Connect with us

Vijesti

Kako prepoznati Božji glas?

Published

on

Razlikovati Božji glas od naših vlastitih misli može biti teško. Evo pet ključnih testova koji vam mogu pomoći prepoznati što je što.

1) Ispitajte podrijetlo (1. Iv 4, 1). Misli naših vlastitih umova su dinamične, i jedna misao vodi ka sljedećoj, ali to čine tangencijalno. Misli iz duhovnog svijeta su spontane. Hebrejska riječ za istinsko proroštvo je naba, što doslovno znači “mjehurati”, dok je lažno proročanstvo ziyd, što znači “kuhati.” Istinite riječi od Gospodina će kao mjehurić doći iz našeg unutarnjeg bića; ne trebamo ih skuhati sami.

2) Usporedite to s biblijskim načelima. Bog vam nikada neće reći nešto za vas osobno, a da je to u suprotnosti s Njegovom sveopćom objavom koja je izražena u Svetom pismu. Ako Biblija jasno kaže da je nešto grijeh, ništa ga ne može učiniti ispravnim. Međutim, velik dio onoga što pišete u svom duhovnom dnevniku neće biti specifično spomenuto u Bibliji, te je također potrebno razumijevanje biblijskih principa.

3) Usporedite to s imenima i karakterom Boga objavljenim u Bibliji. Sve što Bog kaže vama bit će u skladu s Njegovom suštinskom prirodom. Pisanje duhovnog dnevnika će vam pomoći da osobno spoznate Boga, ali znajući što Biblija govori o njemu će vam pomoći razlučiti koje su riječi od njega. Potrudite se da ton vašeg dnevnika bude u ravni sa Božjim karakterom, onakvim kakav je opisan u imenima Oca, Sina i Duha.

4) Ispitajte plodove (Mt 7, 15-20). Kakav utjecaj ono što ste čuli ima na vašu dušu i duh? Riječi od Gospodina će ojačati vašu vjeru i povećati vašu ljubav, mir i radost. Oni će u vama stimulirati osjećaj poniznosti time što ćete postati svjesniji toga tko je Bog i tko ste vi. S druge strane, bilo koje riječi koje primite i koje izazivaju strah ili sumnju, koje vam donose zbunjenost ili anksioznost ili da vam pumpaju ego (posebno ako čujete neštošto je “samo za vas samo,i nitko drugi nije dostojan to čuti”) mora biti odmah ukoreno i odbačeno kao laž neprijatelja.

5) Podijelite to s duhovnim savjetnicima (Izr 11,14). Mi smo dijelovi Tijela Kristova. Nismo projektirani ili pozvani da hodamo sami. Ništa neće povećati vašu vjeru i vašu sposobnost da čujete od Boga kao kad to potvrdedruge dvije ili tri osobe! Podijelite ono što ste čuli sa svojim suprugom,roditeljima, prijateljima, svojim starešinama, vašim vođama kućnih grupa ili čak i sa svojom odraslom djecom. Oni ne moraju biti savršeni, ili super-duhovni da bi bili vaš rezonator; sve što je potrebno je da vas vole, da su predani tome da su vam dostupni, da su čvrsto biblijski orijentirani, i, najvažnije, moraju biti takvi da također rado i lako sami primaju savjete. Izbjegavajte autoritarnu ličnost koja inzistira da zbog svog položaja u crkvi ili relacije s Bogom ona više ne mora slušati druge. Pronađite dvije ili tri osobe i neka potvrde da ste to čuli od Boga.

Autor: Mark Virkler

Izvor: novizivot.net/

Advertisement

Vijesti

Muftiji Zukorliću: “Ljuta sam jer smo mnoge stvari ostavljali za sutra… dok si ti žurio!”

Published

on

Sjećanje na jednog od najvećih sandžačko-muslimanskih intelektualaca, bivšeg muftiju, za Sandžak i Srbiju, Moamera Zukorlića u dirljivom govoru …

Efendija Muamer Zukorlić, teolog i političar, bio je pravi vođa svoga naroda i pučki tribun u Sandžaku ali i šire, umro je iznenadnom smrću u studenom 2021. godine.

Godine 2010. Zukorlić je formirao Bošnjačko nacionalno vijeće, te bošnjački narod proglasio konstitutivnim. Kad tijela države Srbije nisu priznala BNV, on je dao slijedeću izjavu:

 »Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim dijelom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cijela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lijepo, ili će vatre biti do vrha. Samo naša kuća gorjeti neće.«

Poslušajte dirljiv govor u spomen na velikog muftiju…

Continue Reading

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved