Connect with us

Vijesti

KAO NEKAD, LITIJAMA U CG, DANAS SE ‘CAJKAMA’ OSVAJA HRVATSKA: Sramotno posrnuće današnje hrvatske mladeži…

Published

on

CAJKAŠKA “KULTURA” Zagrebački Večernji list objavio je nedavno (13. listopada), Billboardovu listu 20 najslušanijih pjesama koje uglavnom slušaju mladi u Hrvatskoj. Među njima je 13 srpskih, 6 srpsko-bošnjačkih i samo jedna, uvjetno rečeno, hrvatska – ‘Mamma mia’ nekakvog repera Grše. 

Ako vas to nije dovoljno šokiralo, pogledajte na popisu imena najpopularnijih izvođača među mladim ‘domoljubima’ u današnjoj, ‘europskoj’ Hrvatskoj – Aleksandra Prijović, Džejla Ramović, Đekson i Coja, Designerica i Pljugica, Henny i Breskvica, Jala Brat i Buba Corelli, Biba i Seksi, Sajfer, Relja, Torinao…

Ni naslovi pjesama, ili bolje rečeno onoga što ti srpsko-balkanski ‘estradni umjetnici’ kokodaču i jauču, nisu ništa manje bizarni ni nakazni – Dam dam dam, Padam, Djuskaracc, Flecc, Mercedecc, Marakesch, Problema, Psiho, … – dok tekstovi najčešće obrađuju teme nasilja, prostitucije i narkomanije, što se očito nameće kao uzor mladima u Hrvatskoj.

Fenomen Prijović

Koliko se ta vrsta glazbene ‘kulture’, bolje reći prostačke izopačenosti u najgoroj formi ukorijenila među hrvatskom mladeži, ali i u običnom puku, pokazuje činjenica da je srpska folkerica Aleksandra Prijović za svoj koncert u Zagrebu uspjela rasprodati pet puta Arenu.

Uz dužno štovanje prema pokojnom Oliveru, kada bi sutra uskrsnuo, sumnjam da bi mu to pošlo za rukom. Dotle smo došli. Treba li, dakle, boljeg dokaza kako je ‘progresivna’ hrvatska mladež, koja danas oduševljeno pjeva i pleše po notama Beograda, u smislu domoljublja, kućnog odgoja, obrazovanja, glazbene i opće kulture, dotaknula balkansko dno?

Taj trend osjeća se sve više, a kakve će učinke i posljedice po Hrvatsku i način života u njoj proizvesti, nije teško predvidjeti. Prijatelj s kojim sam prošli tjedan raspravljao o ‘fenomenu Prijović’ reče mi u šali – Ono što su litije uradile u Crnoj Gori to će cajke uraditi u Hrvatskoj. Nisam baš siguran da se šalio.

No nije problem u nastupima srpskih cajki i folkera u Zagrebu i po Hrvatskoj, koji u multikulturnom društvu, kakvim sve više postaje i hrvatsko, imaju svoju publiku. Problem je u tome što se preko poplave takvih koncerata, koje prate bombastične promocije u ‘hrvatskim’ medijima i na društvenim mrežama, mladim naraštajima Hrvata želi nametnuti lažni osjećaj da je ta, bezvrijedna srpsko-balkanska glazbena ‘kultura’ sa zavodljivim elementima prostitucije, i njihova vlastita.

Problem je u tome što će, ako hrvatska mladež koja danas živi slobodno u svojoj vlastitoj državi, postane naivni talac ‘bivših’ manipulatora i ponovo se zapetlja u Žikino kolo ‘svi smo mi isti’ zloslutnog jugoslavenstva, Hrvati postati narod samouništenja.

Problem je u tome što ofenziva tog toksičnog glazbenog otpada s istoka, koja već duže vremena u valovima zapljuskuje Hrvatsku, nije ostala bez zapaženih rezultata: ”Mladi Hrvati sve više vole slušati srpske cajke i bosanske repere dok ih domaća glazba malo zanima” (Slobodna Dalmacija, 20. kolovoza 2019.).

Ironično je i zapravo paradoksalno da su takav uspjeh kod mladih Hrvata za vrijeme bivše zajedničke države u Beogradu mogli samo sanjati.

“Zagreb je veći Balkan od Beograda…”

Da je plan ‘spontane’ srbizacije i balkanizacije mladih u Hrvatskoj napredovao mnogo više i brže nego se u Beogradu nadalo, potvrdila je negdašnja striptizeta, a danas popularna srpska reperica, Mimi Mercedez. Nakon euforičnog dočeka na koncertu u Zagrebu potkraj prošle godine ona je ‘raspamećenoj’ hrvatskoj mladeži oduševljeno uzviknula – ”To Balkanci moji! Ovo je najsretniji dan u mom životu. Ne mogu vjerovati u što se Zagreb pretvorio. Postao je veći Balkan od Beograda!” (Jutarnji list 23. listopada 2022.).

Treba biti prilično naivan pa ne znati koliko to šteti budućnosti današnje hrvatske države i čiji se interesi time ostvaruju.

Malo se koja zemlja u Europi može pohvaliti tako bogatom riznicom autentične i raznovrsne glazbene kulture i baštine kao Hrvatska, toliko sjajnim nacionalnim jukeboxom dopadljivih i nezaboravnih uspješnica istinskih glazbenih umjetnika, koje oduševljavaju kulturne ljude širom svijeta. I ne samo Hrvate. S druge strane, na srpske cajke pale se samo mentalni Balkanci i polusvijet u ‘Regionu’. Nažalost i sve više mladih Hrvata kojima je ‘kul’ vlastite glazbene vrijednosti bacati pod noge razdrljenih srpskih cajki, nadrogiranih repera i transrodnih mutanta koji prostituiraju ideju zdravog i moralnog života.

Kada vam se budući naraštaji tako ponašaju, onda je to znak da Hrvatska gubi čvrsto tlo pod nogama. S mladima odgojenim na takvoj ‘kulturi’, Hrvatska će postupno gubiti vlastiti identitet, snagu, napredak i budućnost. Ako je takvih svakim danom sve više, onda se ne smijemo čuditi ni buniti što u očima Europe i civiliziranog svijeta sve više postajemo primitivno balkansko pleme.

Destabilizacija mekom moći

Razočaravajuće je gledati kako jugonostalgija i maligni srpski utjecaj prodiru u sve pukotine mlade hrvatske države potkopavajući i rušeći njezine temelje. ‘Nevidljivo’ i ustrajno. Tu se očito radi o konspirativnom, korak po korak, stvaranju ‘srpskog sveta’ ili nove Jugoslavije, koja će ako zaživi, kada Srbija eventualno uđe unutar EU, imati već viđene pogubne učinke i posljedice po hrvatski narod. Sve se to događa u sklopu podmuklog propagandno-hibridnog rata, koji protiv uspjeha i ugleda današnje hrvatske države na svim frontovima i svim sredstvima meke moći, osvetoljubivo vodi novi srpski vožd – Aleksandar Vučić.

Frustriran porazom u oružanoj agresiji na Hrvatsku, čim je prigrabio vlast u Srbiji, skupa sa svojim suborcima pokrenuo je ‘specijalnu operaciju’ koja se bazira na brižljivo isplaniranim i do u tančine razrađenim planovima dugoročne destabilizacije, balkanizacije i srbizacije Hrvatske tzv. mekom moći.

Destabilizacija se temelji na laganom i postupnom miješanju u unutarnje stvari i širenju malignog (veliko)srpskog utjecaja na svim područjima javnog života i u ključnim institucijama koje oblikuju hrvatsko društvo. Na stvaranju uvjeta za zbunjenost, nezadovoljstvo, međusobne svađe i beznađe, jer samo međusobno posvađeni, malodušni i dezorijentirani Hrvati, mogu biti učinkovito oruđe u njihovim rukama.

Dobro podmazanoj Vučićevoj mašineriji za širenje utjecaja i subverzivnog djelovanja ‘na našim prostorima’ potrebna je, dakle, iznutra nesređena, posvađana i nezadovoljna Hrvatska jer su to idealni uvjeti za sve vrste manipulacija i okretanja naroda protiv vlastitih interesa. Zato preko svojih krtica u dubokoj državi, preko ‘bivših’ službi i petokolonaša, preko medija, društvenih mreža i korisnih budala, snažno potiču stvaranje što jadnijeg stanja i ozračja u hrvatskom društvu.

“Do istrage naše ili vaše”

Vidite kako se preko – ‘slučajnog’ predsjednika s uličarsko-balkanskom kulturom i politikom, koji Vučića zove bratom, a Dodika saveznikom, ‘slučajne’ labave i korumpirane vlade i ‘slučajne’ balkanski sirove i plitke oporbe – Hrvatska na političkom, diplomatskom i institucionalnom planu paralizira i drži u stanju dirigiranog kaosa. A svatko onaj tko se usudi na to ukazati ili javno kritizirati mora računati na bijesno i ogorčeno etiketiranje – s jedne strane da je srbomrzac i ustaša, a s druge da je HDZ-ovac i izdajica.

Kako bi uklonili najveću prepreku širenju ‘srpskog sveta’ u ‘Regionu’, velikosrpskim stratezima u Beogradu potrebna je politička, gospodarska i identitetska obezglavljenost u Hrvatskoj. Glavni ideolozi Vučićeva subverzivnog rata protiv današnje hrvatske države smatraju da je ključ konačne pobjede u urušavanju domoljubnog duha i identitetskih vrijednosti hrvatskog naroda. Poglavito kod mladih naraštaja kako bi ih se zadržalo u okviru balkanske ‘kulture’ i budućnosti. Stoga svim silama nastoje dovesti u sumnju i kontaminirati srpstvom sve identitetske simbole hrvatskog naroda – jezik, vjeru, kulturu, povijest, književnost… No, to nije ništa novo i originalno. To su nam radili u prošlosti, to nam rade danas i to će nam raditi u budućnosti.

Tome je još prije 120 godina svoj prilog dao srpski političar i novinski nakladnik Nikola Stojanović u čuvenom tekstu ‘Do istrage naše ili vaše’, iz 1902. godine: ”Hrvati … nisu i ne mogu biti posebna nacija, ali su na putu da postanu – srpska narodnost. Uzimanjem srpskog za svoj književni jezik, učinili su najvažniji korak sjedinjenju. A i inače se proces stapanja polako, ali stalno vrši. Čitanjem svake srpske knjige, svake narodne pesme, pevanjem svake srpske arije, prelazi i atom sveže srpske kulture u njihov organizam… Ta se borba mora voditi do istrage (propasti) naše ili vaše. Jedna strana mora podleći.”

Citat je to iz knjige Philipa J. Cohena ‘Tajni rat Srbije, propaganda i manipuliranje poviješću’ (str. 33.) koja je izazvala velik interes u svijetu i mnogima otvorila oči. Autor te knjige, nedugo nakon poraza oružane velikosrpske agresije u Hrvatskoj, dao je intervju ondašnjem zagrebačkom Vjesniku u kojem je proročanski upozorio Hrvate: ”Najveća pobjeda koju vaš neprijatelj može izvojevati nad vama nije ona na bojnom polju, nego da vas učini jednakim sebi”.

Moglo bi se ovdje navesti gomilu sličnih izvadaka stranih i domaćih autora koji su se bavili metodama nasilnog i nenasilnog odnarođivanja i posrbljivanja Hrvata još tamo od Garašaninovih ‘Načertanija’. No, unatoč mnoštvu povijesnih iskustava, tragičnih događaja i pouka, većina politički neukih Hrvata još i dalje naivno misli da se ovo današnje sustavno širenje prosrpskih osjećaja i utjecaja preko politike, glazbe, športa, filmova i medija, događa sasvim spontano, slučajno i neštetno.

Naravno, isto kao i ‘incidenti’ na nogometnim utakmicama hrvatske reprezentacije i klubova. Kao što je slučajno Ivanišević uzet za trenera Đokoviću, Severina je postala najpopularnija pjevačica, a Vedrana Rudan najpopularnija spisateljica ‘na našim prostorima’…

Moralno i mentalno čišćenje je preduvjet ozdravljenja

Iako se već odavno nametnula potreba da se perfidna podmetanja i ‘skrivena ruka’, kojom vladajući režim u Srbiji služi destabilizaciji Hrvatske i susjednih zemalja, budu stalna tema detaljnog analitičkog praćenja i medijskog razotkrivanja, to se samo, tu pa tamo, povremeno spomene. Kada dođe do nekog većeg ‘incidenta’ koji se ne može pomesti pod tepih, poput miniranja židovskog groblja u Zagrebu, helikopterskog desanta Srpske pravoslavne Crkve na Cetinju ili nedavnog upada srpskih terorista na sjever Kosova. Nažalost, time se puno više i ozbiljnije, od izbušenih hrvatskih, bave sigurnosne službe, mediji i analitičari.

Sve u svemu, ako se adekvatno ne zaštiti i ne nastavi razvijati svoj vlastiti identitet i temeljne vrijednosti Lijepe Naše ona će, kao većina između EU i Zapadnog Balkana, ubuduće postati svačija i ničija. I na duži rok, korak po korak, bit će nečujno pregažena i razgrabljena kao komadić kolača.

Za ozdravljenje hrvatskog naroda potrebno je političko, mentalno i moralno čišćenje svega onoga jugobalkanskog što mu se nataložilo u prošlosti i što ga zagađuje u sadašnjosti. Sada konačno, u svojoj vlastitoj državi, moramo jednom zauvijek raščistiti s avetima jugoslavenstva i velikosrpstva kako nas to ne bi ponovno odvelo u bivše nesreće i sluganstvo.

Ne smijemo to dopustiti. Dok još nije kasno. Moramo se boriti da nam nova velikosrpska dominacija ‘Regionom’ preko ‘srpskog sveta’ ne promijeni europsku uljudbu, naše vlastite vrijednosti i način života po kojima smo do sada bili prepoznati. Da nas, kako znakovito reče Cohen, ‘naš neprijatelj ne učini jednakim sebi’.

Željko Dogan/HKV

Advertisement

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved