Connect with us

Vijesti

Hodak: Feminizam traje do prvog pravog muškarca, komunizam do prvog kapitala, ateizam do prvog straha u avionu, …a laž o događajima u Srbu vječna!?

Published

on

Ovo vrelo ljeto dugo ćemo pamtiti. Prvo suše i neizdržive vrućine, a potom oluje, uragani, orkanski vjetar, leteći krovovi, iščupana stabla, uništena imovina, tragedije malih ljudi iznenađenih bijesnom prirodom.

Jesmo li doista toliko uništili prirodu i okoliš da nam se ovako opako osvećuje? Čitam na fejsu kako su se poznati svjetski klimatolozi složili da će svako iduće ljeto biti toplije od prethodnog. Ako je ta prognoza točna, neka nam Bog pomogne.

Za vrijeme grmljavine perite kosu šamponom od koprive jer kažu da neće grom u koprive!

Čitam na fejsu kako se mole građani da zapamte ove vrućine da ne bi one iduće godine opet bile – nezapamćene.

Kako je srpski glumac prizemljio ‘naše’ Orjunaše

I kad smo se napokon sjetili Boga, iznenadio nas je novi šok. “Naš” brat, komšija, naš Vuk duboko nas je rastužio. Nije ni Vuk Karadžić, ni Vuk Drašković, ni Vuk Branković nego Vuk Kostić, srpski glumac poznat na “ceo svet”. Izjavio naš “brat” Vuk u emisiji “Cvrčak i traktor” da bi on podigao Berlinski zid između Srbije i Hrvatske uz napomenu “da se više ne sretnemo”. Valjda se iz financijskih razloga Vuk odlučio za “Berlinski zid”, a ne za, recimo, Kineski zid.

No, dobro. Malo smo iznenađeni i uvrijeđeni. Zašto se toliko čekalo? Naši orjunaši su se smrzli na tu izjavu. Užas! Uža Srbija – s one strane zida. Sad će Vedrana Rudan, Boris Dežulović, Miljenko Jergović, Ante Tomić, Ivica Ivanišević i drugi morati preko Berlina do Bačke Palanke. Što je s našim financijskim interesima? Turizam prije svega! Stotine tisuća Hrvateka k’o zapeta puška čekaju početak sezone da jurnu u Bačku Palanku, Šabac, Bor, Svetozarevo, Inđiju i u “zabranjeni” grad Zemun.

Što je s hrvatskom kućom u Subotici? Srbija je mnogo lepa. Naravno, nije “naš” Vuk zaboravio ni Jasenovac. Akademik Jovan Deretić ima dokaze o par milijuna srpskih žrtava u Jasenovcu. Problem su samo nedostajući milijuni pripadnih kostiju. Nakon ove sjajne izjave, naš Vuk ima otvoren put u Marićevu emisiju “Happy”. Emisija “Igrale se delije nasred zemlje Srbije” čeka još Vuka Kostića novog zidara “bratstva i jedinstva”. Šteta što je prerano otišao moj bivši šahovski partner Igor Mandić. Ni srpska pobuna i agresija baš kao ni žrtve u Domovinskom ratu nisu ga pokolebale u njegovom jugofilstvu. A ne bi ga valjda ni Vuk Kostić. Nekako mi se čini da zid i nije tako loša ideja. Sve ovisi o kutu gledanja. Evo na što mislim…

Otišao engleski znanstvenik sa svojim asistentom negdje na Tibet u potrazi za “zlatnim gralom”. Navečer dignu šator na nekoj planini, popiju indijski čaj, legnu i okrenu jedan drugom leđa. U dubokoj noći profa prodrma svog asistenta: “Reci mi što sad vidiš?” Asistent, onako snen i zbunjen pitanjem, baci pogled u nebo: “Prekrasna vedra noć! Vidim neutronsku zvijezdu koja je 700 tisuća puta veća od zemlje, vidim Mliječnu stazu, prostor među zvijezdama…” “Ma, idiote,”, izdere se profesor, “a ne vidiš da su nam ukrali šator…”!

Milanović kontrom odgovorio Bošnjacima

Opet jedna nova mega afera u Hrvatskoj. Na “demokratski” pritisak Bošnjaka iz BiH Milanović je odgovorio malom kontrom. Kako bi to rekli u preferansu. Pozvao je poznatog “drvenog demokratu” Milorada Dodika na kratki odmor na Hvar ili na neko drugo “ostrvo”. Bošnjaci, obazrivi kakvim ih je već Bog stvorio, biraju već više od desetljeća Hrvatima člana predsjedništva BiH, u stilu “mirna bosna”, ali sada su na ovu Milanovićevu provokaciju pobjesnjeli. E, šteta što ne mogu birati i predsjednika RH.

U “multietničkom” Sarajevu u desetak javnih “preduzeća” radi čak jedan Hrvat, a ne preziva se Komšić.

Ustavna briga Hrvatske za BiH Hrvate je za svaku pohvalu, ali do sada baš i nije dala neke značajnije rezultate osim obećanja. Bošnjaci i dalje “štancaju” optužnice protiv Hrvata, a Hrvateki su “oduševljeni”. Slučaj Kordić pokazuje jednu vrstu pravosudne šizofrenije. Kako bi rekao psihijatar dr. Herman Vukušić: “Nema zdravih, ima samo još nepregledanih”.

Kako ugurati BiH protektorat u EU?

Konačni strateški cilj Bošnjaka je jasan. Što manje Hrvata to bolje za sve. Hrvatska službena politika ovdje pomalo podsjeća na profesorovog asistenta kad ga ovaj jedne lijepe vedre noći probudi u šatoru. Trebat će hrvatskoj vlasti puno akrobatskog talenta kako bi ugurala “međunarodni protektorat” u Europsku uniju, a što je jedan od važnijih ciljeva hrvatske politike prema BiH. Zašto protektorat? Pa gdje su drugdje suci ustavnog i vrhovnog suda stranci kao nekada Englezi u Indiji? To uguravanje BiH u EU mogao bi se pokazati kao zahtjevniji zadatak od guranja promjena BiH izbornog zakonodavstva.

Sve što smo proživjeli ovog ljeta podsjeća na grčke tragedije. Uostalom, koja je razlika između hrvatske i grčke tragedije? Grčka tragedija je nastala na mitu, a hrvatska na mitu i korupciji…

Hajmo malo o ozbiljnim temama. Mog frenda Ufu godinama muči pitanje jesu li leteći tanjuri plitki ili duboki? Ozbiljno duboko pitanje glasi što se u stvari dogodilo u Srbu 27. srpnja 1941.? Odgovor glasi: nezapamćeno klanje Hrvata. Povijest je možda učiteljica života, ali očito mnogi nisu nikada išli u tu školu.

Evo što su na primjer Rusi naučili ovog ljeta od povijesti. Saznali su da, nakon Francuza i Nijemaca, ni Rusima nije pošlo za rukom da uđu u Moskvu! Sad su i Rusi progledali… Svi osim nas Hrvata. Hoće li ikada itko u hrvatskoj vlasti napokon progledati i iznijeti istinu o genocidu koji se dogodio davnog 27. srpnja ljeta Gospodnjeg 1941. Sve ima rok trajanja pa bi trebala i ova prijesna laž.

Kažu da feminizam traje do prvog pravog muškarca, komunizam do prvog vlastitog kapitala, ateizam do prve turbulencije u avionu itd., jedino je laž o događajima u Srbu vječna. Štoviše, Ivo Sanader i Jadranka Kosor financirali su tu povijesnu laž milijunima kuna. Radilo se o klasičnom etničkom čišćenju svih ne-Srba. Župnik Juraj Gospodnetić završio je na ražnju, što samo govori o akumuliranoj mržnji tobožnjih “ustanika”. Činjenice su poznate, čitave obitelji, kao obitelj Ivezić, bile su masakrirane… ali o tome još do danas svi šute. Povjesničari “mudro” šute dočim Vlada financira obilježavanje tih događaja bez srama. Dokle? Zar postajemo država senilne demokracije…

Polako se približava izborna godina. Za sada, šahovski rečeno, vlada pat pozicija. U zemlji ništa novog (da parafraziram Hemingwaya), cvjetaju korupcija, inflacija i štrajkovi. Čak i cijena kugle sladoleda izaziva gnjev. Slovenske su nam plaće nedostižne, ali smo zato dobrano prestigli njihove cijene. U normalnim zemljama opozicija u takvim okolnostima treba samo pokupiti vrhnje. Međutim, kao u onoj dalmatinskoj pjesmi “Maslina je neobrana”, kad vidimo tko se sve sprema da obere vlast, skače mi tlak.

Pobjeda ljevičara ne bi riješila ni jedan gorući hrvatski problem, kao što smo do sada vidjeli u Zagrebu, a izazvala bi hrpu novih. Veliko je pitanje imaju li naše opozicijske stranke koje nisu lijevo orijentirane, čak da se i ujedine (što je ravno SF), dovoljno članova, simpatizera i zainteresiranih kvalitetnih stručnjaka da bi mogle uvjerljivo obnašati vlast. Ili je riječ tek o “plovećem kazalištu”? Pročitao sam negdje na fejsu duhovitu objavu: “Milane (Bandiću), vrati se, sve ti je oprošteno!” Nešto slično moglo bi se dogoditi i nakon A.P-a. Ako on sam ne odluči put pod noge, ostat će “status quo”…

Na sajmu stočara u Vinkovcima iznesen je zanimljiv podatak. Mliječnost krava traje otprilike tri godine. Kao i sportski rekordi. Nakon toga, krava pada u anonimnost.

Nemiri u Francuskoj nikako ne jenjaju. Prosvjednici su tvrdi i uporni. Skoro k’o Hrvateki kad se bune. Francuski ministar unutarnjih poslova nazvao ih je smećem. Zaboravio je da smeće lako plane. U Francuskoj i Izraelu narod puni ulice i trgove. Sve sliči na pogreb demokracije. Mnogi pogrebi bi izgledali malo drugačije da su pokojnici mogli o njima odlučivati.

U BiH ima progresivnih novosti. Naime, sve je više katoličkih svećenika koji se preko noći pretvaraju u popove. Javljaju se na društvenim mrežama, sjajno upoznati s predmetom Darija Kordića. Mučno im je da netko ne prihvaća presudu međunarodnog suda u Haagu kao konačnu i svetu… Braneći Tihomira Blaškića u Haagu, brzo sam shvatio “kud’ plovi ovaj brod”. Kad je “kasapin” s Ovčare Veselin Šljivančanin u prvom stupnju bio “rigorozno” osuđen za par stotina strijeljanih na čak četiri godine zatvora, sve je upućivalo na pobjedu onih koje zovemo “kurve rata”. Uglavnom, presuda kojom je Kordić dobio svojih 25 godina već je napisana i Kordić je svoje pošteno odslužio. Sad se naši “popovi” k’o bajagi čude Kordiću, njegovom “kršćanstvu” i što ne priznaje izmišljeni krimen… Popuju jer ne mogu podnijeti što Kordića nakon dvadeset i nešto godina austrijskog zatvora ništa nije slomilo. A popovi i popadije nek’ i dalje popuju. Psi laju mada je karavana već odavno prošla…

Kad smo već kod Katoličke crkve, zgodna je vijest da će naš omiljeni papa Franjo zadnjeg dana rujna ove godine proglasiti dvadeset i jednog novog kardinala. Oni će imati pravo glasa na slijedećoj konklavi kad dođe do izbora novog pape. Zvuči kao konačni razlaz s idejama i gledanjima pape Benedikta. Taj “svježi” vjetar iz Vatikana odmah su osjetili naši “katolički popovi” iz BiH… Problem je u tome što je Dario Kordić za svoje ideje i svoju istinu spreman ići do kraja. Kao i general Praljak… A naši “popovi” će se već na svojim portalima prilagoditi svojim gazdama.

Zagreb, Ljubljana, Beograd, Sarajevo, Skopje, Priština… Neki su već u EU, neki čekaju, ali tu se sami od sebe stvaraju neki zaključci. Sve su to balkanske države, ali ni jedna ne želi ostati na Balkanu.

Zašto me Izrael podsjeća na Dinamo?

Izrael je uvijek bio primjer. Zemlja je to s oko devet milijuna stanovnika, okružena s oko tri stotine milijuna Arapa čiji je “sveti cilj” baciti sve Izraelce u more. Podsjećaju na “Dinamo”. Svi su bolji od njih, ali prvenstvo uvijek osvaja Dinamo. Pardon, Izrael. I sad naši lijevi falangisti grizu nokte, nervozni su… Možda u Izraelu ipak dođe do “građanskog rata”. Benjamin Netanyahu je pobijedio na legalnim parlamentarnim izborima, ima većinu u Knessetu, donosi zakone, uredbe, brine o onih tri stotine milijuna koji od Izraelaca žele napraviti dobre plivače, ali tu je i Vrhovni sud… Usporedba: recimo, Plenki ili Jadranka Kosor odluče da Vlada poveća novčanu pomoć “ustanicima” iz 27. srpnja 1941. ili da nevladinim udrugama povisi mjesečna primanja, a onda Vrhovni sud Hrvatske proglasi sve te odluke “nerazumnim” i sve ih poništi.

E, ne može drugovi, kazao je Bibi Netanyahu i progurao zakon koji propisuje da zakone može donositi i mijenjati isključivo onaj koji je za to dobio mandat pobjedom na izborima. Naši ljevičari i lijeve kao i paralijeve medijske kuće opredijelili su se u roku odmah. Jelena Veljača je u srpnju dala punu podršku “herojskom” židovskom narodu. Sve to pažljivo prati i Radovan Dobronić, vrhovni sudac Vrhovnog suda Hrvatske. Ideja sama po sebi nije loša. S njim bi se složili i štrajkaši sa sudova koji bi odmah osnovali sud za sudnji dan HDZ-u i “neprincipijelnoj” koaliciji. Ali daleko je današnji baš kao i biblijski Izrael od nas. Kod nas bi ponovno razapeli Isusa za nekih sto eurića… Možda bi najniža suma ipak bila 1000 eura.

Zbog manjka poljoprivrednog zemljišta u Zagrebu, Hipodrom se pretvorio u kukuruzište. Sad se zove Klipodrom!

Zvonimir Hodak/direktno.hr

Advertisement

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved