, prema njegovoj procjeni, “više od 90% katolika” nema pristojno razumijevanje zašto uopće idu na misu. Otac Meyer rješava ovu alarmantnu procjenu svojim tipičnim šaljivim stilom i uključivanjem publike u živahnu vježbu pitanja/odgovora.

Na kraju je vlč. Meyer citira Katekizam, jasno stavljajući do znanja da je razlog broj jedan zašto katolici moraju sudjelovati u misi taj što je to “ponovno predstavljanje Kalvarije, vječnu žrtvu Jaganjca Božjeg za grijehe svijeta”.

A odaziv je bio nevjerojatan. Ne samo da je poruka postala viralna, već i komentari na YouTube stranici Sluga Božjih govore sami za sebe.

Na primjer, @angelahagemeyer398 je napisala: “Ovaj svećenik je u 35 minuta upravo objasnio ono za što su mi trebale godine da naučim. OVO bi se trebalo igrati u svakom RCIA-u, razredu prve pričesti, pripremi za krizmu i u župi. Nedostatak tih informacija doista je razlog zašto naši ljudi posrću. Slava Bogu za ovog svećenika.”

izvor: Aleteia

Continue Reading

Vijesti

Organizira se tribina i pokreće inicijativa za povratkom Hrvata iz Južne Amerike

Published

on

Potaknuti informacijama koje je dobila redakcija Hrvatskog glasnika o situaciji u kojoj se nalaze Hrvati u Južnoj Americi poglavito u Argentini, Paragvaju, Boliviji i Venezueli, od kojih neki trebaju vizu da bi došli u Hrvatsku, a na temelju općeg demografskog sloma u Hrvatskoj, te nekontroliranim uvozom radne snage iz Nepala, Indije, Filipina ili pokušaju integracija ilegalnih migranata redakcija Hrvatskog glasnika odlučila se na ovaj pokušaj. Povratak Hrvata nacionalni je interes i inicijativa neće i ne smije imati političku konotaciju.

Cilj nam je pokrenuti stvari s mrtve točke, inzistirati da vlast pojednostavi dobivanje hrvatskih dokumenata, maksimalno ubrza izdavanje istih, ne dozvoliti da dijaspora čeka bez razloga dokumente po tri godine. Hrvatska diplomacija nije samo tu da se bavi međunarodnim odnosima, već da konzularni dijelovi veleposlanstava i konzulata budu dijaspori na raspolaganju, te da rade posao za koji su plaćeni, a izdavanje dokumenata nacionalni je interes. Razotkriti ćemo tkome smeta hrvatska dijaspora. Tko je taj koji onemogućava povratak Hrvata u svoju domovinu i revitalizaciju demografski devastiranih područja.

Na tribini ćemo okupiti najeminentnije hrvatske stručnjake iz demografije, koji će objasniti koliki demografski učinak može polučiti organizirana akcija povratka hrvatske dijaspore, njihovih potomaka u demografski opustošene krajeve Hrvatske, te što će taj povratak značiti za budućnost opstanka hrvatskog naroda i hrvatske države.

Pozvat ćemo najbolje stručnjake s područja ekonomije i financija koji će objasniti ekonomski značaj za hrvatsko gospodarstvo, financijski učinak na državni proračun, oporavak zdravstvenog i socijalnog sustava, te koliko znači dolazak obrazovanih deficitarnih zanimanja za hrvatsko gospodarstvo. Što znači kada novac puni državni proračun, ne odlazi van Hrvatske, novac koji će potaknuti rast dodatne vrijednosti i rast hrvatske ekonomije.

O uključenju tih ljudi u hrvatsko društvo, njihovoj socijalizaciji i uključivanju u sve tokove društva, govorit će najeminentniji sociolozi i psiholozi.

Pravnici će govoriti o ustavno pravnim aspektima i izazovima koji bi se mogli pojaviti u organizaciji njihovog povratka.

Iznijeti ćemo prijedloge o uključenju hrvatske države, Vlade Republike Hrvatske, od organiziranih charter avionskih linija u organiziranom prijevozu jer najveći broj hrvatskih iseljenika nema novaca da plati avionske karte za odlazak u nepoznato, pogotovo ako se vraćaju cijele obitelji. Poneki od njih, pogotovo u državama poput Bolivije ili Venezuele preživljavaju s dvadesetak dolara mjesečno. Nekima su konzularni uredi udaljeni nekoliko tisuća kilometara u nekoj drugoj državi.

Spremaju li se brodovi s Hrvatima u suprotnom smjeru…

Ponudit ćemo vlasti ideju o kupovini praznih nekretnina po Slavoniji, Lici Banovini i davanje na višegodišnje korištenje ili prodaju pod povoljnim višegodišnjim uvjetima. U Hrvatskoj su tisuće nekretnina prazne, a uslijed ne održavanja propadaju.

Stoga, naselimo Hrvatsku Hrvatima, zaposlimo Hrvate, neće nam trebati ni Filipinci, ni Indijci, ni Nepalci ni ilegalni imigranti, imat ćemo Hrvate, spasit ćemo narod, a narod tvori državu. Sat otkucava, kazaljka se neumoljivo primiče prema 12 sati kada će zvonio označiti kraj i zato – Vratimo ih!

Na tribinu ćemo pozvati sve strukture vlasti, od premijera, ministara, predsjednika države i predsjednike svih parlamentarnih stranaka. Sve ćemo ih izvesti na brisani prostor da vidimo, i da saznamo imali političke volje i tko od njih nije za našu inicijativu za spas naroda i države. Gospodo sat otkucava, piše Hrvatski glasnik

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved