Connect with us

Vijesti

ŠOKANTNA BUJICA: Istup smijenjenog predstojnika Odjela za virologiju HVI-a otkriva istinu o svinjskoj kugi!

Published

on

DR. BEDEKOVIĆ DOBIO OTKAZ ZBOG SUKOBA S PLENKOVIĆEVOM MINISTRICOM POLJOPRIVREDE, POTPORE SLAVONSKIM SELJACIMA I IZNOŠENJA ISTINE O AFRIČKOJ SVINJSKOJ KUGI?!

DR. SC. TOMISLAV BEDEKOVIĆ: “Dali su mi otkaz nakon što sam ih prijavio Uskoku zbog kriminala, a u vijeće Instituta Plenkovićeva ministrica koja se kune u struku, imenovala je SDSS-ovca Milana Tankosića – koji je ekonomist, a ne veterinar!“– prenosi Narod.hr.

BEDEKOVIĆ: – Nakon prvog zabilježenog slučaja afričke svinjske kuge, u Upravno vijeće Veterinarskog instituta imenovali su osobu iz stranačke kvote SDSS-a – i sada zaključite sami; zbog čega je u nekim selima oko Vukovara virus potvrđen, a u drugima nije?!

TEŠKE OPTUŽBE SMIJENJENOG STRUČNJAKA, KOJI JE JOŠ PRIJE TRI GODINE UPOZORAVAO NA ONO ŠTO SE SADA DOGAĐA NA ISTOKU HRVATSKE: – Sve se radi kako bi se prikrio kriminal počinjen kod testiranja, vlastima je jedino važno skinuti s vrata Bruxelles i zbog toga su spremni pobiti sve svinje u Slavoniji!

POTPORA POBUNJENIM SLAVONSKIM UZGAJIVAČIMA SVINJA: – Direktive Europske komisije nikoga ne obvezuju na ubijanje životinja, a virus ne šteti ljudima!

“Ako ministrica Vučković kaže da zna kako prvi zabilježeni slučaj afričke svinjske kuge u Hrvatskoj nije došao od divljih svinja, onda nek’ nam otkrije odakle jest,“ zatražio je od Plenkovićeve štićenice, Marije Vučković, bivši predstojnik Odjela za virologiju Hrvatskog veterinarskog instituta, dr. sc. Tomislav Bedeković: “Zbog friziranja troškovnika pretraga na afričku svinjsku kugu prijavio sam Uskoku odgovorne s Instituta i dobio otkaz! Oštetili su državni proračun za više od 200 milijuna kuna, a sada po Slavoniji ubijaju svinje kako bi prikrili vlastiti kriminal i sve sakrili od Bruxellesa iz kojeg stižu direktive koje su im važnije od interesa vlastitog naroda!“

U šokantnom istupu dr. Bedeković je otkrio koga Andrej Plenković namjerava postaviti na čelo Hrvatskog veterinarskog instituta, kako je smijenjen i sankcioniran – i što je ministrica Marija Vučković poduzela kako bi izašla u susret zahtjevima Milorada Pupovca da njegovi glasači iz okolice Vukovara ne bi trebali eutanazirati svinje i da bi, za razliku od sela s hrvatskom većinom, normalno mogli prerađivati svinjsko meso u vrijeme tradicionalnih svinjokolja…

Govorio je i o testovima te ulozi Veterinarske komore, koja prijeti nepodobnim veterinarima suspenzijama i izbacivanjem, slično kao što je tijekom koronakrize Hrvatska liječnička komora prijetila nepodobnim liječnicima… Osvrnuo se na sudske procese koji su pred njim, a opisao je i cenzuru kojoj je bio podvrgnut kada je na N1 televiziji užvio počeo iznositi istinu o afričkoj svinjskoj kugi, pozadini cijele priče i prozivati aktualnu vlast!

Nakon što je Bujica emitirala necenzurirane snimke iz Otoka, iz srpnja ove godine, gdje su Plenković, Vučkovićka, Fucks i kontroverzni župan Dekanić bili izloženi vrlo konkretnim i neugodnim pitanjima ogorčenih stočara i seljaka, dr. Tomislav Bedeković je “ekipu koja želi pobiti sve svinje u Hrvatskoj i tako riješiti problem afričke svinjske kuge“ nazvao “veterinarsko-znanstveno-interesnom skupinom“. Komentirao je i ulogu Grlićeve Agroproteinke i postavio javno pitanje ima li uopće tvrtka aktualnog ministra vanjskih poslova studiju utjecaja na okoliš?!

Ugledni mladi stručnjak i otac troje djece, koji je zbog vlastitog znanstvenog i profesionalnog integriteta ostao bez posla, tvrdi da meso zaraženo virusom afričke svinjske kuge nije opasno za zdravlje ljudi. Prokomentirao je i svojedobno cenzuriranje prosvjeda nizozemskih farmera, a kada ga je voditelj pitao je li točno da krave štete okolišu jer prema tvrdnjama ekstremnih eko-globalista ispuštaju previše CO2, samo se nasmijao i nazvao takve priče glupostima! Komentirao je i green deal te zaključio da je priča o afričkoj svinjskoj kugi dio šireg plana za kontrolu nad proizvodnjom hrane, a u hrvatskom slučaju ne treba isključiti niti očito pogodovanje uvozničkom interesnom lobiju…

BEZ CENZURE: BUJICA EMITIRALA IZJAVE I KADROVE S VELIKOG PROSVJEDA SLAVONSKIH SELJAKA, KOJE NISTE MOGLI VIDJETI NA DRUGIM TELEVIZIJAMA!

(OPŠIRNIJE USKORO)

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved