Connect with us

Vijesti

‘JESAM LI TURČIN?’ Turci bijesne jer im je Ancestry.com otkrio istinu: Većina njih su Grci

Published

on

Turski DNK projekt, internetski pothvat za praćenje genetike Turaka, bijesan je na popularni genealoški sajt Ancestry.com i pozvao je na bojkot zbog iznošenja neugodne istine: mnogi su, a možda i većina modernih Turaka, potomci Grka koji su svojedobno sačinjavali ogromnu većinu populacije zemlje koja je danas Turska. U ovom, kao i u mnogim drugim slučajevima, istina boli, ali to je ne čini manje istinom.

Greek City Times izvijestio je o tweetu Turskog DNK projekta: “AncestryDNA prioritizira demoniziranje turskog naroda i delegitimizira njegovu prisutnost u Turskoj, umjesto davanja informacija o genetskoj strukturi relevantne populacije.” Turski DNK projekt pozvao je “sve Turke da bojkotiraju ovu kompaniju: Ancestry”.

Nakon što je Greek City Times skrenuo pozornost na tweet, Turski DNK projekt ga je izbrisao, ali i dalje drži aktivnim retweet koji poziva na bojkot Ancestry.com, kao i tweet koji je bjesnio protiv šefa atenskog ureda Greek City Timesa, Paula Antopoulosa, kojeg je nazvao “bijelim supremacistom”. Vrlo originalan napad, momci.

>> NEVJEROJATNO OTKRIĆE turskog povjesničara: 10 milijuna Turaka ima hrvatske korijene?!

Greek City Times je objasnio da je turska skupina bijesna “jer je Ancestry.com ispravno istaknuo da su mnogi turski građani doista uglavnom nepovezani s turskim narodima iz Srednje Azije i da su točnije domaći anatolski narod koji je poturčen… Ancestry.com je istaknuo da su nakon osmanskog osvajanja Pontosa na današnjoj turskoj jugoistočnoj obali Crnog mora, “Pontijski Grci usvojili turski jezik i kulturu, a mnogi od njih su se preobratili na islam kako bi imali veće mogućnosti u turskom društvu. Ancestry.com je također istaknuo da se drugi krug poturčivanja Pontijskih Grka dogodio nakon drugog Rusko-turskog rata (1828.-29.).”

To nije nimalo iznenađujuće, niti je blizu lažne tvrdnje. Tijekom povijesti, kad su muslimani osvojili područje, oni su degradirali nemuslimane u drugorazredni status, uskraćujući im mnoga prava i obvezujući ih na plaćanje poreza, džizije, za privilegiju prakticiranja svojih religija bez da budu ubijeni. Pokornih dhimmijima preostao je samo jedan jednostavan način za bijeg iz ovog ponižavajućeg i degradirajućeg stanja: mogli su se preobratiti na islam.

To je dovelo do masovnih preobraćenja i do činjenice da u brojnim zemljama koje su svojedobno osvojile muslimanske vojske, većina muslimanskog stanovništva ima nemuslimanske pretke. Egipat je bio 99% kršćanski prije nego što je osvojen, a sad je samo 10% kršćanski. Kamo su otišli svi kršćani? Oni su još uvijek tamo. Oni su muslimani te nacije. Isto vrijedi i za Iran: perzijski zoroastrijanci su još uvijek uglavnom u zemlji. Oni su muslimani. Isto tako i u Turskoj, većina Turaka su etnički Grci koji su prisilno preobraćeni na islam ili su se dobrovoljno preobratili kako bi pobjegli od institucionaliziranog uznemiravanja i progona dhimituda.

Turski me novinar Uzaay Balut obavijestio da je i sam turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan iz grada Rize, čije je grčko ime Rizounta. Bulut mi je rekao: “Njegova obitelj je iz dijela Potamija. Njihovo selo je Pulihoz. To su izvorna grčka imena tih lokacija, ali ih je kasnije poturčila Turska Republika. Sam Erdogan selo naziva Potamijom. To je prilično kontroverzna, tabu tema u Turskoj.”

Ne bi trebala biti, kad bi Erdogan bio dosljedan. On je nedavno izjavio: “Mi smo održavali ove zemlje i učinili ih svojom domovinom svojom krvlju, svojom zastavom i zvukom molitve iz džamija. Zbog toga je važno ponovno otvaranje Aja Sofije kao džamije, jer je to naslijeđe osvajanja.” Ako može slaviti to “naslijeđe osvajanja”, zašto onda on i Turci sličnog mišljenja ne mogu slaviti činjenicu da su djeca i nasljednici Grka koje su osvojili turski napadači? To je također “naslijeđe osvajanja”.

Bulut je primijetio: “Zašto su turski nacionalisti toliko prestrašeni istinom? Jer ako se suoče s njom, laži koje su izmislili smrskat će se o zemlju. Kroz ove laži rasla je mržnja koja ih je navela na počinjenje tolikih zločina protiv Grka, Armenaca, Asiraca, Židova i drugih. Tada će shvatiti da su, uništavajući te narode, zapravo uništavali svoje vlastite pretke i kulturno naslijeđe. Istina će nas sve osloboditi i dovesti toliko nužan mir u regiju.”

Možemo se samo nadati. Robert Spencer

Advertisement

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved