Connect with us

Vijesti

Mrtvorođenčad i smrtnost novorođenčadi dostigli su “kritične razine”, a slučajevi raka jajnika znatno učestaliji nego ikad.

Published

on

Mrtvorođenčad i smrtnost novorođenčadi dostigli su “kritične razine”, a slučajevi raka jajnika znatno učestaliji nego ikad.

Jesu li za to kriva tzv. cjepiva protiv Covid-19?

Dana 20. 12. 2021. prenesen je uznemirujući tekst u vezi s potencijalnom opasnošću tzv. cjepiva protiv tzv. COVID-19. Tekst započinje podacima dostupnim iz javnog zdravstva Škotske koji pokazuju da su slučajevi raka jajnika u 2021. mnogo veći od prosjeka za 2017.-2019., a smrtni slučajevi novorođenčadi dosegli su gornji prag upozorenja što ukazuje na to da su čimbenici izvan nasumičnih varijacija mogli pridonijeti smrti

Sa gotovo 40000 menstrualnih poremećaja prijavljenih kao nuspojave na cjepiva protiv tzv. Covid-19, znanstvenici upozoravaju na potencijalne probleme s formulacijom injekcija Covid-19 koje mogu dovesti do neplodnosti. Podaci iz stvarnog svijeta koji pokazuju da je stopa pobačaja nakon cijepljenja protiv tzv. Covid-19 čak 82%. Prema jednoj doduše još neobjavljenoj studiji cjepivo protiv tzv. Covid-19 tijekom vremena nakuplja se u jajnicima. Postavlja se logično pitanje: Može li porast raka jajnika i smrti novorođenih beba imati veze s masovnim uvođenjem cjepiva protiv tzv. Covid-19? Proizvođači cjepiva nemaju odgovor na ovo potonje a znanstvenici smatraju da cjepivo protiv tzv. COVID-19 može izazvati neplodnost.

U prosincu 2020. dr. Wolfgang Wodarg , liječnik/epidemiolog koji je bio član Bundestaga (njemačkog saveznog parlamenta) od 1994. do 2009., i dr. Mike Yeadon, bivši potpredsjednik Pfizera; gdje je proveo 16 godina kao istraživač alergija i respiratornog sustava, napisao je Europskoj agenciji za lijekove tražeći trenutnu suspenziju svih studija cjepiva protiv SARS-CoV2 zbog dokaza koji upućuju da bi kandidati za cjepivo protiv tzv. Covid-19 mogli izazvati imunološku reakciju protiv ljudskog proteina odgovornog za formiranje posteljice. Nažalost ove ozbiljne izjave ignorirane su.

Nema studija koje bi potvrdile sigurnost uporabe cjepiva tzv. Covid-19 tijekom trudnoće ili utjecaja na plodnost. Vlada Ujedinjenog Kraljevstva jasno je navela u službenom dokumentu, ‘REG 174 INFORMATION FOR UK HEALTHCARE PROFESSIONALS’, pripremljenom nakon hitnog odobrenja injekcije Pfizer mRNA tzv.Covid-19 da se Pfizerovo cjepivo ne preporučuje za korištenje tijekom trudnoće, trudnoću treba isključiti prije cijepljenja, a žene u reproduktivnoj dobi trebale bi izbjegavati trudnoću najmanje 2 mjeseca nakon druge doze.

Studija u stvarnom svijetu otkriva da je stopa pobačaja 82% nakon cijepljenja protiv tzv. Covid-19. No, već u travnju 2021., i unatoč tome što nisu provedene znanstvene studije koje bi potvrdile sigurnost upotrebe cjepiva Pfizer tijekom trudnoće, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva odlučila je da se svim trudnicama treba ponuditi Pfizer injekciju na preporuku Zajedničkog odbora Vaccination and Immunization (JCVI), koji je naveo da “podaci iz stvarnog svijeta iz Sjedinjenih Država” pokazuju da su trudnice bile cijepljene bez ikakvih sigurnosnih zapreka. Nažalost, podaci iz stvarnog svijeta iz SAD-a su izmanipulirani kako bi pokazali da je stopa pobačaja bila samo 12,6%, dok je stvarna stopa pobačaja bila čak 82%.

U srpnju 2021. ekskluzivno je otkriveno kako su znanstvenici manipulirali podacima koji su provodili studiju u stvarnom svijetu za CDC kako bi pokazali da su cjepiva protiv tzv. Covida-19 sigurna za korištenje tijekom trudnoće. Autori su tvrdili da je broj osoba koje su pretrpjele spontani pobačaj (pobačaj) tijekom studije bio 104 od 827 završenih trudnoća, što izjednačava rizik od pobačaja od 12,6%; 7 – 12% manji od rizika od pobačaja u općoj populaciji.

Međutim, naknadna nezavisna analiza pokazala da su ti brojevi bili krajnje pogrešni zbog činjenice da je od 827 završenih trudnoća, 700 / 86% žena primilo dozu Pfizer ili Moderna tzv. Covid-19 cjepiva tijekom trećeg tromjesečja trudnoće, što znači da im je bilo nemoguće doživjeti pobačaj zbog činjenice da se mogu dogoditi tek prije 20. tjedna trudnoće. To je značilo da je samo 127 žena primilo cjepivo Pfizer ili Moderna tzv. Covid-19 tijekom prvog/drugog tromjesečja, a 104 žene su nažalost izgubile bebu.

Autori studije su od tada priznali da su pogriješili, izdavši ispravak šest mjeseci prekasno… i nikome ništa!

Stoga je stopa incidencije pobačaja bila 82%, a ne 12,6% kako je prikazano u nalazima studije, a autori studije su od tada priznali da su pogriješili, izdavši ispravak šest mjeseci prekasno, jer je studija korišteno za opravdanje cijepljenja trudnica i novopečenih majki protiv tzv. Covid-19 diljem svijeta.

Studija je pokazala da se cjepivo Pfizer nakuplja u jajnicima

Druga studija provedena u Japanu, o cjepivu Pfizer pod nazivom ‘Pfizer Confidential’, pokazuje da se cjepivo protiv tzv. Covid-19 nakuplja u jajnicima. U prvih 15 minuta nakon injekcije Pfizer cjepiva, istraživači su otkrili da ukupna koncentracija lipida u jajnicima iznosi 0,104 ml. To se zatim povećalo na 1,34 ml nakon 1 sata, 2,34 ml nakon 4 sata, a zatim na 12,3 ml nakon 48 sati.

Više od 40.000 menstrualnih poremećaja prijavljenih kao nuspojave na cjepiva protiv tzv. Covid-19. Može li to objasniti zašto je gotovo 40.000 prijava promjena mjesečnica i neočekivanog vaginalnog krvarenja prijavljeno MHRA shemi žutih kartona kao nuspojava na sve dostupne injekcije tzv. Covid-19? Do 17. studenoga 2021. MHRA je zaprimila 1724 prijave o poremećajima menstruacije, 3034 o nepravilnostima menstruacije, 5068 prijava o teškim menstrualnim krvarenjima, među tisućama drugih kao sumnjivih nuspojava na cjepivo Pfizer Covid-19. U rujnu 2021. dr. Victoria Male, predavačica reproduktivne imunologije na Imperial Collegeu u Londonu, objavila je članak u British Medical Journal-u u kojem navodi da je veza između menstrualnih promjena i cijepljenja protiv tzv. Covida-19 potpuno vjerojatna i da je treba istražiti.

Dr. Victoria Male, zaključuje u svom članku “Klinička ispitivanja pružaju idealno okruženje u kojem se mogu razlikovati menstrualne promjene uzrokovane intervencijama od onih koje se ionako dogode, no malo je vjerojatno da će sudionici prijaviti promjene mjesečnica osim ako se to izričito ne pita. “Informacije o menstrualnim ciklusima i drugim vaginalnim krvarenjima trebale bi se aktivno tražiti u budućim kliničkim ispitivanjima, uključujući ispitivanja cjepiva protiv tzv. covid-19.”

Rak jajnika i neonatalna smrt u porastu

Ovo nas dovodi do najnovijih podataka dostupnih iz javnog zdravstva Škotske, o učestalosti raka i neonatalnih smrti tijekom posljednjih nekoliko godina. Javno zdravstvo Škotske (PHS) ima potpune informacije o širim utjecajima tzv. Covid-19 na zdravstveni sustav, koji se nalazi ovdje, a uključuje cijeli niz podataka od statistike mentalnog zdravlja do trudnoća, podataka o kardiovaskularnim poremećajima i raku. Podaci dostupni za sve vrste karcinoma pokazuju da je ukupan broj osoba oboljelih od raka u 2021. nešto niži od prosjeka 2017.-2019., ali veći od broja zabilježenih 2020. godine. Kad se uzmu u obzir svi maligni tumori podaci o broju oboljelih od raka jajnika pokazuju da je trenutni trend u 2021. znatno veći od prosjeka 2020. i 2017.-2019. Pokrenuta je također istraga o porastu smrtnosti novorođenih beba u Škotskoj. Službeni podaci otkrivaju da je 21 dojenče umrlo tijekom rujna u roku od 28 dana od rođenja, uzrokujući porast stope neonatalne smrtnosti premašivši gornji prag upozorenja poznat kao ‘kontrolna granica’ po prvi put u najmanje četiri godine.

Ograničenja kontrole i upozorenja osmišljena su tako da se timovi za javno zdravstvo upozore kada se neonatalna, ili druga smrtnost novorođenčadi dogodi na neočekivano visokim ili niskim razinama koje možda nisu slučajne. Iako se stopa mijenja iz mjeseca u mjesec, brojka za rujan – 4,9 na 1000 živorođenih – jednaka je razinama koje su zadnji put obično viđene kasnih 1980-ih. Jesu li za to kriva cjepiva protiv tzv. Covid-19? Naravno, nemoguće je definitivno zaključiti da su injekcije tzv. Covid-19 odgovorne za porast raka jajnika i neonatalne smrti u Škotskoj.

Ipak slijedeće činjenice ukazuju na neophodnost provjere ove pretpostavke:

• studije koje pokazuju da se tzv. cjepivo protiv tzv. Covid-19 tijekom vremena nakuplja u jajnicima,

• vodeći znanstvenici koji su još u prosincu 2020. izrazili zabrinutost zbog uboda koji bi mogli uzrokovati neplodnost,

• stvarni podaci koji pokazuju da je stopa pobačaja čak 82% nakon cijepljenja,

• i više od 40.000 menstrualnih poremećaja prijavljenih kao nuspojave na injekcije protiv tzv. Covid-19,

Sasvim je jasno da injekcije tzv. cjepiva protiv tzv. Covid-19 ometaju reproduktivni sustav i daljnje studije i istrage trebale bi se provesti trenutno i bez odgode.

O paradoksu “lažno pozitivanih” testova i rizici testiranja asimptomatskih slučajeva, potpunoj dijagnostičkoj pogrešnosti PCR testova pročitajte dalje u cijelom tekstu mr.sc. Arne Šebalj na hop.com.hr-u.

Vijesti

Raskol na Zapadnu i Istočnu crkvu iz 1054.: Korijeni i uzroci

Published

on

Veliki crkveni raskol iz 11. stoljeća. – koji je podijelio Crkvu na Zapadnu i Istočnu – događaj je čije posljedice (vjerske, političke i društvene) osjećamo dan danas.

Premda se kao konkretna godina uzima 1054., raskolu je prethodilo nekoliko velikih kriza. S obzirom na kompleksnost teme, odlučili smo ju obraditi u dva dijela, a u današnjoj ‘Povijesnoj četvrti’ bavimo se korijenima i uzrocima – s Podcasta Povijesna četvrt prenosi Bitno.net .

Podcast obično objavljujemo svakog drugog četvrtka na YouTube kanalu Bitno.neta, a cilj mu je demistifikacija kontroverznih točaka iz povijesti Katoličke Crkve.

Bitno.net

Continue Reading

Vijesti

DOTUR KANIBAL

Published

on

Svukud ima vakih kanibala – kaže Pepi na profilu I. Kotlar

Klinički centar Rebro. Čeka se prid ordinacijama u onon uskon dugačkon hodniku. Sidi se sa obe dvi bande a noge triba podvuć pod katrigu da se mere proć sredinon.

Jure Franić je dva puta prozvan i tek se na treće oglašavanje javija. Pasalo je dvi ure od podne. Uspravja se pospani starkeja sa nogama savijenin u kolinima.

Usta je noćas još u pola tri u svome Gornjen Segetu pa onda nanoge po ladnoći do Trogira. Tamo je na autobusnoj stanici malo odrima a onda vija za Zagreb na kontrolu.

Namišta robu prid ordinacijon ka da ide na raport kod pukovnika. Sestra ga priši, jer kasne a pacijenata je puno.

Dotur Tomić se nakratko udubija u njegove nalaze dok se ovaj nije skinija do pojasa i snimija EKG-a.

A sinoć se smrza dok se kupa na bokune prvo do pasa pa od pasa, kako se to već čini u kućama bez tekuće vode. Njegova Janja ga je natirala da opere i glavu, iako po njemu ni tribalo. Sad se čudi ča dotur gleda u te kartušine a ne u njega, kad se već opra i zapuca iz te dajine. Ali to van je Zagrebački dotur – oni sve znadu.

– “Dobro Jure gdje su ti nalazi krvi i mokraće, kao što se ovdje traži?”

– “Pa doturica iz Trogira mi ni ništa rekla, samo mi je napisala uputnicu.”

Dotur ga oslušnu, duboko diši, ne diši, iskašji se, normalno diši. Pregleda mu još crveni friž od vrata do trbuja nakon nedavne operacije tri baj pasa.

Provuka je traku od EKG-a kroz ruku kao telegrafista kad stane čitat poruku s vrpce. I sad bi Jure najradije da ga dotur potapša po škinama i da mu kaže: Starino idi doma zdrav si ko dren. A ko zna koliko dotura bi tako reklo, pogotovo kad je u stisci s vrimenon, a dođe mu tako neko iz vukojebine i to bez nalaza. Ali ovaj ni takav:

– “Slušaj Jure, idi u sobu pet neka ti učine komplet analizu krvi i mokraće hitno, reci da sam im to ja rekao, onda u sobu 12 da ti naprave eho srca. Kad budeš gotov donesi sve ovde. “

– “Ali doture meni autobus ide u šest uri, moran doma zbog Gurke.”

– “A ko ti je ta Gurka?”

– “Naša kravica, nikon se ne da pomust samo meni, “

– “Ma bićeš ti još večeras kući, samo požuri.”

Jure je obavija sve ča mu je dotur kaza i u pet se ponovo nacrta kod dr. Tomića. Bi je zadnji pacijent za danas. Cupka on nestrpjivo da krene kući, a dotur mu reče da ne brine da će ga on osobno odvest na kolodvor. Ponovo se udubija u nalaze i počne odmahivat glavon.

– “E moj Jure, moramo te odmah prikačiti na “holter” da vidimo što nam to govori tvoje ludo srce. Što je danas … petak? Evo sad ti ga stavimo pa ti stoji do ponedjeljka kad ponovo radimo. I ne smiješ putovati jer rezultati neće biti dobri. “

– “Ali doture moran ić, doli me čekaju i Gurka me čeka, a i neman ja kod sebe šoldi za u hotel.

A zna dotur dobro kakve su to muke. I sam je poteka iz jednog takvog brđanskog zaseoka. Zna da je jedina krava ka član obiteji. Ujutro se prvo pogleda u štalu vidit kako je ona, a čeljad će i samo kazat ako im čagod fali. A ča se šoldi tiče, to je zadnje ča od sejaka moš iskopat. Ono malo ča se zaradi od prodaje ode na ono ča se mora kupit: sime, lektrika, so, ćizme, kemija, likarije …

Jure se počea trest ka da sina šaje u rat. “Ma smiri se starino, sve ćemo polako rješiti.”, umiruje ga dotur. Pozva je glavnu sestru s pripremnog i pita je je li je slobodna ona soba za VIP-bolesnike. Slobodna je.

– “Eto, našli smo ti besplatan carski smještaj ovde na trećem katu. Znam da bolnička hrana nije neka pa je najbolje da jedeš “Kod Rose”, ulicu niže. Evo ti hiljadu kuna pa ćeš mi vratiti drugi put. A što se tiče Gurke pa valjda će je neko nekako pomusti. Samo ti javi tvojima da dolaziš u ponedjeljak.”

Jure je drhtavo izvadija neku praistorijsku Nokiju ča ju je posudi od susida Grade za ovu priliku. Pokušava ubost one botune debelin parstima, ka da vrhon postola probaješ naciljat bajam. I sve ubada po 2-3 gumba istovrimeno. Dotur mu otkuca broj da se ovaj više ne muči i dade mu mobitel na uvo. Javi se susid Grada i posli nekoliko razmina halo-halo, počmu se mejusobno pitat ko je to tamo, a ko je to vamo, iako su obojica već iz prve pripoznali glasove.

Konačno su se našli negdi u eteru, i obojica se zaprepastili ka da su se iznenada trefili negdi posrid Čukotskog mora. Jure nikako da rekne zoć zove, a zapravo bi ga najradije pita kako je Gurka. Vidi je dotur da se stari blokira pa mu je vazea telefon i Gradi lipo objasnija kad će Jure natrag i da to javi njegovima.

A doturu je svaki petak uglavnon taki, strka od jutra do navečer. Pozva je sestru da smisti Juru i kala se doli “Kod Rose” da napokon čagod toplo izide. Odspava je jedva dvi ure na trosidu u svon kabinetu i u devet počea noćnu smjenu viziton. Tu se dosta zadrža. To su pacijenti ča sutra ili prekosutra gredu na operaciju sarca.

Ponekon od njih će ovo bit zadnja noć.

Prestrašeni su i gledaju ka dica u doture, ka u svoje jedino spasenje. Sa svakin triba popričat, umirit ga koliko je to moguće. A nije lako gledat čovika u oči i obećat da će sve biti u redu, a sutra mu prisić grudnu kost i rastegama rastvorit prsa dok rebra krckaju, pa ogolit njegovo drhtavo sarce. Uzimajući to sarce u ruke uvik mu je prid očiman lik čovika kojen je sinoć da obećanje.

Još ka dite je od majke nauči mnogo o likovitin bijkama i čemu koja služi. Životinje nekad i same ćute ča triba uzet, a čovik triba naučit.

Tako su se on i majka snalazili na padinama divjeg Lukova bez dotura i veterinara. Kasnije, u Zagrebu je bilo i bojih študenata od njega, ali najboji doturi su postali oni ča su znali ličit i tilo i dušu.

Obilazeći redon bolesničke sobe dr. Tomić stiže i do VIP-apartmana. Učinilo mu se da je kamara prazna. Posteja niti nije taknita a Jure sidi u poluškurici do ponistre i gleda u noć. Brine o Gurki i ne more zaspat.

A onda se dotur dositija.

Upita Juru je li u selu ima nekog ča gaji lavandu? Pa Grada zimi hrani svoje koze suhon lavandon. Pozvali su ponovo susida i dotur mu reče da kravi da svežanj lavande i da se će se od tega životinja primirit i dat se pomust. Uru poslin je Grada javi da je Gurka pomužena i da ništa ne brinemo. Jure se ozari od sriće i dotur ga natira da legne u posteju. Zaspao je odma, pri nego ča se svitlo ugasilo.

U ponedejak ujutro su mu skinli holter. Tomić je pogleda rezultate i malo je izmni listu Jurinih likarija.

– “Eto tako starino, slobodan si i još si ti dosta dobar. Napisao sam ti da dođeš na kontrolu u oktobru da ne dolaziš po zimi kao sada. I nemoj da mi opet dođeš bez nalaza.”

A vidi doktor da Juri jopet čagod fali, ka da mu se ne izlazi iz ordinacije.

– “Pa šta je sad Jure, jedva si čekao da odeš kući?”

– “Dva dana gledan ono veliko kupatilo ča ga zovete džakuzi, a zbog holtera se nisan smi kupat. A u životu nikad nisan lega u kadu.”

– “Hahaha Jure moj, evo vrati se gore i banjaj se do mile volje, dok ti ne krene autobus.”

I tako se Jure nabanja ka nikad u životu. Ispritiska je one botune na džakuziju ka da je u kokpitu eroplana. Kad se vratija Gurka se iznenadila kako mu je posvitlila koža, a Janja mu reče da je 20 godišta mlaji. E to su ti Zagrebački doturi, oni sve znaju boje od nas težaka.

Poslin dva miseca na adresu bolnice stiže poveći paket – piše za dr. Tomića. Dotur je otvorija paket a u njemu veliki pravokutni komad slanine ravan ka zrcalo. A koža na poleđini slanine oslikana u nekin živin kolurima i vidi se prilipi planinski pejsaž. U zasebnoj kuverti Jure se puno zafaljuje, pozdravja ga i vrača one pozajmjene pineze. A tu se našao i list iščupan iz sredine đačke teke na kojoj je olovkon pisalo:

“Dragi doture, ovu slaninu je opiturala moja Janja neotrovnon farbon. Ako vam se slika sviđa, kad izite slaninu, ostružite mast i obe bande triba premazat vrućin voskon od čela ili bezbojnin imelinom za postole. To van je poklon od moje kućne slikarice, jer ste me pomladili. Puno vam fala na vašoj dobroti i vidimo se u oktobru. Pozdrav od Janje, Gurke i Jureta.“

Dr. Tomić je kirurški precizno odilija slaninu od kože i postupija po uputi. Kožu je uokvirija i zakačija na zid ordinacije. Ma nema ko ne bi pogleda tu velišku lipu sliku veselih kolura. A onda bi se dotur pofalija:

– “To je koža od mog pacijenta sirotog Jureta, poslala mi njegova žena jer sam se potrudio oko njega. A jadnik se kupao kod nas sve dok mu koža nije skroz pobjelila. Ma bilo je tu i dobre njegove slanine, ali sam je odvojio i pojeo.”

Tako su najbojeg dotura na Rebru nazvali dr. Kanibal.

Kako tek ostale doture zovu? Neki judi će uvik bit dokaz da nije sve postalo posal, profit i interes.

Pepi

Continue Reading

Vijesti

Muftiji Zukorliću: “Ljuta sam jer smo mnoge stvari ostavljali za sutra… dok si ti žurio!”

Published

on

Sjećanje na jednog od najvećih sandžačko-muslimanskih intelektualaca, bivšeg muftiju, za Sandžak i Srbiju, Moamera Zukorlića u dirljivom govoru …

Efendija Muamer Zukorlić, teolog i političar, bio je pravi vođa svoga naroda i pučki tribun u Sandžaku ali i šire, umro je iznenadnom smrću u studenom 2021. godine.

Godine 2010. Zukorlić je formirao Bošnjačko nacionalno vijeće, te bošnjački narod proglasio konstitutivnim. Kad tijela države Srbije nisu priznala BNV, on je dao slijedeću izjavu:

 »Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim dijelom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cijela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lijepo, ili će vatre biti do vrha. Samo naša kuća gorjeti neće.«

Poslušajte dirljiv govor u spomen na velikog muftiju…

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved