Connect with us

Vijesti

Globalisti nasilno forsiraju 3. svjetski rat: NATO postrojbama je sada u Ukrajini “dopušteno prema međunarodnom pravu!”

Published

on

Ratni huškači u Njemačkoj ne posustaju. Sada su “stručnjaci” iz njemačkog Bundestaga objavili (još uvijek povjerljiv) dokument u kojem se navodi da bi NATO trupe na ukrajinskom tlu bile “dopuštene prema međunarodnom pravu”.

foto-ilustr.: Epoha

Međutim, ako bi Rusija odgovorila na agresiju na ciljeve u zemljama porijekla, to bi bio oružani napad koji krši međunarodno pravo. “Stručnjaci” očito znaju samo jedan cilj: utjerati Europu u Treći svjetski rat, mogući nuklearni rat – donosi Denis Ivić na portalu Epoha.

Njemački medij “Welt” izvijestio je 29. ožujka da je slanje kopnenih snaga NATO-a u Ukrajinu pravno prihvatljivo – i da neće automatski pokrenuti NATO savez. To pravno mišljenje zastupale bi “znanstvene službe Bundestaga”. Ono što je također šokantno je realnost kojom se takve teze plasiraju. Jer slanje trupa uvijek znači više rata, više patnje, više smrti. Bez obzira na to smatra li se rat “moralno” ili čak “pravno” opravdanim. 

“Stručnjaci” napominju da bi dotična država tada postala strana u sukobu. I ovu izjavu treba malo pažljivije promisliti. U Ukrajini već dugo postoje NATO vojnici (navodno samo kao instruktori i savjetnici). Sukladno tome, oni bi nacije pošiljateljice dugo uvlačili u sukob.

“Ako država članica NATO-a djeluje jednostrano – tj. ne u okviru prethodno odlučene operacije NATO-a i izvan vojnih zapovjednih struktura NATO-a – niti NATO kao cjelina niti druge države partneri NATO-a ne postaju strane u sukobu”, nastavlja list.

Welt.de

Ako država NATO-a poput Francuske samostalno pošalje kopnene trupe u Ukrajinu, neće sve države NATO-a automatski biti uvučene u sukob. Do ovog slučaja bi došlo samo ako bi se Rusija branila izvan teritorija Ukrajine.

Ako se trupe iz države članice NATO-a uključe u kolektivnu samoobranu (članak 51. Povelje UN-a) u ime Ukrajine u postojećem sukobu (između Rusije i Ukrajine) i napadnute su od strane druge strane u sukobu (Rusije) u tijek bitke u području sukoba, to ne predstavlja slučaj članka 5. NATO ugovora.

Dokument stručnjaka iz Bundestaga, još neobjavljen, citiran u Welt.de

Povod za odgovor znanstvenih službi bio je upit AfD-a o pravnom statusu u kontekstu mogućeg raspoređivanja francuskih kopnenih trupa. Ove znanstvene službe pododjel su Bundestaga. Tu su zastupljeni stručnjaci iz različitih disciplina – ukupno oko 100 ljudi. Radili bi “stranački neutralno i činjenično objektivno”.

Rastavljeno na posebno jednostavan jezik, ovi stručnjaci žele izjaviti “neutralno i objektivno” da ne samo da nam je dopušteno isporučivati ​​neograničen broj oružja i streljiva te da također možemo koristiti kopnene trupe protiv Rusije – već da Rusiji nije dopušteno ništa poduzeti protiv tvornica oružja i zapovjednih centara napadača. Svakom djetetu u vrtiću mora biti jasno da to u stvarnosti vjerojatno neće uspjeti.

Slučaj NATO saveza stoga ne bi bio potaknut proizvoljnom agresijom protiv Rusije, ali bi sigurno bio potaknut ruskim protunapadima.

S druge strane, vojna reakcija Rusije protiv ciljeva u Francuskoj predstavljala bi “oružani napad” (suprotan međunarodnom pravu) u smislu članka 5. Ugovora o NATO-u, koji je utvrdio činjenične preduvjete za proglašenje NATO-a savezom.

Dokument stručnjaka iz Bundestaga, još neobjavljen, citiran u Welt.de

Oduzima dah kako globalisti trenutno huškaju i potpaljuju sukob protiv Rusije. Provokacija je svakim danom sve više. Ako se ruski medvjed bude branio, uprijet će se prstom i okriviti. Ali nije tako jednostavno – napad na Ukrajinu 2022. – koliko god bilo kakav rat nepoželjan – bio je rezultat desetljeća provokacija, barem od puča na Majdanu 2014. koji je financirala CIA. (Epoha.com.hr)

Vijesti

UZ KOREOGRAFIJU Oštra poruka Torcide Oligarhiji: ‘I ove godine rugate se Isusovoj muci’

Published

on

Nogometaši Hajduka igrali su protiv igrača Dinama u utakmici 28. kola SuperSport HNL-a koja se igrala na punom Poljudu od 19:30. Torcida je u prvom poluvremenu podigla poruku kojom je kritizirala Hrvatski nogometni savez zbog odluke da se utakmica igra na Veliku subotu.

‘Slogani Saveza – obitelj i domovina, krunica izborniku u ruci.

I ove godine rugate se Isusovoj muci’, podigli su transparent, a zatim su skandirali ‘mi, Hrvati’, piše Dalmatinski portal. 

Prije toga bila je sjajna atmosfera gdje je Torcida podigla koreografiju, uz natpis ‘south will rise again’.

U isto vrijeme su navijači Hajduka zapjevali ‘Dalmacijo, moja ružo procvala’, stvorena je jedinstvena atmosfera.

Continue Reading

Vijesti

Gordan Malić: MOKRI SNOVI Milanovićeva Treća Republika bila bi, ukratko, treća Jugoslavija

Published

on

Novinar Gordan Malić komentirao je sinoćnji intervju predsjednika Zorana Milanovića na RTL-u. U prvoj objavi postavio je pitanje u kojem svojstvu je Milanović sinoć pozvan na RTL, a kasnije se osvrnuo na njegovu izjave  o Trećoj Republici.

“Milanović je sinoć nabrojao tri republike od kojih ni jedna nije hrvatska.

Citat: “To je treća demokratska republika. Mi smo imali Banovinu Hrvatsku, to je zametak hrvatske države novijeg doba. Ona je i u Ustavu spomenuta. Imali smo i onu Republiku nakon ’45., na kojoj je bazirana naša neovisnost i međunarodno priznanje.

Međutim treća republika je oslobađanje institucija od zuluma i terora koji HDZ provodi nad njima.” (5 min. intervju s predsjednikom Z. Milanovićem, RTL 28. ožujka 2024.)

To si tri Republike po našemu Robespierreu: Banovina, Socijalistička Republika Hrvatska i treća, koja upravo nastaje, a vodi ju on na čelu hrvatskog Komiteta javnog spasa.

Republika Hrvatska 90-ih, koja jedina ima pravni i međunarodni legitimitet, suverenost i demokraciju, pretvorena je u fusnotu jer je vodio dr. Franjo Tuđman, HDZ-ovac... je li ovo pravo lice Milanovićevo!?

To su mokri snovi našega predsjednika i lijepo ih je čuti dok ovako kristalno zvone. Njegova Treća Republika bila bi, ukratko, treća Jugoslavija.”

Continue Reading

Vijesti

Usklađenost, najveći izazov (i dar) za parove

Published

on

Komuniciranje činjenica i informacija je vrlo dobro, ali izražavanje emocija, ili još teže, razumijevanje emocija vašeg partnera, veliki je izazov – piše Mathilde De Robien u Aletei.

Bračni savjetnici jednoglasni su: komunikacija je jedan od stupova odnosa para. Ali što točno podrazumijevamo pod komunikacijom? Ne govorimo o dogovaranju jelovnika za večeru ili planova za vikend. Umjesto toga, radi se o iskrenom, istinitom i recipročnom izražavanju vaših emocija, želja i potreba, te o tome da ih drugi supružnik pažljivo i dobrohotno primi.

Ovaj dubinski dijalog može pomoći u izbjegavanju mnogih bračnih nesporazuma, s njihovim pratećim svađama i frustracijama. “Prvo što treba izgraditi u paru je međusobno razumijevanje emocija”, naglašava psiholog i terapeut za parove Marc d’Anselme.

Razumijevanje partnerovih emocija zahtijeva empatiju. Ali s obzirom na različite povijesti i osobnosti svakog od supružnika, ovo je daleko od lakog.

Zamoran odmor

Marc d’Anselme daje dobar primjer nesporazuma uzrokovanog muževljevim nerazumijevanjem ženinih emocija tijekom prilično napornog odmora. (Ovo je samo jedan od mnogih primjera, a “svaka sličnost s činjenicama ili osobama koje postoje ili su postojale bila bi čisto slučajna.”)

Supruga kaže mužu da je iscrpljena, da joj je potreban odmor i da je na njemu da preuzme sve, pogotovo oko djece. Općenito govoreći, žene su otvorenije od muškaraca u pogledu svojih emocija.

Muž razmišlja i traži rješenje. Na kraju predlaže da njegova supruga ode četiri dana, sama, da se odmori kod majke… Žena ga užasnuto gleda. Njegov prijedlog, koliko god bio velikodušan i učinkovit, pao je u vodu.

Empatija, a ne rješenja

Koliko god to muškarcima izgledalo iznenađujuće, izražavajući svoju iscrpljenost, žena ne očekuje od muža da pronađe rješenje za njezin problem. Ne, ona jednostavno očekuje da je razumije, da čuje njezine poteškoće, da suosjeća i osjeća zahvalnost za stvari koje ona čini, upravo one stvari koje su je iscrpile.

Ne želi ići kod majke, već provesti odmor s mužem i djecom. Kvalitetno vrijeme s ljudima koje voli njezina je najdublja želja. “Žena razgovara sa svojim mužem kako bi podijelila svoje emocije i aktivirala odnos. Čovjek, s druge strane, traži problem koji treba riješiti; otuda i nesporazumi”, objašnjava Marc d’Anselme.

Žena od muža očekuje empatiju, i obrnuto. Empatija ne zahtijeva dugo razmišljanje ili velike odluke, samo izražavanje emocionalnog razumijevanja. “Empatija nije rješavanje praktičnog problema. Ne uključuje nikakvo tumačenje, nikakvo objašnjenje, nikakvo rješenje, nikakvu sentimentalnost, samo izražavanje razumijevanja!” Važno je izraziti ovo razumijevanje riječima ili gestama; inače je nažalost beskoristan.

Usklađivanje: Sveti gral bračnog para

Empatija je ključ za razumijevanje emocija drugoga i, ako je uzajamna, za usklađivanje para. U fizici, električni krugovi su usklađeni kada osciliraju na istoj frekvenciji, kada su podešeni na istu valnu duljinu. U bračnoj psihologiji, kada se supružnici razumiju, to se također naziva usklađivanjem.

Kada je par usklađen, tada doživljavaju trenutke “savršenog jedinstva”. Iako usklađenost nije trajno stanje – što je sreća, jer je dobro za svakoga prvo iskusiti vlastite emocije – ima mnogo prednosti.

Empatija omogućuje osobi da se osjeća praćeno u onome što doživljava. To ima fascinantan, gotovo magičan učinak oslobađanja od negativnih emocija, povezanih s teretom koji su do tada nosili sami.

To često dovodi do pozitivne promjene stava od strane supružnika koji se sluša i razumije. Štoviše, u suočavanju sa životnim poteškoćama ili kušnjama, usklađivanje je važna podrška za par. „Događaj koji svatko doživi u zajedništvu s drugim mnogo se lakše prevladava“, objašnjava Marc d’Anselme.

Poticanje emocionalnog dijeljenja

“Bračne poteškoće proizlaze prvenstveno iz činjenice da, umjesto da razumijemo partnerove emocije, njegovo ponašanje tumačimo svojima”, kaže terapeutkinja. Otuda rečenica koja se često čuje u bračnim svađama: “Ti stvarno uopće ne razumiješ!”

Empatija zahtijeva od nas da se odmaknemo od individualističkog stava i da se zainteresiramo za drugu osobu, otvarajući se njezinim emocijama. I druga osoba mora dati svoj doprinos i pokušati izraziti svoje osjećaje doživljava.

“Emocionalno dijeljenje najbolji je lijek za bračni individualizam.” To je izvrstan alat za promicanje harmonije. Što to konkretno znači? Dobro je da svaki supružnik redom izrazi emocije s kojima drugi može suosjećati. “Kako bi prešli činjenice i ušli u emocije, supružnici si pomažu imenovanjem emocija.” Na primjer: “Da sam na tvom mjestu, to bi me naljutilo!” ili “Jeste li bili iznenađeni?”

To omogućuje osobi koja doživljava emociju da je razjasni, pročisti i povjeri drugome. Za koju svrhu? Bolje voljeti. Jer voljeti, podsjeća nas Marc d’Anselme, znači “otvoriti srce našem partneru, dopustiti mu da malo živi u nama”, i da živimo malo u njemu ili njoj. (Aleteia)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved