Connect with us

Vijesti

Spava li Ahriman ili koliko je duboko hrvatska glava u pijesku?

Published

on

Tresla se gora a rodio se miš! Tako bih ja nazvao zadnjih 30 godina hrvatske neovisnosti, samodostatnosti ili suverenosti, kako bi se to reklo moderno, na starohrvatskom iliti na novokomponovanom polujeziku znanom kao engleski!

foto: bridgemanimages

Jer smo veće njuške što više engleskih riječi znamo ubaciti u hrvatski jezik! Ubačeno nam je na tisuće špija, rospija, angira, podrepaša, pa što ne bi onda i riječi!? Trovati treba Hrvatsku na svim frontovima, drugovi, jer samo bijeda proizvodi proletera, rekao bi drug Pijade! Ako je Yuga nestala, nisu njeni agenti! A oni proizvode nove! Influenceri na stejdžu ili u bekstejdžu! A nisu o’šli ni u mirovinu! Jok brale! Jednom UDB-aš, vazda UDB-aš!

One stare nekako namirišeš, smrdi štakorski okot na sto metara al’ ove nove teže, posebice ako držiš glavu u pijesku ili nečijoj guzici! Pa ne vidiš, ne čuješ a ni glasa ne puštaš, samo stražnji vjetar! A ono što raja ne želi i ne može vidjeti jer, bila bi to negacija vlastita postojanja, jest to da Hrvati nisu imali vlast u svojim rukama od 1945-e, svidjelo se to komu ili ne a niti su naši bojovnici bili u ratu za “neovisnu” Hrvatsku! Samo su tako mislili, samo im je tako rečeno! Kad krenemo, gorjet će nebo i zemlja, rekao je Matijaš, laka mu zemlja hrvatska! I bi, da je bilo po njegovom! Al’ pogibe! Junački! Makar ne znam od čije ruke! Nekako mi svi naši bojovnici od formata pogiboše, prije ili kasnije! Ostali su se dobro potkožili dok većina ratnika il’ je premlada pod zemljom il’ živi od socijalne pomoći! I nitko ih ne hebe ni za suvu šljivu! Što prije crknu, to bolje podrepašima i EUfilima! Ni poštenog spomenika nemaju! Sve neki kamenčići, valići, apstraktno preseravanje! I to ne slučajno, dakako! Jer, dignuti spomenik nekomu ili nečemu, znak je iznimnog poštovanja! Dignuti spomenik hrvatskom bojovniku, ono baš spomenik, postolje pa domobran(i) s puškom, sa zastavom da se vidi s trećeg trga… jok, brale!

Tako u Šibeniku, namjesto takvog spomenika, metalni val glumi neki k***c! Bil’ plakao il’ se smijao! Il’ se ražestio! Tako sam svojedobno upinjao na društvenim mrežama da se na središnjem trgu postavi spomenik, poput Tomislavovog, u Krešimirovu gradu, Šibeniku, našemu kralju Petru Krešimiru IV Velikom ali jok brale! Eno ga neprepoznatljivog u zapećku, u parku koji niti ne nosi njegovo ime! A i kako bi ga bilo kad je nedaleko muzej antife! Pa nisu kompatibilni! Ono i ovo vrijeme! Samo se Franji Tuđmanu dižu spomenici! Pa, u tim okolnostima,  neka svatko za sebe procjeni u čemu je klica! Klica koja, usađena u korteks, uz stalna ponavljanja, prije ili kasnije mora prouzročiti neoperabilni tumor! Tko ne zna, to je onaj kojeg HDZ-ovci, plavi komunisti, zovu prvim hrvatskim predsjednikom jer je samo jedan maršal, to je onaj koji je „ispravio nepravdu“ i rekao da su Hrvati pobili „samo“ 60-70 tisuća Srba, Cigana i drugih neprijatelja u Jasenovcu! Njegovih spomenika k’o gljiva poslije kiše! A Yuga mu se raspala jer je to netko tako htio, jer im više nije trebala!

K’o što nam ne trebaju ni hrvatski bojovnici, ni Ustaše, ni domobrani, ni Zrinski, ni Šubići ni Šajatovići ni njihovi spomenici! Danas nam trebaju LGBT, EU, SAD, UK i drugi mufljuzi i njihovi podrepaši i gnjide! Dirigenti, vlasnici i nalogodavci! Oni koji sjede u foteljama daleko od Zagreba! Danas nam treba zasoliti hrvatski gen pa po djecu treba ići u Kongo, Nigeriju i Etiopiju jer nas je malo! Po radnike u Nepal, Alžir, Tajland! Jer je hrvatska odveć bijela! Odveć prazna! I odveć ponosita, otkad nije dio Yuge! A sad su nam ti isti nalogodavci, ti vlasnici Yuge, navodni prijatelji! Neka ih nose kući oni kojima su prijatelji jer meni nisu! A za taj dirigirani raspad u kojem je Hrvatska kolateralna žrtva trebali su provjereni kadrovi, agenti spavači, uhode, podrepaši i dokazani neprijatelji Hrvata da ih spriječe da Hrvatska doista ne postane nezavisna! Stoga i embargo na oružje! Da se Hrvati ne razbahate i pokvare im planove o komadanju i prodaji djelova političkog konstrukta koji je zastario, poput starog isluženog parnog stroja, dok s druge strane hrane Ukrajinu svim i svačim do posljednjeg Ukrajinca, na teret svoje raje koja se, po običaju, ništa ne pita a ako se i pobuni, uvijek postoje režimski pendreci koji će ih vratiti u tor!

Koliko puta treba ponoviti da je globalizam drugo ime za komunizam koji se izčahurio u SAD-u a potom krupnim koracima počeo grabiti prema ostatku svijeta!? Je li Rusija komunistička država? Je li Kina komunistička država? Je li Iran komunistička država!? Je li S. Koreja? NE! One su (socio)nacionalne države s nekim političkim poretkom koji se nama može i ne mora sviđati ali je njihov! I imaju pravo urediti svoju državu kako im odgovara! Jer tamo žive Rusi, Kinezi, Iranci, Korejanci! I zato su trn u oku komunističkom Zapadu! Jer se odbijaju nakloniti i pokoriti Ahrimanu! I zato uvijek treba naći način i povod da ih se napadne, uništi i zgazi sve što ne diše prozapadno! Sjetimo se Gadafija! Zločinca koji je htio navodniti cijelu Libiju, zločinca koji je imao besplatno školstvo i zdravstvo, zločinca kojem je Zapad dugovao preko 200 mlrd dolara, zločinca kojeg je Mandela nazivao osobnim prijateljem i afričkim dobročiniteljem! A onda, dovoljno je pogledati kako izgledaju SAD-e! 50 država bez granica u kojima živi ne samo nekoliko rasa već su i genetski izmiješane a svi se zbirno zovu Amerikanci te je ta prisilna (genetska) izmiješanost i bila uzrok njihovu t.zv. Građanskom ratu te svim drugim ratovima koje su u tu svrhu vodili po svijetu, nastojeći “diktatorima” i “teroristima” oduzeti financijsku moć, poglavito naftu, i pravo na samoopredjeljenje na vlastitom tlu, u vlastitoj državi, pravdajući to uvođenjem demokracije! Unatoč tomu, još se čuje SOUTH WILL RISE AGAIN! Pa su makli Trumpa i instalirali još jednog retarda!

Tamo gdje njihova “demokracija” pokuca na vrata, pozdravite se sa hijerarhijom, pozdravite se s mirom u vlastitom domu! Ideja komunizma u novijoj civilizaciji, vođena Ahrimanovom služinčadi zaživjela je u praksi potpisom Deklaracije 1776-e godine i stvaranjem, od početnih 13, neviđenim pokoljem i pljačkom domaćeg stanovništva, današnjih 50 država no vidimo da ni danas nema mira tamo i da su i danas na rubu rata! S druge strane, u Europi, u praksi je komunizam postojao dok se Staljin nije ustoličio tj. dok od Brita ustoličeni Lenjin nije podlegao od posljedica atentata! Kod nas su bili relativno rubni, sve do početka 2. svj. rata kad ih Zapad (a ne Moskva) aktivira, simultano sa Operacijom Barbarosa jer je Hitler, britanski agent, pogazio Molotov-Ribentrop ugovor te napao državu istog (!!!) društvenog uređenja da bi ih uvukao u rat na strani Brita te da ne bi glavninu Wermahta poslao na Otok i zbrisao ga s lica Zemlje, onako kako mu je to poručio i zaželio ex Edvard VIII, svrgnuti britanski kralj!

Sjetimo se da su ti isti komunisti podržali stvaranje NDH! Dakle, Rezolucijom 1481 te svima drugima te tematike, moglo bi se obrisati stražnjicu, samo da je papir mekši ili da nije elektronički! Komunizam postoji, ima duboke korijene i nadiruće je zlo, posebice po bijelu rasu koja će, ne probudi li se, doživjeti sudbinu radilica kod Borga! Zvali ga komunizam ili globalizam ili demokracija, prisutan je u svakoj pori društva! Neznalicama predlažem da pročitaju K. Popperovo OTVORENO DRUŠTVO I NJEGOVE NEPRIJATELJE! Možda nešto nauče i primjene u praksi!  Podsjetimo se što je Milanović, postavši predsjednikom Vlade RH rekao prije 10 godina – Da Hrvatska kojim slučajem nije ušla u rat, uz minimalna ekonomska ulaganja mogla je konkurirati tadašnjoj EEZ-i! Pametnom dosta!

A mi se pitamo za što su se Hrvati borili!? Za hrvatske vrijednosti, valjda! Barem mi se tako čini! U međuvremenu, drugi su pljačkali i haračili po Hrvatskoj, uništavajući joj gospodarske temelje! Ako to nije veleizdaja, što je!? No, ono što raja ne vidi jest da se nismo izborili i da rat traje i dalje! Podsjetnik na to nam je još jedna obljetnica, još jedna povijesna crtica koja se u medijima ne spominje, barem ne primjereno! Zrinska gora! Gvozdansko, za koje mnogi niti ne znaju ni što je ni gdje je, uglavnom zahvaljujući tekovinama onih koji obrazuju naš pomladak! Još da im je u literaturu uvrstiti Filipa Lukasa i njegov udžbenik NAŠA DOMOVINA! To kad čuju za njega, možda! I kad Hrvati zasjednu na vlast u Hrvatskoj, ne prije!

Bogu hvala, bijah na Gvozdanskom prije par godina a na fejsu sam, dok sam bio na popisu te globalističke agenture, više puta pisao! O Gvozdanskom se prigodno piše, u glavnim medijima se niti ne spominje a da bi Vlada o njemu brinula, ravno je znanstvenoj fantastici. Elem, moram to naglasiti po tko zna koji put, SAMO IDIOT i potpuna neznalica a priličan ih je broj, na žalost, može Gvozdansko uspoređivati sa “američkim” Alamom a i Vukovar, kako su se domoljubno i ne odveć pametno znali isticati plitki veleumovi, poput nekada Jace Kosor kad je izjavila da Imperija uzvraća udarac! Podsjetimo se, Gvozdansko i Vukovar branili su hrvatski bojovnici, branili su svoj dom od stranog zavojevača! Nasuprot tomu, Alamo je bio meksikanski teritorij, današnji San Antonio, jer su Ameri haračili cijeli kontinent provodeći ideju spaljene zemlje, pripremajući budući društveni laboratorij danas poznatiji pod imenom SAD pa su tako i Mekse, poput Indijanaca oslobađali od
života i njihovog teritorija, uključivo s Alamom! Šačica “branitelja” Alama bili su okupatori, većinom razbojnici, pijanice, pustolovi i američki podrepaši a pravi osloboditelji bili su vojnici generala Santa Ane koji je skončao tako kako jest jer je stao na čelo svoje vojske braneći svoj teritorij, svoj dom! I njemu su došli glave kao i našim vitezovima, bez obzira na to kako to propangadistički prikazuje Hollywood, jedno od najvećih svjetskih središta legalnog pranja novca i financiranja „demokracije“!

Stoga, ponovimo! SAMO IDIOT to može uspoređivati i time vrijeđati kako Santa Anu tako i hrvatske bojovnike! Iako su i jedni i drugi, očito je, popušili lažnu, praznu priču! Jer Ahriman ne spava i svakodnevno uvjerava ljude da je njegovo postojanje teorija urote!

Bog i Hrvati!

Za Croativ.net Mario Škorin

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved