Connect with us

Društvo

ŠOK SCENARIJ ZA CIO SVIJET: VRHOVNI SUD DAJE POBJEDU TRUMPU – Antifa, BLM i ostali se izlijevaju na ulice – a onda U SUKOB ULAZI VOJSKA!

Published

on

Poznati ruski strateg, doktor političkih znanosti Igor Panarin, profesor na Diplomatskoj akademiji ruskog Ministarstva inozemnih poslova je rekao: „Trumpu je ukradeno najmanje 7 milijuna glasova, a milijuni pokojnika su `glasovali`su za Bidena. Zato je  sada 25 milijuna Amerikanaca spremno braniti aktualnog predsjednika, mnogi, ako treba s puškom u ruci“.

Panarin ukazuje da je Trump već više od 10 puta izjavljivao da su rezultati izbora falsificirani i da je u stvari on pobijedio. A to znači: ili Trump blefira bez ikakvih dokaza, ili ima dobar razlog to kazati.

«Uprkos svojoj ekscentričnosti, 45. predsjednik SAD još uvijek ne liči na osobu koja će riječi bacati u vjetar. Dakle, on ima dokaze. A među njima je – smatra Panarin – i očigledno strano miješanje u predizbornu kampanju, ali nikako sa strane Rusije. Govorim o kanadskoj firmi Dominion Voting Systems koja je brojala glasove u 30 američkih država, i o njenoj očiglednoj povezanosti sa Demokratskom partijom.

>> IMPERIJA UZVRAĆA… Duboka država i Demokrati stali uz komunističku Kinu protiv Trumpove Amerike

Dok u ‘problematičnoj’ Pennsylvaniji Biden okupi nekoliko stotina fanova, pogledajte dobrodošlicu Trumpu

A tu je i još i španska kompanija Scitl, koja je veoma bliska Dominion Voting. I ona je  također brojala glasove.

– Prema američkom Thinker-u, Scitl povezan sa Georgeom Sorosem i demokratama, a dionice ove kompanije su u vlasništvu Billa Gatesa. Glede toga, možemo zamisliti kako su napravljeni proračuni.

>> US vojska zaplijenila sustave za (lažno) glasovanje u Frankfurtu i Barceloni, kao strano miješanje u američke izbore. je li ubijena šefica CIA-e za Njemačku ili je promijenila stranu?

Uostalom, Trumpov `narodni advokat` Sidney Powell već je rekla: „Oni (programeri softvera) su mogli gledati glasove u realnom vremenu. Sposobni su mijenjati glasove u realnom vremenu. Oni mogu da rade šta hoće sa glasovima. Oni mogu učiniti da strojevi ne čitaju potpis ili da čitaju i registriraju samo Bidenove glasove. Imamo toliko dokaza da mi se čini da izlijeću iz vatrogasnog šmrka.“

Powell je već, navodi Panarin, otkrila da je CIA ignorirala upozorenja o sumnjivosti softvera i da bi direktor CIA, Gina Haspel, zbog toga trebala biti otpuštena.

Sam Trump je učinio javnim zanimljive podatke sa glasanja u Pennsylvaniji.

U toj državi je uvijek dosad glasalo oko 20 tisuća osoba sa invaliditetom, a ovog puta – 120 tisuća, odnosno 6 puta više, naveo je Panarin i istakao:

«Sada Trump za sebe odlučuje ne samo o pitanju proteklih izbora. On ovom sukobu sa Bidenom i snagama iza sebe pristupa strateški, da bi osigurao budućnost svom timu u narednih 12 godina. Kako će to uraditi? Shema može biti ovakva: Ivanka Trump se 2022. kandidira za Kongres – vjerujem uspješno. Sam Trump se 2024. ponovo se kandidira za predsjednika SAD, pozivajući se na činjenicu da su mu „ukradene četiri godine“, odnosno – da mu je bilo onemogućeno da vlada. Sve u svemu, mislim da on sada pravi strategiju za dugoročnu igru i pozornicu za sebe i one koji će ga naslijediti. Ali, prije toga, Trump mora potisnuti svoje rivale i to potpuno! Bez mogućnosti da `uskrsnu` u budućnosti».

>> Višnja Starešina: Konačni sudar Trump – Gates!? Tko stoji iza njih?

Panarin je suglasan sa svim koji smatraju da će narednih dana i tjedana u SAD mnogo šta zavisiti od Vrhovnog suda te zemlje u koji je u rujnu uveo 48-godišnju Amy Coney Barrett.

Demokrati su uzalud pokušavale to imenovanje odgoditi za vrijeme nakon izbora.

«Hoće li Trump uspjeti dokazati razmjere izborne prijevare? Bit će teško.  Softver o kojem sam govorio nije usmjeren samo na manipuliranje glasovima, već i na brisanje tragova tih makinacija. Zbog toga su Trumpu, pored tužbi koje je pripremio njegov izborni štab, potrebne i javne rasprave u zakonodavnim tijelima tri države. Održane su u Pennsylvaniji (25. studenoga) i Arizoni (30. studenoga), a u Michigenu je bila zakazana za 1. prosinca. Trump je osobno trebao sudjelovati bar u ovoj poslijednjoj».

>> KLOPKA? PRIJE NEKOLIKO SATI POKRENUTA NAJVEĆA operacija CIA-e o izbornoj prijevari u povijesti!

Prema anketama, 79 posto republikanaca vjeruje da je Trumpu pobjeda ukradena, a 25 milijuna je spremno da ustane u Trumpovu odbranu – mnogi i sa oružjem:

«To su velike brojke. I to svjedoči da Trump, od administratora postaje pravi politički lider. Državnik, a ne jednostavno predsjednik».

Panarin posebno ukazuje na ulogu koju bi mogao odigrati vd ministra obrane Christopher Miller:

>> NAGRADNO PITANJE: Joe Biden ide – u Bijelu kuću ili u zatvor?/

«Izgleda da je on počeo da formira Trumpovu pretorijansku gardu. Iz Trumpovog kruga već se čulo: „Ako nam Vrhovni sud dodijeli pobjedu, a svi ti Antifa, BLM i drugi izliju se na ulice, bit će potrebna snaga koja će se sa njima nositi tokom dva dana“. A koji je bar približni broj Trumpovih pretorijanaca? Prema mojim informacijama, riječ je o dvije zračno-desantne divizije. Posebno imam u vidu 82. koja je 1967. za tri dana suzbila velike nerede u Detroitu, a 1992. sudjelovala u suzbijanju pobune u Los Angelesu. Mislim da Trump može računati na 15-20 tisuća boraca. Te specijalne snage Miller je potčinio direktno sebi. Uz to, ministar odbrane može u bilo kom trenutku da okupi 40.000 marinaca-rezervista».

Panarin je uvjeren da i ovo potvrđuje da su Trump i njegove pristalice unaprijed razmišljali o opciji oštrog suzbijanja „clintonista“ i „soroševaca“. Uostalom, Miller je bio na čelu američkog Nacionalnog centra za borbu protiv terorizma.

>> Šokantan preokret za Trumpa: Texas tuži četiri države zbog kršenja Ustava tijekom izbora

Konflikt povodom predsjedničkih izbora, uvjeren je Panarin, odlučit će i hoće li se Amerika osloboditi „britanskog jarma“:

«Black Lives Matter ima tri uporišta – Portland i Vancouver (oba blizu kanadske granice) i London. To je britanska struktura. Povodom  nereda u Portlandu i drugim gradovima SAD, američki državni tužilac j Barr čak je rekao da postoje dokazi o „miješanju stranih država“. Nije spomenuo Britaniju, ali je očigledno nije imao u vidu Rusiju».

Po njegovim saznanjima, Trumpova obavještajna služba preventivno je uništila dva aviona CIA zajedno sa teroristima koji su trebali likvidirati aktuelnog predsjednika SAD: jedan se navodno srušio u Afganistanu, a drugi u Iraku. U prvom je, zajedno sa teroristima umro pukovnik CIA Michael D’Andrea, poznat pod nadimkom Mike Ajatolah, koji je dobio dok je vodio lov na Osamu bin Ladena.

Fakti | Croativ.net, twitter

Društvo

SKITNJE LIJEPOM NAŠOM: Svetište Majke Božje Trsatske

Published

on

By

Svetište Majke Božje Trsatske najveće je hodočasničko svetište u zapadnom dijelu Republike Hrvatske. Prema predaji 10. svibnja 1291. godine na mjestu današnjeg svetišta Gospe Trsatske osvanula je Nazaretska kućica Svete obitelji. Na Trsat su je iz Nazareta prenijeli anđeli. Tu se zadržala do 10. prosinca 1294. godine kada je anđeli preniješe u Loreto, pokraj Ancone, gdje se i danas nalazi.

O gradnji crkve razmišljao je Nikola IV Frankapan, a gradnju je započeo njegov sin knez Martin Frankapan, dozvolom pape Nikole V., zavjetujući se franjevcima obvezom gradnje crkve i franjevačkog samostana 1453. godine, na mjestu gdje se prema legendi od 1291 do 1294. godine nalazila Bogorodičina kućica. Nakon izgradnje je doveo franjevce iz Bosanske vikarije.
Crkva Blažene Djevice Marije danas je poznato svetište i hodočasničko odredište u koje stižu ljudi iz raznih dijelova Hrvatske i inozemstva. U njoj je pokopano više znamenitih ljudi. Tu su grobovi nekih članova grofovske obitelji Frankopana i grob Petra Kružića, graditelja čuvenih stuba do trsatskog svetišta.

Vrlo brzo ovo svetište je postalo hodočasničkim središtem. Nakon velikog požara koji se desio 1629. godine, bilo je potrebno dodatno renovirati crkve i samostan uz nju. Crkva i samostan su obnovljeni ponajviše u baroknom stilu u kojem su prepoznatljivi i danas. Unutrašnjost je također dizajnirana baroknim stilom, a to se najviše očituje u raskošnom oltaru koji datira iz 1692. godine.

Na mjestu današnje bazilike gotovo dva stoljeća bila je kapela koju je dao izgraditi Nikola I. Frankopan. Crkva koja je iz nje nastala, zahvaćala je prostor svetišta i polovicu glavne crkvene lađe današnje građevine. Lijeva crkvena lađa i pročelje podignuti su tek kasnije. Sada je čine dvije lađe. Znamenita su i dva samostanska klaustra te ljetna blagovaonica.

Najzaslužniji za današnji njen izgled je Franjo Glavinić, tadašnji gvardijan samostana, koji je u kolovozu 1644. pokrenuo radove na obnovi i proširenju. Svoj konačni izgled, crkva je dobila 1824. godine kada je produžena 6 metara, a dodan joj je i zvonik kojega do tada nije imala.

Današnja bazilika, splet je gotičko – renesansno – barokno – bidermajerskih graditeljskih faza. Crkvu Majke Božje danas rese oltarne slike sv. Mihovila, sv. Katarine i sv. Nikole, manirističkog slikara iz Švicarske, franjevca Serafina Schöna, slikara C. Tasce i drugih poznatih umjetnika 17. i 18. stoljeća.

Zbog gubitka Svete kućice, neutješenim Trsaćanima papa Urban V. 1367. godine šalje čudotvornu sliku Majke Božje imena «Majka milosti».

Predaja kaže da je sliku osobno naslikao sv. Luka Evanđelist. Izrađena je na cedrovoj dasci i podijeljena na tri polja. Zbog štovanja koje joj iskazivano, slika je okrunjena krunom od pravoga zlata 8. rujna 1715. godine, a svečanost njene krunidbe se održala pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora. Bila je to prva Marijina slika izvan Italije koju je dao okruniti neki papa. »Majka milosti« ima iznimno značenje u stvaranju kulta štovanja Djevice Marije na Trsatu. Sveti otac već u petnaestom stoljeću dopušta poseban oprost onima koji ju pohode. Slika se i danas cijeni zbog milosti koju po njoj dijeli Marija svojim štovateljima, a stoji na glavnom oltaru i iz crkve se iznaša prilikom raznih procesija, kao npr. na Blagdan Gospe Trsatske ili  Velike Gospe.

Čudotvorna slika “Majke Milosti” podijeljene je u tri okomita polja. U središnjem, najvećem polju je Marija koja doji, hrani Isusa. Marijin blagi pogled usmjeren je prema Isusu ali i prema gledatelju slike. Dijete Isus ima ozbiljan pogled i podiže ruku za blagoslov. U gornjem dijelu lijevog i desnog bočnog polja prikazani su najvažniji događaji iz povijesti spasenja: Utjelovljenje (Navještenje) i Otkupljenje. Potonje je prikazano u tradicionalnoj ikonografskoj formi “deisisa” – prikaza Kristove otkupiteljske smrti na križu, prije koje je Crkvi preko sv. Ivana, najmlađeg apostola, Mariju ostavio za Majku. U donjoj polovici lijevog i desnog bočnog polja slike prikazani su svjedoci Crkve. Ono što je Isus propovijedao nastavili su učenici! Desno su apostoli sv. Petar, sv. Ivan i sv. Pavao. S lijeve strane su prikazani nepoznati sveti biskup (najvjerojatnije sv. Nikola), sv. Bartolomej (crven, jer mu je tijekom mučeništva odrana koža) i sv. Stjepan, đakon.

Knez Martin Frankapan uz crkvu je dao sagraditi i samostan u koji su se 1468. doselili franjevci. Tu se nalazi stara i bogata knjižnica s arhivom i bogata riznica s darovima i zadužbinama koje potječu od 14. stoljeća do današnjih dana. U njoj se čuva original gotičkog triptiha Gospe Trsatske kojeg je, prema predaji, Hrvatima 1367. godine darovao papa Urban V. Ikona je već u to doba slovila kao čudotvorna jer ju je, vjerovalo se, naslikao sam sveti Luka. Tu se nalazi i veliki relikvijar srpske despotice Barbare rođene Frankapan poklonjen crkvi 1485., te dvoglavi orao iz masivnog zlata ukrašen draguljima koji je zavjetni dar Karla V. iz 1536. godine, a vrijedna je i visokorenesansna srebrna skulptura Bogorodice s Isusom, visoka 35 cm koju je 1597. godine darovao hrvatski ban Toma Bakač-Erdody za ozdravljenje sina. Još se tu čuvaju i Leopoldovi svjećnjaci, te misno ruho koje je darovala Marija Terezija.

U kapeli Zavjetnih darova nalaze se zavjetne slike na kojima se obično vide lađe pomoraca kada im je u oluji zaprijetila životna opasnost, a ističe se i gotička skulptura Gospe Slunjske. Tu su i ostali darovi od 19. st. do danas.

U sklopu samostana u 17. je stoljeću osnovana i gimnazija za školovanje mladih franjevaca te su više od stoljeća djelovali teološka škola, prva trsačka pučka škola i prva bolnica u Rijeci. Samostanska knjižnica posjeduje više od 20.000 svezaka, među kojima su i prva hrvatska neglagoljska knjiga »Lekcionar Bernarda Splićanina« te »Evangelistarum« iz 1532. godine Marka Marulića, kao i «Raj duše», koji je bio osobni molitvenik grofice Katarine Zrinski autora Nikole Dešića.

Brončana skulptura “Trsatski hodočasnik”  je rad akademskog kipara Antuna Jurkića. Skulptura predstavlja papu Ivana Pavla II. kako se moli. Postavljena je u čast trećeg pastoralnog posjeta (2003. godine) pape Hrvatskoj.

Continue Reading

DOMOVINSKI RAT-KULTURA SJEĆANJA

KULTURA SJEĆANJA: VUKOVAR 1991.

Published

on

By

Popis 2717 žrtava srpske agresije na Vukovar 1991. godine.

Podsjetnik za zaboravne Hrvateke, dezertere koji vladaju, jugočetničku oporbu i koalicijske partnere HDZ-a

Vukovarski franjevci (ne država) napravili su popis svih vukovarskih žrtava 1991. godine. Imena su ispisana na staklenoj stijeni u dvorištu Franjevačkog samostana, ponad Dunava. Idejni poticaj za ovaj popis dao je fra Josip Šoštarić, tadašnji župnik u Šarengradu, koji je često dolazio u Vukovar.

Na ovome popisu nalaze se poginuli hrvatski branitelji i pripadnici civilne zaštite u Vukovaru 1991. godine. Među njima su i oni zatočeni i ubijeni u Srpskim koncentracijskim logorima, ali i brojni nestali te veliki broj hrvatskih branitelja koji su iz drugih krajeva Domovine i inozemstva došli braniti Vukovar.

Vukovarski fratar dvije je godine tragao za imenima branitelja i civila, muškaraca, žena i djece, katolika i pravoslavaca, muslimana koji su izgubili svoje živote u Domovinskom ratu. Prvi put sada su na jednom mjestu njihova imena i prezimena uklesana u staklene ploče. Vidi popis:

https://direktno.hr/domovina/objavljujemo-popis-2717-heroja-vukovara-169822/

Popis 2717 žrtava srpske agresije na Vukovar

Podsjetnik za zaboravne Hrvateke, dezertere koji vladaju, jugočetničku oporbu i koalicijske partnere HDZ-a

Continue Reading

DOMOVINSKI RAT-KULTURA SJEĆANJA

KULTURA SJEĆANJA: Srpski zločin u Saborskom

Published

on

By

Slika 1. Spomenik u Saborskom (Saborsko.net)

Srpski zločin u Saborskom, 12. studenoga 1991.

Saborsko je veliko hrvatsko mjesto udaljeno 10 km od Plitvičkih jezera smješteno na cesti koja vodi prema Plaškom i Ogulinu, podno planine Male Kapele. Prije Drugoga svjetskog rata Saborsko i okolna sela brojala su preko 4.000 ljudi, mahom Hrvata, a 1991. broj je bio oko 1.500 stanovnika. Hrvati su činili apsolutnu većinu stanovnika.

Saborsko je bilo okruženo srpskim selima pa je već od kolovoza 1991. bilo u potpunoj blokadi. Napadi na Saborsko započeli su u kolovozu. Prvi napad bio je 5. kolovoza 1991. u ranim jutarnjim satima minobacačkim granatama iz pravca Ličkih Jesenica. Branitelji Saborskog više su od tri mjeseca u okruženju odolijevali žestokim napadima agresora. Cilj je bio zastrašivanje i protjerivanje Hrvata s njihovih ognjišta i stvaranje etnički čiste Velike Srbije.

Pokolj u Saborskom izvršili su pripadnici JNA i srpske paravojne snage. Na dan 12. studenoga 1991. srpski su napadači (JNA s devet vojnih zrakoplova, 43 tenka, desetak haubica i VBR-ova, te blizu 1000 pripadnika paravojnih formacija) probili obrambene crte Saborskog. Potom su išli od kuće do kuće i ubijali seljane, ukupno njih 29, koji nisu htjeli ili mogli napustiti selo. Sve su kuće potom opljačkane. Katoličku crkvu su digli u zrak, a groblje opustošili.

U Saborskom su pak ubijene 52 osobe, a devet ih se još vodi nestalima. Ubijene su osobe visoke životne dobi, najstariji ubijeni imao je 96 godina (Mate Matovina). Samo u jednom danu (12. studenoga) Srbi su ubili gotovo četrdesetak osoba! Preživjeli seljani krenuli su prema Bihaću. Tri dana su se provlačili kroz šume sve do Bihaća u BiH. Odatle su prebačeni autobusima u Hrvatsku i smješteni s ostalim izbjeglicama po hotelima.

Saborsko je praktično sravnjeno sa zemljom; uništen je 1171 stambeni objekt. Stoga i ne čudi da su temelj hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu činili zločini počinjeni u Vukovaru, Škabrnji i Saborskom.

O zločinu u Saborskom se rijetko govori, ne snimaju se filmovi, ne organiziraju se okrugli stolovi i ne pišu se kolumne. O zločinu 1945. godine se nije smjelo govoriti u vrijeme komunističke vladavine. U Saborskom i okolnim selima Srbi su 1945. ubili više od 400 Hrvata.

Dana 12. studenoga 1991. pred općim napadom topništva, avijacije, tenkova, pješaštva i drugih agresorskih snaga branitelji su bili prisiljeni, uz znatne gubitke, napustiti Saborsko i otići u progonstvo zajedno s preostalim stanovništvom. Toga dana u Saborskom je porušeno i zapaljeno preko 350 obiteljskih gospodarstava.

Pokolj u Saborskom počinile su snage JNA i pobunjeni Srbi 12. studenoga 1991.  Saborsko je bilo mjesto s većinskim hrvatskim stanovništvom. Napadi su počeli 1. listopada 1991.  godine. Cilj je bio protjerivanje Hrvata s njihovih ognjišta i stvaranje etnički čiste velike Srbije.

12. studenoga srpski su napadači (JNA s devet vojnih zrakoplova, 43 tenka, desetak haubica i VBR-ova, te blizu 1000 pripadnika paravojnih formacija) probili obrambene crte sela Saborskog. Potom su išli od kuće do kuće i ubijali seljane, ukupno njih 29, koji nisu htjeli ili mogli napustiti selo. Sve su kuće potom opljačkane. Katoličku crkvu su digli u zrak, a groblje opustošili.

Prognani seljani su se tri dana provlačili kroz šume prema Bihaću. Iz Bihaća su autobusima prebačeni u Hrvatsku i smješteni s ostalim izbjeglicama po hotelima.

U Saborskom je za vrijeme srpske agresije ukupno ubijeno 80 ljudi, a 160 je ranjeno.

Dr. Marko Jukić

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved