Connect with us

Vijesti

Mađarski nadbiskup Márfi: Slobodni zidari, muslimani i LGBT ideologija prijete kršćanskoj Europi

Published

on

U prošlomjesečnom intervjuu za mađarski list Magyar Jelen, nadbiskup emeritus Gyula Márfi iz Veszprema upozorio je na višestruki napad na europsko kršćanstvo od strane ljevičarskih snaga unutar Europske unije.

“Jedan od najupečatljivijih znakova antikršćanstva Europske unije,” rekao je, “jest to što njezin ustav nije spomenio europske kršćanske korijene”, što su istaknuli papa sveti Ivan Pavao II. i papa Benedikt XVI.

“Oni pišu o grčko-rimskim tradicijama i prosvjetiteljstvu, ali ne o kršćanstvu”, rekao je nadbiskup Márfi, misleći na Ustav Europske unije. “Ipak, antička kultura i umjetnost preživjele su upravo zahvaljujući kršćanima: spise Vergilija, Tacita, Homera i drugih prepisivali su redovnici u svojim ćelijama.”

Naveo je i opaki antiklerikalizam usmjeren prema papi Benediktu XVI. koji je inzistirao na važnosti kršćanstva za europsku civilizaciju.

Nadbiskup Márfi identificirao je slobodno zidarstvo, dugogodišnjeg neprijatelja Katoličke Crkve, kao glavnu skupinu koja radi na sekularizaciji Europe.

“Cilj slobodnih zidara je ‘osloboditi’ Europu od kršćanstva”, rekao je. “Kako bi to postigli, spremni su upotrijebiti sva sredstva, iskorištavajući svoju lobističku snagu da se infiltriraju među čelnike Unije.”

Umirovljeni nadbiskup također je ukazao na masovnu migraciju muslimana kao glavno sredstvo slabljenja europske kršćanske kulture.

“Po mom mišljenju, muslimani su također pozvani da Krista i kršćanstvo izbace iz Europe”, rekao je za Magyar Jelen.

“Danas se slobodni zidari i muslimani okupljaju kako bi učinili da kršćanstvo nestane iz Europe”, primijetio je. “Bilo je praktički isto kao u doba Spasitelja, kada su pismoznanci i farizeji surađivali sa svojim smrtonosnim neprijateljem, Poncijem Pilatom, kako bi maknuli Isusa s puta.”

“U multikulturalnom, mješovitom društvu,” nastavio je, “pojedinac gubi svoj identitet, osjećaj identiteta, kulturu, vjeru, jezik, praktički sve,” što ga čini lakše podložnim za manipulaciju moćnih korporacija “koje žele pretvoriti cijelu Zemlju u ogromnu kolektivnu farmu, u kojoj nema etničkih, nacionalnih i vjerskih identiteta, samo poslušni radnici i potrošači proizvedeni prema standardima.”

Ali europski liberali “u konačnici će sami sebe uništiti” prihvaćanjem velike muslimanske migracije, rekao je, jer “islam nikada neće prihvatiti njihova liberalna načela”.

Nadbiskup Márfi dugo je bio otvoreni kritičar ljevičarske useljeničke politike, što ga je dovodilo u sukob s papom Franjom, koji je prihvaćanje nesputane migracije učinio središnjom temom svog pontifikata. Dapače, Sveti Otac tražio je od svake župe da prihvati izbjegličke sirijske obitelji.“

“Vođe muslimanskih masa jasno vide da je situacija sazrela za okupaciju otpadničkog kontinenta”, oštro je upozorio tada Marfi.

U svom intervjuu nadbiskup Márfi aludirao je na dugu muslimansku povijest nasilja i terorizma protiv kršćanske Europe, a posebno Mađarske, koja je pretrpjela široka razaranja od strane Turaka tijekom osmanskih ratova.

“Oni su ovdje u Mađarskoj 150 godina, znamo koliko su razaranja izazvali”, rekao je o muslimanima. “Mi Mađari još uvijek donekle nosimo sjećanje na to u genima.”

Unatoč ozbiljnoj opasnosti koju islam predstavlja za europsko kršćanstvo, nadbiskup Márfi nazvao je LGBT ideologiju još “većom prijetnjom” i oštro osudio prihvaćanje homoseksualizma u većem dijelu Europe.

Legalizacija istospolnih “brakova” je “smrtni grijeh”, potvrdio je prelat. “Žao mi je što se to već dogodilo u većini europskih zemalja.”

Nadalje je naglasio zaštitu prava djece od radikalnog LGBT pokreta. “Usput, u vezi s LGBTQ pitanjem, ne smijemo zaboraviti prava djece”, inzistirao je.

Mađarska je 2021. donijela zabranu promicanja homoseksualnosti i rodne zabune maloljetnika u obrazovanju i medijima, što je potaknulo pravni postupak od strane EU-a, koji je prethodno tužio zemlju zbog njezine stroge useljeničke politike.

Nadbiskup se dodatno dotaknuo raširenog prihvaćanja LGBT ideologije među katoličkom hijerarhijom u Njemačkoj, nazvavši situaciju “katastrofalnom”.

“Ni to ne razumijem, ovo se ne može opravdati”, rekao je. “Situacija u njemačkoj Crkvi je stvarno katastrofalna.”

“Značajan dio njemačkih katoličkih svećenika sada blagoslivlja istospolne ‘brakove’, kao i kohabitaciju”, istaknuo je. “Ovo više nije kršćanstvo, već je od antikrista.”

“Moramo se jako držati svoje vjere”, zaključio je nadbiskup Márfi prenosi QuoVadisCroatia

Q

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved