Connect with us

Vijesti

V. Starešina: Glasgow je bitku za zaštitu planeta vratio u razuman ekonomsko-ekološki ‘mainstream‘

Published

on

UN-ove konferencija o globalnoj bitci protiv klimatskih promjena

Dok su u Glasgowu politički lideri zapadnog svijeta, uza simptomatični izostanak kineskog i ruskog predsjednika Xi Jinpinga i Vladimira Putina, nastojali uskladiti završni dokument (dosad) najveće UN-ove konferencije o globalnoj bitci protiv klimatskih promjena, nova zvijezda te bitke bljesnula je na drugom kraju svijeta. U gradiću Nelsonu u kanadskoj pokrajini Britanskoj Kolumbiji mladi liječnik obiteljske medicine Kyle Merritt prvi je na svijetu službeno dijagnosticirao smrt prouzročenu – globalnim klimatskim promjenama. O preminuloj gospođi znamo tek da je bila u sedamdesetima, da je bolovala od dijabetesa, da je imala problema sa srcem i da je živjela – u kamp-prikolici.

O dijagnostički inovativnom dr. Merrittu vjerojatno ćemo još čuti, a njegov dijagnostički postupak nadasve je koristan za razumijevanje logike koja stoji iza radikalnih oblika globalističke kampanje protiv klimatskih promjena. Dakle, gospođa u sedamdesetima nije umrla od posljedica dijabetesa ili srčanih tegoba, njezinoj smrti nisu pridonijeli socijalni uvjeti, odnosno neprimjereno stanovanje u kamp-prikolici… Uzrok smrti, prema mišljenju dr. Merritta, preveliko je globalno emitiranje CO2 u atmosferu koje je izazvalo globalno zatopljenje zbog kojeg su prošlog ljeta bile velike vrućine i veliki požari u Britanskoj Kolumbiji, a od kojih je gospođa umrla tri mjeseca poslije – zbog otežana disanja!

Ograničenje, a ne isključenje ugljena

U usporedbi s takvom dijagnostičkom logikom beskompromisnih boraca protiv globalnog zatopljenja visokokompromisni pakt o klimatskim promjenama koji je dogovoren u produžecima UN-ove klimatske konferencije u Glasgowu izgleda kao vrlo racionalan i realan dogovor. Uključujući i njegove završne kompromise o ograničenju, ali ne i potpunom isključenju ugljena kao izvora energije, koje su zajednički iznudile inače ljute (geo)političke protivnice Kina i Indija. A moglo bi se reći da je tim iznuđenim kompromisom laknulo i Bidenovu posebnom izaslaniku za klimatske promjene Johnu Kerryju koji je zastupao SAD, državu predvodnicu globalne bitke protiv klimatskih promjena.

Naime, nakon što je dva desetljeća politički predvodio globalnu bitku protiv klimatskih promjena, u koju su svi akteri duboko inkorporirali bitku za ekonomsku (pre)moć u svijetu, pokazalo se da se radikalno inzistiranje na eliminaciji svih fosilnih goriva i SAD-u, odnosno njegovoj ekonomiji, vraća kao bumerang. U međuvremenu se Kina, koja je bila primarni cilj tih ograničenja, profilirala kao jedan od svjetskih lidera u proizvodnji opreme za zelene industrije istodobno čuvajući svoje pravo na ugljen, a pritom ima najveće svjetske zalihe metala koji služe kao sirovina za proizvodnju zelene energije.

Zapravo, svojim visokokompromisnim završnim dokumentom UN-ova konferencija u Glasgowu bitku za zaštitu planeta vratila je u razuman ekonomsko-ekološki mainstream, u kojem je američko, britansko pa i europsko razočaranje samo nužna prigodna gluma. A države navodno najugroženije potonućem zbog klimatskih promjena, poput Maldiva ili Mauricijusa, ionako su uvijek (bile) tek priručno sredstvo u globalnoj bitci u vezi s klimom.

Greta Thunberg dobila konkurenta

Ovakav razvoj, odnosno strateški američki zaokret prema klimatskoj agendi dao se naslutiti još za vrijeme mandata Donalda Trumpa, velikog negatora povezanosti emisije CO2 i klimatskih promjena, kao i velikog rušitelja nedodirljivih teorija i postupanja u međunarodnom poretku. Da će Bidenova administracija iskoristiti te Trumpove ‘ruševine’ za vlastiti praktični zaokret, dalo se naslutiti kada je kao svoga posebnog izaslanika za klimu imenovao Johna Kerryja, koji baš nije u dobi (77) kada se gine za (klimatske) ideale, naftno-plinski lobiji mu nisu strani, a i u stankama bitke za klimu voli se provozati svojim privatnim avionom.

Na kraju dvotjedne klimatske konferencije, nakon što su mu se kineski predstavnici simbolično obvezali da će još jednom razmotriti koliko Kina može ‘smanjiti onečišćenja koja pridonose globalnom zatopljenju’, i Kerry je proglasio pobjedu. ‘Mislim da to pokazuje da čak i u svijetu sukoba i natjecanja među državama ova tema (klima) može ujediniti ljude’, zaključio je pomirljivo. Amerika je napravila planirani diskretni zaokret u klimatskim politikama, Kina je ispala pobjednica, UK je imao veliki politički šou… A Greta Thunberg dobila je konkurenciju na radikalnom krilu boraca protiv klime – u dr. Kyleu Merrittu i njegovoj dijagnozi.

Višnja Starešina
Slobodna Dalmacija

Vijesti

ŠTO UČINITI KADA SAKRAMENTI NE BUDU DOSTUPNI?

Published

on

Konferencija o. Rippergera, poznatog američkog duhovnika i egzorcista, o tome – što učiniti kada sakramenti ne budu dostupni?

Jedan od najbitnijih videa za poslušati. Spremite ovaj video, pošaljite onima koji su u vjeri i zapišite dane informacije, trebat će vam.

Prijevod i adaptacija – Izdavačka kuća Kyrios

Continue Reading

Vijesti

Fakti koje mediji svjesno prešućuju o Lordu Jacobu Rothschildu

Published

on

U ponedjeljak je obitelj Rothschild objavila smrt lorda Jacoba Rothschilda. Imao je 87 godina – donosi portal Epoha (autor: Antonio Klasić)

Rothschildi potječu od Mayera Amschela, koji je rođen u Frankfurtu 1744. godine i trgovao je novcem u kući s crvenim natpisom. Njegovih pet sinova osnovali su banke u Frankfurtu, Beču, Napulju, Londonu i Parizu.

No, nije s tim počelo. Rothschildi su bili Hazari koji su prešli na judaizam. To je škakljiva tema – prije nego što shvatite, bit ćete označeni kao teoretičar zavjere ili antisemit – ali Biblija nas upozorava na ljude koji tvrde da su Židovi, ali to nisu.

“Znam tvoja djela, i tvoje nevolje, i tvoje siromaštvo, i tvoje bogatstvo; i znam bogohuljenje onih koji sebe nazivaju Židovima, a to ipak nisu; jer oni su Sotonina sinagoga. – Otkrivenje 2:9

“Poslat ću vam ljude koji pripadaju sotoni. Kažu da su Židovi, djeca Božja, ali su lažljivci. Natjerat ću ih da kleknu pred tvoje noge i neće imati izbora nego priznati da te volim.” – Otkrivenje 3:9.

Nadalje, ne zovu se Rothschild, nego Bauer. Ne samo da su bili uključeni u trgovinu opijumom i robljem, već su također financirali američke kolonije i američki građanski rat. Podržavali su i financirali obje strane. Rat je veliki biznis, a banke odlično zarađuju na kamatama.

Abraham Lincoln je jednom trebao više novca. Kamatne stope njujorških bankara za njega su bile previsoke. Tako je sam počeo tiskati državni novac. Nije naplaćivao nikakve kamate i uspio je izbjeći Rothschilde.

Manje od dva mjeseca prije završetka američkog građanskog rata, predsjednik Lincoln je ubijen. Vidite li ovdje uzorak? Njihova strategija je: izazvati ratove, dati objema stranama zajmove po pretjeranim kamatama, a ako vlade ne mogu vratiti zajmove, Rothschildi instaliraju središnju banku koju su sami stvorili.

Godinu dana nakon osnivanja Federalnih rezervi, američke središnje banke, izbio je Prvi svjetski rat. Rothschildi su financirali obje zaraćene strane. A tko je financirao Osovinu i saveznike u Drugom svjetskom ratu? Pogađate: bankari Rothschild.

Nisu posuđivali samo tijekom Drugog svjetskog rata. U svojoj knjizi “The Mind of Adolf Hitler: The Secret Wartime Report”, psihoanalitičar Walter C. Langer piše da Hitlera nisu samo podržavali Rothschildi, nego je i sam bio Rothschild. Nakon Drugog svjetskog rata osnovana je država Izrael.

Koliko je ljudi umrlo u ratovima koje su financirali bankari? Bez rata, novac presuši. A to je veliki problem za one koji ovise o ratu.

Dana 4. lipnja 1963. predsjednik John F. Kennedy potpisao je dekret kojim je vladi vraćena moć izdavanja novca, što znači da se više nije morala obraćati Rothschildovim federalnim rezervama.

Nekoliko mjeseci kasnije, JFK je ubijen.

U desetljećima koja su uslijedila središnje su banke rasle kao pečurke. Godine 1998. Europska središnja banka osnovana je u Frankfurtu, gdje je i započela.

Činjenica je mnogo no ovo je samo nekoliko najbitnijih koje su izravno utjecale na sudbinu svjeta i živote ljudi. (Antonio Klasić /Epoha.com.hr)

Continue Reading

Vijesti

Supruga poznatog psihologa OZDRAVILA OD RAKA MOLEĆI KRUNICU, progovorio je i on…

Published

on

U intervjuu za EWTN News , dr. Jordan Peterson, poznati kanadski psiholog, pisac i govornik, podijelio je svoje viđenje “čudesnog” ozdravljenja svoje supruge od raka i svoje mišljenje o njezinom prihvaćanju katoličke vjere.

Foto: X – “Bijedni tirani s Kolegija psihologa u Ontario-u ne će me ušutkati, ni preodgajati” – rekao je Peterson za National Post

Naime, njegova supruga, Tammy Peterson nije bila kršćanka dok je oboljela od raka, međutim Božjom providnošću suočena s teškom bolesti raka uzima krunicu u ruke i ozdravlja, a obraća joj se i srce te će nakon Uskrsa biti primljena u Katoličku crkvu. Čudesno obraćenje i ozdravljenje je odjeknulo svijetom zbog njihove popularnosti.

Nisu joj dali ni godinu dana

Tako se sada očitovao i Peterson i prisjetio se da je par, nakon što je saznao za dijagnozu svoje supruge Tammy, potražio mogućnosti liječenja u nekoliko bolnica u Sjevernoj Americi. Svaki put kad su je pogledali, rečeno im je da dostupni tretmani “nemaju dokaza o uspjehu” i da nema ni godinu dana života pred sobom.

No, kako je Tammy Peterson također rekla za EWTN News u drugom intervjuu, na kraju se potpuno oporavila od raka i u tom procesu, približila se katoličkoj vjeri.

Dr. Peterson primijetio je da Evanđelja sadrže brojne izvještaje o čudesnim iscjeljenjima. “A za svakoga tko razmišlja konvencionalno znanstveno, te je priče teško razumjeti”, rekao je.

Govoreći o svom znanstvenom obrazovanju, Peterson je naznačio da nije “redukcionistički materijalist”. “Mislim da bismo cijelo vrijeme vidjeli čuda da nismo slijepi”, primijetio je.

Ovo je nevjerojatno

Peterson je rekao da je nova vjera njegove žene ojačala njegovu sposobnost da dijeli svoje “svjetlo” na način na koji prije nije.

“Ona govori javno, što je nešto što prije ne bi učinila”, primijetio je. Također je istaknuo da je kod supruge “obnovljeno ono stanje djetinjstva, malenosti koje Krist povezuje s kraljevstvom. I to je izvanredna stvar za vidjeti, jer sam je i ja poznavao kad sam bio dijete, pa mogu vidjeti kako se to ponovno događa”, nastavio je. “A to je prilično nevjerojatno čudo.”

Vjera Jordana Petersona

Odnos dr. Petersona prema kršćanskoj i katoličkoj vjeri nije tako jasan kao odnos njegove supruge , koja će ovoga Uskrsa biti primljena u puno zajedništvo s Katoličkom crkvom.

Iako je u prošlosti rekao da je katolicizam “najrazumnija stvar koju ljudi mogu imati “, kada ga je novinar EWTN News Colm Flynn upitao osjeća li privlačnost prema katolicizmu, odlučio je reći da ga za sad “cijeni”.

izvor: Zrinka Požežanac/ Vjera

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved