Connect with us

Vijesti

OD NJIH TO UOPĆE NIJE OČEKIVAO! Plenković doznao tko ga ruši: Dvije velike figure rade na njegovoj smjeni

Published

on

Da bez obzira na krizu u Ukrajini, koja je privremeno u drugi plan gurnula sve ostale dnevnopolitičke teme, situacija u vladajućoj stranci nije najskladnija otkako je priveden ministar graditeljstva Darko Horvat, potvrđuje nekolicina naših relevantnih i visokopozicioniranih sugovornika iz HDZ-a.

Kako naglašavaju, jedna se struja uistinu jest pobunila, ne toliko zbog Horvatova uhićenja, koliko zbog saznanja o tome da je uz Horvata jedan od sudionika afere koja je uzdrmala Vladu bio i SDSS-ov potpredsjednik Boris Milošević.

Konzervativna struja unutar HDZ-a ni prije ovih saznanja nije bila zadovoljna Plenkovićevom suradnjom s Miloradom Pupovcem i njegovom strankom, no nakon što su HDZ-ovci bliski premijeru pokušali povesti pregovore s desnim opcijama, koje su zazirale od Plenkovića, postalo je jasno da bez Pupovca neće moći formirati Vladu. – prenosi dnevno.hr

Tako je došlo do suradnje koja i samom Plenkoviću već neko vrijeme predstavlja uteg, no Plenković je s Pupovcem i koalicijskim partnerima naučio vladati pokazujući im s vremena na vrijeme tko je gazda u dvorištu, a oni zbog kojih se predsjednik Vlade mora brinuti zapravo su saboteri iz vlastitih redova.

Već se dugo i po HDZ-u i u nekim medijima govori kako je osječki župan, popularni Ivan Anušić, simbol konzervativnog otpora u vladajućim redovima te se tvrdi da on kao takav sve teže uspijeva pronaći zajednički jezik s predsjednikom Vlade.

Sporni Pupovac

Nedavno se govorilo kako se Anušić nakon Horvatova uhićenja nije odazvao na hitni sastanak u Vladu te da mu je u opstruiranju tog sastanka pomogao kolega Oleg Butković koji je također odbio premijerov žurni poziv.

No navodno su se u tom pogledu tenzije stišale, iako je Anušić premijeru jasno i prilično glasno dao do znanja da bi trebalo promisliti o nastavku suradnje s Pupovcem. Plenković, koji mu je donedavno nudio poziciju ministra obrane, za sugestije sa strane više nema sluha pa je Anušiću objasnio da je on još taj koji upravlja strankom i Vladom.

I baš zato, kada je uvidio da je vrag odnio šalu te da je prešao granicu, osječki župan, po svemu sudeći, privremeno je odlučio stati na loptu, što se da iščitati i iz kolumni propalog političara i nekadašnjeg Sanaderova kokete koji je cijelu takozvanu pravašku karijeru posvetio igrajući ispod stola za HDZ.

Taj isti političar po marginalnim medijima naciji objašnjava zašto je Anušić odlučio podržati Plenkovića, kao da Plenković ovisi o toj Anušićevoj podršci. Baš se takvim medijskim napisima pila okreće naopako te se njima nastoji umanjiti Plenkovićeva uloga u HDZ-u, na taj se način minira premijerova pozicija, a takvim napisima daje se naslutiti da kriza u vladajućoj stranci postoji te da je Plenković još taj koji miješa karte i vlada situacijom. Poljuljani odnosi između Anušića i premijera Plenkovića daju se naslutiti i iz nedavne odluke donesene na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, na kojoj je osječko-baranjski župan razriješen iz članstva u Upravnom vijeću Hrvatskih voda.

Inače je Anušić u Hrvatskim vodama aktivan još od 2017., a novi mandat dobio je u rujnu prošle godine pa se stoga teško može reći da je njegovo razrješenje u trenutku velike krize u Vladi i HDZ-u tek puka slučajnost.

Ta na prvi pogled beznačajna kadrovska čistka odvila se baš u vrijeme kada se po vladajućoj stranci počelo govoriti da je Anušić postao opasan za Plenkovića, poznavatelji premijera Plenkovića reći će da on na svaku takvu glasinu reagira s dozom opreza pa je tako reagirao i na Anušića, kojega postupno distancira od sebe, baš kao što je to nedavno učinio i s Damirom Vanđelićem, kojega je, nakon što je ovaj podnio ostavku u Fondu za obnovu, maknuo iz Nadzornog odbora INA-e, kamo je doveo svojeg čovjeka od povjerenja, nesuđenog zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića.

Tim je činom Plenković Vanđeliću demonstrirao da je on još na poziciji moći, baš kao što je Anušiću micanjem iz Hrvatskih voda pokazao da je on gazda u svojoj stranci te da još drži sve konce u rukama premda je njegova trenutna situacija nezavidna.

Istina je da Plenković trenutno ne može previše naškoditi Anušiću, on je vlast u svojoj županiji osigurao na lokalnim izborima, baš kao što je poziciju u Predsjedništvu HDZ-a osigurao u Plenkovićevu timu na unutarstranačkim izborima, no unatoč tome, jasno je da se predsjednik Vlade nema namjeru predati bez borbe niti će dopustiti da mu se radi iza leđa.

Da ne misli puštati Anušića ispred sebe i da osječki župan doista ponekad prijeđe granicu, bilo je jasno tijekom kampanje za lokalne izbore, kada se Anušić obrušio na Milorada Pupovca, još tada Plenković je Anušiću javno rekao da je on taj koji odlučuje s kime će surađivati.

Sličnu poruku Anušiću je poslao i nakon lokalnih izbora, kada je osječki župan HDZ-ovcima sugerirao da razmisle o koaliciji s Domovinskim pokretom, a pri svojem je premijer ostao onda kada je Anušić putem medija prozivao ministra obrane Marija Banožića da se uhvati ukoštac s problemima u svojoj vinkovačkoj organizaciji stranke.
Bez kontrole.

Svjestan toga da je Anušić fajter koji se otima kontroli, a koji se usput, baš poput Butkovića, već dugo ne pojavljuje na Predsjedništvu HDZ-a, Plenković je, po svemu sudeći, odlučio djelovati, gradeći iznova svoju poziciju u HDZ-u za koju je vjerovao da je nakon stranačkih izbora izgrađena i sigurna. Tko će na koncu izvući deblji kraj i je li Anušićevo spuštanje lopte tek zatišje pred buru ostaje da se vidi.

Kako Anušić nije bez aduta i bez političkog zaleđa i pokrića, tako ni Plenković nije naivac, on je u HDZ-u, da bi se pozicionirao i stabilizirao, doista prošao sito i rešeto u vrijeme kada je strankom dominirao Milijan Brkić, to je razdoblje i ozračje na koje se Plenković nema namjeru vraćati, spreman je poduzeti sve što je u njegovoj moći da zadrži svoj položaj, a da usporedno s time sačuva Vladu od dodatnih udara na koje se sprema oporba ujedinjena u blok koji predvode Peđa Grbin i Sandra Benčić, koju njezini stranački kolege iz platforme Možemo već najavljuju kao buduću premijerku.

To je ono od čega u HDZ-u posebno strahuju pa tvrde da moraju zbiti redove kako im se ne bi ponovio scenarij nalik na onaj u Zagrebu, gdje je aktivist Tomašević pomeo konkurenciju i ovladao metropolom, a da se tome nitko u vladajućoj stranci nije nadao i da nitko taj njegov nalet nije pokušao spriječiti.

Foto: Reuters

Advertisement

Vijesti

ŠTO UČINITI KADA SAKRAMENTI NE BUDU DOSTUPNI?

Published

on

Konferencija o. Rippergera, poznatog američkog duhovnika i egzorcista, o tome – što učiniti kada sakramenti ne budu dostupni?

Jedan od najbitnijih videa za poslušati. Spremite ovaj video, pošaljite onima koji su u vjeri i zapišite dane informacije, trebat će vam.

Prijevod i adaptacija – Izdavačka kuća Kyrios

Continue Reading

Vijesti

Fakti koje mediji svjesno prešućuju o Lordu Jacobu Rothschildu

Published

on

U ponedjeljak je obitelj Rothschild objavila smrt lorda Jacoba Rothschilda. Imao je 87 godina – donosi portal Epoha (autor: Antonio Klasić)

Rothschildi potječu od Mayera Amschela, koji je rođen u Frankfurtu 1744. godine i trgovao je novcem u kući s crvenim natpisom. Njegovih pet sinova osnovali su banke u Frankfurtu, Beču, Napulju, Londonu i Parizu.

No, nije s tim počelo. Rothschildi su bili Hazari koji su prešli na judaizam. To je škakljiva tema – prije nego što shvatite, bit ćete označeni kao teoretičar zavjere ili antisemit – ali Biblija nas upozorava na ljude koji tvrde da su Židovi, ali to nisu.

“Znam tvoja djela, i tvoje nevolje, i tvoje siromaštvo, i tvoje bogatstvo; i znam bogohuljenje onih koji sebe nazivaju Židovima, a to ipak nisu; jer oni su Sotonina sinagoga. – Otkrivenje 2:9

“Poslat ću vam ljude koji pripadaju sotoni. Kažu da su Židovi, djeca Božja, ali su lažljivci. Natjerat ću ih da kleknu pred tvoje noge i neće imati izbora nego priznati da te volim.” – Otkrivenje 3:9.

Nadalje, ne zovu se Rothschild, nego Bauer. Ne samo da su bili uključeni u trgovinu opijumom i robljem, već su također financirali američke kolonije i američki građanski rat. Podržavali su i financirali obje strane. Rat je veliki biznis, a banke odlično zarađuju na kamatama.

Abraham Lincoln je jednom trebao više novca. Kamatne stope njujorških bankara za njega su bile previsoke. Tako je sam počeo tiskati državni novac. Nije naplaćivao nikakve kamate i uspio je izbjeći Rothschilde.

Manje od dva mjeseca prije završetka američkog građanskog rata, predsjednik Lincoln je ubijen. Vidite li ovdje uzorak? Njihova strategija je: izazvati ratove, dati objema stranama zajmove po pretjeranim kamatama, a ako vlade ne mogu vratiti zajmove, Rothschildi instaliraju središnju banku koju su sami stvorili.

Godinu dana nakon osnivanja Federalnih rezervi, američke središnje banke, izbio je Prvi svjetski rat. Rothschildi su financirali obje zaraćene strane. A tko je financirao Osovinu i saveznike u Drugom svjetskom ratu? Pogađate: bankari Rothschild.

Nisu posuđivali samo tijekom Drugog svjetskog rata. U svojoj knjizi “The Mind of Adolf Hitler: The Secret Wartime Report”, psihoanalitičar Walter C. Langer piše da Hitlera nisu samo podržavali Rothschildi, nego je i sam bio Rothschild. Nakon Drugog svjetskog rata osnovana je država Izrael.

Koliko je ljudi umrlo u ratovima koje su financirali bankari? Bez rata, novac presuši. A to je veliki problem za one koji ovise o ratu.

Dana 4. lipnja 1963. predsjednik John F. Kennedy potpisao je dekret kojim je vladi vraćena moć izdavanja novca, što znači da se više nije morala obraćati Rothschildovim federalnim rezervama.

Nekoliko mjeseci kasnije, JFK je ubijen.

U desetljećima koja su uslijedila središnje su banke rasle kao pečurke. Godine 1998. Europska središnja banka osnovana je u Frankfurtu, gdje je i započela.

Činjenica je mnogo no ovo je samo nekoliko najbitnijih koje su izravno utjecale na sudbinu svjeta i živote ljudi. (Antonio Klasić /Epoha.com.hr)

Continue Reading

Vijesti

Supruga poznatog psihologa OZDRAVILA OD RAKA MOLEĆI KRUNICU, progovorio je i on…

Published

on

U intervjuu za EWTN News , dr. Jordan Peterson, poznati kanadski psiholog, pisac i govornik, podijelio je svoje viđenje “čudesnog” ozdravljenja svoje supruge od raka i svoje mišljenje o njezinom prihvaćanju katoličke vjere.

Foto: X – “Bijedni tirani s Kolegija psihologa u Ontario-u ne će me ušutkati, ni preodgajati” – rekao je Peterson za National Post

Naime, njegova supruga, Tammy Peterson nije bila kršćanka dok je oboljela od raka, međutim Božjom providnošću suočena s teškom bolesti raka uzima krunicu u ruke i ozdravlja, a obraća joj se i srce te će nakon Uskrsa biti primljena u Katoličku crkvu. Čudesno obraćenje i ozdravljenje je odjeknulo svijetom zbog njihove popularnosti.

Nisu joj dali ni godinu dana

Tako se sada očitovao i Peterson i prisjetio se da je par, nakon što je saznao za dijagnozu svoje supruge Tammy, potražio mogućnosti liječenja u nekoliko bolnica u Sjevernoj Americi. Svaki put kad su je pogledali, rečeno im je da dostupni tretmani “nemaju dokaza o uspjehu” i da nema ni godinu dana života pred sobom.

No, kako je Tammy Peterson također rekla za EWTN News u drugom intervjuu, na kraju se potpuno oporavila od raka i u tom procesu, približila se katoličkoj vjeri.

Dr. Peterson primijetio je da Evanđelja sadrže brojne izvještaje o čudesnim iscjeljenjima. “A za svakoga tko razmišlja konvencionalno znanstveno, te je priče teško razumjeti”, rekao je.

Govoreći o svom znanstvenom obrazovanju, Peterson je naznačio da nije “redukcionistički materijalist”. “Mislim da bismo cijelo vrijeme vidjeli čuda da nismo slijepi”, primijetio je.

Ovo je nevjerojatno

Peterson je rekao da je nova vjera njegove žene ojačala njegovu sposobnost da dijeli svoje “svjetlo” na način na koji prije nije.

“Ona govori javno, što je nešto što prije ne bi učinila”, primijetio je. Također je istaknuo da je kod supruge “obnovljeno ono stanje djetinjstva, malenosti koje Krist povezuje s kraljevstvom. I to je izvanredna stvar za vidjeti, jer sam je i ja poznavao kad sam bio dijete, pa mogu vidjeti kako se to ponovno događa”, nastavio je. “A to je prilično nevjerojatno čudo.”

Vjera Jordana Petersona

Odnos dr. Petersona prema kršćanskoj i katoličkoj vjeri nije tako jasan kao odnos njegove supruge , koja će ovoga Uskrsa biti primljena u puno zajedništvo s Katoličkom crkvom.

Iako je u prošlosti rekao da je katolicizam “najrazumnija stvar koju ljudi mogu imati “, kada ga je novinar EWTN News Colm Flynn upitao osjeća li privlačnost prema katolicizmu, odlučio je reći da ga za sad “cijeni”.

izvor: Zrinka Požežanac/ Vjera

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved