Connect with us

Istaknuto

Pitanje „antifašistima“ Mesiću, Habulinu, Kolaru… jesu li masovna strijeljanja i zvjerska mučenja civila tijekom ’44. i ’45. g. antifašizam? A otkrivanje genocida Hrvata-‘degutantno’?

Published

on

Degutantno je više slušati i čitati ove lažne antifašiste kako odobravaju masovne zločine i likvidacije stotina tisuća ljudi.

U ime naroda masovno su likvidirali narod, zvjerski mučili, u logore zatvarali a proglašavali  se osloboditeljima i antifašistima. Doista kakvi su to ljudi, bez trunke čovječnosti i savjesti?

Ništa bolji, dapače čak i gori od nacista i fašista, jer se licemjerno kite pravednom borbom u ime čovječnosti, nečovječnim metodama. 

„Nema tog prava i slobode govora kojim bi se mogao opravdati povijesni revizionizam i širenje laži. Nacifašistička i ustaška strahovlada, koja je teško okaljala hrvatsko ime, ne može se nikako rehabilitirati. Nikakva privrženost demokraciji ne može tolerirati prihvaćanje simbola i pokliča koji podsjećaju na najtamnije razdoblje naše povijesti. Nikakva potreba homogenizacije nacije ne može poslužiti kao izlika za povijesno neutemeljeno izjednačavanje nacifašizma i komunizma – naglasio je Franjo Habulin, ističući da su NOB u Hrvatskoj i ostalim dijelovima Jugoslavije poveli upravo komunisti, a crvena petokraka je bila simbol borbe za slobodu i simbol pobjede

Ovu izjavu Franje Habulina parafrazirati ću iz  čisto ljudske, čovječne- humane  točke gledanja:

„Nema tog prava i slobode govora kojim bi se mogao opravdati povijesni revizionizam koji promiču komunisti-antifašisti koji su se teško ogriješili o pravila međunarodnoga ratnog prava i tada važećih međunarodnih propisa 1 počinjenih prema civilnom stanovništvu, većinom hrvatske nacionalnosti  o Ženevsku konvenciju o ratnim zarobljenicima iz 1929. godine, koji su se teško ogriješili prema djelu hrvatskog naroda pobivši cijelu jednu generaciju Hrvata, žena i djece i okaljali upravo Narodno-oslobodilačku borbu i zloupotrijebili narod pozivajući se da u ime slobode naroda provode masovne likvidacije, zvjerstva i zatvaranje u logore pripadnike istog naroda. Franjo Habulin se kao neka veličina postavlja iznad cijelog svijete i EU Parlamenta kada kaže da je povijesno neutemeljeno izjednačavanje nacifašizma i komunizma. Time samo pokazuje svoje loše obrazovanje i nepoznavanje povijesti.

 APSURD  I DEMAGOGIJA, Franje Habulina, Stjepana Mesića, Željka Kolara i ostalih „antifašista“:

-Znači komunisti slobodno smiju  ubijati koga god žele, a nacifašisti ne smiju.

Kada komunisti ubijaju to nije zločin, onda je to svijetlo razdoblje povijesti,  a kada nacifašisti ubijaju onda je to zločin, onda je to najtamnije razdoblje povijesti.

-Komunistički zločini počinjeni pod crvenom zvijezdom su dopušteni, dapače pohvalni i slavljeni, kao nešto pozitivno i DOBRO!?

-Nacifašistički zločini i simboli se osuđuju kao nedopušteni, kao ZLO!

Znači da ljudski život nije jednak za komuniste i nacifašiste.

Komunistima je dopušteno oduzeti ljudski život, veličaju ubijanje, a u isto vrijeme osuđuj kada to isto rade nacifašisti. I kako je onda povijesno neutemeljeno izjednačavanje nacifašizma i komunizma? Zar se ne radi o ljudskom životu i u jednom i u drugom režimu?

Zanimljivo Franjo Habulin priznaje da su komunisti sa crvenom zvijezdom petokrakom  poveli  u NOB, a inače govori da  komunizam i antifašizam nisu povezani. Stalno dokazujem i naglašavam da su se komunisti presvukli u antifašiste , a evo na koncu i on sam nehotice priznaje.

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj podijelio je 8.svibnja 2020. medalje kojima je predsjednik Rusije Putin odlikovao zaslužne hrvatske antifašiste. Tom prigodom 93 godišnja Zdenka Brčić izjavila je da je zgrožena pokušajima revizije povijesti!? A nije zgrožena počinjenim masovnim zločinima, koje su 45 godina sakrivali i pisali i pričali lažnu povijest!

Po Crnoj knjizi komunizma, na osnovu koje je izglasana Rezolucija Vijeća EU 1481/2006 –(original , St. Courtois, Le Uvre noir du communisme – Crimes, terreur,repression, Robert Laffont, Pariš 1997., 846 stranica. )   komunizam je iza sebe ostavio-100 000 000 ( sto milijuna ) mrtvih, procjenjuje se:

 SSSR na 20 milijuna umorenih i umrlih (od toga u vrijeme

“dekulakizacije”, tj. gladi i terora u Ukrajini, 1932.-33.: 6 milijuna)

– Kinu na 65 milijuna, broj tih žrtava se povećava (posebice u

Tibetu)

– Vijetnam na 1 milijun

– Sjevernu Koreju na 2 milijuna

– Kambodžu na 2 milijuna,

– Istočnu Europu na 1 milijun

– Latinsku Ameriku na 150.000

– Afriku na 1,7 milijuna

– Afganistan na 1,5 milijuna

– Međunarodni komunistički pokret (kominterna, španjolski

građanski rat…) i KP koje nisu na vlasti na oko 10.000.

Ukupno su dakle ljudske žrtve komunizma procijenjene na oko

100 milijuna u 75 godina, od 1917. do 1992.

Zajedničke karakteristike nacifašizma i komunizma:

“Deportacija, stavljanje u ropski položaj, ili masovna i sustavna praksa sumarnih

egzekucija, odvođenja osoba i njihovo kasnije nestajanje, zatim mučenje i drugi

neljudski postupci, inspirirani političkim, filozofskim, rasnim ili vjerskim

motivima i organizirani za izvršavanje dogovorenog plana protiv  civilnog pučanstva. Cenzura, fenomen “disidenata”, zatvorene granice, politička policija, logori, zatvori, psihijatrijske “klinike”, izvanpartijci kao građani drugoga reda itd…

Prema tome druže Franjo nije točno vaše razglabanje. Totalitarni režimi svi rade po istom represivnom  obrascu.

Neprestano mantranje „antifašista“ po  NDH, logoru Jasenovac i velikosrpsko SPC-ovo proglašavanje Svetih Novomučenika Jasenovačkih i prebacivanje krivnje na sadašnju Hrvatsku državu, a sakrivanje što je bilo sa  Nedićevom  Srbijom, logorima  po Srbiji,  te Srbijom koja je prva u Europi „ riješila židovsko pitanje“  jasno ukazuje na povezanost velikosrpske ideologije i sadašnjih antifašista na jugoslavenstvo i nepriznavanje hrvatske državotvornosti.

Zločin je zločin i komunistički zločini nisu manje zločini zato što su ih komunisti počinili, dapače!!!

Dok je o nacifašističkim zločinima sve poznato, nisu ih ni sakrivali, mnogi su procesuirani i osuđeni, Mussolini je obješen u Milanu, za noge, posebno naglašavam podmuklost, pokvarenost i licemjerje komunističkih zločinaca koji su ih iz predumišljaja sakrivali, negirali, pa nitko za njih nije odgovarao. Zato i misle da su dopušteni.

Nema nikakve dvojbe da su partizanski zločini bili smišljeni, planirani i provođeni u praksi od strane jugoslavenskog komunističkog vodstva na čelu s Josipom Brozom Titom.

Dok se s jedne strane optužuje cijeli hrvatski narod da je kriv za ustaška zlodjela, proces sučeljavanja sa zločinima koje su počinile jugoslavenske komunističke vlasti stoji, ne ide, kako se vidi iz izjava ne priznaju ih i nalaze apsurdna i smiješno jadna opravdanja.

Zločinci  koji su u ime komunističke ideologije, busajući se u antifašistička “junačka prsa” i kuneći su u crvenu zvijezdu petokraku,  nemilosrdno pobili više STOTINA tisuća nevinih ljudi, muškaraca, žena i djece, bacajući njihova mrtva tijela u rudnike, jame, fojbe…, zatrpavajući ih zemljom i kamenjem, da se zlodjela sakriju, kao da nikad nisu niti postojali

Zašto je onda problem da se takve tragedije nazovu pravim imenom – komunistički zločini nastali u pobjedonosnoj orgiji Titovih partizana? 

Kao što reče Franjo Habulin, da se opijeni pobjedom nisu znali nositi sa veličinom pobjede!?

I još od te „ veličine pobjede“ u Kumrovcu i Krapinsko-zagorskoj županiji rade turistički brand!? Na masovnim zločinima raditi turistički brand!? Kakvi su to ljudi, imaju li u sebi išta ljudsko!? Imaju, ljudsko ZLO, koje je i počinilo  te masovne zločine, a da mogu činili bi ih i danas.

Tijekom ustanka u Srbu, koji je započeo 27. srpnja 1941., u Brotnju, zaselku između Donjeg Lapca i Srba, okrutno je pobijeno šest obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12 djece u dobi od tri do 14 godina. Žrtve su bačene u obližnje jame na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu te u jamu Golubinka.

Zločin na otoku Daksa, blizu Dubrovnika (listopad 1944. ), zločini u Splitu (logor na Gripama i pogubljenja bez suda na Lovrincu)

Kevina jama (1943. – 1945.)

Zločini 1945.: Bleiburg, križni putevi, Macelj, Barbarin rov (Huda jama), rudnik Pečovnik.

Na području Slovenije evidentirano je više od 600 masovnih prikrivenih grobišta, a u Hrvatskoj više od 900.

Maribor, protutenkovski rov, dio rova je otkopan i ostatci 1179 žrtava pokopani u zajedničku grobnicu. Hrvatske vlasti nisu bile zainteresirane da preuzmu posmrtne ostatke!?

U Zagrebu i njegovoj okolici neki spominju čak 120 masovnih grobnica. Posebno se navodi partizanski pokolj u Gračanima (svibanj 1945.).

Jazovka, 814 posmrtnih ostataka, žrtve su bile uglavnom ranjenici, medicinsko osoblje i časne sestre iz zagrebačkih bolnica, koje su pripadnici Jugoslavenske armije prisilno odveli u svibnju 1945. godine, ubili  i bacili u jamu.

Pokolj na Kočevskom rogu, oko 30.000 žrtava. Zapovjednik jedinice koja je počinila pokolj bio je Simo Dubajić.

U poraću je ubijeno i umrlo (zbog loših uvjeta transporta i internacije) od 50.000 do 70.000 folksdojčera, pripadnika njemačke i austrijske manjine. Oni koji nisu odmah ubijeni bili su u sabirnim i radnim logorima Valpovo, Krndija pokraj Đakova, Josipovac i Tenja pokraj Osijeka, pusta Podunavlje u Baranji, Šipovac kraj Našica i Velika Pisanica pokraj Bjelovara, neki su od najvećih koncentracijskih logora na području Hrvatske za pripadnike njemačke nacionalne manjine, iako je sabirnih, radnih, pa i logora za radno nesposobne (starce i djecu) za Folksdojčere na području bivše Jugoslavije bilo više od 70. Službeno je evidentirano da je u logoru Josipovac stradalo 1067 žrtava. Procjena je da je u Radnom logoru Valpovo stradalo 13.000 (ubijeno ili umrlo od iscrpljenosti i bolesti), od kojih je 7767 slučajeva smrti dokumentirano.

https://www.jutarnji.hr/globus/ponosni-smo-sto-smo-svabe-4093269

Partizanska vojska u Hrvatskoj je od rujna 1944. do svibnja 1945. upravljala s 19 koncentracijskih logora, u kojima je Titov režim držao zatočene desetke tisuća hrvatskih civila i manji dio vojnih ratnih zarobljenika.

U Drugome svjetskom ratu i nakon njegova završetka partizani i njihovi potpomagači su na hrvatskim područjima ubili ukupno 663 svećenika, 30 časnih sestara i sjemeništaraca.

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/crkvena-knjiga-ubijenih-3871347

Godine 1945. ubili su 23 svećenika na Macelju, i u Širokom brijegu ukupno su ubili 68 hercegovačkih franjevaca.

Jame (fojbe, tal. foiba: krška jama), mjesta stradavanja civilnih i vojnih žrtava u 2 svj. Ratu.

Do sada je evidentirano i 88 Hrvata ubijenih u iseljeništvu od strane jugoslavenskih tajnih službi od 1945-1990.

Ukupno je ubijeno 536 833 ljudi, po dokumentima iz vojnog arhiva u Beogradu.

Tortura nakon rata: Kazneno-popravni dom Lepoglava, Stara Gradiška i više drugih zatvora za političke zatvorenike. Kroz KPD Lepoglava prošlo je više od 50.000 osuđenih, od toga broja bilo je 12.500 političkih zatvorenika. Slična situacija bila je i u KPD-u Stara Gradiška.

Goli otok – osnovan je 9. srpnja 1949., bio je u funkciji kao zatvor do 1988. godine. Zatočenike se slalo administrativnim odlukama bez suđenja, što je osobno odobravao Tito. U Hrvatskom državnom arhivu postoji popis zatočenika koji je sastavila UDBA. Bilo je zatočeno 15.173 muškarca i 928 žena. Popis nije kompletan jer se navodi i podatak da je kroz logor prošlo do 30.000 zatvorenika. Na Golom otoku su bili zatočeni komunisti, “nacionalisti” i oni koji nisu znali zbog čega su bili zatočeni. Život je (prema popisu) izgubilo 413 osoba (prirodna smrt, ubojstvo i samoubojstvo).

Politički logor na Svetom Grguru imao je istu namjenu kao i Goli otok. Neko vrijeme bio je radni logor za žene.

Zrin – Sisačka biskupija je tijekom arheoloških iskapanja naišla na mjesto masovne grobnice Hrvata pobijenih u Drugom svjetskom ratu.

U svojoj knjizi “Izgubljeni naraštaj” novinar Josip Grbelja navodi da je Hrvatska 1940. imala 330 novinara, a 1945: 131 novinar je emigrirao u strahu od likvidacije i progona, 100 novinara dobilo je doživotnu zabranu pisanja, 45 ih je promijenilo profesiju, 27 je dobilo pravo pisanja, a točno 38 novinara u Hrvatskoj je ubijeno dolaskom komunista na vlast.

Komunistički zločini nisu počinjeni samo u Hrvatskoj , već na teritoriju cijele bivše Jugoslavije:

Dragutin Safarić ima na svojoj stranici Pieta, http://www.safaric-safaric.si/   kartu sa zabilježenim 870 stratišta samo za Sloveniju.

Iz svega navedenog Hrvatska 8.listopada 1991.godine nije prekinula sve državno-pravne sveze sa SFRJ, kao što je Hrvatski Sabor jednoglasno izglasao!

A trebala je i procesuirati ratne zločine komunizma. Ali ne lustriranom Hrvatskom Pravosuđu bilo je bitno procesuirati hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i srpskim rezervistima koji su došli ratovati u Hrvatsku isplatiti odštetu. Doista nevjerojatno, ali istinito!

Nakon raketiranja Banskih dvora 7. listopada 1991.godine  postalo je jasno da  je Vojni vrh JNA planirao likvidirati avionskim bombama MK-82 predsjednika dr. Franju Tuđmana, predsjednika Predsjedništva SFRJ Stjepana  Mesića  i predsjednika Saveznog izvršnog vijeća SFRJ Antu  Markovića i na taj način očuvati SFR Jugoslaviju!

Velikosrpska agresija na Hrvatsku, potpomognuta sa JNA bila  je već žestoko u tijeku,  Balvan revolucija, Borovo selo, spaljene Ćelije, Četekovac , Voćin, Kijevo , protjerani Hrvati iz  Iloka, Aljmaša, Erduta i Dalja, napadi na Vukovar…pa je postalo očito da Jugoslavije kao države više nema.

Hrvatski Sabor sastao se u podrumu poslovne zgrade INA-e i 8.listopada 1991.godine jednoglasno izglasao Ustavnu ODLUKU, da

1. Republika Hrvatska od dana 8. listopada 1991. godine raskida državno-pravne sveze na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila dosadašnju SFRJ,

2. Republika Hrvatska odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dosadašnje federacije – SFRJ,

3. Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ…..NN 53/1991

Prema tome, Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske konstitutivni je akt kojim je proglašena Republika Hrvatska kao samostalna i suverena država iz kojeg ne proizlazi samo volja naroda izražena na referendumu od 19. svibnja 1991. godine, već i težnja za ostvarenjem državne neovisnosti, proistekla iz duge tradicije kontinuiteta hrvatske državnosti, za koju postoje precizni pravni argumenti, a napose iz bogate hrvatske povijesti počevši od 879.godine prvim pismom Pape Ivana VIII knezu Branimiru kojim ga priznaje za  hrvatskog  vladara.

Međutim Odluka  se nije mogla provesti  u djelo zbog  ne lustriranih yugo-struktura koje su ostale ili se uvukle u hrvatske državne i društvene institucije.

Hrvatskom  Pravosuđu je trebalo punih 26 godina da podigne optužnicu za granatiranje Banskih dvora,  a suđenje makar u odsutnosti još ni nakon 32 godine nije ni počelo! Sramotno, ustvari veleizdajnički!

Lili Benčik/hrvatskepravice

Istaknuto

Uz čestitku za Dan državnosti

Published

on

Hrvaticama i Hrvatima, jer je Hrvatska  prije svega država hrvatskog naroda, a uz Hrvate i 22 nacionalne manjine i ostalim hrvatskim državljanima čestitam Dan državnosti!

Nakon povijesnih lutanja, pogrešnih saveza i tragičnih uključivanja u druge države, Hrvati su uz ogromne žrtve i danak u krvi izborili svoju samostalnu državu Hrvatsku.

Dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik samostalne države Hrvatske rekao je;

„”Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo i nećemo nikom dopustiti sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude!”

Nažalost Hrvatska za mnoge nije bila željena država. U njoj živi još dosta onih koji je ni nakon 34 godine ne podnose i ne mire se s njenim postojanjem.

A ni Hrvatima nije onakva kakvu su željeli i očekivali. Dopustili su  da njome vladaju  stare jugoslavenske strukture,  njihovi nasljednici i sljednici uz europske i svjetske asocijacije i moćnike.

Imamo Hrvatsku, ali nemamo državu kojom vladaju Hrvati koji su je željeli, nego oni kojima nije stalo do njenog razvoja kao države hrvatskog naroda, koji  zloupotrebljavaju ljudska i manjinska prava i nameću svoj identitet, negirajući pravo Hrvatima na njihov identitet.

Nepravedna i netransparentna privatizacija, mediji u sumnjivom i netransparentnom vlasništvu, korupcija, nepotizam i sveopće urušavanje životnih vrednota, uzroci su nezadovoljstva i iseljavanja.

Hrvatska je nažalost podijeljena, pa se državotvorni i suverenistički Hrvati moraju za njeno uređenje tek izboriti.

Nakon detuđmanizacije 2000. razoreno je sve  što predstavlja hrvatsku državotvornost od strane vladajuće koalicije 2000. godine na čelu sa premijerom Ivicom Račanom i dva mandata predsjednika Stjepana Mesića!

Stjepan Mesić kao predsjednik države i vrhovni zapovjednik oružanih snaga razorio je pobjedničku Hrvatsku vojsku. Umirovio je 12 hrvatskih generala, raspustio sve ratne postrojbe i ostavio Hrvatsku bez obrane.

Iz osobnog animoziteta i mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu otvorio je javno stranom novinaru predsjedničku arhivu, što je postupak bez presedana u čuvanju državnih tajni i spisa. Te je spise zatim neselektivno dijelio Haškom tužiteljstvu, kojemu je bio tajni svjedok u procesu protiv Tihomira Blaškića. Takvo ponašanje suprotno je ustavnim dužnostima i ovlastima Predsjednika Republike, po članku 94 i članku 105 Ustava RH. NN 85/2010  

Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti. U slučaju Predsjednika Mesića svoju ustavnu obvezu nije ispunio ni Hrvatski Sabor, ni Ustavni sud, jer nisu pokrenuli postupak o ocjeni ustavne odgovornosti Predsjednika države.  Ustavni sud je po članku 129 dužan pratiti ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti te o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvijestiti Hrvatski sabor i odlučivati  u skladu s Ustavom, o odgovornosti Predsjednika Republike.

Znači da su u ovom Mesićevom ponašanju zakazale tri institucije hrvatske državnosti;

Predsjednik države svojim neustavnim ponašanjem, Hrvatski Sabor i Ustavni sud koji uopće nisu ni  pokrenuli postupak ispitivanja odgovornosti Predsjednika države.

Ivica Račan  kao predsjednik Vlade bio je odgovoran po članku 113 Ustava RH za rad Vlade i  gospodarski  razvitak   zemlje.

Prodajom  državnog bogatstva, zlatnih poluga, dokapitalizacijom Banaka iz Proračuna, a zatim njihovom prodajom,  narušena je  financijska i gospodarska  stabilnost i  sigurnost države.

Tako su Hrvati birajući nesposobne i politički neodgovorne stranke i pojedince kojima nije stalo do hrvatske sami sebi nažalost „uredili“ državu.

Međutim, Hrvatska je prekrasna zemlja sa bogato očuvanom tradicijom i kulturom, zemlja u kojoj pored hrvatskog naroda u suživotu mogu lijepo živjeti svi drugi i drugačiji, naravno uz uvjet da  je vole i poštuju kao svoju državu izgrađujući hrvatsku naciju!

Lili Benčik/ hrvatskepravice/ domoljubni.hr

Continue Reading

Istaknuto

Laži i obmane Stjepana Mesića i družine u Kumrovcu 2024.godine

Published

on

„Dan mladosti“ okupio je u  Kumrovcu  posjetitelje prosječne životne dobi od 89 godina!?

Kaže drug Stipe u svom govoru u Kumrovcu da komunizma nije bilo, da je to bila NOB?  Piše li to drug  Stipe, neku novu povijest NOB-a u kojoj negira ulogu Josipa Broza Tita  kao predsjednika KPJ u vođenju NOB-a.?

„Oni koji revidiraju povijest, moćni i preglasni trebali bi objasniti tko je ubio 80 000 ljudi, žena i djece u Jasenovcu samo zato što su različiti.

Katolička crkva u Jasenovac na dan obilježavanja proboja pošalje jednog svećenika, dok na Macelj dođu brojni biskupi, svećenici i časne sestre.

Mi imamo statističke podatke koliko je za vrijeme NDH u četiri godine ubijeno antifašista i ja ne znam o čemu oni misle kada govore o spomeniku žrtvama komunizma.

I tu nema komunizma: BILA JE TO NOB!

Kakve “žrtve komunizma” kada komunizma tada nije niti bilo…

Bila je to samo borba za čovjeka – BORBA ZA SLOBODU!“

Nas pionire osmoškolce učili su u  školi u Jugoslaviji  da je avangarda radnika i seljaka, Komunistička partija Jugoslavije na čelu sa drugom Titom povela narode i narodnosti Jugoslavije u Narodno-oslobodilačku borbu! Mi smo kao osmoškolci znali cijeli tijek NOB, sve ofenzive, a sada bivši predsjednik lupeta da nije bilo komunista, da je to bila NOB.

To je neki novi drug Stipe!? Od komunista, do ustaše. Od negiranja Jasenovca do optuživanja za Jasenovac. Od veličanja Tita, do negiranja Tita! Čista manipulacija, obmanjivanje javnosti , a vjerodostojnost nula.

Kako on voli tužakati zbog izgovorene riječi, neka samo tuži, pa ću mu na sudu predočiti tone knjiga u kojima piše da je pripremajući oružani ustanak, Politbiro Centralnog komiteta KPJ  u Beogradu  27. lipnja 1941.donio odluku o osnivanju Glavnog štaba Narodno oslobodilačkog pokreta Jugoslavije , za čijeg je zapovjednika imenovan generalni sekretar KPJ, Josip Broz Tito. KPJ je službeno odlučila donijeti odluku o pokretanju oružanog ustanka 4. srpnja, dan koji je kasnije u SFRJ slavljen kao Dan borca. Žikica Jovanović Španac ispalio je prvi hitac 7. srpnja, na datum kasnije proglašen Danom ustanka u SR Srbiji. 12. srpnja KPJ je proglasom pozvala narode Jugoslavije na oružanu borbu.

Članovi Glavnog štaba, uz Tita, bili su članovi Politbiroa KPJ: Milovan Đilas, Edvard Kardelj, Rade Končar, Franc Leskošek, Ivan Milutinović i Aleksandar Ranković, te istaknuti komunistički vođe Sreten Žujović, Ivo Lola Ribar i Svetozar Vukmanović- Tempo.

Vrhovni štab od kraja siječnja 1942. boravi je u Foči. Tu je donesena odluka da se uz partizanske jedinice, koje su pod kontrolom komunističke partije preko komesara i zapovjednika, koje imenuje Vrhovni štab, prime i četnici, koji su samo kokardu na kapi zamijenili sa crvenom zvijezdom.

Četnička zlodjela opisao je Adil Zulfikarpašić u  knjizi “Put u Foču”. Adil Zulfikarpašić bio je visokopozicionirani član  partizanskoga pokreta, koji je putovao u Foču na sastanak s Titom u Vrhovni  štab. Na putu je saznao da su mu četnici ubili brata i počinili strašne pokolje muslimana;“ Tu na mostu je izvršeno klanje muškaraca – objašnjava nam Božović – kapetan Sergije Mihajlović i komandant mjesta prota Vasilije Jovičić naredili su, da se svi muškarci muslimani pohapse. Poslije su svi oni koji su bili veći od konjičkog karabina poklani. Ali ljudi su ubijani svuda: i po kućama, dvorištu, ulicama. Kasnije je red došao na žene i na djecu. Drina je izbacivala leševe. Da se to spriječi, razrezivali bi im trbuhe, onda bi tijela potonula.“

„Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci nalazi se preko 95% Srba“ rekao mu  je Tito kad je  tražio njegovu intervenciju za ovaj slučaj.

„Ali to nije protusrpska politika.To je protukoljačka politika“   rekao mu je Zulfikarpašić,

„Ti izgledaš slabo, ti treba da se ispavaš i odmoriš“  odgovorio  mu je Tito opraštajući se.

Očito drug Stipe računa na kratko pamćenje i nepoznavanje povijesnih činjenica.

Čisti  povijesni revizionizam za isprane mozgove,  jer treba skinuti odgovornost komunista za počinjene zločine.

Pa da njega i javnost  malo podsjetim na  povijesne  činjenice: i to logičnim slijedom:

1.Tko je vodio Narodnooslobodilačku borbu 1941-1945.godine?

Komunistička partija Jugoslavije

2. Tko je vodio Komunističku partiju Jugoslavije?         

Josip Broz Tito

3.Tko je bio doživotni predsjednik Jugoslavije?

Josip Broz Tito

4.Tko je bio vrhovni zapovjednik Jugoslavenske vojske JNA?

Maršal Josip Broz Tito

5.Tko je vladao u Jugoslaviji , koja stranka?

Komunistička partija Jugoslavije, sa predsjednikom Josipom Brozom Titom

6.Koji društveni sistem je vladao u Jugoslaviji?

Komunistički sa Komunističkom partijom na čelu, koji su preimenovali u -socijalistički. Na 6. kongresu u Zagrebu 1952. Komunistička partija Jugoslavije -KPJ, promijenila  je naziv u Savez komunista Jugoslavije- SKJ.

7. Što je bila Narodnooslobodilačka borba?

Oslobodilački rat i komunistička revolucija za novo  komunističko društveno uređenje.

I nakon ovih nespornih povijesnih činjenica, koje su im naravno dobro poznate, kako uredništvo portala sabh.hr može onakve Mesićeve nebuloze uopće objaviti? Pa to je ponižavanje Josipa Broza Tita, a ne njegovo veličanje. Sam sebi proturječi u reviziji povijesti NOB-a kojom  se kao ponosi.

Od kuda Stipi to negiranje uloge Komunističke partije Jugoslavije-KPJ?  

Negira Stipe komunizam zbog zločina, zbog Rezolucije EU Parlamenta od 19.9 2019. koji je komunizam kao totalitarni režim i način vladanja izjednačio sa fašizmom i nacizmom.

Dokumenti pokazuju da je KPJ u poslije ratnoj  vladavini znatno ograničila građanske i političke slobode, privatno vlasništvo, slobodno tržište, i  potiskivala je tradicionalne vrijednosti poput religije i nacionalne/etničke baštine. Svi oni koji tu politiku nisu podržavali ubijani su, bili  progonjeni politički i sudski.

Evo  drug Stipe ne zna za žrtve komunizma ;“ ja ne znam o čemu oni misle kada govore o spomeniku žrtvama komunizma“, ali zna za žrtve „antifašiste“. E sada me zbunio,  ja više ne znam na koje to antifašiste misli drug Stipe, ove kameleone kao što je on ili ove borce NOB-a rođene nakon završetka NOB-a iz SABA RH?

Poznate su žrtve 2.svjetskog rata, iako ih ex komunisti kao on umnažaju i multipliciraju, ipak se istina probija.

Zločini komunizma koje drug Stipe negira itekako su dokumentirani u Martirologiju don Ante Bakovića (Goražde, 4. srpnja 1931. – Zagreb, 26. siječnja 2017.) Ovaj hrvatski katolički svećenik i hrvatski domoljub  u bivšoj državi robijao je ukupno deset godina, u sedam zatvora , a kasnije je djelovao kao publicist, novinar, reformator i demograf.

 Punih 17 godina radio je na enciklopedijskom izdanju Martirologija, u kojemu je na 1100 stranica iznio dokumentirane podatke o 664 ubijena svećenika i mučenika Crkve u Hrvata u vrijeme Drugoga svjetskog rata i poraća.

Napisao je i knjigu Drinske mučenice u kojoj je opisao svoje osobno svjedočenje o mučeničkoj smrti časnih sestara koje su beatificirane 24. rujna 2011. u sarajevskoj dvorani Zetra,

Okružni narodni sud u Zadru osudio je 28. prosinca 1946. zemljoradnika Josu Begonju iz Privlake (Zadar) na dvije godine lišavanja slobode s prisilnim radom i dvije godine gubitka političkih prava zbog “kriv. djela protiv općih narodnih interesa”, jer je u ljeto 1946. govorio među narodom da mu se ukazala Gospa, “u namjeri da stvori kod drugih uvjerenje o nesigurnosti današnjeg poretka, a u cilju ometanja napretka, obnove i izgradnje naše zemlje, te stvaranja nepovjerenja prema našoj narodnoj vlasti i u cilju ličnog korišćenja”. Mate Rupić, Vladimir Geiger (prir.), Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944.-1946. Dokumenti. Dalmacija, Slavonski Brod – Zagreb, 2011.

Franjo Habulin pak ne poznaje povijest ni NOB-a ni kasnije, pa tvrdi da se gradilo bratstvo i jedinstvo. Vidjelo se na djelu to bratstvo i jedinstvo u velikosrpskoj i JNA agresiji 1991-1995.

Drug Franjo Habulin, predsjednik SABA RH, „borac“ NOB-a , rođen 1957.godine priča nebuloze u svojoj reviziji povijesti, pa tvrdi da se  „Za Tita se gradila i živjela demokracija svaki dan u pravnom i pravednom društvu izgrađenog SOCIJALIZMA.“

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ je ubijalo politički nepodobne, neistomišljenike po svijetu, a zadnje je je bilo 1989. godine kada je u Njemačkoj ubijen Anto Đapić, stric hrvatskog političara Ante Đapića iz Osijeka.

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ je 1. studenoga 1978. osudilo studenta Jakoslava Davida Rojnicu, na tri godine Golog otoka, na temelju iskaza dvoje svjedoka da im je dao nekoliko brojeva lista ‘Nova Hrvatska’, a jednom od njih i knjigu Ive Rojnice.

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ „priuštilo“ mu je tortute, batinanje, liječenje elektrošokovima u zatvorskoj bolnici i besplatan „boravak „u logoru na Golom otoku.

Jakoslav David Rojnica odlučio je 2019. napisati knjigu  jer je želio ukazati na činjenice i napisati istinu, najviše zbog mladih koji trebaju znati istinu kako se povijest ne bi ponovila.

Jakoslav Rojnica predstavlja 100 tisuća ljudi koji su osuđeni za slične krimene. 30 tisuća presuda je doneseno, a točan broj  ljudi koji su netragom nestali , bačeni u jame, fojbe nikada se neće saznati, jer je jugoslavenski režim strahovladom sprječavao ljude da svjedoče.

„Druge države otvaraju granice, a mi smo naše okovali od susjeda, k tomu državni establišment DAN POBJEDE naziva okupacijom.“ Nastavio je drug Habulin svoju povijesnu „edukaciju“.

Nevjerojatno je kako se može ovako na očigled lagati i manipulirati? Hrvatske granice nisu zatvorene, putuje se samo sa osobnom iskaznicom, granice su čak  i previše porozne, pa ih ilegalno prelazi na tisuće migranata.

Ne kaže se uzalud da je komunizam sazdan od laži i nastao na laži. Samo ova dva primjera drugova Mesića i Habulina dokaz su točnosti te definicije.

Jugonostalgičari, jugofili, titoisti i komunisti nikako ne žele priznati da su u ime komunističke ideologije počinjeni masovni zločini. Da oslobođenje od fašizma i nacizma u komunističkim zemljama nije donijelo slobodu, nego nove progone, nove logore, nove zabrane i ograničavanja slobode i ljudskih prava, samo u ime neke druge ideologije. Rasni zakoni zamijenjeni su ideološkim. Tko nije prihvatio komunističku ideologiju bio je meta te „slobode“.

U ime te slobode ubijeno je 536 833 ljudi, bačenih u jame, rudnike i neobilježena grobišta na više od 940 lokaliteta u cijeloj Hrvatskoj po popisu MUP-a  i  oko 600 po slovenskoj evidenciji.

I da nije kako drug Stipe kaže „krivca za zločine koji su se dogodili na kraju Drugog svjetskog rata,  traže na pogrešnoj strani…“ svjedoče zločini na Daksi i u Dubrovniku u listopadu 1944.godine, znači prije završetka rata, koje su počinili partizanski „osloboditelji!

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Istaknuto

Tomislav Tomašević krši Ustav i Zakone RH!

Published

on

Zastave LGBT ne mogu  samostalno vijoriti, već samo sa desne strane zastava RH, ako je službeno proglašena kao zastava jedinice lokalne uprave i samouprave ili zastava jedne od 22 nacionalne manjine koje su navedene u Ustavu RH.

A kako LGBT zastava niti jedno od toga nije, ne može se službeno vijoriti!

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: „Ja odlučujem o tome koje će zastave na gradske jarbole, ja dajem suglasnost“

I još nadodaje;“ Kada bi svi imalo pravo odlučivati o tome koje zastave staviti na gradske jarbole, pa kako bi to izgledalo?“

Takva vrsta samovolje je ipak ograničena. Da,  on odlučuje, ali u okviru ovlasti koje mu daju Ustav RH i Zakon o  grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika  Republike Hrvatske  ( NN 55/90), i u skladu sa Pravilnikom o postupku davanja odobrenja grba i zastave jedinici lokalne samouprave.( NN 94/1998 )

Je li LGBT Zastava proglašena zastavom grada Zagreba ili Zagrebačke županije ili neke od 22 nacionalne manjine koje su nabrojane u Ustavu RH?

Nije, to je zastava jednog pokreta!

Tomislav Tomašević time krši Ustav RH, jer LGBT zastava nije zastava niti jedne jedinice lokalne uprave i samouprave, ni nacionalne manjine.

Pravilnik o postupku davanja odobrenja grba i zastave jedinici lokalne samouprave

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1998_07_94_1289.html

Članak 15.

Ministarstvo uprave vodi očevidnik o izdanim odobrenjima grba i zastave jedinicama lokalne samouprave.

Očevidnik iz stavka 1. ovog članka vodi se u obliku knjige formata 420 ¤ 297 mm i mora imati pobrojane stranice.

U očevidnik iz stavka 1. ovog članka unose se slijedeći podaci: redni broj; naziv jedinice lokalne samouprave i njeno sjedište, brojčana oznaka rješenja kojim se daje odobrenje, datum izdavanja odobrenja, datum uručenja grbovnice i napomena.

Članak 18.

Ako se zastava jedinice lokalne samouprave ističe uz zastavu Republike Hrvatske, tada se zastava jedinice lokalne samouprave nalazi sa desne strane gledano sa ulice prema zastavama.

Ako se zastava općine ili grada ističe uz zastavu županije, tada se zastava općine odnosno grada nalazi sa desne strane gledano s ulice prema zastavama.

Ako se zastava općine ili grada ističe uz zastavu Republike Hrvatske i zastavu županije tada se zastava županije nalazi sa lijeve strane, a zastava grada ili općine sa desne strane od zastave Republike Hrvatske gledano sa ulice prema zastavama.

LGBT zastava nema očevidnik, nije prijavljena kao zastava jedinice lokalne uprave i samouprave i ne može se službeno vijoriti!

Što znači da su člankom 15 i člankom 18  Pravilnika o postupku davanja odobrenja grba i zastave jedinici lokalne samouprave točno propisani uvjeti i propisi o postavljanju drugih zastava uz onu Republike Hrvatske, a uvijek gledano s ulice prema zastavama.

Pod „drugim zastavama“ misli se na one županije, grada i/ili općine. Tako se zastava JLS-a (jedinica lokalne samouprave) ističe uz zastavu Republike Hrvatske s desne strane. Ako se zastava općine ili grada ističe uz zastavu županije, tada se zastava općine odnosno grada nalazi s desne strane gledano s ulice prema zastavama, a ako želite staviti sve, onda zastavu općine ili grada ističete s desne strane, a zastavu županije s lijeve strane od zastave Republike Hrvatske. Postavljanje zastave EU nije propisano ovim Pravilnikom, ali gledajući  prema instituciji, ona se nalazi desno od zastave države.

Iz navedenog proizlazi da LGBT zastava nema očevidnik, nije prijavljena kao zastava jedinice lokalne uprave i samouprave i ne može se službeno vijoriti!

Po članku 137. Ustava RH, u obavljanju poslova iz svojeg djelokruga tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave samostalna su i podliježu samo nadzoru ustavnosti i zakonitosti ovlaštenih državnih tijela.

Što radi MUP? Zar nitko ne štiti  Ustav i zakone RH?

Zašto ovo pišem? Jer je dosta samovolje pojedinaca ili stranaka kada se dočepaju vlasti. Onda misle da su nedodirljivi i iznad Ustava i Zakona RH.

Po Istri su se vijorile  IDS-ove i talijanske zastave bez hrvatskih zastava. Prijavila sam MUP-u i sada svugdje gdje se viju, mora prva biti zastava RH, pa onda sve ostale.

Furio Radin je bio domišljat, pa je Zajednica Talijana za svoju zastavu uzela onu države Italije i uz blagoslov  IDS-a, po istarskim gradovima vijore se  na izbor zastave! Pored hrvatske ( natjerala sam ih da je postavljaju) vijore se talijanska, županijska, EU, gradske….

Stoga ovaj tekst šaljem Ministru u nutarnjih poslova i svim odgovornim osobama, da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se osiguralo poštivanje Ustava i Zakona RH, jer smo svi po Ustavu i Zakonima jednaki. Zakone RH svi moramo poštivati inače ćemo živjeti u anarhiji, samovolji i strahovladi pojedinaca na vlasti.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved