Connect with us

Vijesti

PROTEST STOTINE ZNANSTVENIKA, SVEĆENIKA I LAIKA PROTIV NEDAVNIH SVETOGRDNIH ČINA PAPE FRANJE

Published

on

/U Vatikanu su se dogodile strašne stvari. Održan je poganski  Amazonski sinod i upriličene su poganske ceremonije na najsvetijim mjestima katoličke Crkve, u samoj bazilici sv. Petra, u Vatikanskim vrtovima. Na tim poganskim „liturgijama“ sudjelovao je sam papa i dio visoke crkvene hijerarhije.

Na dan 7 listopada, blagdan Gospe od sv. Krunice, na dan kršćanske pobjede kod Lepanta, poganski ritual je stigao do samog velikog oltara bazilike sv. Petra i umjesto procesije Blaženoj Djevici Mariji odvijala se procesija s Pachamamom – poganskom božicom zemlje. Dakle poganski idol – Pachamama –  zamjenio je Blaženu Djevicu Mariju. Dugodio se cijeli niz bogohulnih djela. U popisu priloga na dnu možete vidjeti neke od bogohulnih prizora. Potpisuje: K.P.  https://youtu.be/CaNry-CQiI4?t=166 

>> Amazonska sinoda, nametanje poganstva Crkvi, je put ka uništenju kršćanstva  

image.png

Dokument na sedam jezika protiv svetogrdnih čina koja je počinio papa Franjo za vrijeme nedavnog Amazonskog sinoda potpisala je stotina znanstvenika, svećenika i laika.  Podpisnici dokumenta podsjećaju da je, između ostaloga, papa Franjo sudjelovao 4 listopada u činu obožavanja poganske božice Pachamame u Vatikanskim vrtovima i da je 7 listopada idol bio postavljen ispred glavnog oltara bazilike sv. Petra, a zatim odnesen u procesiji u dvoranu u kojoj se održavao Sinod.

>> Katolička obveza jest – oduprijeti se!

Ove ceremonije su bile osuđene kao svetogrdne od strane kardinala Waltera Brandmuelera, kardinala Raymonda Burkea, kardinala Gerharda Muellera i kardinala Jorge Urosa Savino, nadbiskupa Carla Marie Vigana, biskupa Athanasiusa Schneidera, biskupa Jose Luis Azona Hermoso, biskupa Rudolfa Voderholzera i biskupa Mariana Eleganti.

Znanstvenici /svećenici i laici/ traže od „pape Franje da se javno i nedvojbeno pokaje za ove objektivno teške grijehe i za sve javne prijestupe koje je počinio protiv Boga i istinske religije i da naknadi /učini pokoru/za ove prijestupe. Od svih biskupa Crkve katoličke traže da upute bratsku opomenu papi Franji zbog ovih skandala i da svoju pastvu opomenu na temeljno učenje Katoličke vjere božanski objavljene da ako budu slijedili sadašnjeg papu u povredi Prve božje zapovjedi izlažu se opasnosti vječnog prokletstva.“

>> JA, ALEXANDER TSCHUGGUEL, SAM BACIO IDOLE PACHAMAME U TIBAR

Među stotine znanstvenika su John F. McCarthy, moralist, teolog Brian W. Harrison, povjesničar Roberto de Mattei, istraživač John Lamont, filozof prava Paolo Pasqualucci, specijalista za srednji vijek Claudio Pierantoni, patrolog John Rist, filozof Josef Seifert, povjesničar Henry Sire, kneginja Gloria Thum y Taxis, filozof Giovanni Turco, znanstvenik Jose Antonio Ureta i Joh-Henry Westen suizdavač LifeSiteNews.

PROTEST PROTIV SVETOGRDNIH DJELA PAPE FRANJE

Mi dole potpisani, znanstvenici i katoliči intelektualci protestiramo i osuđujemo svetogrdna i praznovjerna djela koja je počinio papa Franjo, sljedbenik Petra, za vrijeme nedavnog Amazonskog sinoda održanog u Rimu.

Ovo su počinjena svetogrdna djela:

  • ·       4 listopada papa Franjo je sudjelovao u činu  idolatrijske adoracije poganske božice Pachamame.
  • ·       Dopusito je da se taj čin izvrši u Vatikanski vrtovima obeščastivši na taj način blizinu grobova mučenika i crkvu Apostola Petra.
  • ·       Sudjelovao je u djelu idolatrijskog obožavanja i blagoslovio drvenu sliku idola Pachamame.
  • ·       7 listopada idol Pachamame je postavljen ispred velikog oltara /bazilike/ sv. Petra a zatim u procesiji odnešen u dvoranu Sinoda. Papa Franjo je za vrijeme te ceremonije izgovarao prateće molitve koje su se ticale te slike i zatim se pridružio ovoj procesiji.
  • ·       Kada su slike ovog poganskog božanstva iznesene iz crkve Santa Maria Traspontina, gdje su bile svetogrdno stavljene, i kada su bačene u Tibar, bacili su ih katolici uvrjeđeni svetogrđem u crkvi, papa  Franjo se 25 listopada ispričao za njihovo uklanjanje i novi kip Pachamame je stavljen u crkvu. Na taj način se dogodilo još veće svetogrđe.
  • ·       27 listopada, u završnoj misi Sinoda primio je zdjelicu koja se koristila tokom idolatrijskog kulta Pachamame i stavio ju je na oltar. 

  Isti papa Franjo potvrdio je da su ove drvene slike poganski idoli. U svojim isprikama za uklanjanje ovih idola iz jedne Crkve posebno je imenovao Pachamamu, ime lažne božice zemlje prema poganskom vjerovanju Južne Amerike.

Razne karakteristike ovih ceremonija su osuđene kao idolatrijske i svetogrdne od strane kardinala Waltera Brandmuellera, kardinala Gerharda Muellera, kardinala Jorge Urosa Saviana, nadbiskupa Carla Marie Vigana, biskupa Athanasiusa Schneidera, biskupa Jose Luis Azona Hermoso, biskupa Rudolfa Vedenholzera i biskupa Mariana Elegane. Na kraju je kardinal Raymodn Burke iskazao isto tumačenje i u jednom intevjuu.

Ovom sudjelovanju  je prethodila deklaracija s naslovom „Dokument o ljudskom bratstvu“, koju su potpisali papa Franjo i Ahmad Al – Tayyeb, veliki imam džamije Al – Azhar, 4 veljače 2019. Ova deklaracija tvrdi:

„Mnoštvo i različitost  religija, boja, spola, rasa i jezika  su volja Božja po Njegovoj mudrosti po kojoj je stvorio ljudska bića. Ova božanska mudrost je izvor iz koje proizilazi pravo na slobodu vjerovanja i slobodu biti različit.“

Sudjelovanje pape Franje u idolatrijskim ceremonijama znači da on namjerava ovoj tvrdnji dati krivovjerni smisao kojim je suglasan da se poganska adoracija idola smatra pozitivnom kao dobro koje je volja Božja.

Inače, on je privatno rekao biskupu Athanasiu Schneideru da: „Ti /biskupu/ možeš reći da ova upitna rečenica o različitosti religija treba značiti dopustivost /permisivnost/ volje Božje.“Papa Franjo nikada nije ispravio ovu tvrdnju iz Abu Dhabia  s tim smislom. U svom sljedećem govoru za vrijeme javne audijencije, koji je objavljen 3 travnja 2019, odgovarajući na pitanje „Zašto Bog dopušta tolike religije?“ Osvrnuo se „na dopustivost/permisivnost / volje Božje“ kao tumačenja skolastičke teologije dajući joj pozitivno značenje, izjavljujući da je „Bog htio to dopustiti“, jer „ipak postoje tolike religije“ izjavljujući da „gledajući neprekidno u nebo gledaju Boga.“ Nema ni najmanjeg uporišta za to da Bog dopušta postojanje lažnih vjera i na isti način kao što dopušta postojanje zla općenito.

Još i gore, papa Franjo je onda potvrdio nikad opovrgnutu deklaraciju iz Abu Dhabia utemeljenjem „međureligioznog komiteta“ službeno nazvanog „Visoki komitet – Higher Committee, sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za promicanje ciljeva dokumenta i za promicanje direktiva Papinskog savjeta za međureligiozni dijalog upućenih direktorima svih viših katoličkih institucija, a indirektno svim katoličkim sveučilišnim profesorima tražeći od njih da što je moguće više šire dokument i njegovu nikad ispravljenu tvrdnju „da je Bog htio različitost religija  kao što je htio i različitos boja, spola, rasa i jezika.“

Ovlaštenje/dopuštenje za čašćenje bilo čega što je različito od jedinog i istinitog Boga, Presvetog Trojstva, je kršenje Prve zapovjedi. Pouzdano je da sudjelovanje u bilo kojem obliku obožavanja idola je osuđena po toj Zapovjedi i objektivno je teški grijeh bez obzira na osobnu krivnju o čemu samo Bog može presuditi.

Sveti Pavle uči prvobitnu Crkvu da žrtva prinesena poganskim idolima nije žrtva Bogu nego demonima, kada u Prvom pismu Korinćanima kaže:

„Što onda želim reći? Što je meso žrtvovano idolima? Ili što je bilo kakav idol? Kažem vam da su žrtve poganskim bogovima žrtve demonima a ne Bogu. Stoga ne želim da uđete u savez s demonima. Ne  možete piti kalež Gospodinov i iz kaleža demona. Ne možete sudjelovati kod stola Gospodina i kod stola demonskog. (Kor. 10, 19-21).

Ovim je papa Franjo ušao u zabrane Drugog Nicejskog koncila:

„Mnogi pastiri su uništavali moj vinograd i zagadili moju zemlju. Slijedili su bezbožne ljude i pouzdavali se u vlastitu ludost, štetili su svetoj Crkvi koju je Krist, naš Bog, uzeo za svoju Zaručnicu i nisu uspjjevali razlikovati sveto od profanog tvrdeći da slike našeg Gospodina i Njegovih svetih nisu različite od drvenih slika sotonskih idola.“

S velikom žalošću i dubokom ljubavlju za Petrovu Katedru, zaklinjemo Svemogućeg Boga da poštedi grešne članove Svoje Crkve na zemlji od kazne koju zaslužuju za ove užasne grijehe.

Smjerno tražimo od pape Franje da se javno pokaje i da bez zdvajanja za ove teške grijehe koji su objektivno teški, i za sve druge javne prijestupe koje je počinio protiv Boga i prave istinske vjere naknadi / da učini pokoru/ za ove prijestupe.

Molimo smjerno sve biskupe Katoličke Crkve da se obrate bratski papi Franji i upute mu opomene za ove skandale, i da opomenu svoju pastvu na ono što tvrdi učenje Katoličke vjere božanski objavljene, jer ako budu slijedili uvrede protiv Prve zapovijedi u opasnosti su vječne osude.

Corrispodenzaromana.it S tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Na blagdan posvete Lateranske bazilike: Terribilis est locus iste: hic domus Dei est et porta caeli et vocabitur aula Dei.“= Ovo je strašno mjesto: ovo je kuća Boga i vrata neba i predvorje Boga.“

Lista potpisnika:


Dr Gerard J.M. van den Aardweg
, The Netherlands

Dr Robert Adams, medical physician in Emergency & Family Medicine

Donna F. Bethell, J.D.

Tom Bethell, senior editor of The American Spectator and book author

Dr Biagio Buonomo, PhD in Ancient Christianity History and former culture columnist (1990-2013) for L’Osservatore Romano

François Billot de Lochner, President of Liberté politique, France

Rev. Deacon Andrew Carter B.Sc. (Hons.) ARCS DipPFS Leader, Marriage & Family Life Commission, Diocese of Portsmouth, England

Mr. Robert Cassidy, STL

Dr Michael Cawley, PhD, Psychologist, Former University Instructor, Pennsylvania, USA

Dr Erick Chastain, PhD, Postdoctoral Research Associate, Department of Psychiatry, University of Wisconsin-Madison

Fr Linus F Clovis

Lynn Colgan Cohen, M.A., O.F.S.

DrColin H. Jory, MA, PhD, Historian, Canberra, Australia

Rev Edward B. Connolly, Pastor Emeritus, St. Joseph Parish St. Vincent de Paul Parish, Girardville PA

Prof. Roberto de Mattei, Former Professor of the History of Christianity, European University of Rome, former Vice President of the National Research Council (CNR)

José Florencio Domínguez, philologist and translator

Deacon Nick Donnelly, MA Catholic Pastoral & Educational Studies (Spiritual Formation), England

Fr Thomas Edward Dorn, pastor of Holy Redeemer Parish in New Bremen OH in the Archdiocese of Cincinnati

Fr Stefan Dreher FSSP, Stuttgart, Germany

Dr Michael B. Ewbank, PhD in Philosophy, Loras College, retired, USA

Fr Jerome Fasano, Pastor, St John the Baptist Church, Front Royal, Virginia, USA

Dr James Fennessy, MA, MSW, JD, LCSW, Matawan, New Jersey, USA

Christopher A. Ferrara, J.D., Founding President of the American Catholic Lawyers’ Association

Fr Jay Finelli, Tiverton, RI, USA

Prof. Michele Gaslini, Professor of Public Law, University of Udine, Italy

Dr Linda M. Goulash, M.D.

Dr Maria Guarini STB, Pontificia Università Seraphicum, Rome; editor of the website Chiesa e postconcilio

Fr Brian W. Harrison, OS, STD, associate professor of theology of the Pontifical Catholic University of Puerto Rico (retired), Scholar-in-Residence, Oblates of Wisdom Study Center, St. Louis, Missouri, USA

Sarah Henderson DCHS MA (RE & Catechetics) BA (Mus)

Prof. Robert Hickson PhD, Retired Professor of Literature and of Strategic-Cultural Studies

Dr Maike Hickson PhD, Writer and Journalist

Prof., Dr.rer.pol., Dr.rer.nat. Rudolf Hilfer, Professor of Theoretical Physics at Universität Stuttgart

Fr John Hunwicke,Former Senior Research Fellow, Pusey House, Oxford

Fr Edward J. Kelty, OS, JCD, Defensor Vinculi, SRNC rota romana 2001-19, Former Judicial Vicar,  Archdiocese of Ferrara, Judge, Archdiocese of Ferrara

Dr Ivo Kerže, prof. phil.

Dr Thomas Klibengajtis, former Assistant Professor of Catholic Systematic Theology, Institute of Catholic Theology, Technical University Dresden, Germany

Dr Peter A. Kwasniewski, PhD, USA

Dr John Lamont, DPhil (Oxon.)

Dr Dorotea Lancellotti, catechist, co-founder of the website: https://cooperatores-veritatis.org/

Dr Ester Ledda, consecrated laywoman, co-founder of the website https://cooperatores-veritatis.org/

Fr Patrick Magee, FLHFa Franciscan of Our Lady of the Holy Family, canonical hermit in the Diocese of Fall River, Massachusetts

Dr Carlo Manetti, jurist and lecturer, Italy

Dr Christopher Manion, PhD, KM,Humanae Vitae Coalition, Front Royal, Virginia, USA

Antonio Marcantonio, MA

Michael J. Matt, Editor, The Remnant, USA

Jean-Pierre Maugendre, general delegate, Renaissance catholique, France

Msgr John F. McCarthy, JCD, STD, retired professor of moral theology, Pontifical Lateran University

Prof. Brian M. McCall, Orpha and Maurice Merrill Professor in Law, Special Advisor to the Provost for Online Education, University of Oklahoma

Patricia McKeever, B.Ed. M.Th.Editor, Catholic Truth, Scotland

Mary Angela McMenamin, MA in Biblical Theology from John Paul the Great Catholic University

Fr Cor Mennen, lecturer canon law at the diocesan Seminary of ‘s-Hertogenbosch and member of the cathedral chapter

Rev Michael Menner, Pastor

Dr Stéphane Mercier, Ph.D., S.T.B., former research fellow and lecturer at the University of Louvain

David Moss,President, Association of Hebrew Catholics, St. Louis, Missouri

Dr Claude E Newbury, M.B. B.Ch., D.T.M & H., D.P.H., D.O.H., M.F.G.P., D.C.H., D.A., M. Prax Med.

Prof. Giorgio Nicolini, writer, Director of “Tele Maria”

Fr John O’Neill, STB, Dip TST, Priest of the Diocese of Parramatta, member of Australian Society of Authors

Fr Guy Pagès, Archdiocese of Paris, France

Prof. Paolo Pasqualucci, Professor of Philosophy (retired), University of Perugia, Italy

Fr Dean P. Perri, Diocese of Providence, Our Lady of Loreto Church

Dr Brian Charles Phillips, MD

Dr Mary Elizabeth Phillips, MD

Dr Robert Phillips, Professor (emeritus) Philosophy: Oxford University, Wesleyan University, University of Connecticut

Prof. Claudio Pierantoni, Professor of Medieval Philosophy, University of Chile; former Professor of Church History and Patrology at the Pontifical Catholic University of Chile

Prof. Enrico Maria Radaelli, Professor of Aesthetic Philosophy and Director of the Department of  Aesthetic Philosophy of the International Science and Commonsense Association (ISCA), Rome, Italy

Dr Carlo Regazzoni, Philosopher of Culture, Therwill, Switzerland

Prof. John Rist, Professor emeritus of Classics and Philosophy, University of Toronto

Dr Ivan M. Rodriguez, PhD

Fr Luis Eduardo Rodrìguez Rodríguez, Pastor, Diocesan Catholic Priest, Caracas, Venezuela.

John F. Salza, Esq.

Fr Timothy Sauppé, S.T.L., pastor of St. Mary’s (Westville, IL.) and St. Isaac Jogues (Georgetown, IL.)

Fr John Saward, Priest of the Archdiocese of Birmingham, England

Prof. Dr Josef Seifert, Director of the Dietrich von Hildebrand Institute of Philosophy, at the Gustav Siewerth Akademie, Bierbronnen, Germany

Mary Shivanandan, Author and consultant

Dr Cristina Siccardi, Church Historian and author

Dr Anna M. Silvas, senior research adjunct, University of New England NSW Australia.

Jeanne Smits, journalist, writer, France

Dr Stephen Sniegoski, PhD, historian and book author

Dr Zlatko Šram, PhD, Croatian Center for Applied Social Research

Henry Sire, Church historian and book author, England

Robert J. Siscoe, author

Abbé Guillaume de Tanoüarn, Doctor of Literature

Rev Glen Tattersall, Parish Priest, Parish of St. John Henry Newman, Australia

Gloria, Princess of Thurn und Taxis, Regensburg, Germany

Prof. Giovanni Turco, associate professor of Philosophy of Public Law, University of Udine, Italy

Fr Frank Unterhalt, Pastor, Archdiocese of Paderborn, Germany

José Antonio Ureta, author

Adrie A.M. van der Hoeven, MSc, physicist

Dr Gerd J. Weisensee, Msc, Switzerland

John-Henry Westen, MA, Co-Founder and Editor-in-Chief LifeSiteNews.com

Dr Elizabeth C. Wilhelmsen, Ph.D. in Hispanic Literature, University of Nebraska-Lincoln, retired

Willy Wimmer, Secretary of State, Ministry of Defense, (ret.), Germany

Prof. em. Dr Hubert Windisch, priest and theologian, Germany

Mo Woltering, MTS, Headmaster, Holy Family Academy, Manassas, Virginia, USA

Miguel Ángel Yáñez, editor of Adelante la Fe

ia Viganò

Prof. Dr. Heinz Sproll – University of Augsburg

Edgardo J. Cruz Ramos,President Una Voce Puerto Rico

Rev. Fr. Felice Prosperi

Prof.Growuo Guys PhD

Rev. Nicholas Fleming STL

Drs. N.A.L. van der Sluis pr., Pastoorparochie Maria, Moeder van de Kerk Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Rev. Fr Alfredo Maria Morselli

Marco Paganelli, Journalist and writer

Deacon Eugene G. McGuirk, B.A, M.A., M.B.A.

Dr. Lee Fratantuono, AB, AM, PhD

Rev. Fr. Paolo D’Angona, Diocese of Roermond, Netherlands

12th November 2019

Bishop Robert Mutsaerts, auxiliary bishop of ‘s-Hertogenbosch, Netherlands 

Marco Tosatti, Stilum Curiae

Enza Pasquali

Fr Domenico Spadafora, OP

Don Michiele Chimienti

Rev. Patrick Fenton

Fr Peter Klos

Paul King, Esq.Fr. Palblo Ormazabal Albistur

Prof. Dr. Felix Fulders

Fr Richard McNally ss.cc

Fr Steven Scherrer, MM, Th D.

Fr Terence Mary Naughtin OFM Conv.

Fr Andrew Szymakowski, JCL

Sac. Bernardo M. Trelle

Dr. Quintilio Paolozzi Ph.D.

Dr. Stefano Gizzi, Comm. S.Gregorio Magno

Fr Bernward Van der Linden FSSP

Mag, Philipp Erdinc, MA

De Christian Behrendt

Rev. Peter John Dang

Leo Kronberger, MD, MSC

José Narciso Barbosa Soares

Joao Luiz da Costa Carvalho Vidigal

Fr Iouis Guardiola

Fr Roberto J.Perez, O. Carm.

Fr Bob Boomer

Fr Jason Charron

Rev. Fr Edwin Wagner FSO

Fr Fabian Adindu

Fr Frank Watts

Fr David M. Chiantella

Fr Daniel Becker

Fr Fidelis Moscinski

Fr John Boughton

Fr Kenneth Bolin

Fr Matthew DeGance, SDB

Fr Vince Huber

Fr Arnis Suleimanovs

Fr James Mawdsley

Fr John Osman, M.A., S.T.L.

Fr Scott Lemaster, M.A., M.Div.

Fr Mark Desser

Fr Vincenzo Fiore

Fr Michael Magiera

Fr John Fongemie, FSSP

Fr Alex Anderson

Fr Pablo Ormazabal Albistur

Fr Brian Geary

Fr James Gordon

Fr David Kemna

Fr Steven Scherrer, MM, Th. D Scherrer

Fr Andrew Szymakowski, JCL

Fr Terence Mary Naughtin, OFM Conv

Per consultare il documento completo, clicca quì.

[1]  Vedere il video completo del rito pagano su: Vatican News: https://www.religionenlibertad.com/video/118451/Ritual-de-la-Madre-Tierra-en-el-Vaticano.html   

[2]https://www.lifesitenews.com/news/watch-pope-francis-blesses-controversial-pachamama-statue-before-opening-amazon-synod

[3]Qui una foto dell’evento: https://catholicherald.co.uk/commentandblogs/2019/10/12/amazon-synod-where-we-are-after-week-one/

[4]https://www.lifesitenews.com/news/pope-calls-statues-pachamamas-and-apologizes-for-their-removal-from-church

https://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2019/10/26/nuova-statua-indigena-chiesa-del-furto-per-festeggiare-pachamama-ripescata_65LXEc3iqkBiAt7IZVYw4O.html

[5]https://insidethevatican.com/news/newsflash/letter-59-2019-in-plain-sight/

[6]Le parole del Santo Padre con una traduzione inglese qui: https://rorate-caeli.blogspot.com/2019/10/francis-defiant-in-defense-of-pagan.html.

[7]https://www.lifesitenews.com/blogs/six-cardinals-and-bishops-who-condemned-pagan-pachamama-rituals-at-vatican

[8]https://www.nytimes.com/2019/11/09/opinion/cardinal-burke-douthat.html

[9]http://w2.vatican.va/content/francesco/en/travels/2019/outside/documents/papa-francesco_20190204_documento-fratellanza umana.html

[10]https://www.lifesitenews.com/news/bishop-schneider-extracts-clarification-on-diversity-of-religions-from-pope-francis-brands-abuse-summit-a-failure

[11]http://w2.vatican.va/content/francesco/en/audiences/2019/documents/papa-francesco_20190403_udienza-generale.html. Cfr. anche:
https://www.lifesitenews.com/news/fr.-thomas-weinandy-comments-on-abu-dhabi-statement

[12]https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-welcomes-controversial-abu-dhabi-document

[13]https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2019-09/committee-document-human-brotherhood.html

Its official website: https://www.forhumanfraternity.org/higher-commitee

[14]https://www.lifesitenews.com/blogs/pope-asks-universities-to-disseminate-his-claim-diversity-of-religions-is-willed-by-god

[15] Come spiega il Professor Josef Seifert: “Anche nel caso che non vi sia dietro un’intenzione soggettiva idolatrica, come afferma Papa Francesco, il fatto oggettivo di collocare idoli in una Chiesa, e addirittura in San Pietro, è un’offesa contro Dio e un atto oggettivamente sacrilego.” Si veda: https://gloria.tv/post/nK8YgEUATNuj4WXBi9WrfBzPg

Si vedano tutte le citazioni bibliche rilevanti nella lettera aperta di S.E. Mons. Schneider: https://www.lifesitenews.com/news/bishop-athanasius-schneider-issues-open-letter-condemning-pachamama-statue-as-new-golden-calf

[16] Vedere Concilium Nicaenum II (787), in: Corpus Christianorum. Conciliorum Oecumenicorum Generaliumque Decreta, ed. G. Alberigo, I: The Oecumenical Councils. From Nicaea I to Nicaea II, Turnhout 2006, 295-345.Područje privitakaPregled videozapisa Pope opens Amazon synod na YouTubeuPope opens Amazon synod

Advertisement

Vijesti

‘Đavo povlači “svoje legije” – Preminuo je Jacob…’

Published

on

‘Đavo povlači svoje sluge – Preminuo je Jacob Rotschild’ – izvještava Otpor Media.

Preminuo je Lord Jacob Rothschild, financijer i član ugledne bankarske obitelji Rothschild. Umro je u 87. godini.

Svoju je karijeru započeo u obiteljskoj banci NM Rothschild&Sons 1963., a 1980. je s Markom Weinbergom suosnovao brojne tvrtke, uključujući i J Rothschild Assurance Group, sada St James’s Place.

Obavljao je niz visokih funkcija. Među ostalim, bio je zamjenik predsjednika BSkyB televizije od 2003. i 2008. godine, a bavio se i umjetnošću i filantropijom.

Za svoje je zasluge odlikovan Ordenom za zasluge 2002. godine. Ta se čast daje onima koji su se pokazali zaslužnima na području umjetnosti, književnosti, učenja i znanosti, prenosi The Guardian.

Bankarska obitelj Rothschild vuče korijene iz Frankfurta iz 18. stoljeća, odakle su se različiti članovi obitelji selili u gradove širom Europe kako bi izgradili bankarske poslove.

Mnogi članovi obitelji bili su poznati po svojoj gorljivoj podršci cionizmu i formiranju Države Izrael.

Edmond James de Rothschild je bio pokrovitelj prvog židovskog stalnog naselja u Palestini u Rishon-LeZionu 1882. On je također osigurao sredstva za uspostavljanje Petah Tikve kao stalnog naselja 1883. godine.

Godine 1917. Walter Rothschild, drugi lord Rothschild bio je sugovornik Balfourove deklaracije Cionističkoj federaciji, koja je Britansku imperiju obavezala da uspostavi Palestinu kao nacionalni dom za židovski narod.

Oko 10 mjesta u Izraelu trenutno je nazvano po članovima Rothschilda koji su osigurali sredstva za osnivanje ovih mjesta.​​​​​​

izvor: OTPOR.Media

Continue Reading

Vijesti

SAD NE BI DOZVOLILE DA TEKSAS BUDE PONOVNO NEOVISAN! “Dođite ga uzeti!”- kažu Teksašani

Published

on

– Teksas je prije 200 godina bio neovisna država, a i sada ima skupinu ljudi koji žele vratiti taj status, zagovarajući odcjepljenje od Sjedinjenih Država, koje nazivaju texit.

Zagovornici neovisnosti Teksasa ističu da bi taj dramatični potez, inspiriran brexitom, pomogao riješiti migracijsku krizu na granici i spor s Washingtonom oko toga tko kontrolira granicu s Meksikom.

Spor između demokratskog predsjednika Joea Bidena i republikanskog guvernera Grega Abbotta razotkrio je duboke podjele u Americi.

„Mi ovdje u Teksasu znamo da je jedini način da Teksas ima sigurnu granicu i razuman imigracijski sustav da to učini poput 200 drugih zemalja u svijetu i to kao samostalna neovisna nacija”, rekao je Daniel Miller, predsjednik Teksaškog nacionalističkog pokreta.

Miller inzistira da njegov pokret, utemeljen 2005., nikada nije bio toliko blizu ostvarenja svojeg cilja.

U 19. stoljeću Teksas je bio zapravo dio Meksika. Ali nakon rata za neovisnost, tzv. Teksaške revolucije, postao je suveren 1836. Samo devet godina poslije pridružio se Sjedinjenim Državama kao 28. savezna država.

Miller uspoređuje pokret za texit sa šokantnom odlukom o brexitu 2016. koja je dovela da izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije.

Rekao je da Teksas dijeli povijest i interese s ostatkom Sjedinjenih Država, ali, poput zagovornika neovisnosti španjolske regije Katalonije, smatra da središnja vlada ne razumije njihove probleme.

Dok se Amerikanci pripremaju za glasanje na predsjedničkim izborima u studenome, na kojima će najvjerojatnije birati između Bidena i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pokret za neovisnost Teksasa želi da državna skupština donese zakon koji bi omogućio referendum o odcjepljenju.

Američki Ustav, međutim, to saveznim državama ne dopušta – naprotiv, secesija južnih država uključujući Teksas 1861. dovela je do Građanskog rata, najkrvavijeg u američkoj povijesti.

Teksašanin ili Amerikanac?

Secesionistički pokret u Teksasu postoji već dugo, ali je marginalan, rekao je Joshua Blank, istraživački direktor pri Projektu za teksašku politiku Teksaškog sveučilišta u Austinu.

Kriza na granici između Teksasa i savezne vlade „stvorila je situaciju koju ta skupina zaista nastoji iskoristiti kako bi njihova stajališta izgledala vjerodostojnija nego što zapravo jesu”, rekao je Blank.

Misty Walters, 50-godišnja kućanica koja je nazočila Millerovu govoru u tipičnom teksaškom grill restoranu, rekla je da ljudi u državi smatraju da su prvo Teksašani, a potom Amerikanci.

„Apsolutno smo izloženi invaziji”, rekla je, govoreći o rekordnom broju ljudi koji pristiže preko granice, većinom iz Srednje Amerike, što je postalo ključno pitanje u kampanji za predsjedničke izbore.

„Teksas se mora suprotstaviti i bolje zaštititi svoje građane”, rekla je.

Ispitivanje javnog mnijenja, koje je ovaj mjesec proveo Projekt za teksašku politiku, pokazalo je da 26 posto ispitanika smatra da su prvo Teksašani, a potom Amerikanci, u odnosu prema 27 posto 2014., što statistički nije značajna promjena.

„To ne znači da 26 posto ljudi podržava odcjepljenje od Sjedinjenih Država”, istaknuo je Blank.

Ispitivanje Newsweeka provedeno ovaj mjesec pokazalo je da 67 posto Teksašana želi da država ostane dio SAD-a.

Separatistički pokret velikim dijelom potiče „ideja da postoji jednoobrazna američka kultura koju se često povezuje s bijelom bojom kože”, rekao je Blank.

„I s obzirom na krizu na granici, to budi strahove u ljudima kojima je takva ideja američke kulture valjana”, dodao je.

„Dođite ga uzeti”

U gradu Eagle Pass na dalekom jugu Teksasa, guverner Abbott preuzeo je vojnu kontrolu nad područjem zvanim Shelby Park kod rijeke Rio Grande koja razdvaja Teksas od Meksika. Oko tog područja vodi se spor sa saveznom vladom.

Guverner, koji optužuje Bidenovu administraciju da ne uspijeva zaustaviti mnoštvo ljudi koji ulaze u državu, postavio je duž dijelova granice bodljikavu živu.

Biden je tužio Teksas inzistirajući da je kontrola granice oduvijek bila pod saveznom jurisdikcijom.

Miller, vođa pokreta za neovisnost, uspoređuje sadašnju situaciju s događajima 1835. kada je Teksas još bio dio Meksika.

Teksas je odbio vratiti top koji mu je Meksiko posudio i istaknuo je zastavu na kojoj je pisalo „Dođite ga uzeti”, potaknuvši uspješan teksaški rat za neovisnost.

Kao i u slučaju topa, napetosti oko parka u Eagle Passu dio su puno većeg problema, rekao je Miller.

On je to ocijenio simbolom „razrušenih odnosa između savezne vlade i država”.

No za razliku od rata s Meksikom, ili Građanskog rata, Millerovi ljudi misle da bi se secesiju ovaj put moglo provesti mirnim putem.

Blank to ne smatra vjerojatnim.

„Teksas se ne bi mogao mirno odcijepiti. Sjedinjene Države ne bi pregovarale s njima po povoljnim uvjetima.” – pišu Mediji.

Continue Reading

Vijesti

Z. Vukman: Što nam čeka ovoga ljeta? Veliku rusku ofanzivu? Bakterijsku pandemiju? Izvanredno stanje u SAD-u…?

Published

on

Zoran Vukman na svom fb profilu projecira moguće događaje u ovoj godini…

Ukratko, nekoliko ozbiljnih pretpostavki, kaže Vukman:

1. Mislim da će Rusija pokrenuti s početkom ljeta 2024.g. veliku ofenzivu na čitavoj ukrajinskoj bojišnici i da će krenuti na Kijev.

2. Svijetu latentno prijeti bakterijska pandemija. Ako bi došlo do epidemijske pojave bakterije rezistentne na svaki antibiotik, ljudi i djeca bi umirali od običnih upala kao i prije Flemingova otkrića penicilina. No zastrašujuće je što WHO uopće više i ne računa s antibioticima. Bilo bi logično da znanstvenici istražuju kako iznaći antibiotski odgovor na rezistentne bakterije a ne praktički pripremati svijet na odustajanje od antibiotika!? U Davosu u siječnju tema jednog panela je bila: svijet nakon antibiotika. Ne znam kako je mnogima promakla zlokobnost takve ideje. Penicilin je najveći posljednji izum u medicini koji je spasio mnoge živote. Zar će djeca sutra umirati opet od obične bakterijske upale grla!? Antibiotici se sve manje proizvode. To što su neke bakterije otporne na njih znači da treba naći lijek a ne prestati proizvoditi antibiotike. Bez penicilina je to nemoguće!

3. U Americi je za očekivati neko izvanredno stanje, bilo “plandemijsko” bilo u pogledu nemira i meteža druge vrste ili novih “lockdowna” jer je “dubokoj državi” cilj kontrolirati predsjedničke izbore u studenom 2024., svakako, svim sredstvima onemogućiti pobjedu Trumpa. Biden je potpuno dementan, zato je bitno tko će mu biti novi potpredsjednički kandidat/kandidatkinja. Ta osoba bi u slučaju Bidenova reizbora, nakon njegova odstupanja zbog zdravstvene nesposobnosti postala predsjednik/predsjednica. Michelle Obama?

4. Ljeto ’24. ili jesen ’24. nose u sebi zlokobni tajming za novu plandemiju ili za okidač Trećeg svjetskog rata. Odgovara i Zapadu i Istoku. Rusima je vremenski ključno krenuti na Kijev dok je nesposobni Biden formalno na vlasti, a Pentagonu iz drugih razloga – veliki rat, globalni kaos da bi sredili stanje kod kuće. Nerealno je očekivati regularnost američkih predsjedničkih izbora.

5. Ako bi parlamentarni izbori u Hrvatskoj bili u svibnju ’24., ili tijekom ljeta onda bi to značilo da je situacija izvanredna i da Plenković zna ono što mi ne znamo i priprema se za novu fazu globalne agende, je li to rat NATO-a i Rusije, pandemija ili nešto treće, vidjet ćemo.

Kako god bilo, nadam se da su sve ovo samo pretpostavke.

O Kini, Tajvanu i Bliskom istoku nisam ni govorio, samo Bog zna što će tek tamo biti.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved