Connect with us

Istaknuto

Saborski zastupnici uputite u Saborsku proceduru na raspravu i usvajanje Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine, o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)

Published

on

Dvije pune godine prošle su od kada je EU Parlament izglasao Rezoluciju  o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP), kojom se osuđuju svi totalitarni režimi i komunizam kao jedan od njih, a da se nitko od hrvatskih državnih, kulturnih i znanstvenih institucija nije o njoj očitovao.

Za Rezoluciju su glasali svi tada prisutni SDP-ovi zastupnici Fred Matić, Biljana Borzan, Tonino Picula i IDS-ov zastupnik,  Valter Flego – članovi stranaka koje se deklariraju kao antifašističke, u suglasju s članovima i članicama desnih stranaka Karlom Resslerom (HDZ), Tomislavom Sokolom (HDZ) i Željanom Zovko (HDZ). Nisu glasali –  niti se oglasili po ovom pitanju Mislav Kolakušić, Ivan Velibor Sinčić( ŽZ)

Hrvatski EU zastupnici uvidjeli da se Hrvatska treba hitno riješiti jugokomunističke ostavštine, kao uvjeta za napredak i demokratizaciju države.

Hrvatski svjetski kongres

Hrvatski svjetski kongres, od 1998.godine,  član UN,  uputio je Hrvatskom Saboru, još o kolovozu 2020.godine, zahtjev za ukidanje komunističkih simbola, oznaka i proslava obljetnica u Republici Hrvatskoj:

U skladu s Rezolucijom Europskog parlamenta “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819. – RSP)“ od 19. rujna 2019.godine

TRAŽIMO da se u Republici Hrvatskoj zakonom zabrane simboli, znakovi i obilježavanja komunističkog totalitarnog režima jednako kao oni nacističkog, fašističkog,  ustaškog i četničkog:

na temelju 

 • Rezolucije 1096 /1996.godine „Mjerama za uklanjanje naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih režima“
 •  Rezolucije 1481/ 2006,  o „Neophodnosti međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima“, te
 •  Rezolucije o „Europskoj savjesti i totalitarizmu“ od 19.rujna 2019.godine

Parlamentarna skupština Vijeća Europe, pa tako i čitav moderni svijet odlučno su osudili teška kršenja ljudskih prava i zločine počinjene u ime totalitarnih režima, te izrazili suosjećanje, razumijevanje i priznanje žrtvama tih zločina, jer žrtve koje su još žive, ili obitelji stradalih žrtava zaslužuju suosjećanje, razumjevanije i priznanje njihovih patnji.

>> Komunistički zločini 1945. – Bleiburg i Križni put

Osloboditi kulturu sjećanja od ukorijenjena straha, osloboditi istinu od okova režirane partijske povijesti i konačno demontirati naslijeđe totalitarizma, te otvoriti arhive i omogućiti povjesničarima pristup svim izvorima, kako bi njihovi rezultati ostavili za sobom odgovorne znanstvene prosudbe koje će u budućnosti biti uvrštene u obrazovni sustav, trebale bi biti prioritet svakog, pa tako i ovoga, demokratskog društva.

Tražite od predsjednika Hrvatskog Sabora, neka  uvrsti u dnevni red raspravu o toj temi.

Ognjen Kraus: “Ekstremna desnica je sve glasnija i glasnija. Krajnje je vrijeme da krenemo s riječi na djela”

Šačica jugokomunista, jugonostalgičara i zadrtih čuvara jugoslavenskih vrijednosti na čelu sa prof.dr. sc. Ognjenom Krausom, predsjednikom Židovske općine Zagreb i Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj, putem  zastupnika nacionalnih manjina, najavljuje predaju u saborsku proceduru na izglasavanje izmjene Kaznenog zakona radi zabrane pozdrava “Za dom spremni”

Priznaju da  je ovaj trenutak odabran, jer iduće tri godine nema izbora. “Čekali smo da se završe svi izborni procesi koji su zadnjih i pol bili u tijeku. Sastanak s premijerom Plenkovićem očekuje se ovih dana.“

“ Krajnje je vrijeme da krenemo s riječi na djela”, rekao je Kraus.

Najviše se govori o zabrani pokliča “Za dom spremni”, ali zakonom bi se trebalo zabraniti i isticanje ustaškog znakovlja, negiranje koncentracijskih logora…

Na tu aktivnost Ognjena Krausa, predstavnika manjina i antifašista reagirala sam otvorenim pismom:

„Ljudski je nepojmljivo da vi i ovi uz vas, tražite kažnjavanje ljudi koji su se u Domovinskom ratu borili upravo protiv onih, koji su 45 godina nakon holokausta, krenuli u uništenje jednog naroda, njegove kulture, njegove vjere i njegovog postojanja. A to je srpska i yugokomunističke JNA agresija na Hrvatsku i hrvatski narod!“

Ognjen Kraus  i predlagatelji uz njega, nikada se nisu  izjasnili protiv zvijezde petokrake i kokarde pod kojima su počinjeni zločini u Domovinskom ratu zasnovani na etničkoj i vjerskoj osnovi!

“Nisu isto žrtve rasnih zakona i politički neprijatelji. Nitko mi to ne možemo reći” izjavio je Ognjen Kraus

Mogu , dakako da  mogu i moram reći i ukazati, kada sami ne žele  vidjeti, da su Hrvati u srpskoj i komunističke JNA agresiji bili žrtve po etničkoj, vjerskoj i političkoj osnovi!

I što je još značajnije pobijedili!

Pobijedili su tu fašističku srpsku i komunističku neman i to je ono što im Ognjen Kraus  i njegova družina, ne mogu oprostiti, a nitko od njih nije uzeo pušku u ruke i otišao braniti svoj dom i svoju domovinu Hrvatsku.

Od kuda im moralo pravo, nametati svoj vrijednosni sustav?

Podsjećam da su i glazbena djela koja zadrže „sporni“ pozdrav uredno registrirane u bazi ZAMP-a. Od najpoznatije – „Bojne Čavoglave“, preko Thompsonove „Bijeli golubovi“, potom „113. Šibenska brigada“ Miše Kovača, „Vukovi sa Svilaje“ i „Domovino“ Siniše Vuce, pa do „Sve do Zemuna“ Dražena Zečića, kao i mnoge druge, manje poznate, a u ZAMP-ov registar upisane.

Isto tako  podsjećam da je HOS rješenjem Vrhovnog suda Republike Hrvatske priznat kao legalni dio Hrvatske vojske, kao i na to da su udruge HOS-a registrirane u Ministarstvu uprave, uključujući i grb HOS-a koji u sebi sadrži i „Za dom spremni“.

Na novinarsko pitanje regulira li se beziznimno fašistički pozdrav “Za dom spremni”, Kraus je odgovorio: “Da, za to, za ustaško i četničko znakovlje, sve što se tiče znakovlja koji su bili na snazi u Drugom svjetskom ratu u rasnim zakonima NDH.”

https://www.portalnovosti.com/krajnje-je-vrijeme-da-se-zabrani-za-dom-spremni

G.Kraus ovom  izjavom eksplicitno navodi rasne zakone NDH , koje je donijela NDH i koji su bili na snazi u drugom svjetskom ratu u NDH, a on protuustavno i protuzakonito namećete da je Republika Hrvatska sljednica NDH!? Zatim „četničko znakovlje“? Nije NDH imala zakon o četničkom znakovlju, nego Nedićeva Srbija!?

Hrvatski Sabor nije Sabor NDH

Hrvatski Sabor ne smije zaprimiti takav prijedlog Zakona, jer on nije Sabor NDH, nego Sabor RH , koja nema nikakve pravne , ni materijalne veze sa NDH. Hrvatski Sabor nije donosio rasne zakone!

Saborski zastupnici koji su pristali  raditi na tom prijedlogu rade protuustavno, jer oni nisu zastupnici NDH, nego  zastupnici u Saboru RH i nisu odgovorni za zakone koji su doneseni u NDH.

Državno odvjetništvo dužno je štititi ustavni poredak RH i suverenitet po čl.340 Kaznenog zakona. https://www.zakon.hr/z/98/Kazneni-zakon

Ustavni sud dužan je zaštititi Republiku Hrvatsku od ovakvih nasrtaja na njen ustavni poredak i suverenitet.

Uostalom koga to predstavlja Ognjen Kraus?

 • Židove kojih je po popisu 2011.godine u Hrvatskoj bilo 509 ili 0,01%
 • Srbe, kojih je u Hrvatskoj po popisu 2011.godine ima 186 633 ili 4,36%
 • Talijane,             17807          0,42% i ostale manjine

Što iznosi ukupno   328 558 ili 7,66%, pa iz tih podataka proizlazi da Hrvatima u Hrvatskoj  manjine nameću zakone, što nikako nije po Ustavu RH

Ustav RH definira Hrvatsku državu:

Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.

Vlada premijera Plenkovića koji je veliki europejac, požurila je nametnuti Istanbulsku konvenciju još u prvom mandatu, međutim Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o izjednačavanju svih totalitarnih zločinačkih režima, pa a među njima i  komunizma, ne žuri se provesti. Da  je  prihvatila  ova inicijativa ne bi ni bila potrebna.

Prijedlog Zakona po Ognjenu Krausu

Evo tog prijedloga izmjene Kaznenog zakona: nakon članka 325. KZ-a dodaje se članak 325.a) “Isticanje obilježja nacionalsocijalizma, fašizma, ustaškog i četničkog pokreta ili režima” sa sljedećim tekstom:

“Tko u javnom prostoru koristi, javno ističe, nosi na odjeći ili pokazuje u javnosti na drugi način simbole, parole, slogane, zastave, znakove, oznake, slike, imena, nadimke, nazive, pozdrave, pokliče, načine pozdravljanja, geste, odore ili njihove dijelove ili druga obilježja fašističkog, nacionalsocijalističkog, ustaškog i četničkog pokreta ili režima ili njihovih vodećih osoba ili postrojbi, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine”.

I sankcioniranje: “Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovog članka počini putem tiskanih ili elektroničkih medija ili računalnih ili društvenih mreža, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do četiri godine. Tko proizvodi, skladišti, distribuira, prodaje, uvozi, izvozi, posjeduje u većim količinama ili čini dostupnim javnosti materijal iz stavka 1. ovog članka, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina”.

Predviđeni su izuzeci i to: “kada se obilježja iz stavka 1. javno koriste s namjenom da služe građanskom obrazovanju, osudi ili odvraćanju od nedemokratskih pokreta ili režima, promicanju umjetnosti ili znanosti, istraživanju ili poučavanju, izvješćivanju o tekućim ili povijesnim događajima, ili sličnim svrhama, to ne predstavlja kazneno djelo  iz stavaka 1., 2. i 3. ovog članka”.

Inicijativa IDS-a o kažnjavanju ustaških simbola

Prije ove Krausove  inicijative sličnu inicijativu pokrenuo je i IDS,  tražeći samo zabranu ustaških simbola,  koji je Vlada na sjednici  02. 11. 2017. odbila staviti na dnevni red za raspravu u Hrvatskom Saboru. IDS je ponovno 26. studenoga 2018. godine tražio od Vlade da se o tom prijedlogu raspravlja.

Poznavajući veoma dobro povijest nastanka i politiku IDS-a, jasno je njihovo inzistiranje na zabrani ustaških simbola. IDS je rigidna pro jugo-komunistička i titoistička stranka, koja ne želi ni čuti o ukidanju i zabrani komunističkih simbola. U Puli i Istri inzistiraju na očuvanju  naziva imena ulica i trgova  po jugo-diktatoru J.B. Titu, presvukavši jugo-komunističku diktaturu u antifašizam, a jugoslavenstvo u liberalizam i globalizam.

IDS-ova inicijativa je čista manipulacija, jer je poznato da je Istra od 1918-1943. godine bila pod talijanskom vlašću a ne pod NDH. Ustaša u Istri nije bilo, ali je bilo četnika, koji su prešli 1944.godine u partizane i kao partizani došli u Istru. Upravo su oni i njihovi sljednici počinili grozne zločine nad istarskim narodnjacima, Hrvatima i istarskim katoličkim svećenstvom.

Međutim sve te snage u političkom spektru hrvatskog političkog i medijskog života, zatekla je Rezolucija EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o važnosti  europskog sjećanja za budućnost Europe, kojom se i komunizam svrstava u totalitarne zločinačke režime. Zanijemili su svi i ne žele ni čuti za tu Rezoluciju, nastao je muk.

Krausu su se pridružili i SAAB-ovci

SAAB-ovci su se brzo organizirali, unatoč veoma  upitnoj vjerodostojnosti! Predsjednik SAAB-a Franjo Habulin,  rođen dvanaest godina nakon rata,( 1957.godine), a njegov zamjenik Josip Milat, koji proziva crkvu za fašizam( rođen 1938. godine), imao je tri godine kada je rat počeo, a sedam kada je rat završio. Još je više nego izopačeno  i nepojmljivo da je njihova protukandidatkinja Iva Marčetić, koja se kandidirala uz Habulina i Milata, rođena 1982. godine! To su doista vjerodostojni borci NOB-a iz  2.svjetskog rata. Bilo bi smiješno da nije stvarno jadno i izopačeno!

Dakle ti i takvi „borci“ NOB-a krenuli su u“ obranu  antifašističkih vrijednosti“ i organizirali u Zagrebu od 20-21.veljače 2020.godine Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Fašizam i antifašizam u Europi danas“

SAAB-ovci  zavaravaju, manipuliraju i dalje javnost sa svojom lažiranom povijesti i ignoriraju EU Parlament, Vijeće EU i sve dosadašnje Rezolucije pa pišu “Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini“

Upravo radi te povijesne istine  EU Parlament i Vijeće EU donijeli su niz Rezolucija koje razotkrivaju tu povijesnu istinu koju SAAB-ovci ne priznaju i manipuliraju sa hrvatskom, europskom i svjetskom javnosti i proglašavajući  je povijesnim revizionizmom.

Dakle drugovi SAAB-ovci zločini koje pod svaku cijenu hoće sakriti planirani su još 1941,godine ! To znači da se sa punim pravom izjednačava  fašizam i komunizam, jer se na isti način obračunava sa neistomišljenicima, koje smatraju svojim neprijateljima ! To i sami otvoreno potvrđuju:

“U sklopu nastupa ekstremne desnice jača i povijesni revizionizam, kojim se nastoji izjednačiti fašizam i antifašizam”

Kako arogantno i prepotentno rečeno! SAAB-ovci ne priznaju zločinački karakter komunizma?

Drugovi SAAB-ovci komunizam nije antifašizam! Čudno kako sve te neoliberalne i nazovi lijeve snage negiraju da su  komunisti, oni su  antifašisti!? Ali povijest ne mogu promijeniti! Samo podsjećam ; tko je vodio NOB?  Tko je bio na čelu NOB? Tko je vodio državu Jugoslaviju? Komunistička partija Jugoslavije! To znači da su se samo  iz komunista  presvukli  u antifašiste!

Radnička fronta protiv Rezolucija o osudi komunizma

„U Ustavu RH je vrlo jasno rečeno da se Hrvatska državnost gradila u Narodnooslobodilačkom pokretu te da je Narodno-oslobodilačka vojska – hrvatska vojska. Ustaše i domobrani nisu bili pripadnici hrvatske vojske već skup izdajica i pripadnika kvislinških vojski. Legitimno je komemoriranje, no ne na način na koji se neprijateljska vojska komemorira kao žrtva. Ustaše su bili provoditelji fašizma i nacizma koji su ubijali po nacionalnom, vjerskom i rasnom ključu.

Narodnooslobodilački antifašistički pokret Hrvatske koji je ujedno bio i socijalistički je prepoznat i od Ustava RH kao nositelj državne suverenosti, što se ogleda u odlukama ZAVNOH-a, dok su ustavi NR i SR Hrvatske navedeni kao legitimna izvorišta uspostave državne suverenosti suvremene RH. Ustav RH se pritom ne poziva na fašističku kvislinšku marionetu ‘NDH’, već jasno iznosi da je ona bila u suprotnosti s državnom suverenosti Hrvatske.“

Napisali su iz Radničke fronte kada je usvojena Rezolucija EU Parlamenta 19.rujna 2019,godine tumačeći Ustav RH kako njima odgovara

https://www.radnickafronta.hr/1671-hdz-u-doba-korone,-tra%C5%BEi-izgradnju-usta%C5%A1kog-memorijalnog-groblja-na-mirogoju

Drugovi iz Radničke fronte trebali bi bolje čitati Ustav RH.

Nije točno da u preambuli Ustava piše da je Narodnooslobodilačka vojska –hrvatska vojska!

Nije točno da je Narodnooslobodilački pokret bio prepoznat kao nositelj hrvatske državotvornosti, jer na kraju preambule nakon nabrajanja povijesnih razdoblja lijepo i čitko piše:

„na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost“

Preskočili su dio u kojem se odbacuje komunistički sustav, a samim time i sve što je proizašlo iz  komunizma  ( NOB, NOV i socijalistički pokret),.

Preskočili su  da je današnja Hrvatska, članica je EU i da je rezultat promjene međunarodnog poretka u Europi, da je  stvorena je u nametnutom, obrambenom Domovinskom ratu od srpske i JNA agresije. Da se  Hrvatska  kao članica EU treba držati EU Rezolucija i preporuka.

Pitam tek istine radi, gdje je bio Ognjen Kraus nakon izglasavanja  Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe? (2019/2819(RSP))

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Što je riješila  Vlada RH po toj Rezoluciji?

Što je odlučio Hrvatski Sabor po toj Rezoluciji?

Što je IDS učinio  po toj Rezoluciji?

Nije nitko od njih ništa učinio,  nisu poduzeli apsolutno NIŠTA, veliko NIŠTA!

Što su poduzeli predlagatelji ove izmjene kaznenog zakona po toj Rezoluciji?

Opet NIŠTA!

Višekratno sam slala otvorena pisma što se kani poduzeti glede te Rezolucije za koju su glasali svi hrvatski zastupnici u EU Parlamentu.

A u Hrvatskoj opća šutnja, šok i nevjerica!

Ma zamislite njihov “napredan i jedini ispravan komunizam” SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU izjednačen sa nacizmom! Što će sada SAAB-ovci?

Vrijeme prolazi  od izglasavanja , a od službene politike glasa čuti nije! Ne javljaju se ni članovi Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima. Konačno nedoživljene pravde za 100 milijuna žrtava komunizma, po Crnoj Knjizi komunizma.

Gdje su sada Faktograf-ovci kada su proglasili CRNU KNJIGU KOMUNIZMA, da nije ni F od fakta?

Evo što piše u Rezoluciji:

Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))

1.  podsjeća na to da se prema članku 2. UEU-a Unija temelji na vrijednostima poštovanja ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, uključujući i prava pripadnika manjina; podsjeća na to da su te vrijednosti zajedničke svim državama članicama;

3.  podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;

4.  izražava svoje duboko poštovanje za svaku žrtvu tih totalitarnih režima i poziva sve europske institucije i aktere da učine sve što je u njihovoj moći kako bi održali sjećanje na stravične totalitarne zločine protiv čovječnosti i sustavna teške kršenja ljudskih prava, pobrinuli se da ih se iznese pred sudove i zajamčilo da se takvi zločini više nikada ne ponove; naglašava važnost očuvanja sjećanja na prošlost jer bez sjećanja ne može biti pomirenja te ponavlja svoj ujedinjeni stav protiv svakog oblika totalitarne vlasti, bez obzira na njezinu ideološku pozadinu;

5.  poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;

6.  osuđuje manifestacije i širenje totalitarnih ideologija kao što su nacizam i staljinizam u EU-u;

8.  poziva sve države članice EU-a da 23. kolovoza obilježavaju kao Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima i na razini EU-a i na državnoj razini te da razvijaju svijest mlađih generacija o tim temama tako što će povijest i analizu posljedica totalitarnih režima uključiti u kurikulume i udžbenike svih škola u EU-u; poziva države članice da podrže dokumentiranje mučne prošlosti Europe, na primjer prevođenjem rasprava s Nürnberškog procesa na sve jezike EU-a;

17.  izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola;

18.  napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

22.  nalaže Predsjedniku da ovu rezoluciju proslijedi Vijeću, Komisiji, vladama i parlamentima država članica, ruskoj Dumi i parlamentima zemalja Istočnog partnerstva.

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-09-19_HR.html

Dakle dostavljeno je svim vladama i parlamentima država članica, a  kako je Hrvatska članice EU, znači i hrvatskoj Vladi i Saboru!

Ovu Rezoluciju prešutjela je Vlada RH, premijer Plenković, veliki europejac i to u vrijeme kada Hrvatska predsjedala Vijećem EU!

Prešutio je i aktualni saziv Hrvatskog Sabora, nije donio nikakav zaključak po tom pitanju unatoč reakciji nekih zastupnika!

Deklaracija Hrvatskog Sabora kojom se osuđuju zločini za vrijeme od 1945-1990.godine

Hrvatski Sabor izglasao je 30.lipnja 2 006 godine : Deklaracija kojom se osuđuju zločini počinjeni za vrijeme totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine

11. Hrvatski se sabor stoga pridružuje Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe u snažnoj osudi masovnih kršenja ljudskih prava od strane totalitarnih komunističkih režima te istodobno izražavajući sućut, razumijevanje i priznanje žrtvama tih zločina u Hrvatskoj, Europi i svijet.

12. Hrvatski sabor pridružuje se pozivu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe upućenom svim komunističkim ili postkomunističkim strankama da preispitaju povijest komunizma i vlastitu prošlost u svojim zemljama, jasno se ograđujući od zločina počinjenih od strane totalitarnih komunističkim režimima i osuditi ih bez ikakvih dvosmislenosti.

Zaključak

Napominjem da  blog pišem sasvim samostalno, da nijedna politička opcija ili stranka ne stoji iza mene, za razliku od svih onih  koji imaju potporu mainstream  medija  i državnog Proračuna RH. Običan  sam hrvatski čovjek osjetljiv na nepravdu koja se čini nama Hrvatima. Svojim angažmanom želim da mojih 6 unuka živi u boljoj i pravednijoj Hrvatskoj, Hrvatskoj kojom neće vladati tutori ,tuđinci  ni manjine, jer moj suprug i tisuće hrvatskih dragovoljaca se za takvu Hrvatsku nisu borili. Borili su se za demokratsku, pravnu i pravednu državu sa jednakim mogućnostima za sve njene stanovnike, bez podobnih i privilegiranih političkih  kasti.

„Najstrašnija je stvar, najveći je grijeh i najveća politička pogreška svoj rođeni narod stavljati pred gotove činjenice, to jest voditi politiku po gospodskoj svojoj voljici, bez naroda i protiv naroda…“ rekao je Stjepan Radić

Lili Benčik/hrvatskepravice

Na znanje:

 • Predsjedniku Republike Hrvatske,
 • Hrvatskom saboru,
 • Vladi Republike Hrvatske,
 • Ministarstvu vanjskih i europskih poslova,
 • Ministarstvu kulture i medija,
 • Ministarstvu znanosti i obrazovanja,
 • Hrvatskoj akademija znanosti i umjetnosti,
 • Hrvatskom  institutu za  povijest, 
 • Matici hrvatskoj, 
 • Hrvatskoj biskupskoj konferenciji
 • Klubovima zastupnika u Hrvatskom Saboru

Istaknuto

Uz čestitku za Dan državnosti

Published

on

Hrvaticama i Hrvatima, jer je Hrvatska  prije svega država hrvatskog naroda, a uz Hrvate i 22 nacionalne manjine i ostalim hrvatskim državljanima čestitam Dan državnosti!

Nakon povijesnih lutanja, pogrešnih saveza i tragičnih uključivanja u druge države, Hrvati su uz ogromne žrtve i danak u krvi izborili svoju samostalnu državu Hrvatsku.

Dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik samostalne države Hrvatske rekao je;

„”Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo i nećemo nikom dopustiti sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude!”

Nažalost Hrvatska za mnoge nije bila željena država. U njoj živi još dosta onih koji je ni nakon 34 godine ne podnose i ne mire se s njenim postojanjem.

A ni Hrvatima nije onakva kakvu su željeli i očekivali. Dopustili su  da njome vladaju  stare jugoslavenske strukture,  njihovi nasljednici i sljednici uz europske i svjetske asocijacije i moćnike.

Imamo Hrvatsku, ali nemamo državu kojom vladaju Hrvati koji su je željeli, nego oni kojima nije stalo do njenog razvoja kao države hrvatskog naroda, koji  zloupotrebljavaju ljudska i manjinska prava i nameću svoj identitet, negirajući pravo Hrvatima na njihov identitet.

Nepravedna i netransparentna privatizacija, mediji u sumnjivom i netransparentnom vlasništvu, korupcija, nepotizam i sveopće urušavanje životnih vrednota, uzroci su nezadovoljstva i iseljavanja.

Hrvatska je nažalost podijeljena, pa se državotvorni i suverenistički Hrvati moraju za njeno uređenje tek izboriti.

Nakon detuđmanizacije 2000. razoreno je sve  što predstavlja hrvatsku državotvornost od strane vladajuće koalicije 2000. godine na čelu sa premijerom Ivicom Račanom i dva mandata predsjednika Stjepana Mesića!

Stjepan Mesić kao predsjednik države i vrhovni zapovjednik oružanih snaga razorio je pobjedničku Hrvatsku vojsku. Umirovio je 12 hrvatskih generala, raspustio sve ratne postrojbe i ostavio Hrvatsku bez obrane.

Iz osobnog animoziteta i mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu otvorio je javno stranom novinaru predsjedničku arhivu, što je postupak bez presedana u čuvanju državnih tajni i spisa. Te je spise zatim neselektivno dijelio Haškom tužiteljstvu, kojemu je bio tajni svjedok u procesu protiv Tihomira Blaškića. Takvo ponašanje suprotno je ustavnim dužnostima i ovlastima Predsjednika Republike, po članku 94 i članku 105 Ustava RH. NN 85/2010  

Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti. U slučaju Predsjednika Mesića svoju ustavnu obvezu nije ispunio ni Hrvatski Sabor, ni Ustavni sud, jer nisu pokrenuli postupak o ocjeni ustavne odgovornosti Predsjednika države.  Ustavni sud je po članku 129 dužan pratiti ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti te o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvijestiti Hrvatski sabor i odlučivati  u skladu s Ustavom, o odgovornosti Predsjednika Republike.

Znači da su u ovom Mesićevom ponašanju zakazale tri institucije hrvatske državnosti;

Predsjednik države svojim neustavnim ponašanjem, Hrvatski Sabor i Ustavni sud koji uopće nisu ni  pokrenuli postupak ispitivanja odgovornosti Predsjednika države.

Ivica Račan  kao predsjednik Vlade bio je odgovoran po članku 113 Ustava RH za rad Vlade i  gospodarski  razvitak   zemlje.

Prodajom  državnog bogatstva, zlatnih poluga, dokapitalizacijom Banaka iz Proračuna, a zatim njihovom prodajom,  narušena je  financijska i gospodarska  stabilnost i  sigurnost države.

Tako su Hrvati birajući nesposobne i politički neodgovorne stranke i pojedince kojima nije stalo do hrvatske sami sebi nažalost „uredili“ državu.

Međutim, Hrvatska je prekrasna zemlja sa bogato očuvanom tradicijom i kulturom, zemlja u kojoj pored hrvatskog naroda u suživotu mogu lijepo živjeti svi drugi i drugačiji, naravno uz uvjet da  je vole i poštuju kao svoju državu izgrađujući hrvatsku naciju!

Lili Benčik/ hrvatskepravice/ domoljubni.hr

Continue Reading

Istaknuto

Laži i obmane Stjepana Mesića i družine u Kumrovcu 2024.godine

Published

on

„Dan mladosti“ okupio je u  Kumrovcu  posjetitelje prosječne životne dobi od 89 godina!?

Kaže drug Stipe u svom govoru u Kumrovcu da komunizma nije bilo, da je to bila NOB?  Piše li to drug  Stipe, neku novu povijest NOB-a u kojoj negira ulogu Josipa Broza Tita  kao predsjednika KPJ u vođenju NOB-a.?

„Oni koji revidiraju povijest, moćni i preglasni trebali bi objasniti tko je ubio 80 000 ljudi, žena i djece u Jasenovcu samo zato što su različiti.

Katolička crkva u Jasenovac na dan obilježavanja proboja pošalje jednog svećenika, dok na Macelj dođu brojni biskupi, svećenici i časne sestre.

Mi imamo statističke podatke koliko je za vrijeme NDH u četiri godine ubijeno antifašista i ja ne znam o čemu oni misle kada govore o spomeniku žrtvama komunizma.

I tu nema komunizma: BILA JE TO NOB!

Kakve “žrtve komunizma” kada komunizma tada nije niti bilo…

Bila je to samo borba za čovjeka – BORBA ZA SLOBODU!“

Nas pionire osmoškolce učili su u  školi u Jugoslaviji  da je avangarda radnika i seljaka, Komunistička partija Jugoslavije na čelu sa drugom Titom povela narode i narodnosti Jugoslavije u Narodno-oslobodilačku borbu! Mi smo kao osmoškolci znali cijeli tijek NOB, sve ofenzive, a sada bivši predsjednik lupeta da nije bilo komunista, da je to bila NOB.

To je neki novi drug Stipe!? Od komunista, do ustaše. Od negiranja Jasenovca do optuživanja za Jasenovac. Od veličanja Tita, do negiranja Tita! Čista manipulacija, obmanjivanje javnosti , a vjerodostojnost nula.

Kako on voli tužakati zbog izgovorene riječi, neka samo tuži, pa ću mu na sudu predočiti tone knjiga u kojima piše da je pripremajući oružani ustanak, Politbiro Centralnog komiteta KPJ  u Beogradu  27. lipnja 1941.donio odluku o osnivanju Glavnog štaba Narodno oslobodilačkog pokreta Jugoslavije , za čijeg je zapovjednika imenovan generalni sekretar KPJ, Josip Broz Tito. KPJ je službeno odlučila donijeti odluku o pokretanju oružanog ustanka 4. srpnja, dan koji je kasnije u SFRJ slavljen kao Dan borca. Žikica Jovanović Španac ispalio je prvi hitac 7. srpnja, na datum kasnije proglašen Danom ustanka u SR Srbiji. 12. srpnja KPJ je proglasom pozvala narode Jugoslavije na oružanu borbu.

Članovi Glavnog štaba, uz Tita, bili su članovi Politbiroa KPJ: Milovan Đilas, Edvard Kardelj, Rade Končar, Franc Leskošek, Ivan Milutinović i Aleksandar Ranković, te istaknuti komunistički vođe Sreten Žujović, Ivo Lola Ribar i Svetozar Vukmanović- Tempo.

Vrhovni štab od kraja siječnja 1942. boravi je u Foči. Tu je donesena odluka da se uz partizanske jedinice, koje su pod kontrolom komunističke partije preko komesara i zapovjednika, koje imenuje Vrhovni štab, prime i četnici, koji su samo kokardu na kapi zamijenili sa crvenom zvijezdom.

Četnička zlodjela opisao je Adil Zulfikarpašić u  knjizi “Put u Foču”. Adil Zulfikarpašić bio je visokopozicionirani član  partizanskoga pokreta, koji je putovao u Foču na sastanak s Titom u Vrhovni  štab. Na putu je saznao da su mu četnici ubili brata i počinili strašne pokolje muslimana;“ Tu na mostu je izvršeno klanje muškaraca – objašnjava nam Božović – kapetan Sergije Mihajlović i komandant mjesta prota Vasilije Jovičić naredili su, da se svi muškarci muslimani pohapse. Poslije su svi oni koji su bili veći od konjičkog karabina poklani. Ali ljudi su ubijani svuda: i po kućama, dvorištu, ulicama. Kasnije je red došao na žene i na djecu. Drina je izbacivala leševe. Da se to spriječi, razrezivali bi im trbuhe, onda bi tijela potonula.“

„Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci nalazi se preko 95% Srba“ rekao mu  je Tito kad je  tražio njegovu intervenciju za ovaj slučaj.

„Ali to nije protusrpska politika.To je protukoljačka politika“   rekao mu je Zulfikarpašić,

„Ti izgledaš slabo, ti treba da se ispavaš i odmoriš“  odgovorio  mu je Tito opraštajući se.

Očito drug Stipe računa na kratko pamćenje i nepoznavanje povijesnih činjenica.

Čisti  povijesni revizionizam za isprane mozgove,  jer treba skinuti odgovornost komunista za počinjene zločine.

Pa da njega i javnost  malo podsjetim na  povijesne  činjenice: i to logičnim slijedom:

1.Tko je vodio Narodnooslobodilačku borbu 1941-1945.godine?

Komunistička partija Jugoslavije

2. Tko je vodio Komunističku partiju Jugoslavije?         

Josip Broz Tito

3.Tko je bio doživotni predsjednik Jugoslavije?

Josip Broz Tito

4.Tko je bio vrhovni zapovjednik Jugoslavenske vojske JNA?

Maršal Josip Broz Tito

5.Tko je vladao u Jugoslaviji , koja stranka?

Komunistička partija Jugoslavije, sa predsjednikom Josipom Brozom Titom

6.Koji društveni sistem je vladao u Jugoslaviji?

Komunistički sa Komunističkom partijom na čelu, koji su preimenovali u -socijalistički. Na 6. kongresu u Zagrebu 1952. Komunistička partija Jugoslavije -KPJ, promijenila  je naziv u Savez komunista Jugoslavije- SKJ.

7. Što je bila Narodnooslobodilačka borba?

Oslobodilački rat i komunistička revolucija za novo  komunističko društveno uređenje.

I nakon ovih nespornih povijesnih činjenica, koje su im naravno dobro poznate, kako uredništvo portala sabh.hr može onakve Mesićeve nebuloze uopće objaviti? Pa to je ponižavanje Josipa Broza Tita, a ne njegovo veličanje. Sam sebi proturječi u reviziji povijesti NOB-a kojom  se kao ponosi.

Od kuda Stipi to negiranje uloge Komunističke partije Jugoslavije-KPJ?  

Negira Stipe komunizam zbog zločina, zbog Rezolucije EU Parlamenta od 19.9 2019. koji je komunizam kao totalitarni režim i način vladanja izjednačio sa fašizmom i nacizmom.

Dokumenti pokazuju da je KPJ u poslije ratnoj  vladavini znatno ograničila građanske i političke slobode, privatno vlasništvo, slobodno tržište, i  potiskivala je tradicionalne vrijednosti poput religije i nacionalne/etničke baštine. Svi oni koji tu politiku nisu podržavali ubijani su, bili  progonjeni politički i sudski.

Evo  drug Stipe ne zna za žrtve komunizma ;“ ja ne znam o čemu oni misle kada govore o spomeniku žrtvama komunizma“, ali zna za žrtve „antifašiste“. E sada me zbunio,  ja više ne znam na koje to antifašiste misli drug Stipe, ove kameleone kao što je on ili ove borce NOB-a rođene nakon završetka NOB-a iz SABA RH?

Poznate su žrtve 2.svjetskog rata, iako ih ex komunisti kao on umnažaju i multipliciraju, ipak se istina probija.

Zločini komunizma koje drug Stipe negira itekako su dokumentirani u Martirologiju don Ante Bakovića (Goražde, 4. srpnja 1931. – Zagreb, 26. siječnja 2017.) Ovaj hrvatski katolički svećenik i hrvatski domoljub  u bivšoj državi robijao je ukupno deset godina, u sedam zatvora , a kasnije je djelovao kao publicist, novinar, reformator i demograf.

 Punih 17 godina radio je na enciklopedijskom izdanju Martirologija, u kojemu je na 1100 stranica iznio dokumentirane podatke o 664 ubijena svećenika i mučenika Crkve u Hrvata u vrijeme Drugoga svjetskog rata i poraća.

Napisao je i knjigu Drinske mučenice u kojoj je opisao svoje osobno svjedočenje o mučeničkoj smrti časnih sestara koje su beatificirane 24. rujna 2011. u sarajevskoj dvorani Zetra,

Okružni narodni sud u Zadru osudio je 28. prosinca 1946. zemljoradnika Josu Begonju iz Privlake (Zadar) na dvije godine lišavanja slobode s prisilnim radom i dvije godine gubitka političkih prava zbog “kriv. djela protiv općih narodnih interesa”, jer je u ljeto 1946. govorio među narodom da mu se ukazala Gospa, “u namjeri da stvori kod drugih uvjerenje o nesigurnosti današnjeg poretka, a u cilju ometanja napretka, obnove i izgradnje naše zemlje, te stvaranja nepovjerenja prema našoj narodnoj vlasti i u cilju ličnog korišćenja”. Mate Rupić, Vladimir Geiger (prir.), Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944.-1946. Dokumenti. Dalmacija, Slavonski Brod – Zagreb, 2011.

Franjo Habulin pak ne poznaje povijest ni NOB-a ni kasnije, pa tvrdi da se gradilo bratstvo i jedinstvo. Vidjelo se na djelu to bratstvo i jedinstvo u velikosrpskoj i JNA agresiji 1991-1995.

Drug Franjo Habulin, predsjednik SABA RH, „borac“ NOB-a , rođen 1957.godine priča nebuloze u svojoj reviziji povijesti, pa tvrdi da se  „Za Tita se gradila i živjela demokracija svaki dan u pravnom i pravednom društvu izgrađenog SOCIJALIZMA.“

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ je ubijalo politički nepodobne, neistomišljenike po svijetu, a zadnje je je bilo 1989. godine kada je u Njemačkoj ubijen Anto Đapić, stric hrvatskog političara Ante Đapića iz Osijeka.

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ je 1. studenoga 1978. osudilo studenta Jakoslava Davida Rojnicu, na tri godine Golog otoka, na temelju iskaza dvoje svjedoka da im je dao nekoliko brojeva lista ‘Nova Hrvatska’, a jednom od njih i knjigu Ive Rojnice.

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ „priuštilo“ mu je tortute, batinanje, liječenje elektrošokovima u zatvorskoj bolnici i besplatan „boravak „u logoru na Golom otoku.

Jakoslav David Rojnica odlučio je 2019. napisati knjigu  jer je želio ukazati na činjenice i napisati istinu, najviše zbog mladih koji trebaju znati istinu kako se povijest ne bi ponovila.

Jakoslav Rojnica predstavlja 100 tisuća ljudi koji su osuđeni za slične krimene. 30 tisuća presuda je doneseno, a točan broj  ljudi koji su netragom nestali , bačeni u jame, fojbe nikada se neće saznati, jer je jugoslavenski režim strahovladom sprječavao ljude da svjedoče.

„Druge države otvaraju granice, a mi smo naše okovali od susjeda, k tomu državni establišment DAN POBJEDE naziva okupacijom.“ Nastavio je drug Habulin svoju povijesnu „edukaciju“.

Nevjerojatno je kako se može ovako na očigled lagati i manipulirati? Hrvatske granice nisu zatvorene, putuje se samo sa osobnom iskaznicom, granice su čak  i previše porozne, pa ih ilegalno prelazi na tisuće migranata.

Ne kaže se uzalud da je komunizam sazdan od laži i nastao na laži. Samo ova dva primjera drugova Mesića i Habulina dokaz su točnosti te definicije.

Jugonostalgičari, jugofili, titoisti i komunisti nikako ne žele priznati da su u ime komunističke ideologije počinjeni masovni zločini. Da oslobođenje od fašizma i nacizma u komunističkim zemljama nije donijelo slobodu, nego nove progone, nove logore, nove zabrane i ograničavanja slobode i ljudskih prava, samo u ime neke druge ideologije. Rasni zakoni zamijenjeni su ideološkim. Tko nije prihvatio komunističku ideologiju bio je meta te „slobode“.

U ime te slobode ubijeno je 536 833 ljudi, bačenih u jame, rudnike i neobilježena grobišta na više od 940 lokaliteta u cijeloj Hrvatskoj po popisu MUP-a  i  oko 600 po slovenskoj evidenciji.

I da nije kako drug Stipe kaže „krivca za zločine koji su se dogodili na kraju Drugog svjetskog rata,  traže na pogrešnoj strani…“ svjedoče zločini na Daksi i u Dubrovniku u listopadu 1944.godine, znači prije završetka rata, koje su počinili partizanski „osloboditelji!

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Istaknuto

Tomislav Tomašević krši Ustav i Zakone RH!

Published

on

Zastave LGBT ne mogu  samostalno vijoriti, već samo sa desne strane zastava RH, ako je službeno proglašena kao zastava jedinice lokalne uprave i samouprave ili zastava jedne od 22 nacionalne manjine koje su navedene u Ustavu RH.

A kako LGBT zastava niti jedno od toga nije, ne može se službeno vijoriti!

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: „Ja odlučujem o tome koje će zastave na gradske jarbole, ja dajem suglasnost“

I još nadodaje;“ Kada bi svi imalo pravo odlučivati o tome koje zastave staviti na gradske jarbole, pa kako bi to izgledalo?“

Takva vrsta samovolje je ipak ograničena. Da,  on odlučuje, ali u okviru ovlasti koje mu daju Ustav RH i Zakon o  grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika  Republike Hrvatske  ( NN 55/90), i u skladu sa Pravilnikom o postupku davanja odobrenja grba i zastave jedinici lokalne samouprave.( NN 94/1998 )

Je li LGBT Zastava proglašena zastavom grada Zagreba ili Zagrebačke županije ili neke od 22 nacionalne manjine koje su nabrojane u Ustavu RH?

Nije, to je zastava jednog pokreta!

Tomislav Tomašević time krši Ustav RH, jer LGBT zastava nije zastava niti jedne jedinice lokalne uprave i samouprave, ni nacionalne manjine.

Pravilnik o postupku davanja odobrenja grba i zastave jedinici lokalne samouprave

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1998_07_94_1289.html

Članak 15.

Ministarstvo uprave vodi očevidnik o izdanim odobrenjima grba i zastave jedinicama lokalne samouprave.

Očevidnik iz stavka 1. ovog članka vodi se u obliku knjige formata 420 ¤ 297 mm i mora imati pobrojane stranice.

U očevidnik iz stavka 1. ovog članka unose se slijedeći podaci: redni broj; naziv jedinice lokalne samouprave i njeno sjedište, brojčana oznaka rješenja kojim se daje odobrenje, datum izdavanja odobrenja, datum uručenja grbovnice i napomena.

Članak 18.

Ako se zastava jedinice lokalne samouprave ističe uz zastavu Republike Hrvatske, tada se zastava jedinice lokalne samouprave nalazi sa desne strane gledano sa ulice prema zastavama.

Ako se zastava općine ili grada ističe uz zastavu županije, tada se zastava općine odnosno grada nalazi sa desne strane gledano s ulice prema zastavama.

Ako se zastava općine ili grada ističe uz zastavu Republike Hrvatske i zastavu županije tada se zastava županije nalazi sa lijeve strane, a zastava grada ili općine sa desne strane od zastave Republike Hrvatske gledano sa ulice prema zastavama.

LGBT zastava nema očevidnik, nije prijavljena kao zastava jedinice lokalne uprave i samouprave i ne može se službeno vijoriti!

Što znači da su člankom 15 i člankom 18  Pravilnika o postupku davanja odobrenja grba i zastave jedinici lokalne samouprave točno propisani uvjeti i propisi o postavljanju drugih zastava uz onu Republike Hrvatske, a uvijek gledano s ulice prema zastavama.

Pod „drugim zastavama“ misli se na one županije, grada i/ili općine. Tako se zastava JLS-a (jedinica lokalne samouprave) ističe uz zastavu Republike Hrvatske s desne strane. Ako se zastava općine ili grada ističe uz zastavu županije, tada se zastava općine odnosno grada nalazi s desne strane gledano s ulice prema zastavama, a ako želite staviti sve, onda zastavu općine ili grada ističete s desne strane, a zastavu županije s lijeve strane od zastave Republike Hrvatske. Postavljanje zastave EU nije propisano ovim Pravilnikom, ali gledajući  prema instituciji, ona se nalazi desno od zastave države.

Iz navedenog proizlazi da LGBT zastava nema očevidnik, nije prijavljena kao zastava jedinice lokalne uprave i samouprave i ne može se službeno vijoriti!

Po članku 137. Ustava RH, u obavljanju poslova iz svojeg djelokruga tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave samostalna su i podliježu samo nadzoru ustavnosti i zakonitosti ovlaštenih državnih tijela.

Što radi MUP? Zar nitko ne štiti  Ustav i zakone RH?

Zašto ovo pišem? Jer je dosta samovolje pojedinaca ili stranaka kada se dočepaju vlasti. Onda misle da su nedodirljivi i iznad Ustava i Zakona RH.

Po Istri su se vijorile  IDS-ove i talijanske zastave bez hrvatskih zastava. Prijavila sam MUP-u i sada svugdje gdje se viju, mora prva biti zastava RH, pa onda sve ostale.

Furio Radin je bio domišljat, pa je Zajednica Talijana za svoju zastavu uzela onu države Italije i uz blagoslov  IDS-a, po istarskim gradovima vijore se  na izbor zastave! Pored hrvatske ( natjerala sam ih da je postavljaju) vijore se talijanska, županijska, EU, gradske….

Stoga ovaj tekst šaljem Ministru u nutarnjih poslova i svim odgovornim osobama, da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se osiguralo poštivanje Ustava i Zakona RH, jer smo svi po Ustavu i Zakonima jednaki. Zakone RH svi moramo poštivati inače ćemo živjeti u anarhiji, samovolji i strahovladi pojedinaca na vlasti.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved