Connect with us

Vijesti

PIJANI BOGATAŠI I ZLATNI PADOBRANI Europske mirovine

Published

on

  Nakon što je Ursula von der Leyen upozorila svoje “ministre” neka paze što govore o njoj ili će im se oduzeti mirovine red ih je pogledati – donosi Hladna istina, djelomično prenosimo.

Europske mirovine ili preciznije mirovine europskih komesara su zbog svoje visine praktički zabranjena tematika u Europi.

  Po definiciji komesara, mi imamo Europsku komisiju u kojoj sjede europski povjerenici što predstavlja nelogičnost. Mi bi trebali imati ili Europsku komisiju u kojoj sjede komesari ili Europsko povjerenstvo u kojem sjede povjerenici !? Na Hladnoj istini mi stoga koristimo pojam komesari zajedno s njegovom jasnom implikacijom. Inače važno je dodati da praktički sve članice koriste pojam komesar !?

  Nakon što smo to rekli red je sada skočiti u srž današnje kontroverze. Thierry Breton je izuzetno bogati čovjek koji posjeduje vlastiti dvorac i istovremeno komesar za unutrašnje tržište (i industriju). Kako je navršio 69 godina on sada igra svoju posljednju europsku igru,a ako ona ne uspije povući će se svoj dvorac, u mirovinu.

  Ta njegova posljednja igra je postati predsjednik Europske komisije, oduzeti Ursuli von der Leyen drugi mandat. To da ona ima veliku mogućnost biti još 5 godina predsjednica Europske komisije nam je ukazalo zasjedanje Europske pučke stranke. Na njemu ju je ova najpopularnija europske “stranka” 07.03.2024. gotovo plebiscitno nominirala za drugi mandat.

  Tu bi priča završila da se samo 2 dana kasnije u priču nije upleo europski komesar Thierry Breton. U svojoj izjavi on ukazuje da Ursulu von der Leyen možemo slobodno reći u vlastitoj stranci mrze. Kao dokaz za to Breton navodi da je na okupljanju stranke od 737 osoba s pravom glasa za nju glasovalo samo njih 400. On je u pravu jer to bi bilo kao da za Plenkovića na Saboru HDZ-a glasa samo malo više od 50 % članova.

  Službena reakcija Ursule von der Leyen ili preciznije sekretara Europske komisije je izašla na vidjelo 12.03.2024. Ona govori da se Komesari trebaju ponašati u skladu s integritetom i diskrecijom, a završava s komesari će izgubiti pravo na mirovinu ako se ne ponašaju u skladu s pravilima. U prevodu oni će izgubiti mirovinu ako budu kritizirali Ursulu von der Leyen.

  Koliko ta mirovina iznosi je puno problematičnije pitanje jer je obavijeno velom tajnosti. Mi na primjer znamo da član Europskog parlamenta ulazi u mirovinu s 63 godine starosti, a ona iznosi 3.5 % po godini staža u parlamentu. To znači da mirovina člana Europskog parlamenta u jednom mandatu (5 godina) sada iznosi oko 1700 eura. Tome trebamo dodati i zlatni padobran pošto europski parlamentarac može dobiti više od 241 000 eura pri napuštanju dužnosti.

  Sada kada ste vidjeli te podatke možete samo zamisliti koliko iznosi mirovina europskog komesara i njegov zlatni padobran. Dovoljno nam ispadne konstatirati da plaća europskog komesara iznosi 26 000 eura, oko 3/4 plaće američkog predsjednika i na osnovu toga se računa mirovina. Riječ je o mirovini koja može iznositi 70 % posljednje plaće.

  Jedan prastari podatak o mirovinama europskih komesara nam govori da oni dobiju i milijunski zlatni padobran. U vezi toga imamo istinitu priču iz 2009 kada je europski komesar izjavio da će odmah dati ostavku ako mu toliko iznosi mirovina. Nakon što je uvidio da je riječ o istinitom podatku odustao je od ostavke i govorio koliko teško on radi.

  Sve u svemu mirovine europskih komesara su iznimno nepopularna tematika koju mediji trebaju izbjegavati. Red bi onda bio da ih se ne stavlja u centar zanimanja pretnjama da će biti oduzete onima koji govore pogrešne stvari. To bi Ursula von der Leyen trebala znati !?

Vijesti

The Times: Macron na fotografiji imitira Putina Hoće li novi ‘macho’ ići u borbu u mogućem ratu?

Published

on

RATNI STROJ? Na novom fotografiranju u boksačkoj dvorani francuski predsjednik Emmanuel Macron zauzeo je poze koje podsjećaju na fotografije golih grudi Vladimira Putina, piše Times.

Na taj način francuski čelnik demonstrira “ultimativnu muškost” i želi pokazati da je “spreman za borbu”.

Macronov službeni fotograf Soazig de la Moissonnier objavio je nove fotografije na kojima se vidi kako znojni francuski predsjednik odlučno udara po boksačkoj vreći, piše Times.

List Nice-Matin vidio ih je kao odraz “superiorne muškosti” i usporedio ih sa slikama Putina golih prsa kako jaše konja ili vježba džudo.

Macron se nedavno prebacio s mirovnih inicijativa na ratoborne izjave o sukobu u Ukrajini, a karikaturisti ga prikazuju u vojnoj opremi kako vodi Francusku u rat.

Prema riječima poznatog političkog stratega Gaspara Gancera, šef države želio je pokazati da je “u dobroj fizičkoj formi”, “svrsishodan i pun energije”, a također i “spreman za borbu”.

Continue Reading

Vijesti

DOMINANTNI NARATIV Tko ima motiv za teroristički napad u Moskvi?

Published

on

Trenutno je mišljenje koje dominira van srednjostrujaških medija, da jedini koji imaju korist od Svjetskog rata je zapadna Duboka država, koja želi zaustaviti izbore u Americi i napunit džepove vojno-industrijskog kompleksa

Prema X profilu @WarClandestine postoje bar tri ‘entiteta’ koji bi mogli imati određene interese:

1 – SAD/NATO/Ukrajina stoje iza napada, u pokušaju da natjeraju Putina da eskalira i uvuče NATO u 3. svjetski rat punog opsega.

2 – Rusija je stajala iza napada kako bi opravdala značajnu eskalaciju.

3 – Nepoznati entitet izveden iz nepoznatih razloga.

Opcija 1 se čini kao najvjerojatnija, jer je Zapad jedini koji bi mogao imati koristi od ove situacije. Putin već ima svu potrebnu potporu da čini što god želi, ne treba ubijati vlastite civile da bi opravdao rat u kojem je već, tek nakon izbora na kojima je dobio 88% glasova.

Akteri duboke države su ti koji očajnički žele započeti globalni rat. Rješava sve njihove probleme. Oni mogu otkazati izbore u SAD-u, dodatno proširiti svoju moć, a ratni stroj i dalje enormno zarađuje.

Bi li započeli WW3 da zaustave Trumpa? Apsolutno.

Continue Reading

Vijesti

JE LI DEMON POBAČAJA pokorio cijelu francusku naciju

Published

on

Misao koja je bila aktualna kroz sva razdoblja crkvene povijesti zapravo služi kao upozorenja za sva društva. Stari Latini su govorili: „Corruptio optimi cuiusque pessima“ (hrv. Kada se dobar čovjek pokvari, postaje najgori).

Ne trebate znati latinski jezik da bi razumjeli ovu misao. Naime, kada najbolji i najpametniji članovi društva postanu zli, oni čine veću štetu i eksponencijalno gore zločine od prosječnog čovjeka.

Prosječan čovjek obično nema sposobnost uzrokovati takvu štetu. Inteligentni i utjecajni to imaju te to i čine. Isto se može reći i za cijele nacije. Kada nacije krenu putem zla, to znači krajnje uništenje same nacije i svijeta oko nje. I upravo sam tužan što je jedna katolička nacija – Francuska – krenula takvim putem.

Ako niste znali, Francuska je postala prva zemlja u svijetu koja je uvrstila pravo na pobačaj u Ustav.

Najstarija kći (Crkve)

Francuska se tradicionalno naziva „najstarijom kćeri Crkve“ jer je bila jedna od prvih nacija u Europi koja je u potpunosti prihvatila katoličku vjeru. Proces je započeo krštenjem franačkog kralja Klodviga davne 496. godine.

Nakon pada Rimskog Carstva, ostali narodi Europe još uvijek su bili poganska plemena koja su tek postupno postajala katolička zahvaljujući misionarskim naporima herojskih svetaca poput sv. Benedikta i njegovog reda (benediktinaca), sv. Kolumbana, sv. Augustina Canterburyjskog, sv. Bonifacija… Ali su Francuzi postali katolici u jednom trenutku, kao nacija su prihvatili katoličanstvo.

Od kada je papa okrunio Karla Velikog (800. godine), svi su francuski kraljevi prisezali prilikom krunidbe da će biti branitelji katoličke vjere u cijelom kraljevstvu. Čak ni protestantska reformacija (pobuna) u 16. i 17. stoljeću to nije mogla promijeniti.

Francuska je izgradila veličanstvene gotičke katedrale, dala je mnoštvo duhovnih zvanja i misionarskih redovničkih zajednica, dala je i stotine svetaca čija imena čujemo na njihove spomendane: sv. Ivanu Orleansku, sv. Tereziju od Lisieuxa, sv. Ivana Marija Vianneyja, sv. Martina, sv. Franju Saleškog, sv. Margaretu Mariju Alacoque, sv. Bernadette Soubirous…

Francuska je bila privilegirano mjesto Gospinih i Gospodinovih ukazanja: Paray le Monial, Lourdes, La Salette…

Pobačaj je zahvatio cijelu francusku naciju

Ali pobačaj je zaprljao najstariju kćer Crkve krvlju nevinih. Pobačaj donosi krvno prokletstvo na svaku zemlju koja prihvati zlu instituciju. I zapamtite, nedavno glasovanje francuske Skupštine velikom većinom za pobačaj (780 od 925 glasova) ne predstavlja samo legalizaciju pobačaja, nego predstavlja uvrštavanje pobačaja u sam Ustav nekoć katoličke nacije.

Kada je rezultat glasovanje javno objavljen, kabala odvratnih feminističkih radikala okupila se ispod Eiffelovog tornja i zakikotala, kako je rekao jedan pisac, „s veseljem koje se može nazvati samo demonskim“.

Osvijetlili su slavni Eiffelov toranj kao što je gradska uprava New Yorka osvijetlila Empire State Building na dan ekstremnog glasovanja o pobačaju i ukrasili ga svjetlećim znakom na kojem je pisalo: „Moje tijelo, moj izbor“, što ne može biti ništa drugo do đavolji slogan.

Ovo zlodjelo uništit će ono što je ostalo od katoličke vjere u najstarijim katoličkim zemljama ako se ne suprotstavimo.

I tu se odvija bitka. To je ista bitka s kojom se i mi sami suočavamo u svakoj državi Unije nakon poništenja presude u korist Roe protiv Wadea.

Uistinu, đavao nikad ne spava, a ne smijemo niti mi.

Evangelizacijski izazov

Vjerujem da je slabost vodstva Crkve dopustilo ovakvim zlima jačanje u našem svijetu, čak i u katoličkim zemljama poput Francuske, koje su jedno vrijeme bile potpuno prožete vjerom. Živimo u teškom vremenu za Crkvu i svijet.

Ipak, duhovno vodstvo nije samo na plećima klera. To je također i naša odgovornost, stoga moramo učiniti sve što je moguće da ojačamo vjeru u očajnim vremenima poput ovih i udružimo se s onim vođama i organizacijama koje se bore za vjeru.

Također uvrštavanje pobačaja u francuski Ustav vidimo kao veliki izazov za naše evangelizacijske napore.

Ono što se dogodilo u Francuskoj samo je još jedna potvrda zala na koje je Gospa upozorila u Fatimi prije više od sto godina. Ako se sjećate, Blažena Majka rekla je da svijet jako griješi i tražila je pokajanje za grijehe.

Stoga vas molim da se pridružite u djelima zadovoljštine Bogu za ove grijehe. Molim vas za molitvu kako ovo zlo ne bi napredovalo, nego kako bi molitva zapalila plamen vjere u nama i potaknula nas na veće napore za dovođenje duša Kristu. Neka ovo bude dio naših korizmenih molitvi i žrtava.

Zajamčimo vlastitim životima, obiteljima i društvom da najbolji među nama nikada neće biti pokvareni zlom, nego da će vjera blistavo gorjeti u tami svijeta i ponovno dati našem svijetu Kristovu nadu.

Neka Gospodin dovede Francusku do obraćenja! Još važnije, neka Gospodin dovede naš vlastiti narod do obraćenja!

Thomas J. McKenna

Ili će doživjeti nuklearnu katastrofu sodomsko-biblijskih razmjera. Već se nude ‘kandidati za operaciju’. Naime, mediji javljaju da je dopredsjednik ruske Dume Petr Tolstoj potvrdio je da Moskva razmatra i mogućnost nuklearnog napada na Pariz… doduše iz drugih razloga, ali dodajemo kao komentar osvrtu McKenne.

Thomas J. McKenna je osnivač i predsjednik „Katoličke akcije za vjeru i obitelj“

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved