Connect with us

Vijesti

OBVEZNO CIJEPLJENJE U RH? Žestoki komentari gnjevnih građana…

Published

on

Tekst s fb profila Marine Kralik, o probnim balonima ‘elite’ koja pokušava prisiliti svekoliko pučanstvo na obvezno cijepljenje, jasno bez ikakve odgovornosti za posljedice, proizvođača, distributera ili države, prenosimo u cijelosti.

”Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravljalo je o tome kako građane natjerati da se cijepe. Oni koji se budu protivili mogli bi postati građani s manjim pravima. Nećeš cjepivo? Ok, onda ostaješ kod kuće na 30 posto plaće…”, najavljuje tjednik Express, a prenosi 24sata. U komentarima ispod teksta mnogi su iskazali gnjev i ogorčenje:

‘Ne postoji taj koji će me natjerati da se cijepim’. ‘Ako do toga dođe – moglo bi biti svega’. ‘Nabijte si ga u rit, nismo se rodili da bi vama bili pokusni kunići’.’

Otkud vam pravo da prisiljavate ljude na ovakav ili onakav način da se cijepe?!’

‘Sramotno, jadno i žalosno’, samo su neki od komentara čitatelja

Unatoč činjenici da je novo cjepivo, sudeći prema informacijama koje su prenijeli glavni mediji, rađeno u popriličnoj žurbi, da nije posve učinkovito (govori se o 70 postotnoj djelotvornosti) te da nisu još dovoljno dobro ispitane sve moguće nuspojave…, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i predsjednik Zoran Milanović prije nekoliko dana najavili su mogućnost da će cijepljenje protiv Covid-19 u Hrvatskoj biti obavezno?!Nisu to nedvosmisleno tvrdili, već su svojim izjavama, kako se čini, ispipavali teren, odnosno ‘puštali balone’ ne bi li vidjeli kakva će biti reakcija građana.

A budući da je izostala bura negodovanja (barem ju u glavnim medijima nismo mogli zamijetiti), u javnost sada cure nove informacije o tome na koji način nas vladajuća oligarhija, prema svemu sudeći, planira prisiliti da se cijepimo.

Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravljalo je, piše 24 sata, o tome kako građane natjerati da se cijepe.

Kazne za one koji neće htjeti iglu”

Bit će to najveća logistička akcija u povijesti, a oni koji joj se budu protivili mogli bi postati građani s manjim pravima. Nećeš cjepivo? Ok, onda ostaješ kod kuće na 30 posto plaće…”, bombastično najavljuje tjednik Express, a prenosi 24sata.

Potom dodaju: ”Vijeće za nacionalnu sigurnost u ponedjeljak je dotaknulo ne samo pitanje obaveznog cijepljenja građana protiv bolesti Covid-19, kad cjepivo jednom bude registrirano za široku primjenu, nego i potencijalne mjere kojima će građane na to “motivirati”.

Svima je jasno da će otpora cjepivu biti, i to ne malog. Spomenute su prve ideje koje treba razmotriti. Između ostalog, na repertoaru su bila neka nimalo bezazlena rješenja za one koji budu odbijali cjepivo. Postoji, primjerice, mogućnost udaljavanja s radnog mjesta zaposlenih u javnim i državnim službama koji odbijaju cjepivo, pri čemu bi zadržali posao, ali na njega ne bi smjeli dolaziti, i primali bi tek 30 posto plaće.

Za prvu ruku cjepiva će vjerojatno biti dovoljno samo za cijepljenje starijih građana i onih koji rade u rizičnim službama, no da bi se postigla dovoljna procijepljenost, injekciju bi trebalo dobiti barem 70 posto stanovništva.

Hrvatska ima oko tri milijuna punoljetnih građana, i bude li cjepivo do daljnjega zaobišlo djecu, maloljetne općenito, trebat će cijepiti više od dva milijuna ljudi…

Na raspolaganju su još neke opcije kako građane privoljeti na cijepljenje, ne nepoznate u povijesti. One koji se ne žele cijepiti ograničiti se može i zabranom upisa na fakultete, kao što već odavno necijepljena djeca ne bi smjela biti primljena u vrtić, odnosno školu. Na raspolaganju su i druga ograničenja, koja mogu biti uvedena i na lokalnim nivoima, ali i od samih poslodavaca.’

Obavezno cijepljenje postaje pitanje državne sigurnosti’

Hoće li, i kakve odluke na kraju završiti na stolu, pokazat će vrijeme, no da bi vrijedile, morat će se filigranski riješiti sve ustavno-pravne dileme, pitanja sloboda i diskriminacije necijepljenih. Upravo zato, može se neslužbeno čuti, obavezno bi cijepljenje moglo postati pitanje državne sigurnosti, pa puno mjesta za pozivanja na neka druga prava u tom slučaju ne bi moglo biti.

Da je Vijeće za nacionalnu sigurnost otvorilo pitanje obaveznog cijepljenja, otkrio je u utorak predsjednik Zoran Milanović, dok je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović poručio kako će se pobrinuti da se procijepljenost od 70 posto i dogodi!”, piše, između ostaloga, tjednik Express, a prenosi 24 sata.

No, ni Milanović, ni Božinović, kao ni autori teksta koji najavljuje obavezno cijepljenje, nisu ni otvarali temu sigurnosti cjepiva, odnosno mogućih štetnih nuspojava cijepljenja, kao ni temu odgovornosti proizvođača cjepiva i države te pitanje odšteta onima koji eventualno budu imali zdravstvene posljedice nakon cijepljenja (tko će ljudima s nuspojavama platiti odštetu za moguće izgubljeno zdravlje?).

Nuspojave cijepljenja postale zabranjena tema

Zbog čega se taj vrlo važan dio problema niti ne spominje?

Možda zato jer je govoriti o nuspojavama postalo gotovo pa zabranjena tema; jer one koji o tome nešto javno zucnu, ‘misaona policija’ u zadnje vrijeme nerijetko pribija na stup srama. Na čelo im pri tom (bez obzira na argumente onih koji imaju bojazan od cjepiva i koji smatraju da nije u redu bilo koga prisiljavati na cijepljenje, sve dok nitko ne želi biti odgovoran za moguće nuspojave) – zalijepe etiketu na kojoj piše: ‘antivakser’. A to je danas, kako se čini, poprilično opasna stigma.

Zato, umjesto polemiziranja s rastućim totalitarnim tendencijama, pojedinci na društvenim mrežama radije dijele stare novinske tekstove objavljene u vrijeme kada se još smjelo i moglo izvještavali o zdravstvenim tegobama pojedinaca koji su se svojedobno cijepili protiv tzv. Svinjske gripe.

Tako i danas na društvenim mrežama cirkulira tekst Večernjeg lista iz rujna 2012. godine, čiji naslov glasi: ”Zbog cjepiva protiv svinjske gripe oni danas hodaju na štakama”.

Zbog velikog javnog interesa za ovu temu, ovdje prenosimo spomenuti tekst, kojega su potpisale novinarke Sonja Hoffman i Renata Rašović: ”Nakon što je potkraj srpnja Hrvatska agencija za lijekove izvijestila da je dvoje građana preminulo, a troje teško oboljelo od Guillian-Barreova sindroma (GBS), koji se pojavljuje kao nuspojava cjepiva protiv tzv. svinjske gripe, oboljeli, ali i obitelji umrlih, razmišljaju o zajedničkoj tužbi protiv proizvođača, tvrtke Novartis.

Riječ je o cjepivu kojim je u jeku pandemije od prosinca 2009. i u prvim mjesecima 2010. cijepljeno oko 20 tisuća Hrvata. Stoga brojka od pet žrtava, čini se, neće biti konačna. Novinari Večernjeg lista jučer su razgovarali s još jednom žrtvom, Vladom P. iz Zagreba koji je nakon cijepljenja preko noći postao 80-postotnim invalidom.

”S obzirom na to da zbog srčane bolesti spadam u rizičnu skupinu, te 2009. odlučio sam se u Domu zdravlje Trnje cijepiti protiv obične, ali i pandemijske gripe. Jutro nakon cijepljenja osjetio sam kako mi noge trnu, ali sam ipak otišao na posao. No, sutradan više nisam mogao stajati na nogama, niti sam mogao mokriti. Završio sam u Vinogradskoj gdje nisu mogli postaviti dijagnozu pa sam zatražio drugo mišljenje, od dr. Josipa Paladina. Tamo su mi napravili tri pretrage i postavili dijagnozu: GBS – prisjeća se Vlado P. (60), inače djelatnik HRT-a (u tekstu Večernjeg iz 2012. objavljena su puna imena i prezimena oboljelih – no budući da je prošlo dosta vremena od tada, identitet tih ljudi ćemo ovdje zaštititi – op. ur.)

Proizvođač se ogradio od eventualnih nuspojava?!

Nakon dvije i pol godine bolovanja, vratio se na posao, ali ne na isto radno mjesto jer je u međuvremenu postao teški invalid.

– Sve ovo vrijeme nisam razmišljao o tužbi protiv proizvođača jer sam dragovoljno pristao na cijepljenje. Međutim, nakon napisa u medijima, ponovno sam potražio taj formular o pristanku i vidio da sitnim slovima piše da sam “upoznat s nuspojavama”, a nisam bio. Sad ću se posvetiti tužbi – kaže V. P.

Te 2009. godine, naime, HZZO je raspisao natječaj za nabavu cjepiva, a pobijedio je Imunološki zavod koji je distribuirao Novartisovo cjepivo. Zanimljivo je da je, kako neslužbeno doznajemo, Novartis u ugovoru s Imunološkim zavodom potpisao i stavku kojom se ograđuje od eventualnih nuspojava na svoje cjepivo.

– Imunološki zavod želio je da se isto unese i u ugovor s HZZO-om, no mi smo to odbili – rekao je tadašnji direktor HZZO-a Tihomir Strizrep. Unatoč tome, tvrdi odvjetnik Josip Mađarić kojemu se javljaju oštećeni pacijenti, svi oni za narušeno zdravlje mogu tužiti i proizvođača i distributera, ali i liječnike koji su im u domovima zdravlja injektirali doze. Međutim…

– One koji se odluče na tužbu, zbog činjenice da je taj sindrom povezan i s respiratornim infekcijama, čeka duga i teška borba za dokazivanje odgovornosti – poručio je Mađarić.

Britanska agencija GBS povezala s pandemijskim cjepivom

Dr. Srećko Sladoljev, “zviždač” iz Imunološkog zavoda koji je u međuvremenu odlukom suda vraćen na posao, još je 2009. predvidio da će pacijenti koji su primili cjepivo sigurno oboljeti od GBS-a, autoimune bolest koja razara živčane završetke i paralizira mišiće.

– Riječ je o bolesti koja se “prirodno” javlja na milijun slučajeva, pa su upravo niska pojavnost i prepoznatljiva etiologija ključne za prepoznavanje opasnosti od cjepiva u špricama. Britanska regulatorna agencija je 2010. povezala GBS s pandemijskim cjepivom. U Hrvatskoj je petero oboljelo od GBS-a, dvoje je umrlo. To je nekoliko stotina puta veća incidencija od “prirodne” – kaže dr. Sladoljev, dodajući da sve stradale, osim jedne osobe, povezuje pandemijsko cjepivo.

– Dvije nas stvari nepogrešivo usmjeravaju na povezanost cjepiva i GBS-a: “prirodni” GBS razvija se sporo, potrebna su mu desetljeća, smrtni ishod je neizbježan. GBS “uzrokovan cjepivima” razvija se naglo, potrebno je nekoliko mjeseci da se akutizira. GBS je rijetka bolest, podaci otprije nekoliko godina govorili su o jednom oboljelom na milijun ljudi. Ako među 10.000 cijepljenih već imate 5 oboljelih od GBS-a, postavljate si pitanje: što je tome uzrok? To je “proboj” od 500 puta u odnosu na normalnu statistiku. Što biste zaključili nego da je riječi o cjepivima? – kaže.

Gušte J. iz Vodica tijekom pandemije svinjske gripe odlučio je cijepiti se. Dva tjedna potom počeli su prvi zdravstveni problemi i dijagnosticiran mu je Guillain-Barreov sindrom. Uslijedili su sepsa, bolest jetre, tri upale pluća pa i pad u komu. Danas je 100-postotni invalid koji se kreće s pomoću štaka.

Osječanka Đurđica R. nakon cijepljenja ostala je gotovo nepokretna, a odlučila je tužiti Imunološki zavod koji je uvezao cjepivo protiv svinjske gripe, kao i Novartis. Pravdu za majku Sofiju Nešić iz Velike Gorice, koja je nakon cijepljenja umrla, traži i njezina kći”, pisao je Večernji list u rujnu 2012. godine.

‘Ne postoji taj koji će me natjerati da se cijepim!’

I premda glavni mediji ne govore i ne pišu o tome da mnogi građani žestoko negoduju zbog mogućeg prisilnog cijepljenja (iz čega bi netko mogao pomisliti da je Hrvatima svejedno), veliko ogorčenje i bura negodovanja i ‘iz aviona’ se mogu primijetiti u komentarima čitatelja ostavljenim ispod tekstova koji najavljuju kazne za one koji odbiju primiti cjepivo.

Ovdje prenosimo dio komentara ispod teksta ”Nećeš cjepivo? Ok, onda ostaješ kod kuće na 30 posto plaće…”: ”Ma kakvih 30%… Odo na socijalu odmah od sutra. Nek’ ti onda mama puni proračun radom!”

”Problem je što demokracija već duže vrijeme ne živi u Republici Hrvatskoj”.

”Dnevna doza medijskog zastrasivanja”. ”Diktatura… ljudi trgnite se, sad ili nikad”.

”To ne bi smjela biti politička odluka, nego odluka kompetentnih stručnjaka.., koji imaju muda otvoreno reći svoje mišljenje.. Ali, takvima brane govoriti. Zašto?”

”Ne postoji taj koji će me natjerati da se cijepim”.

”Mislim da – ako do toga dođe – moglo bi biti svega”.

”Ovo je horor, kako nedovoljno testirano cjepivo može biti obavezno?”

”Neće me cijepit bez sile a na nju ću odgovoriti istom”.

”Odmah tužba protiv poslodavca. Ne može ti nitko govorit da se cijepiš, zakon je jasan”.

”Otkud vam pravo da prisiljavate ljude na ovakav ili onakav način da se cijepe?! Sramotno, jadno i žalosno”.

Nažalost, bojim se da će promijeniti Ustav. Rekao je Milanović… Samo treba uskladiti zakon prema našim odlukama i bit će sve u skladu”.

”Nećeš potpisati ODGOVORNOST za nuspojave od primjene netestiranog cjepiva? Otkaz, zbog rada protiv interesa građana koji su te izabrali!”

”To je ucjena. Ma tko to na svijetu može narediti da se moram cijepiti ako sam zdrav i ne osjećam se bolestan. Što ako se osoba razboli, ili mu organizam to ne prihvati pa ostane invalid? Što onda? Hoće li onda reći – umro je jer se nije htio cijepiti?”

”Nabijte si ga u rit, nismo se mi rodili da bi vama bili pokusni kunići!”, samo su neke od reakcija koje su čitatelji ostavili ispod gore citiranog teksta.

Advertisement

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved