Connect with us

Vijesti

OBJAVE S KRAJA VREMENA: Virus kaosa (izazov Bogu) 2. dio

Published

on

Sažetak prvog dijela (članka od 16 ožujka 2020)

Svjetska pandemija korona virusa Covid-19 nije čista; ona izgleda kao manipulacija masa najvišeg ranga koja je prijetnja za zdravlje naroda. To se vidi odmah u raskoraku broja bolesnih i mrtvih (razlika od nekoliko tisuća) i nesrazmjerne veličine mjera koje su poduzete (zatvaranje stotina milijuna ljudi).

>> Cijeli 1. dio: Louis d’Alencourt: OBJAVE S KRAJA VREMENA – Virus kaosa

Ovaj nesrazmjer je sumnjiv prije svega kad postoji suglasje u govoru medija i vlasti. To nije prvi puta: citirao sam više primjera, posebno Charlie hebdo i postupke vlasti prema terorizmu u Francuskoj. U obadva slučaja radilo se o medijskoj i političkoj orkestraciji na svjetskoj razini da se isproba učinkovitost propagande na sveukupnom stanovništvu. U slučaju Charlie hebdo uspjelo se uvjeriti da je sloboda tiska ugrožena, iako je bila laž, uspjelo je. Što se tiče terorizma uspjelo se uvjeriti kao da se radi o prijetnji čitavom stanovništvu. I ovo je bilo lažno ali je uspjelo.

Danas se za manje od 0,1% zahvaćenog stanovništva, kad je u pitanju naša zemlja /Francuska/ ili druge, uvjerava da je 100% stanovništva ugroženo i da su moguće svi nositelji virusa. Sve je to nestvarno. Postoji rizik, da, ali je ograničen i može se podnijeti bez uznemiravanje čitave populacije, a daleko od toga da ju se još i zatvori.

Otkud dolazi ova ludost koja obuzima duhove i blokira zdrav razum ponajprije kao posljedica djelovnja neprekidne propagande koju šire mediji i vlasti?

Dolazi od činjenice da je sadašnje društvo odbacilo Boga i hoće živjeti bez Boga i u svemu se usmjeriti samo na čovjeka, na njegove mogućnosti i njegov napredak /progres/. Društvo bez Boga je društvo koje zapada u iracionalni strah počev od straha od smrti. To je društvo koje je izgubilo mudrost svojih predaka i zapada u zablude, koje su prema svetom Pavlu, obećane nevjerničkim i otpadničkim narodima. Htijući izbjeći zdravstveni kaos koji se vjerojatno ne bi ni dogodio, naš zdravstveni sustav se utopio u čaši vode. U trenutku dok ovo pišem smatra se da ima 2576 bolesnih od kojih je 700 na reanimaciji ! – A vlada, najviše iz ideoloških razloga, nešto zbog nagađanja, a ništa manje zbog gluposti, nezaustavljivo gura zemlju u opći kaos.

Zaključit ću svoj članak s uvjerenjem da ove nerazumne odluke ne samo da neće izbjeći zdravstveni kaos nego će gurnuti zemlju u totalni kaos. Želi se izbjeći jedan /kaos/ uvjeravajući stanovništvo da je sve pod kontrolom, a izazvat će dva /kaosa/.

Ali postoji i jedna druga stvar. Postoji nešto mnogo dublje, mističnije, što daje metafizičku i eshatološku dimenziju ovoj krizi povezujući je s nadnaravnim, a to je borba između prisutnih sila zla i onih /sila/  Dobra, borba između Bog i demona. To je ona bitka kod Armageodna koja zaključuje sedmo doba Apokalipse.

Ma na kojem se polju ona /bitka/ vodi, onom Boga ili onom demona, svaki sudionik ima ulogu koju igra a čega ne mora uvijek biti svjestan. Utvrdimo također da demon koji je knez laži i majstor izvrtanja /istine/ sebe predstavlja u polju Dobra a to komplicira zadaću razotkrivanja. Ali ne suviše jer se prepoznaju učinci i njihovi plodovi: spasiti ljude od zlog virusa uvodeći najveći kaos koji svijet nije do sada upoznao, to je značajno izvrtanje i značajni potpis.

Ispitajmo onda u ovom drugom dijelu mistične, religiozne i eshatološke aspekte korona virus krize.

DOBRO DOŠLI U VRIJEME HOLOKAUSTA

Određeni broj promatrača je s pravom zamijetio da ova kriza može poslužiti kao povod da se ubrza kalendar Novog Svjetskog Poretka. Teorije zavjera su u prednosti jer su osvjetlile velike etape onog što se više ne da skriti. To može pojasniti žurbu naših predstavnika vlasti, bilo da se radi o Europi, Kini ili Sjedinjenim Državama, da značajno postrože mjere tako da je bio dovoljan samo jedan alarm ( /poduzete/ mjere i mediji nisu uzalud zastrašivali stanovništvo).

Pojasnio sam u prvom dijelu da živimo u jednoj civilizacijskoj mutaciji u kojoj se naša kršćanska civilizacija malo po malo zamjenjuje jednom novom civilizacijom, židovsko poganskom, drugim riječima luciferijanskom, da se Apokalipsa zove Babilon i da odgovara sadašnjem stanju društva i vladavini Antikrista. I zaista mi smo zaplivali potpuno u Apokalipsu, toga se mora biti svjestan.

Ali ta nova civilizacija, čak i ako uspije, mora jednog dana dovesti do vlastitog priznanja, to znači morat će službeno priznati: ja vladam jer je prethodna /civilizacija/ mrtva. Drugim riječima Sotona priznaje svoju pobjedu nad Bogom: to nije beznačajna stvar. Visoka židovska aristokracija i njene judeo masonske sluge koje čine sotoninu sinagogu Apokalipse moraju izravnati stari račun s bivšom kršćanskom civilizacijom: jer je ulog GOSPODSTVO NAD SVIJETOM.

Konačno ovaj obrat, to svi znaju, se moran ostvariti u krvi i suzama, to je i njihova krilatica „ordo ex chao – red iz kaosa“. Njihov Novi Svjetski Poredak se mora roditi iz kaosa poslije čišćenja planeta od svih onih za koje smatraju da im mogu naškoditi.

Jer Sotona je već objavio pobjedu jednom planetarnom vješću koju nitko ne može zanemariti: Kraj svijeta 21 prosinca 2012. (Taj kraj svijeta koji je po kalendaru Maya bio objavljen za datum 21 prosinca 2012 tiče se kraja kršćanske civilizacije a ne propasti svijeta prema autoru Loui d Alencourtu. Op. K. P.)

Ja sam odgonetnuo u prvoj poruci: kraj svijeta znači kraj kršćanskog svijeta, službeni kraj te civilizacije jer je zamijenjena njihovom, ali ne samo to, to se može pokazati kao objava.

Drugi dio poruke sastoji se u datumu. 21 prosinca 2012. Ne smije se zaboraviti da je francuski predssjednik Emmanuel Macron rođen 21 prosinca.

Nitko ne smije smetnuti s uma pretpostavku da su iluminatske elite koje upravljaju svijetom to predvidjele čak i prije 2012 da će koristiti ovu osobu u svom projektu kraja svijeta, čak dajući mu istaknutu ulogu: To će biti onaj koji će pritisnuti gumb.

Prije svega ne smije se zaboraviti da je on direktno povezan s tom visokom aristokracijom jer je bio Rothschildov službenik.

U tom slučaju kraj svijeta s čovjekom od 21 prosinca dobiva upravo danas svoj puni smisao.

U svezi s tim sve postaje jasno:

·        Kina postaje vektor destabilizacije svijeta

·        Ali prvi cilj su katoličke nacije Europe, one u kojim još postoje ostaci te civilizacije koju moraju srušiti do temelja, počev od Italije ( u kojoj se nalazi sjedište Crkve, Vatikan), Francuska (koja predstavlja la fille ainee – stariju kćer Crkve – koja predstavlja narod božji u eshatološkoj mistici.)

Koje su zemlje najviše zahvaćene restrikcijama nastalim zbog virusa? Italija, Francuska, Španjolska, Belgija … drugim riječima grupa katoličkih nacija. A koji je najspektakularnijih znak? OBUSTAVLJANJE SVAKOG JAVNOG ŠTOVANJA / PRAVOGA / BOGA U OVIM ZEMLJAMA.

Svakako da Macron ponavlja da smo u ratu protiv NEVIDLJIVOG: DA, TO JE RAT PROTIV BOGA, PROTIV NEVIDLJIVOG SVIJETA, PROTIV NADNARAVNOG. ALI PRAKTIČNI  UČINCI OVOG RATA SU VIDLJIVI JER POSTOJI ZABRANA JAVNOG ŠTOVANJA BOGA.

Poslije svega, ne prebacuje li sotonina sinagoga /kršćanskoj civilizaciji/ da je kršćanska civilizacija uzrok jednog holokausta kojim nam neprekidno puni uši?

A onda  zašto Sotona ne bi tražio uzvratni holokaust od  /kršćanske civilizacije/ tog Zapada koji se toliko protiv njega  borio?

A tko je u najboljem položaju da otpočne ovaj pokret, ako ne čovjek kraja svijeta, čovjek 21 prosinca, njegovi talijanski, španjolski, američki, kineski pomagači, svi koji su poslušni /i izvršavaju/ naredaba sinagoge.

ESHATOLOŠKA DIMENZIJA: ULAZAK U 7- mo RAZDOBLJE

Mnogo sam radio na Antikristu  kao čovjeku i kao sustavu i konačno došao do zaključka počev od onog očiglednog, dominacije sustava i dvije zvjeri Apokalipse.  Obadvije su personificirane svaka u jednom čovjeku: u Emmanuel Macronu kao zvjeri zemlje, u papi Franji kao zvjer mora (dakle isto tako Antikrist).

Antikrist-sustav i Antikrist-čovjek /i ljudi / su bjesnili tokom 6-stog razdoblja Apokalipse. A onda dolazi posljednji, zadnje razdoblje, 7-mo koje je konačno: kraj zvjeri, padom Babilona (razaranjem sadašnjeg društva, našeg modernog društva) i onda konačno slijedi dolazak Isusa Krista.

Proučavajući eshatološke znakove, uspoređujući događaje koje živimo  sa svetim tekstovima i prorocima, došao sam do toga u svojim pretpostavkama o bloku 7 godina i glavnih događaja koji su se zbili: 21 prosinca 2012 /kraj svijeta/ i dolazak Antikrista u osobi (pape Franje) 13 ožujka 2013.

Prvi datum za razmatranje je 21 prosinca 2019 a posljednji 19 ožujka 2020 (datum službenog ustoličenja Franje u Vatikanu).

Moram utvrditi da su se sve pripreme za pad Babilona (rušenja našeg svijeta) dogodile između ova dva datuma.

Ubrzanje ovih zadnjih dana, koje nije jedino u Francuskoj, upozorava da se i sinagoga učvrstila u ovom kalendaru. Sutra na dan svetog Josipa sve će biti pripremljeno za konačni događaj.

Ulazimo li onda u sedmo razdoblej? (7 crkava, 7 pečata, 7 truba … ). Vjerojatno.

A onda naš virus nije samo epidemija nego je i okidač za nešto puno veće, za nešto mnogostrano neizmjerno, mnogo uznemirujuće, za kolektivno samoubojstvo koje su pripremili naši upravljači.

Sedmi pečat se otvara s pola sata tišine. Dakle procjena je 15 dana.

Hoće li se tih 15 dan dogoditi (otvoriti)?

Moguće je. Ali ja ću računati radije od trenutka odluke Vatikana da obustavi sve mise i sakramente na talijanskom tlu, dakle od 9-tog ožujka, jer radi se o samom srcu Crkve, o najvišem autoritetu. U svakom slučaju je prerano započeti s ovim računanjem jer ne možemo utvrditi predpostavke.

Ipak, padu Babilona predstoji posljednja bitka velikih razmjera „ 10 kraljeva koji još nemaju kraljevstva dobit će moć sa zvjeri na jedan sat.“(Otkr. 17:13). Jedan sat znači jedan mjesec. Ili je predviđeno da se  najveći broj država zaustavi na jedan mjesec, u ovom trenutku (Francuska od 15 ožujka do 15 travnja, približno … ) Ovaj je tekst primjenljiv prema situaciji. Promatrajmo strpljivo.

IZAZOV BOGU

Sva ova događanja izgleda da imaju samo jedan cilj: OBUSTAVU ŠTOVANJA ISTINSKOG BOGA, zaustaviti prinošenje žrtve. Izolacija služi jedino kao sredstvo zaustavljanja sveukpnih katoličkih misa u najvećem broju država sa suučešništvom vjerskih, heretičkih i otpadničkih vlasti prodanih judeo masoneriji koji sada pokazuju svoje pravo lice.

Čak u Sjedinjenim državama koje su / u to vrijeme bile malo zahvaćene Op: K.P./ mise su obustavljene. U Europi je bilo pravo nadmetanje u zaustavljanju sakramenata. I to ne samo Euharictije nego i drugih sakramenata (krštenja, ženidbe, ispovjedi …) koji su također obustavljeni.

TO JE POBUNA PROTIV BOGA, PROTIV PRESVETOG TROJSTVA, PROTIV ISUSA KRISTA, SINA BOŽJEG, I KULTA KOJI MU SE DUGUJE, PROTIV NJEGOVOG SVEČENJA KOJEGA JE ON ODREDIO.

 Redovito sam pisao da je to znak prevrata, dakle pada Babilona. /Pisao sam/ i da će to biti zabrana Stvarne Prisutnosti /Euharistije/ i uvođenje nove ekumenske mise.

Nisam mogao pomisliti da će Sotona, ne mogavši to ranije postići zbog božanske intervencije naći drugo sredstvo da nametne ovu zabranu. Nije mogao ciljati Našeg Gospodina u Svetim Prilikama ali je mogao zaustaviti prinošenje žrtve, svetih sakramenta i doći do jednakog rezultata. I to u čitavoj Crkvi, i u ključnoj državi /Italiji/, uključujući i ritual svetog Pia V, to znači i kod onih koji su se pobunili, kod „svjedoka“. Nevjerojatno!

Uostalom, u ovome se osjeća konačni rat koji vodi Sotona protiv Boga:

–        Epidemija službeno počinje 8 prosinca 2019 (na blagdan Bezgrešnog Začeća);

–        Svjetska Zdravstvena Organizacja objavljuje pandemiju 11 ožujka, na dan atentata u Madridu i /eksplozije u nuklearki/ Fukushime, ali i na dan otvaranja konklave koja će izabrati zvjer (Franju) na prijesto sv. Petra;

–        Italija je ušla u karantenu 8 ožujka, dan u koji je 6 godina ranije Boeing 777 /srušen/, /karantena/ je trajala do 3 travnja; ili 3 travnja 2020. Tob bi sveukupno činilo 51 godinu  /prema eshatološkom računanju. Op.K.P./ od dekreta kojim je uvedena nova misa (užas pustoši – abomination de desolation) u svijetu. Nema dvojbe sa simbolima naših neprijatelja.

–        Što se tiče Francuske karantena je utvrđena do 15 travnja a to je godišnjica požara u Notre Dame. Kakav simbolizam!

Po pitanju 51 godine nove mise na 3 travnja potrebno je napomenuti zagonetnu rečenicu Monsinjora Gaumea u Traite di Saint-Esprit (1864) – u Raspravi o Svetom Duhu: “Kršćanin je stvoren od dva najsvetija broja: 7 i 10. Po njima on opstoji. Svijet će završiti kad se zbir ova dva mistična broja sabere ujedno i pomnoži sa Trojstvom“. 10+7=17×3=51. Svršetak svijeta će biti na 51 kaže nam se: dakle tu smo!

Sve ovo je očigledno i podrazumijeva da za Veliki tjedan i za Uskrs neće biti nikakve svete službe. Još je i očigledan znak da iza ovih odluka stoji Sotonina šapa.

Ne zaboravimo da Uskrs pada ove godine na 12 travnja, na dan ukazanja Naše Gospe na Tri Fontane 1947. Marija se ukazala kao Naša Gospa od Otkrivenja, to će reći od Apokalipse. 73 godine poslije konačno imamo rješenje: 2020 je godina Apokalipse.

Postupci Vatikana i biskupa općenito pokazuju potpuni gubitak vjere u najvišim redovima Crkve što potvrđuje prisutnost Antikrista: „Rim će izgubiti vjeru i postat će sjedište Antikrista. Ovo proroštvo iz La Salette se ostvaruje pred našim očima.

USTVARI, AKO JE NETKO IMAO ODIGRATI NEKU ULOGU U OVOJ EPIDEMIJI ONDA JE TO CRKVA. U ovoj epidemiji pojavljuje se pojam kolektivne kazne. Najprikladniji odgovor je uvijek bio za religije –  kolektivna molitva. Po prvi put na svijetu kolektivna kazna zabranjuje kolektivni duhovni odgovor jer je sastajanje osoba zabranjeno. To je uvijek bila prilika za Crkvu da potiče na pokoru:“ako ne činite pokoru poginut ćete“; a kršćani su uvijek bili u prvoj liniji u činjenju dobrih djela koji put čak i pod cijenu vlastitog života. Zbog toga je stav Rima neshvatljiv osim ako nije napustio sve kriterije stare (svoje) civilizacije radi prihvaćanje ove nove – luciferijanske.  To je vrhunac i neporecivi dokaz prisutnosti kraljevstva Antikrista.

Posljednja riječ: progon katoličkog kulta i proslava Svete Mise su znak posljednje bitke demona: ZAŠTITA SAKRAMENATA IZOSTAJE.

NE SMIJE SE PREPUSTITI DOGAĐAJIMA. SVEĆENICI NE SMIJU PASTI U ZAMKU. SVETU MISU SE MORA SLUŽITI MA KAKVA CIJENA BILA I TO SKRIVENO ILI PRIVATNO, AKO TREBA, KAO ŠTO SU SVEĆENICI ČINILI U VRIJEME /FRANCUSKE/ REVOLUCIJE, JER BOG KUŠA I OTPOR SVOJIH.

 „Mlake ću povratiti“ radi se o 7-moj crkvi: mi smo tu.

ZAKLJUČAK

Ljudskim naporom se ne može ništa postići. Rješenje ne može doći iz Babilona koji je u punom harikiriu. Ne može doći ni od elita koje upravljaju svijetom, suprotno, jer kad oni budu slavili svoju pobjedu nad kršćanskom civilizacijom oni će odletjeti.

Jer smo stigli na ključnu točku božje pravde.

Oni vjeruju da su pobjedili i stavili su u pokret svoj posljednji plan. Oni se više neće zaustaviti. Ako su zaustavili kult štovanja pravom Bogu nisu to učinili da bi ga ponovo dopustili. Imaju oni drugo u svojoj torbi zla. Dvije zvjeri djeluju ruku pod ruku: politička zvjer (masonska država) zatvara ljude u izolaciju i zabranjuje im okupljanje, vjerska zvjer (Vatikan, biskupske konferencije … ) zatvaraju crkve i zabranjuju slavljenje sakramenata.

Ako nema sakramenata, Stvarne Prisutnosti Isusa Krista, nema više posvećujuće milosti. Obećanje Našeg Gospodina se više ne održava:“Ja sam s vama uvijek sve do svršetka svijeta.“ (Mat. 28:20). Ako On ne može bit s nama to je kraj svijeta.

>> Cijeli 1. dio: Louis d’Alencourt: OBJAVE S KRAJA VREMENA – Virus kaosa

Autor: Louis d Alencourt i foto/Le Grand Reveil

S franc. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Vijesti

Kardinal dramatično: “Ako Božja ruka izravno ne intervenira, sve će biti izgubljeno“

Published

on

Kardinal Burke pokreće 9-mjesečnu devetnicu Gospi od Guadalupe za ‘krize našeg doba’. U srcima katolika diljem svijeta odzvanjaju iste tjeskobe iz 1531. godine”, rekao je Cdl. Burke.

Kardinal Raymond Burke pokrenuo je globalnu devetomjesečnu devetnicu Gospi od Guadalupea, pozivajući katolike da mole Marijin zagovor nad Crkvom i svijetom suočeni s “krizama našeg doba”.

U novom pothvatu objavljenom na internetu tijekom vikenda, kardinal Burke najavio je devetnicu koja počinje u ožujku, a vrhunac će biti na blagdan Gospe od Guadalupe 12. prosinca.

U kardinalovoj video poruci istaknuta je velika usporedba današnjeg stanja u svijetu i situacije 1531. godine – godine Gospina ukazanja u Guadalupeu svetom Juanu Diegu.

U svijetu koji se bori s velikom bolešću, u Europi bjesni rat. Nakon godina primirja, nova invazija na Palestinu prijeti uzdrmati Bliski istok. Teološke rasprave su politizirane i navode milijune vjernika da napuste vjeru. Biskup piše: ako Božja ruka izravno ne intervenira, sve će biti izgubljeno. Godina je 1531.

Cijela video poruka kardinala Burkea:

“Opet”, napisao je, “borimo se s bolešću, ratom i dubokom duhovnom zbunjenošću. Opet, mnoge jadne duše su u iskušenju straha da je svaka nada izgubljena.”

Ali naš Gospodin nas nije pozvao na strah. Bez obzira na tamu našeg doba, muškarci i žene vjere nisu bez istine i ljubavi Kristove, niti vjerne brige Njegove majke.

Poniznom i hrabrom suradnjom svetog Juana Diega s milošću, Gospin je zagovor preobrazio svijet i doveo milijune duša Kristu. Istu tu majčinsku brigu i zaštitu tražimo i danas – brigu i zaštitu koju će nam ona pružiti ako je iskreno zamolimo.

Primijetio je kako danas “srca katolika diljem svijeta odjekuju iste tjeskobe iz 1531.”, te da “još jednom odgovor na ovu tjeskobu nije zemaljski nego duhovni.”

U svjetlu ovoga, kard. Burke je zamolio katolike da mu se pridruže u devetnici kako bi zazvali zagovor Djevice Guadalupe ne samo na Ameriku, već na cijelu Crkvu i svijet.

Uočavajući neusporedivu potrebu obratiti se Gospi za “zaštitu” i tražiti njezin “zagovor” kard. Burke je pozvao “katolike diljem svijeta, posebno one u Americi, da mi se pridruže u povratku u zagrljaj pun ljubavi Naše Gospe.”

Potaknuta neizmjernom majčinskom ljubavlju koju ima prema svojoj djeci, Gospa je “dovela novi svijet pod zaštitu svoga plašta i dovela milijune duša Kristu”, rekao je. „Istu tu majčinsku ljubav i zaštitu tražimo danas, ljubav i zaštitu koju će nam ona dati ako je iskreno zamolimo.

Oni koji se žele pridružiti kardinalu u devetnici upućuju se da se prijave putem e-mail adrese na web stranici devetnice, kako bi zatim primali mjesečna duhovna razmatranja i molitve Njegove Eminencije.

Autor: MICHAEL HAYNE izvor: Per Mariam Dolorosa

Continue Reading

Vijesti

Spisateljica JK Rowling odbija se pokloniti transrodnoj aktivistici koja ju je prijavila policiji zbog ‘pogrešnog roda’

Published

on

Rowling je branila svoje stajalište da rodno zbunjena televizijska ličnost ‘India’ Willoughby ‘nije postala žena’, dodajući da ‘Indija glumi mizoginu mušku fantaziju o tome što je žena.’

FOTO: Autor J.K. Rowling/Joel C Ryan/NYT/Invision, via Associated Press

“India Scarlett” Willoughby, transidentificirani muškarac koji je promijenio ime Jonathan i “tranzicionirao” se 2015., jedan je od najistaknutijih aktivista za transrodnost u Ujedinjenom Kraljevstvu. Proslavljen kao britanski “prvi transrodni televizijski čitač vijesti” i “prvi transrodni suvoditelj” prethodno isključivo ženskog ITV talk showa Loose Women, bio je nominiran za britansku LGBT nagradu 2017. Nakon “tranzicije”, Willoughbyjev sin slomljenog srca odbio je razgovarati s njim godinama.

Willoughby je sada možda poznatiji po petljanju s Rowling. Govoreći za Byline TV, Willoughby je objavio da je prijavio Rowling policiji jer ga je “pogrešno rodila” nazivajući ga muškarcem, a ne ženom. “J.K. Rowling je definitivno počinila zločin”, rekao je. “Ja sam zakonski žena. Ona zna da sam žena i naziva me muškarcem. To je zaštićena karakteristika. A to je kršenje i Zakona o ravnopravnosti i Zakona o priznavanju spola.”

Zatim se požalio na njezine tweetove i rekao da su odgovori bili “truli” i “odvratni” te da predstavljaju zlostavljanje. “To je izvršeni prekršaj.”

Kao i gotovo sve što Willoughby kaže, ovo nije slučaj – Rowlingovo obraćanje njemu kao muškarcu nije “zločin iz mržnje” i neće, prema trenutnom pravnom režimu, dovesti do njezina uhićenja. Rowling je, sa svoje strane, odmah uzvratila. “Prije nekog vremena, odvjetnici su me obavijestili da ne samo da imam jasan slučaj za klevetu protiv Indije Willoughby, već da bi Indijino opsesivno ciljanje na mene tijekom proteklih nekoliko godina moglo dostići zakonski prag za uznemiravanje”, objavila je na X.

Zatim je navela popis Willoughbyjevih vlastitih kontroverznih tweetova:

Continue Reading

Vijesti

Knjiga o obraćenjima Boba Hopea i drugih holywoodskih zvijezda…

Published

on

Razgovarali smo s autoricom Mary Claire Kendall o novom izdanju njezine knjige ‘Oasis’. Povezuje priče o mnogim holivudskim zvijezdama koje su prešle na katoličanstvo…

Ove godine dodjelu Oscara vodit će komičar Jimmy Kimmel. Bit će mu to četvrti put da vodi ceremoniju, impresivan ukupni broj – ali teško će dostići najboljeg od svih voditelja Oscara, Boba Hopea, koji je bio glavni voditelj Oscara nevjerojatnih 19 puta.

Hopeove iskrivljene rečenice i bezobrazne dosjetke učinile su ga omiljenom figurom na pozornici i ekranu, a posebno u vojnim bazama diljem svijeta. Između snimanja filmova i pojavljivanja na radiju, duhoviti čovjek posvetio je puno vremena zabavljajući prekomorske trupe s USO-om, često u borbenim zonama.

Međutim, unatoč svoj svojoj velikodušnosti, Hope je bio i konfliktna duša. Njegova reputacija škrtca možda je povezana s velikim siromaštvom koje je doživio kao dijete. Hope je bio i ženskar, što je užasnulo njegovu suprugu Dolores. Njezina predana katolička vjera je ta koja je u konačnici održala brak i koja je na kraju dovela do obraćenja Boba Hopea na katoličanstvo početkom 1990-ih.

Bob Hope na nastupu u USO-u 1984

Iznenađujuće priče

Priča o vjeri Boba Hopea ispričana je u prekrasnoj knjizi Oaza, Mary Claire Kendall. Dijeli iznenađujuće priče o obraćenju 13 holivudskih slavnih osoba, uključujući Alfreda Hitchcocka, Garyja Coopera, Lanu Turner i mnoštvo drugih zvijezda. (Priču o putovanju Johna Waynea u katoličku vjeru, čiji su dijelovi izvedeni iz Oasisa, možete pročitati ovdje.)

S oduševljenjem smo saznali da je Mary Claire Kendall pripremila novo izdanje Oaze, koja će uskoro biti dostupna i kao e-knjiga. Kaže Aleteiji da najnovije izdanje sadrži nove informacije i ispravke prikupljene njezinim istraživanjem. Obnavlja “nešto od onoga što sam morao izrezati iz poglavlja o Mary Astor”, a također “popunjava više priče Ann Sothern”.

“Iscjeljenje i oporavak”

Prije mnogo godina, Kendall je bila privučena ovim pričama o “iscjeljenju i oporavku”. Kao što objašnjava u predgovoru za Oasis, iznijela je priču o obraćenju Garyja Coopera u izdavača časopisa, ali “… mi je rekla da je zanima samo njegov ‘vanjski život’.”

Kako apsurdno, pomislio sam. Što može biti fascinantnije od priče o duši? To je klasik Billyja Wildera Sunset Boulevard (1950.) o kraljici nijemog filma koja žudi za povratkom. To je Barrymore (2011.) o Jacku, najmlađem članu kazališne kraljevske obitelji, koji gleda na povratak, između gutljaja. To je životni luk, usponi i padovi s kojima se svi borimo, koji upotpunjuju sliku.

Kendallina pokojna majka na kraju ju je potaknula da te priče pretvori u knjigu. Ona također pripisuje zasluge svom “dragom prijatelju” fra. Charlesu Johnu McCloskeyju III za “što mi uvijek šalje nove zvijezde o kojima pišem.” Nažalost, preminuo je prošle godine.

Kniga “Oaza” Mary Claire Kendall

Bio je to fr. McCloskeya koji je predložio da Kendall napiše o zaokretu Jacka Lemmona katoličkoj vjeri – priči koja će biti ispričana u nadolazećoj Oasis II, koja će također podijeliti vjernička putovanja Aleca Guinnessa, Spencera Tracyja, Jamesa Cagneyja i drugih. Knjiga izlazi ovog ljeta.

I koji bi film voljela vidjeti da ponese kući Oscara ove godine? “Maestro, s Bradleyjem Cooperom i Carey Mulligan, moj je izbor za najbolji film”, kaže Kendall. Također je voljela The Holdovers, “klasične dramske komedije – i sigurno će osvojiti Oscara, možda Paula Giamattija za najboljeg glumca.”

Vidjet ćemo je li predviđanje Mary Claire točno za nekoliko sati… – donosi Aleteia.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved