Connect with us

Vijesti

SVE JE OTKRIVENO: Ovo je glavni cilj školovanja!

Published

on

Možda ste mislili da je školama cilj da vas ili vaše dijete educira, ali istina je puno dublja.

Glavni cilj nije znanje nego da se sakrije prava istina od nas.

Početci datiraju iz samoga Egipta, a ništa se nije promijenilo ni danas.

Pogledajte video:

Foto: History of yesterday

Advertisement

Vijesti

Grešnica i obraćenica Bree primila sakramente

Published

on

Bree (Miss B Converted @TheMistressB) je nakon teških lutanja, poroka, oholosti, … odlučila Isusu povjetiti svoj život, primajući sakramente na uskršnjem bdijenju.

Ovih 5 sekundi zauvijek će biti urezano u mom srcu, umu i duši – napisala je

Ovo je najbolji trenutak mog života.

Moj se život toliko promijenio nabolje tijekom ovih nekoliko mjeseci, ali to je blijedo u usporedbi s tim koliko me ovaj trenutak primanja moje prve Euharistije trajno preobrazio.

Nikad više neću biti isti i zahvaljujem Bogu na ovoj nepobitnoj činjenici.

Tako sam zaljubljena u tebe, Isuse. Nikad mi ne dopusti da se pomaknem ni centimetar od tvog najsvetijeg srca.

Veliča duša moja Gospodina i raduje se duh moj u Bogu, Spasitelju mojemu, jer pogleda na poniznost službenice svoje. Jer Onaj koji je moćan učinio mi je velike stvari, i sveto je ime njegovo. A milost je Njegova od koljena do koljena na one koji Ga se boje.

Continue Reading

Vijesti

Kardinal Müller upozorava Tuckera Carlsona: ‘Bez kršćanstva, Zapad je ništa.’

Published

on

Kardinal Gerhard Müller, bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, branio je kršćanstvo kao ključnu ulogu u uspjehu zapadne kulture, rekavši Tuckeru Carlsonu u  intervju kako “je Zapad bez kršćanstva ništa”.

U intervjuu objavljenom na Veliku subotu, Carlson je pitao kardinala Müllera kakvo je njegovo viđenje trenutnog stanja zapadnog svijeta – prenosi Quo Vadis Ecclesia.

Kada je visokoprofilirani konzervativni voditelj emisije upitao Müllera kako zamišlja izgled Zapada za 100 godina, njemački kardinal je rekao da ne može predvidjeti budućnost, ali je ponudio objašnjenje vodećih načela koje smata nužnim za razumijevanje.

Bivši poglavar za nauk vjere u Crkvi rekao je da je bolja budućnost moguća samo uz “obnovu kršćanskog razumijevanja što je to naša kultura”.

“Bez kršćanstva, Zapad je ništa; to je samo teritorij, ali bez kulture, bez duha, bez identiteta.”

„Stoga je vrlo važno gledati u korijene naše kulture, grčku filozofiju, rimski [zakon]… zajedno [sa] Starim i Novim zavjetom, kršćanskom i židovskom velikom tradicijom. Unatoč razlikama koje imamo, osnova ove zapadne kulture je ista”, rekao je Müller.

“S evanđeljem, radosnom viješću, možemo pripraviti put Gospodinu.”

Müller je naglasio da kroz Krista svatko ima “nadu da loše stvari, patnja, smrt” i “nepravda bogatih i moćnih prema siromašnima i normalnim ljudima neće biti posljednja riječ”.

Umjesto toga, “U Isusu Kristu imamo posljednju Božju riječ, a on je naš spasitelj”, rekao je.

Müller je Carlsonu rekao da ne postoje samo “vojni ratovi” nego i “ratovi protiv ljudskih života, protiv nerođene djece, protiv starih ljudi”.

Mi [kršćani] smo navjestitelji dostojanstva svih u svim zemljama i moramo raditi za slobodu, za društvenu pravdu i tako promicati sve ljudske vrijednosti. To je važnost Crkve, svih kršćana, [cijelog] kršćanstva za današnji svijet i za naše nadolazeće stoljeće. I mislim da bez kršćanstva nema prave nade za čovječanstvo.

Upozorio je da “nam prijete antiljudske moći, gdje je partija ili ideologija važnija od bogatstva i dobrobiti vlastitog naroda.”

“Oni žele napraviti veliku ekspanziju svoje moći, sva ova nedjela koja vode u ratove i patnje milijuna i milijuna ljudi.”

Njemački kardinal je rekao da postoji “velika zadaća u Sjedinjenim Državama da nadvladaju iskušenja da postanu Orwellovska država. Kad jedna stranka želi svojom ideologijom dominirati, prodrijeti na sva sveučilišta i u sve masovne medije. Trebamo raznolikost; potrebna nam je slobodna rasprava.”

Continue Reading

Vijesti

“Kosinjska tiskara” – predstavljanje knjige u Splitu

Published

on

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, Ogranka Matice hrvatske u Splitu i Kosinj konzaltinga, pozivamo vas na predstavljanje knjige:

KOSINJSKA TISKARA povijesna, informacijska i kartografska studija

autora dr. sc. Ivana Mancea.

petak, 5. travanja u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana na Pazaru.

Uz autora knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Josip Jurčević i Snježana Šetka.

Zemljovid prvih tiskara u Europi…

Veselimo se vašem dolasku!

Share on FacebookPost on XFollow usSave

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved