Connect with us

Vijesti

DANAS POSVETNA MOLITVA ZA RUSIJU I UKRAJINU – Kraljice mira, isprosi svijetu mir!

Published

on

“Majko, želimo te sada primiti u naš život i u našu povijest. U ovome času čovječanstvo, iscrpljeno i uznemireno, stoji s tobom pod križem.”

Papa Franjo odlučio je provesti ono što nitko od njegovih prethodnika nikada nije u potpunosti učinio.

Vijest je službena i od izuzetne je važnosti. Papa Franjo posvetit će Rusiju i Ukrajinu 25. ožujka 2022. Bezgrešnom Srcu Marijinu. Štoviše, kako je potvrdio ravnatelj Ureda za tisak Svete Stolice, Matteo Bruni, Papa je „pozvao biskupe i njihove svećenike iz cijelog svijeta da se pridruže u molitvi za mir i u posvećenju i povjeravanju Rusije i Ukrajine u Bezgrešnog Srca Marijina”. Sveta Stolica je 22. ožujka proširila tekst Posvete (vidi dolje).

>> Odupiranje Zeitgeistu – duhu vremena

U Fatimi je 13. srpnja 1917. Gospa najavila da će Bog “kazniti svijet za zločine ratom, glađu i progonom Crkve i Svetog Oca”. Kako bi izbjegla ove katastrofe, Gospa je zatražila posvetu Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu, od strane Pape u zajednici sa svim biskupima svijeta, i širenje pobožnosti prvih subota u mjesecu, koja se sastoji od ispovijedi, Svete pričesti, meditacije petnaest minuta i molitve svete krunice pet uzastopnih prvih subota u mjesecu. “Ako se moji zahtjevi usliše”, rekla je Gospa, “Rusija će se obratiti i bit će mir; ako ne, ona će širiti svoje pogreške po cijelom svijetu, uzrokujući ratove i progone Crkve. Dobri će biti mučeni, Sveti će Otac imati mnogo za trpjeti, razni narodi će biti uništeni. Na kraju će Moje Bezgrješno Srce trijumfirati.”

Nakon ukazanja u Fatimi 1917. godine, dogodila su se različita djela posvećenja i povjeravanja Bezgrješnom Srcu Marijinu, sva djelomična i nepotpuna, iako ne bez posljedica. Godine 1931. Naš se Gospodin požalio sestri Luciji zbog neuspjeha u posvećenju Rusije: “Nisu odlučili poslušati moj zahtjev. Kao francuski kralj, požalit će i onda će to učiniti, ali bit će prekasno. Rusija će već širiti svoje pogreške po cijelom svijetu, izazivajući ratove i progone protiv Crkve, Sveti Otac će imati mnogo za trpjeti.”

>> INTERVJU S BISKUPOM SCHNEIDEROM O POSVETI RUSIJE I UKRAJINE ( za 25.03.)

Pio XII. u svojoj radijskoj poruci Portugalu 31. listopada 1942. posvetio je Crkvu i ljudski rod Bezgrešnom Srcu Marijinu. Isti Papa je 7. srpnja 1952. apostolskim pismom Sacro Vergente Anno posvetio sve narode Rusije Majci Božjoj. Rusija je bila izričito imenovana, ali nije bilo svečane unije s katoličkim biskupima iz cijelog svijeta. Drugi vatikanski sabor bio bi ogromna prilika da se ispuni Gospin zahtjev. Godine 1965. 510 nadbiskupa i biskupa iz 78 zemalja potpisalo je peticiju tražeći da Papa u zajednici s Koncilskim ocima posveti cijeli svijet Bezgrješnom Srcu Marijinu, a posebno Rusiju i druge narode u kojima je dominirao komunizam. Pavao VI., međutim, nije prihvatio zahtjev.

Ivan Pavao II., nakon što je dramatično ranjen u napadu 13. svibnja 1981., svoj oporavak pripisuje čudesnoj zaštiti Gospe Fatimske i 13. svibnja 1982. odlazi kao hodočasnik u njezino svetište, gdje je povjerio i posvetio Gospi “one ljude i narode kojima je ovo povjeravanje i posvećenje posebno potrebno”.

Sličnu posvetu ponovio je 25. ožujka 1984. na Trgu sv. Petra, u nazočnosti kipa Djevice koji je posebno donesen iz Portugala. Papa je pisao biskupima iz cijelog svijeta tražeći da mu se pridruže, ali nisu svi primili poziv i rijetki su prihvatili. Ni ovom prilikom nije eksplicitno spomenuta Rusija, već samo referenca “na narode čije posvećenje i povjeravanje očekujete od nas”.

Treći čin povjeravanja Crkve i čovječanstva Djevici Mariji izrekao je 8. listopada 2000. ispred kipa Gospe Fatimske Ivan Pavao II. zajedno s više od 1500 biskupa koji predstavljaju svjetski episkopat.

Dana 12. svibnja 2010. Benedikt XVI., klečeći pred Gospinom slikom u kapeli Fatimskog ukazanja, izmolio joj je molitvu povjerenja, tražeći oslobođenje „od svake opasnosti koja visi nad nama“. Obznanio je treću fatimsku tajnu (čiji su tekst, međutim, mnogi ocijenili nepotpunim).

Papa Franjo je 13. listopada 2013., na spomen posljednjeg ukazanja djeci u Fatimi,  na trijemu Svetog Petra službeno povjerio svijet Gospi. Međutim, izostalo je posvećenje Rusije, koje su mnogi čekali.

Papa Franjo je 13. svibnja 2017. otišao u Fatimu na kanonizaciju dvoje malih pastira, Francesca i Jacinte, u dobi od 9 i 11 godina, koji su zajedno sa svojom sestričnom Lucijom dos Santos vidjeli i čuli Gospine riječi 1917. godine. U tijeku je proces beatifikacije Lucije koja je umrla 2005. godine. Međutim, i u ovom slučaju Papa je ignorirao Gospine zahtjeve.

Danas se međunarodni scenarij dramatično promijenio i papa Franjo odlučio je provesti ono što nitko od njegovih prethodnika nikada nije učinio. Zapravo, između 1917. i 2022., devet papa je znalo za Fatimu i, od Benedikta XV., svi su odobrili njezinu pobožnost. Šest ih je posjetilo svetište, kao pape ili kao kardinali. Neki od njih, poput Pija XII. i Ivana Pavla II., pokazali su veliku pobožnost ukazanjima 1917. No, nitko od njih do sada nije ispunio hitne Gospine zahtjeve. Čini se da čin koji će papa Franjo obaviti 25. ožujka odgovara tim zahtjevima i popraćen je pristajanjem biskupa, svećenika i laika, što se nikada prije nije dogodilo. Važnost događaja nije geopolitičke prirode, već metafizičke i nadnaravne prirode, jer se javlja kao jedan od onih trenutaka kada se čini da je tajna povijesti razderana i svjetlo Božje obasjava događaje u svijetu, mimo namjera protagonista.

Izvor | QuoVadisCroatia

U nastavku se nalazi (cijeli) tekst molitve:

            O Marijo, Majko Božja i Majko naša, u ovo vrijeme kušnje obraćamo se Tebi. Kao naša Majka, Ti nas voliš i poznaješ; nikakva briga naših srca nije Ti skrivena. Majko milosrđa, puno smo puta iskusili Tvoju budnu brigu i Tvoju mirnu prisutnost! Nikada nas ne prestaješ voditi Knezu mira, Isusu.
            Ipak smo skrenuli s tog puta mira. Zaboravili smo lekciju naučenu iz tragedija prošlog stoljeća, žrtve milijuna palih u dva svjetska rata. Mi smo zanemarili obveze koje smo preuzeli kao zajednica naroda. Izdali smo snove naroda o miru i nade mladih. Razboljeli smo se od pohlepe, mislili smo samo na svoje vlastite nacije i njihove interese, postali smo ravnodušni i zahvaćeni svojim sebičnim potrebama i brigama. Odlučili smo zanemariti Boga, zadovoljiti se našim iluzijama, postali smo arogantni i agresivni, nastojimo ugušiti nevine živote i gomilamo oružje. Prestali smo biti susjedi čuvari i upravitelji zajedničkog doma. Ratom smo opustošili zemaljski vrt i svojim grijesima slomili smo srce našeg nebeskog Oca, koji želi da budemo braća i sestre. Postali smo ravnodušni prema svima i svemu osim prema sebi. Sada sa stidom kličemo: Oprosti nam, Gospodine!
Sveta Majko, usred bijede naše grešnosti, usred naših borbi i slabosti, usred otajstva bezakonja koja predstavljaju zlo i rat, podsjećaš nas svojim primjerom da nas Bog nikada neće napustiti, već nas nastavlja s ljubavlju gledati, uvijek spreman oprostiti nam i podignite nas u novi život. Dao nam Te je i učinio tvoje Bezgrješno Srce utočištem za Crkvu i cijelo čovječanstvo. Božjom milostivom voljom, uvijek si s nama; čak i u najnemirnijim trenucima naše povijesti, Ti si tu da nas vodiš nježnom ljubavlju.
Sada se okrećemo tebi i kucamo na vrata Tvoga srca. Mi smo Tvoja voljena djeca. Uvijek nas pozivaš na obraćenje. U ovom mračnom času pomozi nam i daj nam svoju utjehu. Reci nam još jednom: „Zar nisam ovdje, ja Ta koja sam tvoja Majka?“. Ti si u stanju razriješiti čvorove naših srca i naših vremena. U tebe polažemo svoje povjerenje. Uvjereni smo da se, posebno u trenucima kušnje, nećeš oglušiti na naše molbe i da ćeš nam priskočiti u pomoć.
To si učinila u Kani Galilejskoj, kada si se založila kod Isusa i on je učinio prvo od svojih čuda. Da bi sačuvao radost svadbene gozbe, rekla si mu: „Nemaju više vina” (Iv 2, 3). Sada Majko, ponovi te riječi i tu molitvu, jer je u naše vrijeme ponestalo vina nade, radosti je ponestalo, bratstvo je izblijedjelo. Zaboravili smo svoju ljudskost i protratili dar mira. Otvorili smo svoja srca nasilju i destruktivnosti. Koliko nam je potrebna Tvoja majčinska pomoć!
Stoga, Majko usliši molitvu našu.
Zvijezdo mora, ne dopusti da potonimo u ratnoj oluji.
Kovčegu Novog saveza, nadahnjuj putove pomirenja.
Kraljice neba, ponovno donesi Božji mir svijetu.
Ukloni mržnju i žeđ za osvetom i nauči nas praštanju.
Oslobodi nas rata, zaštiti naš svijet od prijetnje nuklearnog oružja.
Kraljice krunice, učini da spoznamo potrebu za molitvom i ljubavlju.
Kraljice obitelji, pokaži ljudima put bratstva.
Kraljice mira, isprosi mir za naš svijet.
            Tvoj plač, Majko, neka pokrene naša otvrdnula srca. Neka suze koje si prolili za nama učine da ova dolina isušena našom mržnjom iznova procvjeta. Usred grmljavine oružja, neka tvoja molitva okrene naše misli u mir. Neka tvoj majčinski dodir umiri one koji pate i bježe od kiše bombi. Neka Tvoj majčinski zagrljaj utješi one koji su prisiljeni napustiti svoje domove i zavičaj. Neka nas Tvoje Tužno Srce potakne na suosjećanje i nadahne da otvorimo svoja vrata i da se brinemo za našu braću i sestre koji su ozlijeđeni i odbačeni.
Sveta Majko Božja, dok si stajala pod križem, Isus je, vidjevši učenika pored tebe, rekao: „Ženo! Evo ti sina” (Iv 19, 26.) Tako je Tebi povjerio svakoga od nas. Učeniku i nama svima je rekao: „Evo ti majke” (Iv, 19, 27). Majko Marijo, želimo Ti poželjeti dobrodošlicu u naše živote i našu povijest. U ovome času, umorno i izbezumljeno čovječanstvo stoji s Tobom pod križem, treba Ti se povjeriti i po Tebi se posvetiti Kristu. Narodi Ukrajine i Rusije, koji Te s velikom ljubavlju štuju, sada Ti se obraćaju, dok Ti srce kuca od suosjećanja za njih i za sve one narode desetkovane ratom, glađu, nepravdom i siromaštvom.
            Stoga, Majko Božja i Majko naša, tvome Bezgrješnom Srcu svečano povjeravamo i posvećujemo sebe, Crkvu i cijelo čovječanstvo, a napose Rusiju i Ukrajinu. Prihvatite ovaj čin koji izvršavamo s povjerenjem i ljubavlju. Daj da se rat završi i mir proširi svijetom. „Fiat” koji je nastao iz Tvoga srca otvorio je vrata povijesti princu mira. Vjerujemo da će kroz Tvoje srce mir ponovno svanuti. Tebi posvećujemo budućnost ljudskih obitelji, potreba i očekivanja svakog naroda, tjeskoba i nada svijeta.
            Po tvome zagovoru neka se Božje milosrđe izlije na zemlju i neka se mir vrati da obilježi naše dane. Naša Gospo, na koju je sišao Duh Sveti, obnovi među nama sklad koji dolazi od Boga. Ti koja si, naš „živi izvor nade“, napoji suhoću naših srca. U tvojoj utrobi Isus je tijelom postao; pomozi nam da potaknemo rast zajedništva. Ti koja si nekoć kročila našim svijetom, sada nas vodi stazama mira.
Amen.

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Vijesti

Munja osakatila kip svetog Petra u Buenos Airesu, na Bergogliov rođendan, dan prije izlaska Fiducie Supplicans?

Published

on

Internet je trenutno preplavljen izvješćem rezignacioniste Andree Cioncija, autora Ratzingerovog koda (koji je ovdje razotkrio Franjin sljedbenik), koji kaže da je kip svetog Petra na pročelju svetišta Gospe od Ružarija, sv. Nikole u provinciji Buenos Aires, Argentina, udarila je munja 17. prosinca zbog čega su mu otpali aureola i desna ruka, zajedno s ključem koji je držao (što simbolizira ključ kraljevstva nebeskog; usp. Mt 16,19):

Buenos Aires: munje na aureoli i ključevima svetog Petra. Bergoglio na kraju puta?” (Glavno mjesto Pape)
Cionci je o tome objavio i video reportažu (na talijanskom).

Fotografija prije i poslije sada kruži (vidi sliku iznad), iako neki dovode u pitanje autentičnost ove priče i/ili fotografije. Međutim, u svom članku Cionci kaže da su incident potvrdili jedan velečasni, Justo Lofeudo i svećenstvo svetišta.

Udar groma navodno se dogodio 17. prosinca 2023., što je bio Franjin 87. rođendan, a bilo je to jedan dan prije objavljivanja Fiducia Supplicans, Bergogliove paklenske deklaracije koja dopušta blagoslov sodomitskih parova. Pronicljivi promatrač na društvenim je mrežama istaknuo kako se upravo desna ruka koristi za blagoslove, a upravo je desna ruka kipa svetog Petra sada smrvljena u prah.

Svetište se nalazi u San Nicolás de Los Arroyos, koji pripada provinciji Buenos Aires, ali je preko 100 milja sjeverozapadno od grada Buenos Airesa. Kip svetog Petra nalazi se desno od glavnog ulaza, što se jasno vidi na ovoj fotografiji iz 2018. godine.

Kako bismo lakše procijenili ovaj navodni incident, prisjetimo se nekoliko povijesnih činjenica.

Polaganje prava Jorgea Bergoglia na papinstvo (kao ‘papa Franjo’) počelo je 13. ožujka 2013. To se nije moglo dogoditi bez da je ‘papa’ Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) prvi napustio položaj, što je i učinio 28. veljače u 8 sati. :00 min popodne po lokalnom vremenu, u trenutku kada je njegova unaprijed najavljena ostavka stupila na snagu.

Unatoč svim teorijama da je Ratzingerova ostavka bila manjkava i samim tim nevaljana, namjerno ili slučajno, podsjetimo, on je službeno izjavio da ostavku podnosi “na način da je od 28. veljače 2013. u 20 sati Rimska stolica, Stolica svetog Petra, bit će upražnjena i konklavu za izbor novog vrhovnog pontifeksa morat će sazvati oni čija je to nadležnost” (Benedikt XVI., Deklaracija od 11. veljače 2023.).

Međutim, ono što je najvažnije razumjeti jest da Benedikt XVI. nikako nije mogao dobiti papinstvo od početka 2005., stoga nije imao ništa od čega bi mogao odstupiti:

– Nevaljana ostavka ili nevaljani izbor? Ratzingerovo poricanje papinskog primata

Tako je 11. veljače 2013. Benedikt XVI. objavio svoju namjeru podnijeti ostavku, a mnogi će se sjetiti da je upravo na današnji dan, kasnije noću, munja udarila u kupolu bazilike svetog Petra, i to ne jednom nego dva puta :

Evo nas brzo nazad u sadašnjost. Navodno je udarila još jedna munja, a ovoga puta bio je to kip svetog Petra na ili u blizini Bergogliovog starog gazišta.

“Kad Bog kaže da nisi papa”, komentirao je jedan korisnik Twittera, nadajmo se (ali ne nužno) na dušu:

Ne, Fred Simon. Munja je pogodila kip svetog Petra i oštetila ga, u pokrajini Buenos Aires, tako Bog ne daje svijetu do znanja da Bergoglio u Rimu nije papa. Želite li znati kako nam Bog daje do znanja da otpadnik Bergoglio nije papa? Pa, evo malog izbora:

 • Franjo: Različite religije su ‘obogaćenje’ za čovječanstvo
 • Franjo na Međureligijskom kongresu: ‘Čovjek je put za sve religije’
 • ‘Navjestite ples ravnoteže i harmonije’: Franjo potpisuje ludu međuvjersku klimatsku izjavu
 • ‘Promjena paradigme’: Franjo izdaje katastrofalan Motu Proprio usmjeren na teološku revoluciju
 • Izgradnja raja na zemlji: Franjina poruka za Svjetski dan migranata
 • Masonsko bratstvo umjesto Isusa Krista: Franjina poruka za Svjetski dan mira ne iznenađuje
 • Franjo muslimanskim starješinama: ‘Samo će nas transcendencija i bratstvo spasiti’
 • Naturalizirati da bi neutralizirao: Kako Franjo lukavo lišava Evanđelje njegovog nadnaravnog karaktera
 • Otpadnik luta: Franjo kaže da je bratstvo “sidro spasenja za čovječanstvo”
 • Indiferentizam za djecu: Franjo podupire međureligijski “Park susreta” u Argentini
 • Otpadnik Bergoglio podržava svjetske religije kao “različite načine dolaska do Boga”
 • Franjo proširuje “Božji narod”: Sada uključuje sve religije!
 • Dobrodošli u Religiju bratstva: Franjo objavio opasan novi “Papin video”
 • Otpadnička Abu Dhabi deklaracija o ljudskom bratstvu
 • Naturalizam u punoj snazi: Franjo o postojanju svih religija

TAKO znamo da Franjo nije papa: jer on obično čini stvari koje bi božanska pomoć za papinstvo spriječila pravog papu da čini – stvari koje bi, da ih radi pravi papa, posve uništiti i učiniti besmislenom (malo opasnom!) instituciju papinstva.

Kakvu božansku pomoć, možda se pitate? Onaj o kojem se govori u bezbrojnim učiteljskim izjavama o papinstvu:

Kao što je naučavao papa Pio XI.

…[I]kako nikakvo krivotvorenje ili iskrivljavanje božanskog zakona, nego pravo istinsko poznavanje njega, ne bi moglo prosvijetliti umove ljudi i voditi njihovo ponašanje, potrebno je da se sinovska i ponizna poslušnost prema Crkvi kombinira s odanošću Bogu i želju da mu se podložimo. Jer sam je Krist učinio Crkvu učiteljicom istine iu onim stvarima koje se tiču ispravnog uređenja moralnog ponašanja, čak iako neka spoznaja o istome nije izvan ljudskog razuma. …[Bog] je postavio Crkvu za čuvara i učitelja cjelokupne istine o vjeri i moralnom ponašanju; stoga bi joj vjernici trebali iskazati poslušnost i podložiti svoje umove i srca kako bi bili sačuvani neozlijeđeni i slobodni od pogrešaka i moralne pokvarenosti, te kako se ne bi lišili te pomoći koju je Bog dao s takvom velikodušnošću, trebali bi pokazati tu dužnu poslušnost ne samo onda kada Crkva nešto definira svečanim sudom, nego također, u odgovarajućem omjeru, kada se konstitucijama i dekretima Svete Stolice propisuju i osuđuju mišljenja kao opasna ili iskrivljena.

Stoga neka i vjernici budu na oprezu od precijenjene neovisnosti osobnog suda i te lažne autonomije ljudskog razuma. Jer sasvim je strano svakome tko nosi ime kršćanin vjerovati svojim vlastitim mentalnim snagama s takvim ponosom da se slaže samo s onim stvarima koje može ispitati iz njihove unutarnje naravi, i zamišljati da Crkva, koju je Bog poslao da poučava i vodi sve narode, nije upućen u sadašnje stvari i okolnosti; ili čak da se moraju pokoravati samo u onim stvarima koje je ona odredila svečanom definicijom, kao da bi se njezine druge odluke mogle smatrati lažnima ili da izlažu nedovoljan motiv za istinu i poštenje. Naprotiv, karakteristika svih pravih Kristovih sljedbenika, pismenih ili nepismenih, je da dopuste da budu vođeni, te vođeni u svim stvarima koje se dotiču vjere ili morala od strane Svete Crkve Božje preko njenog vrhovnog pastira, rimskog prvosvećenika, koji je sam vođen Isusom Kristom Gospodinom našim.

(Papa Pio XI., Enciklika Casti Connubii, br. 103-104; podcrtavanje dodano.)

I ne, Franjina prisutnost u Vatikanu nije samo stvar postojanja ‘lošeg’ Pape, kao što je Crkva imala nekoliko puta u prošlosti:

Dakle, je li navodni udar groma u kip svetog Petra u blizini Buenos Airesa znak s neba koji najavljuje kraj vladavine zabluda ‘pape’ Franje? Budimo iskreni: nitko ne zna. Možda i jest; možda i nije.

Ipak, najvažnija točka je sljedeća: stvarno nije važno. Svatko tko, posebno u ovoj fazi, traži munju da mu kaže je li čovjek koji je objavio hrpe bogohuljenja, bezbožnosti, skandala, hereze, pogreške i svetogrđa u svom službenom učiteljstvu zapravo Kristov namjesnik koji drži vrata pakla od prevladavanja, nije razumio što je papinstvo ili kako katolicizam funkcionira.

Oh dobro. Ako ništa drugo, ova munjevita priča je barem jedna stvar: krajnje zabavna.

Izvor: Novus Ordo Watch izvor slike: popehead.substack.com

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved