Connect with us

Vijesti

Faktograf mijenja priču, pritisnut kriminalom farmaceuta koje je dugo servisirao, porekao sve što je ranije tvrdio u vezi virusom…

Published

on

Faktograf, kojeg od milja zovemo Fucktograf, 7. travnja 2023. se posuo pepelom i porekao sve što je ranije tvrdio i radio vezano za “igru” s virusom SarsCov2. Vrlo detaljnom analizom, nama draga i bliska perjanica ovog portala Ana Benačić, pritisnuta materijalnim dokazima, okreće priču za 180 stupnjeva, a sumnja da se Pfizer igra s virusom SarsCov2 postaje stvarnost, a ne samo hipoteza.

Nebitno radili li Pfizer na pojačanju funkcije ili na usmjerenoj evoluciji virusa, dokazi govore, što kroz stisnute zube potvrđuje Faktorgraf, da se s virusom “igraju” u laboratoriju. Ne samo u Pfizeru, već osuđenom za korupciju, već i u drugim zemljama uključujući i Kinu – donosi Logicno.com.

Što kaže Faktograf?

Snimke kontroverzne organizacije Projekt Veritas razbuktale su sumnju da Pfizer provodi opasne eksperimente. Pokušali smo utvrditi je li to točno, ali naišli smo na šutnju američkih regulatornih tijela.

Projekt Veritas krajem siječnja objavio je niz bombastičnih snimki koje su usprkos većinskom ignoriranju medijskog mainstreama odjeknula dalje od svih prijašnjih priča te kontroverzne organizacije. Njihov agent, čije ime ne znamo ni gotovo tri mjeseca nakon objave snimki, namamio je Pfizerovog direktora Jordona Trishtona Walkera na spoj. Konzumirajući alkohol, Walker je iznio niz tvrdnji o Pfizeru koje su se poput požara proširile društvenim mrežama.

Prvi tajno snimljeni video objavljen je 26. siječnja i tiče se Walkerove izjave o “usmjerenoj evoluciji” virusa SARS-CoV-2. Tekst je naslovljen: “Izvršni direktor Pfizera: ‘Mutiramo’ COVID putem ‘usmjerene evolucije’ kako bi kompanija nastavila profitirati na cjepivima … ‘COVID će za nas biti krava muzara’ … ‘To nije ono što govorimo javnosti’ … ‘Ljudima se to neće svidjeti’ … ‘Nemoj nikome reći’”.

Projekt Veritas tumači opisane pokuse kao eksperimente gain of function (hrv. stjecanje funkcije). Idućega dana, u petak u 20 sati, Pfizer je reagirao priopćenjem. Negiraju da su ikada vršili gain-of-function eksperimente zbog cjepiva, odnosno genetske pokuse koji bi pojačavali zaraznost virusa i/ili težinu bolesti koju izaziva. No, priznaju da izvode određene pokuse na virusu i zbog cjepiva i zbog lijeka Paxlovid.

Druga snimka prikazuje susret Walkera i Jamesa O’Keefea, utemeljitelja i do 20. veljače zaštitnog lica Projekta Veritas. O’Keefe je u jednom restoranu Walkera suočio s njegovim tajno snimljenim izjavama, na što ovaj, blago rečeno, nije reagirao dobro.

U stanju potpune panike Walker je izazvao scenu. Najprije je vikao da je lagao, jer muškarci to rade da bi impresionirali partnere na spojevima. Zatim je zvao policiju, tražio da se restoran zaključa, izjavio da se ne osjeća sigurnim jer je okružen bijelcima, a onda je i oteo O’Keefeov tablet i pokušao ga razbiti. I fizički se sukobio sa snimateljem. Snimka završava Walkerovim očajničkim naskakanjem na automobil za koji je vjerovao da pripada ekipi PV.

Treći video objavljen je 2. veljače. Na mrežama je naslovljen kao “Pfertility” i snimljen je na istom spoju agenta PV-a i Walkera. Ovdje Walker govori o kašnjenju menstruacija kod žena koje su primile cjepivo Comirnaty i to naziva “malo zabrinjavajućim”. Tu izjavu opušteno začinjava i komentarom da bi maknuo Pfizer iz vlastitog životopisa da se naknadno pokaže kako se radi o štetnoj pojavi.

Walker nestaje, O’Keefe odlazi iz PV, regulatori šute

No, do objave ovog trećeg videa, Pfizer je već maknuo svaki spomen Walkera sa svojih web stranica. Učinili su to prvi dan, nakon objave snimke o usmjerenoj evoluciji. Walkerovim nestankom s interneta, kao i protjerivanjem O’Keefea iz Projekta Veritas, pozabavit ćemo se kasnije.

Najprije ćemo se fokusirati na Walkerovu izjavu o potencijalno rizičnim eksperimentima kojima se usmjereno evoluira novi koronavirus. Ova tema je usko vezana za ovlasti regulatora i javno-zdravstvenih institucija, koji u gotovo tri mjeseca nisu suvislo reagirali na ove snimke. Razlog tome moglo bi biti izuzeće proizvođača cjepiva od nadzora, protiv čega su se pobunile radne skupine krovnog američkog savjetodavnog tijela za biosigurnost, Nacionalnog znanstvenog vijeća za biosigurnost (NSABB).

Naime, ni tjedan dana prije izbijanja “skandala Walker”, objavljen je Nacrt prijedloga okvira za biosigurnosni nadzor za budućnost znanosti s prijedlogom da se postroži i proširi nadzor nad laboratorijskim istraživanjima živih patogena, kao i da se nadzoru podvrgnu i dosad izuzeti proizvođači cjepiva (3. stranica, druga preporuka). Prijedlog je uz manje izmjene izglasan dan nakon objave snimke Projekta Veritas o usmjerenoj evoluciji, u satima prije Pfizerovog reagiranja. Dokument ne predstavlja promjenu politike i ne stvara niti mijenja zahtjeve za institucije i istraživače, ali upozorava na rupe u nadzoru, kojih očigledno ima.

Usmjerena evolucija i/ili mutiranje virusa

Kao i obično kod Projekta Veritas, snimka Walkerove tvrdnje o mutaciji SARS-COV-2 je uređena brojnim rezovima u montaži. Integralnu verziju tražilo je više medija [1, 2], ali još uvijek nije dostupna. Iz Walkerovih riječi se u različitim trenucima može doći do različitih zaključaka o tome u kojoj su fazi ti eksperimenti o kojima govori. Zbog brojnih rezova nije jasno jesu li svi eksperimenti dio iste priče, tj. odnose li se svi baš na razvoj cjepiva isključivo protiv virusa SARS-CoV-2.

Nadalje, Walker u jednom trenutku govori kako se o eksperimentima samo raspravlja kao o mogućnosti za budući rad, a u drugom kako se očekuju rezultati pokusa koji su u tijeku.

Postoji i dio snimke na kojem se ne može nedvosmisleno utvrditi govori li Walker upravo ono što mu PV pripisuje, a što su prenijeli i pojedini portali našeg govornog područja, primjerice Logično i HOP. To je citat koji se se specifično odnosi na mutiranje Covida. Project Veritas na ovaj način “titluje” njegove riječi (21. sekunda), no kako je Walker pokrio usta, ne čuje se je li doista izgovorio da su u Pfizeru ustvrdili da to moraju učiniti.

Jordon Trishton Walker, Pfizerov direktor za istraživanje i razvoj: „Jedna od stvari koje istražujemo jest, zašto ga sami ne bismo mutirali [COVID] kako bismo mogli stvoriti — preventivno razviti nova cjepiva, zar ne? Dakle, moramo to učiniti. No, ako ćemo to učiniti, postoji rizik od sličnog, kao što možete zamisliti — nitko ne želi imati farmaceutsku tvrtku koja mutira jebene viruse.”…

“Obratite se Pfizeru”

Vezano za prvi video i “usmjerenu evoluciju” virusa pisali smo na više adresa navedenih u Preporukama za ocjenjivanje i nadzor nad predloženim istraživanjima pojačavanja funkcija (gain of function) koje je izdalo američko Nacionalno znanstveno vijeće za biosigurnost (NSABB). Radi se o raznim tijelima koja vode računa o biosigurnosti pod okriljem američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), tamošnjeg ministarstva zdravstva (HHS) te Centra za kontrolu bolesti (CDC). Nakon skoro tri mjeseca i više ponovljenih upita, odgovor nam je stigao samo od NIH-a, s porukom da se – obratimo Pfizeru.

“Pfizerovo istraživanje koje spominjete nije provedeno sredstvima NIH-a. S obzirom na to specifična pitanja vezana za ovo istraživanje trebali biste uputiti Pfizeru”, odgovorili su.

Mi smo se, naravno, obratili i Pfizeru, ali ova specifična pitanja nisu mogla biti postavljena toj kompaniji. Zanimalo nas je hoće li ijedna relevantna američka javna zdravstvena ustanova pokrenuti istragu o Walkerovim izjavama iznesenim u videu. Zanimalo nas je i odgovara li opis eksperimenata koje Walker spominje pokusima koje NSABB opisuje kao rizične i vrijedne nadzora (GOFROC, gain of function research of concern). Pitali smo i jesu li upoznati s in vitro i drugim eksperimentima koje Pfizer provodi u svojim laboratorijima, a koji se spominju u njihovom javnom priopćenju u vezi slučaja Walker te koja se po njihovim tvrdnjama provode po nalogu regulatora.

Nije pomoglo ni što smo pojasnili da se NIH-u ne obraćamo zbog izvora financiranja spomenutih istraživanja, već isključivo preko kontakta koji se nalazi na stranicama NSABB-a ([email protected]). Nacionalnom vijeću u opisu posla stoji adresiranje pitanja vezana uz biosigurnost, zarazne bolesti i javno zdravlje, među ostalim ispisivanjem smjernica i preporuka [1, 2]. Iz NIH-a nam je tek stigla nova odbijenica iz koje se može zaključiti da eksperimenti napravljeni u privatnoj kompaniji, na svoju ruku, nisu njihov problem:

“Istraživanje na koje se pozivate nije provedeno korištenjem sredstava NIH-a. Budući da je tako, ne vršimo nadzor nad ovim eksperimentom.”

U potrazi za regulatorom obratili smo se ne samo američkim, već i europskim institucijama i udrugama. Europski centar za kontrolu bolesti nam je, primjerice preporučio da se obratimo CDC-ju, koji nam ne odgovara mjesecima. Europska asocijacija za biosigurnost (EBSA) poručila je da kontaktiramo njihovu američku inačicu ABSA. No, ni oni ne odgovaraju.
Rupa

Ovo je tek pojačalo značenje preporuke NSABB-a da se treba “ukloniti trenutna blanketna izuzeća za istraživačke aktivnosti povezane s nadzorom i razvojem cjepiva ili (njegovom) proizvodnjom”. Da zakoni u SAD-u zapravo “ne dopiru do istraživanja koja se ne provode uz savezna sredstva (tj. istraživanja koja sponzorira industrija)” već se upozoravalo u prošlosti. Ovo je problematizirala profesorica prava i zdravstvene politike Michelle Mello sa Sveučilišta Stanford na javnom simpoziju o politikama američke vlade za nadzor istraživanja pojačavanja funkcije (GOF) u organizaciji Nacionalne akademije znanosti, inženjerstva i medicine.

Obratili smo se Mello s pitanjem postoji li regulatorno tijelo zaduženo za nadzor industrijskih subjekata koji provode istraživanja na živim patogenima.

“Općenito govoreći, istina je da nijedno regulatorno tijelo nema ovlasti regulirati cijeli niz aspekata istraživanja koja sponzorira industrija. Kada to istraživanje treba priložiti FDA-u kao dio zahtjeva za odobrenje proizvoda, uobičajeno je da tvrtka traži mišljenje FDA-e da bi bila sigurna kako izvršava stvari u skladu s očekivanjima FDA”, odgovorila nam je Mello, ograđujući se napomenom da to nije polje njene ekspertize.

Drugim riječima, ako se istraživanje provodilo za razvoj cjepiva i antiviralnih lijekova, FDA bi za njih saznala u tijeku procesa aplikacije za dozvolu. No, ako bi se pojavila sumnja da Pfizer ili neki drugi farmaceuti rade u svojim laboratorijima nešto što je opasno, nepotrebno ili oboje, zapravo nema adrese kojoj biste se mogli obratiti.

Što Pfizer tvrdi?

Sâm Pfizer u svojoj reakciji odbacuje da se bavi GoF eksperimentima i usmjerenom evolucijom. No, vezano za cjepivo, tvrdi da su proveli istraživanje u kojem su izvorni virus SARS-CoV-2 koristili za ekspresiju proteina šiljaka iz novih varijanti koje izazivaju zabrinutost (VOC, variants of concern). Ovaj rad se poduzima nakon što javnozdravstvena tijela identificiraju te nove varijante i Pfizeru omogućava “da brzo procijenimo sposobnost postojećeg cjepiva da inducira antitijela koja neutraliziraju novo identificiranu VOC”.

Kako proizvode i antiviralni lijek Paxlovid, Pfizer piše kako provode in vitro eksperimente da bi identificirali potencijalne mutacije koje će virus učiniti otpornim na nirmatrelvir, sastojak lijeka.

“Kod virusa koji se prirodno razvija, važno je rutinski procijeniti aktivnost antivirusnog lijeka. Većina ovog rada provodi se pomoću računalnih simulacija ili mutacija glavne proteaze—neinfektivnog dijela virusa. U ograničenom broju slučajeva kada potpuni virus ne sadrži nikakve poznate mutacije funkcije (GoF), takav se virus može konstruirati tako da omogući procjenu antivirusne aktivnosti u stanicama. Osim toga, poduzimaju se in vitro eksperimenti selekcije rezistencije u stanicama inkubiranim sa SARS-CoV-2 i nirmatrelvirom u našem sigurnom laboratoriju razine 3 biološke sigurnosti (BSL3) kako bi se procijenilo može li glavna proteaza mutirati i dati otporne sojeve virusa.”

Besmisleno i opasno prekrajanje virusa

Različiti stručnjaci na ovo su priopćenje reagirali različito. Robert Redfield, ravnatelj CDC-ja u vrijeme izbijanja pandemije, virolog sa 45 godina radnog iskustva i jedan od najistaknutijih zagovornika teze o laboratorijskom porijeklu Covida, kategorički tvrdi da je bilo kakvo poigravanje s patogenima koje ih može izmijeniti i ojačati ne samo opasno, već i potpuno besmisleno.

“Razvoj cjepiva i terapije može se odvijati u stvarnom vremenu zahvaljujući najnovijim tehnologijama”, piše u tekstu reakcije na skandal s Walkerom, koji Redfield supotpisuje s profesorom medicine Marcom Siegelom.

“Smatramo da bi se Pfizer i drugi trebali držati inkubacije SARS-COV-2 s Paxlovidom u svom laboratoriju razine 3 biološke sigurnosti bez izazivanja mutacija. Za nas, to može biti oblik pojačanja funkcije (GoF). Rizik od curenja iz laboratorija je prevelik bez obzira na mjere opreza koje su poduzete”, smatraju Redfield i Siegel.

Iako Pfizer poriče da je koristio eksperimente koji bi odgovarali definicijama GoF ili usmjerene evolucije, upitali smo Ambriović Ristov bi li predviđanje mutacija zbog brže izrade cjepiva, po njenom mišljenju, bio opravdan razlog za izmjenu genoma patogena, što ga potencijalno može učiniti opasnijim.

“Predviđanje mutacija se radi računalnim metodama s manjim ili većim uspjehom. Eksperimentalni pristup kojim bi se otkrile mutacije koje će se javiti u budućnosti nema smisla, jer je gotovo sigurno da se na taj način ne može predvidjeti mutacija kako bi se unaprijed pripremilo cjepivo. Ono što je sigurno za evoluciju SARS-CoV-2 je da svaka nova varijanta bila infektivnija i zato je mogla zamijeniti (istisnuti) prethodnu iz populacije. No hoće li varijanta uzrokovati težu ili lakšu bolest je vrlo vjerojatno slučajno, jer smo tijekom pandemije vidjeli pojavu teže (delta) i lakše (omikron) varijante”, kazala nam je.

Ristov smatra i da je sigurno da regulatori ne zahtijevaju “da se virusi prekroje jer postoje načini da se ovakvi podaci prikupe metodama koje ne uključuju izradu novih virusa”. Osim toga, bilo bi i preskupo i preopasno izrađivati novi virus za svaki takav eksperiment.

Što regulatori traže?

Kod odobrenja antiviralnoga lijeka, američki regulatori uistinu traže testove na staničnim kulturama (in vitro), koji bi trebali pokazati je li neka od varijanti virusa postala otporna na lijek. Na to ukazuju pismo FDA vezano za hitnu dozvolu za upotrebu za Paxlovid te dva dokumenta smjernica za industriju [1, 2], koje opisuju tipove eksperimenata koji se očekuju od proizvođača preventivnih pripravaka i terapijskih lijekova za Covid. Na ove je dokumente upućen Factcheck.org prilikom pisanja o slučaju Walker.

U neobvezujućim smjernicama za industriju koji se tiču razvoja lijekova i bioloških proizvoda za liječenje ili prevenciju Covida izrijekom se spominju laboratorijski testovi na rekombinantnim virusima, uz primjerenu zaštitu od curenja:

Kako biste podržali analize rezistencije na lijekove i unakrsne rezistencije, odaberite viruse otporne na lijekove u testovima stanične kulture i genotipski i fenotipski karakterizirajte viruse otporne na lijekove. Ove studije treba provesti pod odgovarajućim biološkom izolacijom ili razmotriti korištenje surogata ili rekombinantnog virusa koji eksprimira ciljni protein SARS-CoV-2.

Slično se promatranje i selekcija mutiranih virusa spominje i u neobvezujućim smjernicama iz 2006., u kojima FDA zaista potiče proizvođače da ih kontaktiraju “u ranoj fazi razvoja” viroloških studija kako bi se olakšao pregled i postupak odobravanja. Preporučuju “in vitro selekciju virusa otpornih na ispitivani proizvod, fenotipsku i genotipsku karakterizaciju rezistentnih virusa i unakrsne rezistencije prije početka kliničkih studija u pacijenata zaraženih s određenim virusom”.

Zaključak Faktografa

Zaključno, snimke Projekta Veritas nisu dokazale da se Pfizer mutira viruse kako bi ih kompanija pustila u populaciju pa onda zaradila na cjepivima. To se, naime, sugerira u nekim javnim objavama o ovim snimkama.

No, teško je reći bavi li se Pfizer istraživanjima koja su nepotrebna i/ili opasna. Kada se govori o američkom zakonodavstvu, također je teško reći dokazuju li snimke da se u Pfizeru događa nešto sporno, odnosno izvan krajnje labavih okvira za farmaceutsku industriju u ovakvim slučajevima. Takvo što bi mogla pokazati istraga. Međutim, tri mjeseca nakon izlaska Pfizerovih snimki, ne postoje nikakve informacije temeljem kojih bi se moglo zaključiti da se takva istraga provodi, što baca neugodno svjetlo ne toliko na Pfizer, koliko na regulatorne institucije.

A što zaključujemo mi?

Dragi naši Logičari, manipulatori su osjetili opasnost, jer istinu nije moguće prikriti. Pitanje je momenta kada će se otkriti najveći skandal u povijesti Homo Sapiensa gdje poigravanjem s virusima određena skupina ljudi ugrožava naš Planet.

Još davno prije Covida, pisali smo o prikupljanu genskog materijala ruskih građana. Posumnjali smo u stvaranje virusa koji bi se aktivirali kod ljudi s točno određenim haplogrupama i genskim mutacijama. Zločinci bi ovim putem mogli ciljati određene skupine, pa čak i pojedinice, te ih likvidirati na “prirodan” i neprimjetan način.

Kao što se u prirodi vrši pozitivna selekcija kod biljaka, tako se može vršiti i negativna selekcija prirodno mutiranih virusa, pri čemu će farmako-mafija negativnom selekciom stvarati patogenije viruse. Nema potreba mijenjati genetiku virusa umjetnim putem, iako je to moguće i već je testirano.

Dovoljno je u laboratoriju testirati viruse na životinjama, te ih selekcionirati po patogenosti sve dok se ne dobije vrlo patogeni virus. Nakon toga vrata pakla su otvorena.

Prije nego se kriminalci upuste u ovu konačnu avanturu depopulacije Planeta, potrebno je pronaći cjepivo i zaštitu onih koji stvaraju kaos. Za sada vidimo da cjepivo ne djeluje i ne štiti nikoga. Čak što više, nitko ne zna što će se dogoditi s osobama koje su već primile cjepiva protiv SarsCov2 virusa.

Ostaje nam još malo vremena. Ušutili su se jer još nemaju učinkovito cjepivo koje će zaštiti organizatore kaosa. Onoga momenta kada cjepivo bude pronađeno, tada nastupa apokalipsa slična onoj koju gledamo u raznoraznim američkim filmovima, gdje je sve već najavljeno i opisano, jer zločinac, kao u filmovima, voli najaviti svoj sljedeći zločin.

Naš Planet nisu uništili ni asteroidi, ni kuga, pa neće ni ovi kriminalci. Božji algoritam života uvijek ima rješenje za svaki problem, pa tako i za ovaj koji nam se sprema. Priroda ne podnosi prazninu i dominaciju, a to je ono što organizatori kaosa dobro znaju, te djeluju vrlo oprezno.

izvor: Logic

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved