Connect with us

Vijesti

Maximilian Kolbe: Sveta Marija će konačno vladati Rusijom, a odatle i cijelim svijetom

Published

on

“Ali postojala je razlika u odnosu na pravog Svetog Oca, pogled Đavla, ovaj je imao oči zla.”

„U Španjolskoj je 21. ožujka 2017. objavljena knjiga poznatog obraćenog pisca Joséa Marije Zavale, koja predstavlja neobjavljen dokument: pismo pripisano sestri Luciji iz Fatime.

Ali knjiga sadrži dio koji se – ako se potvrdi kao autentičan – ne može ne pokazati senzacionalnim.

José Maria Zavala kaže da je primio anonimni e-mail na svojoj web stranici. Nije bilo ni teksta ni predmeta; samo prilog. E-pošta je bila u mapi neželjene pošte. Otvorio ga je, a nakon malo oklijevanja otvorio je i prilog. Bilo je to rukom pisano pismo, na portugalskom, naslovljeno JMJ. [Bilješka M. Akronim JMJ uvijek je koristio časni Fulton J. Sheen, a njegovo značenje na talijanskom s latinskog je GMG, to jest Isus Marija Josip.] Pismo se sastoji od 24 retka.

José Maria Zavala dao ju je prevesti, a zatim je zatražio ekspertizu kaligrafije od profesionalca u sektoru, Begone Slocker de Arce, stručnjakinje za kaligrafiju Sudova pravde, priznate od strane Španjolskog društva za grafologiju, izravnog stručnjaka za kaligrafiju profesora Francisca Alvareza (bivši šef istrage i kriminalistike Jefatura iz Civilne garde), profesor “tutor” na madridskim tečajevima stručnjaka za sudsku kaligrafiju. Pa čak i s drugim naslovima.

Vrlo detaljno izvješće (zauzima dvadesetak stranica knjige) ovako završava: “Dokument ‘dubitado’ (tj. onaj koji treba proučavati. Op. urednika) koji se ovdje spominje kao neotkriveni Treći dio Fatimske tajne. , stvorila je ista ruka kao i dokument ‘indubitado’ (referentni tekst, svakako autentična Urednikova bilješka) koji odgovara prvom i drugom dijelu Fatimske tajne koju je vlastitom rukom napisala sestra Lucia dos Santos u svojim Trećim memoarima iz 31. kolovoza 1941.”.

Evo teksta, u našem prijevodu. Zadržali smo izvorni razmak. Tekst počinje akronimima JMJ, te datumom: “Tuy, 1/4/1944”.

A nastavlja se ovako:

“Sada idem otkriti treći fragment Tajne; ovaj dio je otpadništvo u Crkvi. Gospa nam je pokazala viziju pojedinca kojeg opisujem kao ‘Svetog Oca’, pred mnoštvom koje ga je hvalilo, ali postojala je razlika u odnosu na pravog Svetog Oca, pogled đavla, oči zla. Zatim, nekoliko trenutaka kasnije, vidjeli smo istog Papu kako ulazi u Crkvu, ali ta je Crkva bila Crkva pakla, ne postoji način da se opiše ružnoća ovog mjesta, izgledao je kao tvrđava od sivog betona, s polomljenim uglovima i prozorima poput očiju, imao je vrh na krovu zgrade. Odmah smo pogledali Gospu koja nam je rekla da ste vidjeli otpadništvo u Crkvi, ovo pismo može otvoriti Sveti Otac, ali to mora biti najavljeno nakon Pija XII i prije 1960. U vrijeme vladavine Ivana Pavla II kamen temeljac Petrova groba mora biti uklonjen i prebačen u Fatimu. Budući da dogma vjere nije sačuvana u Rimu, njegova ovlast će biti uklonjena i predana Fatimi, a nova će se izgraditi u Fatimi, ako Rim nastavi svoju gnusobu. Gospa nam je rekla da je ovo zapisano, Daniel 9,24-25 i Matej 21, 42-44.”

Napomena M.

Cijela bi stvar mogla biti lažna ili, što je vjerojatnije s obzirom na to da rukopis izgleda pripada sestri Luciji iz Fatime, čovjek Crkve, umoran od neobjavljivanja Treće tajne u cijelosti, anonimno predao Tajnu piscu na širenje. I to bi bilo u skladu s onim što je velečasni Malachi Martin otkrio (u točki 13). Tada razumijemo zašto Crkva nikada nije u potpunosti otkrila Treću fatimsku tajnu: upravo zato što je govorila o Papi koji bi bio Kristov lažni prorok ili Antikrist.

Sjećam se i da je jeruzalemski hram dva puta razoren. Sjećam se da je sveti Maksimilijan Kolbe prorekao da će Sveta Marija konačno vladati Rusijom, Moskvom, a odatle i cijelim svijetom.

Bog, uostalom, čini što hoće. Crkva Kristova nisu zidovi, nego narod svetaca, i Sotona nikada neće potpuno nadvladati ovaj narod svetaca koji je Crkva. Koji je svet samo zato što je Glava, Svevišnji Isus Krist, Tri puta Svet. Stoga se Crkva, shvaćena kao Kristov sveti narod, može nositi kamo god Dobri Pastir želi. Štoviše, u Apokalipsi se nikada ne spominje grad Rim, kao što se ne spominje ni sam Papa, već se spominje Kristov lažni prorok.

Sjećam se da je Njegova Svetost Benedikt XVI. u vezi fatimske tajne rekao: „Zavaravao bi se tko god misli da je proročko poslanje Fatime završeno“.

Besplatno preuzeto i prošireno s lanuovabq | marziale.Altervista

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved